Testa bågskytte & curling på höstlovet

Image Testa bågskytte & curling på höstlovet
Östersund Curlingklubb

Våra hallar är öppna för alla – både för er som redan är aktiva och för er som vill prova på. Bågskytte i Gövikenhallen klockan 9–12 och Curling i Curlinghallen klockan 13–16 måndag till fredag under lovet. Två precisionssporter som går utmärkt att kombinera – fråga bara Zandra Reppe som deltagit i Paralympics i båda! Ingen föranmälan krävs. Våra äldre juniorer finns på plats och visar hur det går till. Välkomna!Du behöver bara ta med ett par rena gymnastikskor, allt annat finns att låna. Det är cirka +6 grader i curlinghallen så du behöver lagom varma kläder och ett par lättare handskar/vantar så att du inte bli kall.

Period: 2014-10-27 » 2014-10-31

Curlinghallen

Jamtli Julmarknad 5-7 december

Image Jamtli Julmarknad 5-7 december

Den traditionsrika julmarknaden på Jamtli med sina dignande bodar dekorerade med granris och julpynt bjuder på ett stort utbud av hantverk och jämtländska delikatesser. Jamtli Julmarknad är garanterat det bästa receptet för att få fart på julstämningen!Den andra advent varje år samlas över 200 försäljare och 20 000 besökare för att njuta av Jamtli Julmarknad. Det som säljs i de hemtrevliga bodarna är lokalproducerad mat och genuint hantverk. På marknaden erbjuds även turer med häst och släde, barnaktiviteter och körsång. Hög julstämning för hela familjen! Fredag 5 december kl 14-20 Lördag 6 december 11-18 Söndag 7 december 11-17 OBS - medtag bokningsbekräftelse till entrén!

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


Haunted House Tingshuset

Image Haunted House Tingshuset
Tingshuset

Gamla Tingshuset bjuder in till ett läskigt Haunted House-evenemang under Alla Helgons-helgen!Haunted house. Hela Tingshuset blir spökhus, med ruggiga miljöer och vrickade karaktärer. Alla får komma! Det finns en "barnvänligare" version och en, inte alls barnvänlig, version. Dock vill vi att alla under 13 har målsman med sig (eller en målsman per gäng).

Period: 2014-10-29 » 2014-10-31

Gamla Tingshuset

Biosupé

Image Biosupé
VisitÖstersund

Avnjut en härlig supé på Restaurang Innefickan eller Marité och gå sedan på valfri film på Biostaden med någon du tycker om. En mysig helkväll helt enkelt!Det går självklart bra att dela upp restaurang- och biobesöken på olika dagar, det bestämmer du helt själv!

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

må-fre 09.00-17.00


Jamtli

Image Jamtli

Jamtli är ett museum som inte liknar något annat. I varje vrå väntar något oväntat – en detalj att häpna över, en uppgift att lösa. Innan du vet ordet av, har du lärt dig massor om historien på ett lekfullt sätt!Jamtli består av ett innemuseum med utställningar, och ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. På sommaren fylls gårdarna av medryckande historiska upplevelser. Rollspelande aktörer gestaltar livet från förr. Barnen får prova hur det funkade förr i spännande lek- och lärmiljöer. Den som fascineras av vikingatiden får inte missa Jamtlis klenod, de 1000-åriga Överhogdalsbonaderna. Bonaderna tillhör Europas märkligaste kulturskatter och finns att beskåda i en fascinerande utställning. Jamtli är öppet året runt. Kom snart och hälsa på! OBS - medtag bokningsbekräftelse till Stora entrén!

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


Middag hemma hos Brandt

Image Middag hemma hos Brandt

Linda & Lasse bjuder in upp till 6 personer inkl barn till en middag i sitt hem som är beläget på Frösön med utsikt över både fjäll och sjö., middagen har alltid någon form av lokal anknytning. Är det kortare än 3 dagar före önskat datum kontakta vårt callcenter 063-701 17 00 för bokning.Vi är engagerade i världsliga frågor och har stort intresse i konst från när och fjärran. Konst och kultur är en del av livet, liksom resor inom och utom landet. Vi väljer att tillbringa vår tid i Jämtland, Göteborgs skärgård och resor i Europa. Vi talar engelska och tyska. Matkultur är en stor del i vårt liv. Vi är båda mycket intresserade av matlagning, gärna med närproducerade råvaror och med inspiration från världens alla kök. Vi bjuder gärna på naturens råvaror, allt från bär, svamp till fisk och älgkött. Till måltiden serveras alkoholfri dryck. Vill ni dricka vin eller öl till maten så tag gärna med eget. Möten med människor är viktigt och vi ser verkligen fram emot att få bjuda in till en gemensam måltid. Hälsningar Linda Brandt och Lasse Blomgren Fjällglimten 10 Frösön 070-6798577

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


På Stan shoppinghäfte

Image På Stan shoppinghäfte

Ett häfte fyllt med erbjudanden från stans butiker. Förutom 4 dagars fri parkering på de kommunala P-platserna, finner du även rabatter på sportartiklar, kosmetika, heminredning, kläder mm.Fullständig förteckning på vilka som finns med i häftet finner du på hemsidan.Medtag bekräftelsen på ditt köp till Östersund Turist & Kongress och byt in mot ditt På Stan häfte.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Vinterbadet - hyra för grupper

Image Vinterbadet - hyra för grupper

Vinterbadet är perfekt för firmafesten, konferensen eller kick-offen och kan bokas av grupper upp till 15 personer.Vinterbad med bastu mitt i Östersund! Upplevelsen är enastående. Tänk dig att efter en stund i bastun sitta i ett ångande badkar med himlavalvet som tak, Frösön och Storsjön som fond, några meter från Östersunds affärs och restauranggator. För de modiga väntar isvaken i Storsjöns svarta vatten. Anläggningen består av vedeldade badtunnor i det fria, bastu, relaxavdelning och isvak som ligger insynsfritt i Östersunds hamn. Anläggningen disponeras i tre timmar mellan kl 15-22. Handduk och badrock ingår. Gällande avbokningsregler: Vid avbokning som sker 14-7 dagar innan baddatum återbetalas 80% av bokningssumman. Vid avbokning som sker 7-0 dagar innan baddatum sker ingen återbetalning.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


Åkersjön, stuga nära sjön

Image Åkersjön, stuga nära sjön

Timmerstuga i Skidlöparbyn, som ligger på sluttningen ner mot Åkersjön. Altan mot sydväst med utsikt mot Åkersjön och Önrun. Sjö och fiske 100 m, båt ingår sommartid, flera fiskesjöar i närheten.Stugan har storstuga med köksdel, två sovrum, duschrum med WC och bastu. I storstugan finns soffgrupp, braskamin, matplats, TV. I köksdelen finns elspis med ugn, micro, kyl, frys, vattenkokare samt full utrustning med husgeråd. 6 bäddar fördelat på: dubbelsäng i sovrum, våningssäng i sovhytt samt bäddsoffa i storstugan. Affär finns i Åkersjön 1 km, restaurang 1 km, till lift 3,5 km, nära skid- och skoterleder. OBS! EJ katt/hund, EJ rökare


Hörnet Restaurang & Bar

Image Hörnet Restaurang & Bar

09:00-14:00 Dagens lunch, á la carte. Vissa kvällar musikevenemang.

Period: 2014-02-17 » 2014-12-18

 • tips icon

  Vid södra rondellen, centralt i Strömsund intill E 45.

  • facility pub icon

   Pub

  • facility entertainment icon

   Underhållning

  • facility restaurant icon

   Restaurang

 • Accessibility certification level badge

  Bakgårdens julbord

  Image Bakgårdens julbord
  Bakgården

  Bakgården erbjuder återigen sitt populära julbord på logen i Revsund. Omsorgsfullt utvalda råvaror och rätter med lokal anknytning - från ett spännande sillbord till det söta på slutet. Fullständiga rättigheter och förstås julöl och annan öl från Bakgårdens eget lilla pikobryggeri! Glögg och pepparkaksmingel ingår!Revsundslogen i vinterskrud ger en härlig julstämning och lokalen rymmer sällskap upp till 45 personer.Julbordet serveras från 29/11-14/12 torsdag-söndag. Andra tider enligt överensk. Lördagar och söndagar från 16.00 och torsdag/fredag från 18.00. (Vid större sällskap kan tiden anpassas efter önskemål).

  Period: 2014-11-29 » 2014-12-14


  Obtoberfest på Wången Alsen

  Image Obtoberfest på Wången Alsen

  Åre Bryggcompagni som vann brons för sin Gilda APA på årets ölfestival arrangerar en ölprovning på Wångens Wärdshus med fem av sina spännande sorter bland annat Premiär för årets Christmas Ale 2014. Ni serveras även en rejäl Charktallrik med Jämtländska specialiteter. Pubafton och Underhållning, Razorback med Janne Berglund.

  Period: 2014-10-31 » 2014-10-31

  Kl 19.00


  Allhelgonamarknad Kyrkstallarna Rödön

  Image Allhelgonamarknad Kyrkstallarna Rödön

  Förutom ett brett marknadsutbud med många utställare finns det servering, kolbullar, varmkorv mm.

  Period: 2014-11-01 » 2014-11-01

  Kl 12-16


  Curling i Östersund

  Image Curling i Östersund
  Östersund curlingklubb

  Det finns många möjligheter till olika aktiviteter i curlinghallen för ung som gammal, allt ifrån att hyra bana per timme till att hyra hela curlinghallen för våra populära företagsevent, julcurling, möhippa/svensexa eller kalas.Allt Ni behöver ta med är ett par rena gymnastikskor, allt annat finns att låna, bl.a. hjälm. Det är cirka +6 grader i curlinghallen så Ni behöver lagom varma kläder och ett par lättare handskar/vantar så att Ni inte bli kall om fingrarna. Vi erbjuder följande: • hyr banor per timme • vi kan erbjuda rullstolscurling • välj om du vill ha instruktör eller inte • hyr alla sex banorna, vilket innebär spel för 48 personer. • hyr hallen för företagsevent, vi har flera paket med olika menyer. • hyr vårt café och omklädningsrum (för t.ex. idrottstävling med start eller mål i närheten) • april-augusti kan du hyra hela hallen utan is, exempelvis för en mässa, event, loppis, 50-årsfest osv..utställningar och andra arrangemang som kräver stor golvyta. (Hallens golvyta är cirka 45x30 m)

  Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

  Endast förbokning via e-post


  Alla Helgons Dag-aktiviteter

  Image Alla Helgons Dag-aktiviteter

  På Alla Helgons Dag har citys butiker extraöppet mellan 10-16, det kommer att bjudas på underhållning och aktiviteter för barn samt varm soppa i bröd för den som är sugen!Gratis soppa i bröd serveras så långt som 1000 portioner räcker.

  Period: 2014-11-01 » 2014-11-01

  Östersund

  Curlinghallen

  Image Curlinghallen

  None

  Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


  Arnljotspelen

  Image Arnljotspelen
  Visit Östersund

  Välkomna till Frösön, Jämtland och vår uppsättning av ARNLJOT. Alltsedan 1935 har vikingadramat Arnljot, skapat av kompositören och musikskribenten Wilhelm Peterson-Berger, uppförts på den natursköna Arnljotlägden. Upplev den dramatiska bakgrund som bildas av de mäktiga Oviksfjällen och den gnistrande Storsjön, och följ med på en spännande resa tillbaka till 1000-talets Jämtland!

  Period: 2015-07-04 » 2015-07-05

  Arnljotlägden

  Period: 2015-07-06 » 2015-07-07

  Arnljotlägden

  Period: 2015-07-09 » 2015-07-10

  Arnljotlägden

  Period: 2015-07-11 » 2015-07-12

  Arnljotlägden

  Arnljotlägden

  Image Arnljotlägden

  Scen ute i det fria med utsikt över Storsjön och Oviksfjällen som bakgrund.

  Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


  Aktion julklappen

  Image Aktion julklappen

  Bredbyns byalag deltar i Läkarmissionens Aktion Julklappen. Vi samlar in julklappar till barnhem, sjukhus och behövande familjer i Rumänien, Ukraina och Moldavien. Varje julklapp ska bestå av 1 blyertspenna, 1 suddgummi, 1 pennvässare, 1 skrivhäfte, 1 ritblock, 1 ask kritor, 1 tvål, 1 tandborste, 1 tub tandkräm, 1 tablettask och 1 vy- eller julkort med personlig hälsning, helst på engelska. För att paketen inte ska gå sönder bör sakerna läggas i en plastpåse innan de slås in, gärna med färggrant julklappspapper. Alla som vill kan delta. Vi tar också gärna emot sponsrade komponenter till julklapparna. Alla är varmt välkomna till ”julklappsverkstad” i Bredbyns skola lördag 8 november kl 12-15 för att lämna sina julklappar eller komponenter. Vi har då barn på plats som kan skriva personliga hälsningar även till de sponsrade klapparna, och slå in dem. Vi tar också gärna emot sponsrade komponenter till julklapparna. Alla är varmt välkomna till ”julklappsverkstad” i Bredbyns skola lördag 8 november kl 12-15 för att lämna sina julklappar eller komponenter. Vi har då barn på plats som kan skriva personliga hälsningar även till de sponsrade klapparna, och slå in dem. Sedan går klapparna med bussgods sponsrade transport till Örnsköldsvik. Vi bjuder på fika!Sedan avgår Bussgods Jämtlands sponsrade frakt mot aktionens insamlingsställe i Örnsköldsvik. Vi tar också gärna emot sponsrade komponenter till julklapparna. Alla är varmt välkomna till ”julklappsverkstad” i Bredbyns skola lördag 8 november kl 12-15 för att lämna sina julklappar eller komponenter. Vi har då barn på plats som kan skriva personliga hälsningar även till de sponsrade klapparna, och slå in dem. Vi bjuder på fika!

  Period: 2014-11-08 » 2014-11-08

  Bredbyns Skola kl 12-15


  Höstlovskul på Jamtli

  Image Höstlovskul på Jamtli
  Jamtli

  Stenåldersläger för barnen, laga fisk i kokgrop, tälj ett instrument, gå på jakt och mycket mer!Fullständigt program hittar du under länken nedan.

  Period: 2014-10-27 » 2014-11-02

  Jamtli

  Om Jamtland.se

  Prenumerera på Jämtland Härjedalen Turism News

  :

  Förnamn:

  Efternamn:

  Eu logotype

  Jamtland.se drivs av Jämtland Härjedalen Turism i samarbete med länets kommuner, Regionförbundet Jämtlands län och Länsstyrelsen i Jämtlands län med syfte att tydliggöra, visa upp och informera om länet och ge en samlad bild av tillgängliga resurser för besökare och inflyttare. Jamtland.se delfinansieras av Eu:s regionala utvecklingsfond. Cookies används för service och att samla statistik. Vi sparar inte personlig data eller gör data om besökaren tillgänglig för externa intressenter. Portalens publiceringsmodell bygger på lösningar med öppen källkod. JHT sköter drift, underhåll och vidareutveckling. Teknisk utveckling 2006 – 2013 av JHT i samarbete med Saltstorm Software Labs och Mediaserver OSD.
  Systemkrav: Modern webbläsare, Javascript.

  Foto: Tina Stafrén, Sandra Pettersson, Henrik Trygg, Johan Ranbrandt, Naboer AB, Mårten Wikner, Ingrid Hedlund, Niclas Vestefjell, Fanny Hejdström
  Jamtland.se - Jämtland Härjedalen Turism | Rådhusgatan 44 | S- 831 82 Östersund | +46(0)63 701 17 20 | E-Mail

  Rensa lista

  Göm

  Skriv ut

  Skicka lista