Lofsdalen Bike Park

Downhill för barn mellan 5 och 75

Lofsdalen Bike Park

Lofsdalen har tagit hjälp av några av de bästa bike park designers i världen. För i Lofsdalen görs inget halvhjärtat. När de satsar gör de det rejält. Lofsdalen bygger med hjärtat så att du ska kunna njuta av ditt äventyr, av din utflykt eller av din hisnande upplevelse. Lofsdalen bygger äkta cykling.

Kanadensisk designer

Lofsdalens leder är byggda för såväl nybörjare som experter och lämpar sig för familjer, företag och kompisgäng som vill ha kul tillsammans. Cykellederna på fjället Hovärken är designade av Tom ”Pro” Proschazka från Whistler, Kanada. Tom och resten av teamet är världsledande inom design och byggnation av Bike Parks. De har designat och byggt banor i bl a USA, Canada, Australien, Ryssland, Ukraina och Spanien.

Venom, Viper & Thunder

Lofsdalen fortsätter att utveckla lederna med nya nedfarter. Att cykla utför passar alla barn mellan 5 och 75 år. Den långa gröna lätta leden, Fjälleden, är hela 3 700 meter lång och alla cyklar i den fart man känner sig bekväm med.

För de som vill öka farten finns den fantastiskt roliga Happy MTB, en blå led med kurvor, velodromer och mindre kullar. Här kan du öka på farten men fortfarande cykla säkert och i din takt.

För de riktigt äventyrliga finns de svårare röda lederna Venom och Viper som har kraftigare kurvor, smalare leder och häftiga stenar och drops. Lofsdalens svarta led Thunder är till för de som verkligen vill få adrenalinet att flöda i sina ådror.

Upplev fjällen från cykelsadeln Alla behöver inte cykla utför i Lofsdalen, eller vandra heller för den delen. Ta gärna liften upp med din cykel så att du kommer upp på en härlig nivå och slipper ta dig uppför backarna för egen maskin. Med start vid sittliftens topp finns flertalet alternativ att cykla cross country runt fjället på och till slut komma ned till byn igen.

Mer information: Lofsdalen Bike Park

Destination:

Lofsdalen

Du kanske också är intresserad av