STF Fjällstation Kolåsen

Image STF Fjällstation Kolåsen

Välkommen till vårt hotell i västra Jämtland, med två sjöar och naturreservatet Skäckerfjällen som grannar. Hotellet ligger högt med utsikt över de vilda, vackra och orörda Skäckerfjällen. Tyst, stilla och alldeles underbart! I Kolåsen kan du bada i vattenfall, vandra längs leder i gammelskog, plocka hjortron och kantareller. Fiska öring, röding och harr samt åka skidor i preparerade skidspår. Hästar, får, kor och grisar håller markerna öppna och välkomnar alla besökare med nyfikenhet och tillit.Kolåsen har sedan 1800-talet varit en plats som drar sina besökare åter. Att bo på hotellet är som att slussas bakåt i tiden. Rummen är enkla men personligt inredda med varsin historia från förr. Restaurangen serverar mat från egna och lokala råvaror. Vinlistan är välsorterad och ölen jämtländsk.Du kan också hyra en egen stuga utrustad för självhushåll eller tälta på marken där Churchill och Bernadotte en gång bodde.Kolåsen inbjuder till aktiviteter eller det totala lugnet, det är du som väljer hur du vill ha det.

Period: 2015-02-14 » 2015-04-26

Period: 2015-06-27 » 2015-09-27


Zorbing vinter

Image Zorbing vinter

En garanterat snurrig upplevelse där ni (två personer) spänner fast er inuti en gigantisk jätteboll och rullar fritt utför vår bana av snö. Låt snön och himmel bli ett när ni studsar och rullar utför backen i förmodligen världens största "airbag". I vår genomskinliga jätteboll (3,5 meter i diameter) tar två personer plats och spänner fast sig i säkra selar mitt emot varandra. Vi knuffar igång er och låter sedan bollen studsa och rulla fritt med er inuti nedför vår specialbygda bana av snö. Ni kommer att känna er tyngdlösa och vi garanterar att ni kommer att skrika så mycket ni kan… Men kom ihåg, ingen kommer att höra er inuti Zorben.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Snowbike kurs 2 h

Image Snowbike kurs 2 h

Upplev känslan att med full kontroll bemästra skibacken på en snowbike. Snowbike kan liknas vid en cykel med skidor och ger garanterat en ny dimension åt den alpina upplevelsen. Upp kommer man skidliften.Snowbike är en kombination av cykling och skidåkning och oavsett om du saknar tidigare erfarenhet av alpin utförsåkning eller helst åker svarta pister kommer du att få en få ut maximalt av upplevelsen. Vi lär er grunderna och ni kommer snabbt att lära er hantera snowbiken. Perfekt för den som vill uppleva känslan av alpin utförsåkning men inte vill åka slalom, snowboard eller helt enkelt bara vill testa något nytt. Med små skidor på fötterna har man snowbiking fyra stödpunkter och får därmed betydligt kortare inlärningskurva än vid traditionell skidåkning eller snowboard.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Airboardkurs

Image Airboardkurs

Upplev känslan av att susa utför backen med obeskrivlig fartkänsla och näsan endast centimeter ovanför backen. Upp kommer ni med liften.På en airboard (en avancerad uppblåsbar madrass med styrförmåga) svävar man fram över snön. Man ligger på airboarden och med näsan endast några centimeter ovanför marken är fartkänslan hisnande när man susar nedför backen. I våra tvåtimmarskurser lär vi dig bromsa, styra, reglera farten samt åka lift med airboarden. En perfekt aktivitet för den som vill prova något nytt i pisten.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Skotertur för alla

Image Skotertur för alla

Följ med på en 2 timmars härlig skoterutflykt på fjället, direkt från centrala Åre rakt ut i väglöst land.Vi kör i varierande terräng och efter vägen stannar vi vid en stuga där man kan köpa lite fika. Du kan välja att boka en egen skoter, dela med en annan vuxen eller ett barn (8-12 år). B-körkort krävs av föraren, måste medtagas på turen. Nolltolerans för alkohol och droger. Självrisk vid ev skada/olycka: 10 000 SEK

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Period: 2014-12-15 » 2015-04-15

. Åresjön


Blåhammaren, STF Fjällstation

Image Blåhammaren, STF Fjällstation

Blåhammaren är STF:s minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 m.ö.h. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i västerBlåhammarens Fjällstation har anor från 1913. Stationen ligger i väglöst land. Hit vandrar man eller går på skidor . Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. Fjällstationen har ca. 56 bäddar i huvudbyggnad och annex. I huvudbyggnaden finns det 2-bäddsrum, 4-bäddsrum och 6-bäddsrum samt toaletter, dusch, bastu och torkrum. I annexet finns ett 14-bäddsrum och ett 8-bäddsrum samt ett golvbäddslogement samt självhushållskök och torkrum. Vi serverar frukostbuffé, fikabuffé samt en fruktsoppa med anor sedan tjugotalet. Klockan 18.00 varje kväll serveras en trerätters middag med gemensam sittning och bordsplacering. Vi har fullständiga rättigheter. Blåhammaren är en liten station med hög beläggning, vilket innebär att middagen bör beställas i samband med bokning av logi. Finns behov av specialkost bör det nämnas vid bokningen. Vi har en kiosk med begränsat utbud av proviant, godis, kläder och souvenirer. Blåhammaren ligger i ett historiskt intressant område. Det finns minnesmärken från Karolinernas återtåg från Norge 1719 i området. Eftersom man redan befinner sig högt uppe på kalfjället är det nära till närmsta topp – Blåhammarkläppen. Förslag till dagsturer finns på stationen. Personalen ställer gärna upp med tips och turförslag.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31


Dahlbom på torget

Image Dahlbom på torget

Krögaren och kocken Jonas Dahlbom hämtar gärna inspiration från New York, Asien, Medelhavsområdet och svenska fjälltraditioner, och resultatet är alltid utsökt.Här kan du dricka sköna drinkar, äta dog mat i restaurangen eller dansa hela natten i vår nya nattklubb. Dahlboms serverar modern svensk mat med influenser från hela världen. Här finns allt från fisk och skaldjur till det bästa Jämtland har att erbjuda. När vårsolen börjar värma finns det plats för över 100 soldyrkande gäster på vår terrass och balkong. Njut av en öl i solen och spana över vimlet på Åre torg.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Hundspann med Åre Sleddog Adventures

Image Hundspann med Åre Sleddog Adventures

Kör ditt eget hundspann i Jämtlandsfjällen. Upplev fjällvärlden på ett annorlunda, naturnära och spännande sätt. Du färdas genom tyst och orörd natur och över de vita vidderna har du möjlighet att se ren, fjällräv, lo och järv.Upplev fjällvärlden på ett annorlunda, naturnära och spännande sätt. Du färdas genom tyst och orörd natur och över de vita vidderna har du möjlighet att se ren, fjällräv, lo och järv. Mer info: aresleddog.se

Period: 2014-06-25 » 2015-10-31


Frans och Bryn färg på Holiday Club Spa

Image Frans och Bryn färg på Holiday Club Spa

Med lite färg känner man sig piggare, välj utöver din önskanKom ner till oss på Holiday Club, vi har spa avdelning med ett stort utbud av behandlingar. I alla våra behandlingar ingår upplevelsebadet, efter din behandling fortsätter du slappna av i vårat relaxrum. Hos oss går livet lite saktare och lungnet sprider sig direkt i både kropp och själ. Här ges tid för eftertanke och uppladdning i en annars luivfull vardag.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Vaxning på Holiday Club Spa

Image Vaxning på Holiday Club Spa

Vaxning av ben,armar, bikni, armhåla, överläpp välj efter dina behovKom ner till oss på Holiday Club, vi har spa avdelning med ett stort utbud av behandlingar. I alla våra behandlingar ingår upplevelsebadet, efter din behandling fortsätter du slappna av i vårat relaxrum. Hos oss går livet lite saktare och lungnet sprider sig direkt i både kropp och själ. Här ges tid för eftertanke och uppladdning i en annars luivfull vardag.

Period: 2014-01-01 » 2014-12-31

Gruppbehandlingar på Holiday Club Spa

Image Gruppbehandlingar på Holiday Club Spa

Vi tar emot 5-80 personer på samma gång med våra härliga gruppbehandlingar!Kom ner till oss på Holiday Club, vi har spa avdelning med ett stort utbud av behandlingar. I alla våra behandlingar ingår upplevelsebadet, efter din behandling fortsätter du slappna av i vårat relaxrum. Hos oss går livet lite saktare och lungnet sprider sig direkt i både kropp och själ. Här ges tid för eftertanke och uppladdning i en annars luivfull vardag.

Period: 2014-05-01 » 2016-06-13

. Holiday Club


Zipline med Camp Åre

Image Zipline med Camp Åre

Upplev känslan av att du flyger! Hängandes i en sele svishar du fram över Åres vackra natur, ibland så högt som 60 meter upp i luften. Vi kör Zipline året runt, mitt i Åre. Som deltagare ingår du i en grupp med minst 6 personer och ni har alltid 2 guider med er. Längd och viktkrav: Zipline Green Längd: minst 120cm Vikt: max 110kg Zipline Black Vikt: minst 50kg, max 110kg OBS! VARJE TILLFÄLLE MED ZIPLINE MÅSTE HA MINST 6 DELTAGARE. OM DETTA EJ UPPFYLLS SÅ KAN DIN BOKNING KOMMA ATT AVBOKAS OCH DU FÅR TILLBAKA FULLT BELOPP NÄSTKOMMANDE TISDAG.

Period: 2014-05-01 » 2016-06-01

. Åre by


Skärmflygning Tandem med Skysport

Image Skärmflygning Tandem med Skysport

Vi erbjuder tandemflyg i Åre. Utan några som helst tidigare kunskaper om skärmflygning kan du efter ett par minuters förberedelser koppla ihop dig med en av Skysports instruktörer och starta från Åreskutan. Flygningen tar ca 15 minuter (total tid ca 2 tim)OBS: Om väderförhållandena inte tillåter flygning så kommer det ställas in. Ni får då flyga när vädret tillåter, eller ett presentkort för senare användning. Klä er i praktiska kläder. Långbyxor och bra skor är att rekommendera! Sandaler och shorts är inte lika bra. Alla tider är preliminära och kan komma att ändras pga. väder.

Period: 2014-05-01 » 2016-06-01

. Åre by


Julmusik

Image Julmusik

25 dec kl 10. Julmuisk i Kolåsens kapell.Julmuisk i Kolåsens kapell - med Elisabeth Lundhag.

Period: 2014-12-25 » 2014-12-25

Julotta

Image Julotta

25 dec kl 8. Julotta i Vallbo kyrka.Julotta i Vallbo kyrka.

Period: 2014-12-25 » 2014-12-25

Julotta

Image Julotta

25 dec kl 07. Julotta i Kalls kyrka.Julotta i Kalls kyrka.

Period: 2014-12-25 » 2014-12-25

Julotta

Image Julotta

25 dec kl 07. Julotta i Edsåsens kapell. Julotta i Edsåsens kapell.

Period: 2014-12-25 » 2014-12-25

Julotta

Image Julotta

25 dec kl 06.30. Julotta i Ottsjö kapell.Julotta i Ottsjö kapell.

Period: 2014-12-25 » 2014-12-25

Julnattsmässa

Image Julnattsmässa

24 dec kl 23. Julnattsmässa i Undersåkers kyrka.Julnattsmässa i Undersåkers kyrka.

Period: 2014-12-24 » 2014-12-24

Familjegudstjänst vid krubban

Image Familjegudstjänst vid krubban

24 dec kl 10 och kl 12. Familjegudstjänst vid krubban i Kalls kyrka.Familjegudstjänst vid krubban i Kalls kyrka kl 10-10.30 samt kl 12-13.

Period: 2014-12-24 » 2014-12-24

Om Jamtland.se

Prenumerera på Jämtland Härjedalen Turism News

:

Förnamn:

Efternamn:

Eu logotype

Jamtland.se drivs av Jämtland Härjedalen Turism i samarbete med länets kommuner, Regionförbundet Jämtlands län och Länsstyrelsen i Jämtlands län med syfte att tydliggöra, visa upp och informera om länet och ge en samlad bild av tillgängliga resurser för besökare och inflyttare. Jamtland.se delfinansieras av Eu:s regionala utvecklingsfond. Cookies används för service och att samla statistik. Vi sparar inte personlig data eller gör data om besökaren tillgänglig för externa intressenter. Portalens publiceringsmodell bygger på lösningar med öppen källkod. JHT sköter drift, underhåll och vidareutveckling. Teknisk utveckling 2006 – 2013 av JHT i samarbete med Saltstorm Software Labs och Mediaserver OSD.
Systemkrav: Modern webbläsare, Javascript.

Foto: Tina Stafrén, Sandra Pettersson, Henrik Trygg, Johan Ranbrandt, Naboer AB, Mårten Wikner, Ingrid Hedlund, Niclas Vestefjell, Fanny Hejdström
Jamtland.se - Jämtland Härjedalen Turism | Rådhusgatan 44 | S- 831 82 Östersund | +46(0)63 701 17 20 | E-Mail

Rensa lista

Göm

Skriv ut

Skicka lista