Discover Jämtland Härjedalen

Kom ut och lek!

Kom ut och lek!

Höjdare i Jämtland Härjedalen

Våra tips på hur du bäst upplever Jämtland Härjedalen!

  1. Vandra Jämtlandstriangeln i storslagen, orörd fjällmiljö med renar och andra vilda djur i din närhet eller gör en toppbestigning på Helags.

  2. Testa dina gränser och cykla downhill utför fjället i Lofsdalen, cross country på mjuka, slingrande single tracks eller landsväg på slät asfalt.

  3. Upplev alpin skidåkning i Åre, gå på tur mellan våffelstugor i Vemdalen eller jaga sekunder i Funäsfjällens 300km preparerade längdspår.

  4. Dra upp harr, röding eller öring i fiskerika vatten som Gimån eller Rörströmsälven.

  5. Besök evenemang av storslagen karaktär inom skidskytte och alpin skidåkning eller njut av kultur och musik.

  6. ...och njut av god lokalproducerad mat tillsammans med den upplevelse du väljer!

Välkommen till oss!

Vinterns hetaste evenemang

Vinterns hetaste evenemang
Med snö och kyla kommer mängder av möjligheter för lek utomhus. Vi har samlat några av vinterns mest fartfyllda och välsmakande evenemang – tävla i längdskidåkning, ät gott under Åre Gastronomy Week eller besök den samiska festivalen Lopme Naesti.

Matlagningstävling: Årets Fjällkock

Matlagningstävling: Årets Fjällkock
Vi söker dig som tycker om att laga god mat med anknytning till fjällen! Ta chansen och delta i matlagningstävlingen Årets Fjällkock 2015 som genomförs under Åre Gastronomy Week i februari.

10 tips för att kicka igång längdsäsongen

10 tips för att kicka igång längdsäsongen
Snön och minusgraderna har börjat göra sig påminda och de första längdspåren är dragna. Trots att längdskidorna sedan ett tag tillbaka står grundpreppade i hallen kanske kroppen inte känns helt och fullt med på noterna efter en sommar i löparskor.

Om Jamtland.se

Prenumerera på Jämtland Härjedalen Turism News

:

Förnamn:

Efternamn:

Eu logotype

Jamtland.se drivs av Jämtland Härjedalen Turism i samarbete med länets kommuner, Regionförbundet Jämtlands län och Länsstyrelsen i Jämtlands län med syfte att tydliggöra, visa upp och informera om länet och ge en samlad bild av tillgängliga resurser för besökare och inflyttare. Jamtland.se delfinansieras av Eu:s regionala utvecklingsfond. Cookies används för service och att samla statistik. Vi sparar inte personlig data eller gör data om besökaren tillgänglig för externa intressenter. Portalens publiceringsmodell bygger på lösningar med öppen källkod. JHT sköter drift, underhåll och vidareutveckling. Teknisk utveckling 2006 – 2013 av JHT i samarbete med Saltstorm Software Labs och Mediaserver OSD.
Systemkrav: Modern webbläsare, Javascript.

Foto: Tina Stafrén, Sandra Pettersson, Henrik Trygg, Johan Ranbrandt, Naboer AB, Mårten Wikner, Ingrid Hedlund, Niclas Vestefjell, Fanny Hejdström
Jamtland.se - Jämtland Härjedalen Turism | Rådhusgatan 44 | S- 831 82 Östersund | +46(0)63 701 17 20 | E-Mail

Rensa lista

Göm

Skriv ut

Skicka lista