Fiskeupplevelser

Jämtland Härjedalen

Fiskeupplevelser

För en fiskeentusiast har Jämtland Härjedalen många fördelar, geografiskt ligger Jämtland Härjedalen bra till för de flesta, fisketillgången är god, de strömmande vattnen är berömda och fisketraditionerna är lika djupa som de milsvida skogar som omfamnar den bördiga och vackra Storsjöbygden. 

Foto: Niclas Vestefjell
"Fiske - Funäsfjällen"

loading image

Getting new items..


Aktiviteter

Inom datum
Sortera resultat

Albackens Jakt- & Fiskecamp

Här kan du jaga älg, småvilt samt delta i toppjakt på tjäder och orre. Jakt anordnas för företag och enskilda, eller för de som vill i befintligt jaktlag. Toppjakt sker i ospårad terräng varför breda skidor rekommenderas. Kombinera gärna toppfågelsjakten med harjakt. Jakt sker enligt aktuell jakttabell. På området finns 9 stugor med pentry, WC, dusch, bastu, torkskåp och TV. En 4-bäddstuga med två sovrum, åtta 6-bäddstugor med tre sovrum varav ett rum har våningssäng. Konferensanläggning med plats för upp till 50 personer. Restaurang med fullständiga rättigheter. Uthyrning av båtar, kanoter, flytringar och fiskeutrustningar.

Fiske
Jakt
Konferens
Kanot/Kajak
2017-03-14
2018-01-14
Tags: dromfiskecamp, dromfiskecampgiman, jakt, fiske, stugor, restaurang

Ammerån - tillgängligt fiske i Ragundadalen

Vid Ammeråns fiskecamp finns fint flug- och spinnfiske för harr, öring, gädda och abborre. De mest lättillgängliga fiskeplatserna hittar du längs ån bortanför bron vid badplatsen. Grusvägen går alldeles intill vattnet, så parkera gör du precis där du vill fiska. Utedass (ej handikappanpassade) finns ca 50m bort från vattnet, gångväg dit består av gräsunderlag. I fiskecampens servicehus, ca 300m bort, finns toalett med armstöd och golvmått 320x130 cm (obs! fri yta utanför dörr ca 90x150 cm). Fiske precis vid fiskecampen är även möjligt, men som rullstolsburen kan en medhjälpare behövas då markunderlaget bitvis är lutande och ojämnt.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Ansjö fiskevårdsområde

Området bjuder på såväl sommar- som vinterfiske. I Ansjönån finns öring och harr. Ansjön har ett rejält öringbestånd. Vallsjön är ett populärt vintervatten för rödingfiske. Kälarnebygden har ett vackert skogslandskap.

Fiske
2017-03-14
2018-03-11

Anviksjöns fiskevårdsområde

I Anviksjön finns gott om fin öring upp til 5 kg, bra med harr, gädda och abborre. Fint att gå och landfiska efter stränderna. I Gästisviken finns en barnvänlig badplats och campingplats för husvagnar. Från 15 okt. - 10 dec. finns möjligheter till bra sikhåvning i Hållborgsån 2 km väster Pilgrimstad.

Fiske
2017-03-15
2018-03-11

Bakvattnets fiskevårdsområde

På Bakvattnet kan du fiska både sommar som vinter. Sjön är inte så stor men anses av många vara den roligaste sjön att fiska på. Bakvattnets FVO har auktoriserade fiskeuppsyningsmän som ser till att fisket sker enligt de beslut som du kan ta del av längre ner på sidan. Fiskekortsförsäljningen gör det möjligt att plantera in röding och öring av lokal stam som på sikt ger god utdelning. Fiskekortsautomat hittar du mitt i byn hos Magnussons Fjällanläggning. Du kan nu även köpa fiskekort på webben: www.iFiske.seoch via sms. Att flugfiska och ro drag på sommaren ger dig möjlighet att njuta av den fina omgivningen samtidigt som du fixar middagsmaten! Tro inte att det bara är på vintern du kan pimpla, låt spöet vara med hela året, man vet aldrig när det nappar!! Sportfiskeredskap: max 3 st dunkrokar, drag, krokar, upphängare etc. Varje fiskare får endast ha ett handredskap/spö i vattnet samtidigt. Fiske med långrev och ståndkrok är förbjudet. Nät, utter och dylikt är förbjudet. Fr o m 31.05.2015 gäller följande priser: Dygnskort 80 kr, 3-dygns kort 140 kr, 7-dygns kort 250 kr, Årskort 500 kr, Gruppkort skolklasser/dag 50 kr, Årskort (Folkbokförd i Bakvattnet) 150 kr, Familjemedlem till fiskerättsägare/år 50 kr, Familjemedlem till årskortsköpare/år 50 kr, Barn under 18 år fiskar gratis. Nu kan du köpa ett Årskort som gäller gemensamt för Åkersjön och Bakvattnet. Detta kort kan endas köpas hos fysiska återförsäljare på orten; Irene Nilsson, i Vallrun, Hotell Fjällgården i Åkersjön, Magnussons Fjällanläggningar i Bakvattnet. Pris: Årskortsköpare "Åkersjön-Bakvattnet" : 850 kr, Familjemedlem till årskortsköp. "Åkersjön-Bakvattnet" : 150 kr.

Fiske
Året runt

Bensjö fiskevårdsområde

Ett vackert skogsområde på ca. 6000 ha med ett antal sjöar, tjärnar och strömmande vatten. Flottringen är en sjö som håller ett mycket fint öringbestånd och där området gör en jättesatsning med röding för att bl.a. få ett roligt båtfiske med långdrag. Största fiskfångst 2013 var ett antal öringar runt 3,5 kg och röding 2,1 kg. Botjärn, där de skapat ett toppenfiske vintertid med mycket röding, hade rekord 2005 med 3.4 kg. Bensjön är en verkligt bra sjö för abborr-, öring- och gäddfiske.

Fiske
2017-03-14
2018-03-11

Blektjärn - fiske

Besök Blektjärn för trivsamt och lättsamt ädelfiske! Vid tjärnen finns en fin fiskeplats med brygga, vindskydd och rymligt utedass. Det går bra att parkera alldeles intill bryggan (ca 2 m ifrån). Bredvid bryggan finns även ett vindskydd med goda grillmöjligheter (grillplats, klotgrill och grillgaller). Marken lutar något ner mot bryggan och har grovt grus som underlag, som exempelvis rullstolsburen kan det därmed vara bekvämt att ha en medhjälpare till hands. Ca 100 m från platsen finns ett utedass (golv 200x200cm, dörröppning 88cm, stolshöjd 54cm med 60cm fritt utrymme på sidorna).

Fiske
2017-03-08
2018-01-14

Blåsjöns Fjällcamp

Blåsjöns Fjällcamp ligger vackert mitt i byn med otroligt fin utsikt över Blåsjön, längs Vildmarksvägen. Anläggningen har året runt för stuguthyrning. Anläggningen har 7 stugor som alla har utsikt över sjön. Här finns hundgårdar att hyra, lusthus för grillkvällar och en liten verkstad för husbehov. Kiosk med slöjd, knivar, uppstoppade fåglar, fiske redskap, fiskekort, kioskvaror , torkat kött, souvas. Jaktkort för småviltsjakt på renbetesfjället i Jämtlands län. Egna jaktmarker & fiskevatten. Uthyrning av båtar och cyklar.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: vildmarksvagen

Bodsjöns fiskevårdsområde

Herrevadströmmen i Bodsjön bjuder på ett bra fiske efter öring och harr - ett fiske i skogslandskap och orörd vildmark. I Kvarnselet och Långselet finns stor abborre, fisk över kilot är inte ovanligt. Dessutom finns det öring och gädda i Vålesån, Orrbyån, Kilån, Finnäsån och Bodsjöbyån. Bodsjön har alla sorters fisk, bland annat grov öring, så dragrodd kan löna sig, det finns båtar att hyra. I Gäddsjön och Stormyrtjärn har öring satts ut. Prova flugfiske efter gädda i de lugnare partierna av Herrevadströmmen. En garanterad upplevelse!

Fiske
2017-03-09
2018-01-07

Bodsjöstrupen - fiske

Är du ute efter lättsamt fiske i södra Jämtland ska du bege dig till Bodsjöstrupen! Bodsjön innehåller fisk som öring, harr, röding, gädda och sik. Här finns en fiskebrygga med staket runt som du kan parkera alldeles intill och från bryggan är det sedan bara att kasta ut. Några meter bort finns en fin grillplats som enkelt nås med exempelvis rullstol. Markunderlaget är hårdpackat, viss lutning finns på parkeringsytan, men kan undvikas om man parkerar nära bryggan. En bit in i skogen på andra sidan vägen finns ett utedass (ej handikappanpassat).

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Bruksvallarnas Fiskevårdsområde

Ljusnan är klar som gin och vacker som få där hon ringlar fram, perfekt för flugfiskaren, ovanför Kvarnströmmen finns gott om strömmande partier med djuphålor, bakvatten. Messmörtjärn är vårt mest lätt tillgängliga vatten, här får man öring och fina rödingar, man kommer ända fram till vattnet med rullstol. Önskar man att grilla korv och göra upp eld så finns ett störrös, ( liten eld stuga ). Längs med Mittådalsvägen hittar man ett familjevänligt vatten Måns-Erstjärn, ca 1 km att gå med en fin raststuga på tjärnens östra sida. Flugfiske, mete eller kastspö funkar fint från kastbryggan. Djuptjärn och Stortjärn är fina fiskevatten, en bit in från Mittådalsvägen hittar man Aborre, öring och röding.

Fiske
Natur
Året runt
Tags: dromfiskearea,, dromfiske

Camp Lapponia

Naturskönt vid stranden av Visjön. Ca 15 km till Åsele samhälle och 800 meter till närmaste jaktområde. Fiskemöjligheter efter storgädda 30 meter utanför stugknuten. Under april - maj månad kan de morgonpigga avnjuta orrarnas spel utanför på visjöns is. Timmerstugan är mycket bekvämt inredd och har den rätta vildmarkstämningen ( Totalt 130 kvadratmeter ). Stort kök med all köksutrustning, Toalett och dusch, allrum med utsikt över sjön och en mindre bar. I något av våra fyra dubbelrum sover ni bekvämt i rejäla enkelsängar. Våra gäster har till förfogande, vedeldad badtunna, bastu ,båt, flytbrygga och kanot. Kökets matsedel baseras på lokala råvaror där vilt och fisk är ett måste. Måltiderna avnjuts med sprakande eld i bakgrunden och levande musik till desserten.

Fiske
Jakt
Bo
Fiskecamper
Året runt
Tags: southlapland, fiske, jakt, boende, åsele, västerbotten, lappland, lapland, sverige, sweden, swedish

Drömfiska i Berg en del av Jämtland Härjedalen

Fiska i Bergpasset 85000 hektar stort gränsöverskridande fiskekort med intervallfångst i Bergs kommun. Ett unikt fiskekort som förenklar din vistelse och ditt fiske i Bergs kommun genom att ge dig tillgång till många vatten utan att behöva köpa olika fiskekort för respektive fiskevårdsområde. Dessutom inför vi ett nytt begrepp Intervallfångst. Fiska i Bergpasset Visit - Ett åttadagars kort för besökare. Fiska i Berg VIP - Ett årskort för mantalsskrivna i Bergs kommun. I detta fiskepass har sju fiskevårdsområden och Tossåsens sameby inom Bergs kommun gått samman och gjort det möjligt att fiska i hela eller delar av respektive område med samma fiskeregler. Fiska i Bergspasset kan bara köpas vi internet fr.o.m 1 juni 2016. Läs mer på www.fiskaiberg.se

Fiske
Året runt

Fahlströms Fiske

Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger. Två av våra stugor är belägna mitt i byn, 100 m från Valsjön, där våra båtar ligger. Den tredje stugan ligger 7 km från byn efter vägen mot Vinklumpen och nära till tjärnar. - STUGA 1, 6-bäddar med kök, wc, dusch, bastu, 3 sovrum. - STUGA 2, 4-bäddar + 2 med kök, wc, dusch. - STUGA 3, 4-bäddar + 2 med enklare standard, vedspis, kylskåp, tc.

Fiske
Övrig service
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Fahlströms Fiske & Byggshop

Fahlströms Bygg är specialiserade på renoveringar samt om- och tillbyggnader. Vi utför även målning, mattläggning samt har en plåtverkstad där vi tillverkar plåtbeslag och takhuvar efter önskemål. Vi är återförsäljare av Fresks byggmaterial och färgprodukter, samt utför brytning av önskad kulör. Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger.

Fiske
Övriga affärer
Övrig service
Året runt

Fiska i Bräcke kommun

Det är hit du ska åka för att fiska om du är ute efter vildmarksupplevelser och fiskelycka på samma gång. I sjöar och skogstjärnar väntar öring, röding, harr, sik, abborre, id och gädda. I Bräcke kommun finns några av landets finaste fiskevatten, välkända bland fiskeentusiaster inom landet såväl som utanför. Mest omtalad är Gimåns 8 mil vindlande strömmar, forsar och fall som genomkorsar kommunen. Att fiska från båt i sjöar och andra lugnare vatten fungerar också bra. Revsundssjön erbjuder varierat fiske och fina strandhugg och är en av få svenska insjöar med eget sjökort. All information ni behöver om fiskevårdsområden, fångstregler, vart du köper fiskekort m.m. finns på: http://www.fiske.jamtland.se/kommun/4

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Fiska med guide - följ med på fisketur

Trollingfiske på Storsjön och andra fisketurer.Trollingfiske på Storsjön: Följ med ut på Storsjön och trolla efter Öring Och kanadaröding. Sjön har riklig tillgång på grov fisk och man kan nästan garantera fin fångst. Båten är en 26 fot Renken walkaround på 340 hk. Det optimala är 1-4 personer men båten är stor nog för 7 personer men då kan inte alla delta aktivt i fisket. Lunch äter vi på båten eller på Verkö slott som ligger på en ö mitt i Storsjön. Detta är en heldagstur som tar c:a 6-8 tim. Vid bokning av minst 2 dagar ingår i priset ett mycket bra boende i en sex bäddars stuga vid Dammån vid ett bra fiske område både för spinn och fluga, eller i en mysig 4 bäddars stuga hemma hos mig i Hallen. Röding och öringsfiske: Riktigt bra rödings och örings fiske har vi vid stugan i Aumåsen vid Håckerens strand. Ni kan hyra stugan med självhushåll och tillgång till båtar. Vi har även en stuga vid Dammån som är ett av Sveriges finaste flugfiske vatten. Fiske för företagsgrupper: 25 min från Åre har vi ett eget riktig bra fiskevatten fiskevatten med grov öring. Vi har båtar och den utrusning som behövs för en lyckad fiskedag. Vi fixar paketpris med transport, mat och fiske. Båtturer: Båten är en 28 fot:s Renken Walk Around med 340 ha. Båten är godkänd för 10 passagerare, jag har behörigheten Skepparexamen klass 8 och Skepparexamen maskin klass 8 och har med det behörigheten för personbefordran att köra turer till tex Verkö slott med rundvandring och mat eller festtransporter allt efter ditt önskemål. Vi utgår från hamnen i Hallen nedanför ICA Karl-Ors Bua i Hallen.

Fiske
Året runt

Fiska med guide -Storsjö

FISKA MED FISKEGUIDERNA PÅ STORSJÖ FISKECAMP Säsong 15 januari - 1 april, 1 juni - 30 september BOKA DIN EGEN FISKEGUIDE Guiderna på Storsjö Fiskecamp kommer garanterat ta med dig till sina allra bästa fiskeplatser. Beroende på väderlek och säsong vet de exakt vart man för dagen ska åka för att få napp. VÅRA FISKEVATTEN Storsjö Kapell, eller Storsjö som byn egentligen heter, ligger på 565 m ö.h. längst upp i övre Ljungans dalgång, omgiven av Sveriges sydligaste högfjäll, i nordöstra hörnet av Härjedalen. Sölvbacka Strömmar är en 6 km lång ström i Ljungan, riksbekant för alla strider om utbyggnad och för sina stora öringar och harrar. Ljungans källflöde kommer från Helagsfjällen, Sveriges sydligaste glaciär, och ner genom dalgången växer älven med alla biflöden som också är fina fiskeströmmar. Med fiskecampen som bas är det också nära fjällvandring, svamp- och bärplockning, fågelskådning och kanotpaddling. Högst upp i övre Ljungans dalgång finns fem olika fiskeområden, dessutom har Fiskecampen några egna specialvatten som Rövra strömmen. Storsjö fiskevårdsområde är störst och här finns över 2 mil strömmande vatten och mer än 50 sjöar. Storsjön vid Storsjö Kapell i Ljungdalsfjällen är störst, runt 2.000 ha. Här finns båtar för uthyrning och härligt trollingfiske på öring. Här nappar harr, storsik, öring och i vissa delar av sjön trivs gäddan. FISKARTER I VÅRA VATTEN I Ljungans huvudflöde med Storsjön och Sölvbacka strömmar finns naturliga bestånd av öring, harr, sik, gädda, lake och elrits. På bara två platser i världen finns naturligt levande öringbestånd, dels hos oss uppe i Ljungdalsfjällen i Skärkån, Storsjö Kapell och dels på Nya Zeeland. I Skärkån gäller Catch & Realease. FISKESÄSONGER Vi öppnar sommarsäsongen 1 juni. Fram till midsommar när det ännu är lite kallare i vattnet är sjöfisket som bäst på öring och röding. Harren är fredad för lek i strömmande vatten t.o.m 15 juni. Vid midsommar startar fisket i strömmande vatten. När värmen kommer kläcker insekter och torrflugefisket blir som bäst. I juli går rödingen djupare. Harren trivs som bäst i sommarvärmen och frossar vid insektskläckningarna. I augusti börjar storöringen sin lekvandring upp i de större strömmarna och fångas på streamers och på drag, oftast när det bivit mörkt. I september kan det vara ett bra flugfiske på harr i Sölvbacka och Rövran omgiven av fjällens sprakande höstfärger. Man kan också fiska öring i september i sjöarna. Välkommen till fiskeparadiset Storsjö Kapell och alla fiskrika sjöar vi kan erbjuda dig som sportfiskare här uppe i vårt fiskeparadis i Storsjö Kapell och Ljungdalsfjällen.

Fiske
Guidade turer
Övriga aktiviteter
2017-02-02
2017-09-30

Fiske - Glensjöns Fiskecamp

Campen ägs och drivs av samebymedlemmar I Tåssåsens Sameby. Två stugor med sex bäddar och en stuga med 4 bäddar. Tillgång till båt och möjlighet att lösa fiskekort. Utrustad med gasolspis och gasolvärme. Köksutrustning finns. Medtag sovsäck. Gångväg 6 km från renslakteriet eller 4 km + 2 km båt från Glen. Nyckel hämtas i Glen. Lämpligt boende för jakt på Tå 2b

Fiske
Fiskecamper
2017-01-18
2018-01-15
Tags: fiske, sapmi

Fiske - Ljungdalsfjällen

I Ljungdalsfjällen - allra längst upp i övre Ljungans dalgång - väntar unika fiskeupplevelser inom Storsjö och Ljungdalens fiskevårdsområden. Här i Ljungans dalgång finns några av de finaste orörda strömsträckorna du kan tänka dig med miltals strömmande vatten som du samtidigt kan kombinera med ett fantastiskt rödingfiske i fjällfiskevatten på kalfjället. Hos oss förenas fisket med storslagna naturupplevelser. Våra fiskeområden sträcker sig över mer än 60.000 hektar skog och storslagen vildmark omgiven av Sveriges högsta fjäll, söder om polcirkeln. I våra vatten nappar grov harr, storöring och storröding. I en del sjöar finns utsökt gädda uppfödd på ädelfisk. I andra sik, lake och elritsa. Härlig bäcköring finns i de strömmande vattendragen upp mot fjällen Här får du ett varierande och förstklassigt fjällfiske och har många fiskemetoder att välja mellan – som båtfiske, trolling, flugfiske, spinnfiske, gäddfiske, flötmete och vinterfiske. BOENDE: Ljungdalsfjällens Turistbyrå, 0687-200 79, hyr ut stugor och lägenheter Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22 FISKEKORT: Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22 Ljungdalsfjällens Turistbyrå, Ljungdalen, 0687- 200 79 Storsjö Lanthandel, Storsjö Kapell, 0687-210 14 BÅTUTHYRNING: Ljungdalsfjällens Turistbyrå, 0687-200 79, hyr ut båtarna inom Ljungdalens FVO Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22, hyr ut båtarna inom Storsjö FVO Upptäck Ljungdalsfjällens unika fiske! Välkommen!

Fiske
Året runt
Tags: frontpagetips,,

Fiske i Almdalen

I Almdalen erbjuds ni som gäst att jaga fiska inom Hotagens naturreservat. Almdalens Fjällgård har 38 bäddar i olika stugor och ligger mitt i ett fiskevänligt område vilket gör att man i princip kan sätta igång och fiska så fort man kliver utanför stugan. Detta gör att stället är optimalt om man vill ta med sig hela familjen ut. Det är statligt fiskekort som man löser för att fiska här och det går att lösa på Almdalens Fjällgård.

Fiske
Året runt

Fiske i Bräcke Kommun

I Bräcke är du alltid nära en sjö, tjärn eller ström. Här finns några av Sveriges mest intressanta fiskevatten. Revsundssjön är kanske Jämtlands fiskerikaste sjö. Sjöns karaktär och djup gör att reproduktionen av fisk är mycket bra. De stora fjärdarna med stor öring och gädda är intressanta för trollingfiske. Sjöns vikar, grund och uddar är enastående fiskeställen för mete, flug- och spinnfiske. Revsundssjön är uppdelad i fyra fiskevårdsområden: Revsundssjöns södra Fiskevårdsområde, Övre Gimåns fiskevårdsområde, Anvikssjöns fiskevårdsområde och Grimnäs Landsomfjärdens fiskevårdsområde. Revsundssjön erbjuder varierat fiske och fina strandhugg och är en av få svenska insjöar med eget sjökort. För spöfiskare i strömmande vatten är Gimån för många en favorit. Detta är ett av Jämtlands bästa öringsvatten och rymmer den stridiga Gimåöringen. Denna outbyggda skogsälv är ett av länets vackraste strömvatten. Här finns också ett antal sjöar som är lämpliga fiskevatten för familjer som vill meta, uttra eller ro drag. Oavsett om du väljer sommar- eller vinterfiske innebär ett besök i Bräcke Kommun mycket tid för fiske och lite tid för transport till de olika fiskevattnen. Tack vare de vilda strömmarna, många sjöarna och de oräkneliga tjärnarna får du möjligheten till en varierad fiskesemester med korta avstånd.

Fiske
2017-03-09
2018-01-14

Fiske i Landösjön

Landösjön har under de senaste åren blivit ett eftertraktat rödingvatten tack vare sin tillgänlighet, här har ni chans att putsa ert personliga rekord på röding. Fisket bedrivs framför allt på vintern men sommaren har ett minst lika intressant fiske. Förutom röding finns det öring, sik och kanadaröding i sjön. Minimimått är 35 cm, Max antal fiskar är 10 st. Under sommaren finns möjlighet att hyra båt i Landösjön (150 kr/dygn). Fiskekort finns att köpa i automat (sedel) på bron hos Landöbua eller hos fiskekortsförsäljare. Barn under 15 år fiskar med målsman på dennes kvot.

Båt
Fiske
Året runt

Fiske i Rörvassdalen, Rörvattnets Fjällhotell

Här i Rörvassdalen, kan du välja mellan elva sjöar, ett trettiotal tjärnar, en mängd åar och älvar - i alla finns ett rikt bestånd av röding och öring. Och här finns inga gränser för när fisket är bra eller dåligt. Sommar som vinter dukas äventyret upp. Utöver vinterns populära pimpelfiske är sommarhalvårets långdragsfiske ett omtyckt alternativ, vid sidan av släpfluga eller wobbler. Grubbdalsån med sina trappstegsforsar är det perfekta alternativet för dig som vill pröva flugfiske och haspel med små spinnare. Ytterligare strömmande vatten med öring, harr och sik hittar du inom cirka 5 mils radie. Guide finns också att boka. Naturligtvis kan du köpa fiskekort genom oss, liksom hyra båt och motor. Skulle du sakna någon utrustning hjälper vi till att ta fram vad du behöver. Vill du uppleva ännu mer av fisket kan du fortsätta längs med den s.k "Fiskevägen". Rörvattnet ligger på halva vägen av den 31 mil långa fiske-sträckan från centralorten Krokom till norska Namsos vid kusten. Prata med oss så hjälper vi till att ordna det kompletta fiske-äventyret. Varför inte börja med Rörvattnet och rödingsfiske och sedan låta färden gå vidare, över såväl låglandssjöar och fjäll som laxälvar och hav.

Fiske
Året runt

Fiske Norråker

Gillar du att fiska är Norråker ett eldorado för dig. Fiska i Tåsjön eller Sjougdälvens kortfiskeområde (SCA). Fiskekort finns på Norråkers Bensin. Tåsjön har bra tillgång på abborre, gädda, sik, harr, öring och röding.

Aktiviteter
Fiske
Året runt
Tags: fiske

Fiskecentrum i Grönfjäll

I kiosken får du information och råd om fiskevatten och du köper även era fiskekort, kartor och tillbehör där. Fiskecetrum säljer även jaktkort på Statensmark/ Länsstyrelsen och jakt på Allmänningens marker.

Fiske
Jakt
Året runt
Tags: fiske,, jakt

Fiskecentrum i Saxnäs

Kultsjögårdens fiskecentrum utgör en mötesplats för fiskare, jägare och naturälskande människor. Här erbjuds naturupplevelser för alla under hela året: fiskearrangemang, fjällvandring, småviltsjakt efter ripa och skogsfågel, skotersafari och turskidåkning eller längdskidåkning. Fiskecentrum skräddarsyr fiskeäventyr efter kundens önskemål och erbjuder guidade fisketurer för både nybörjare och mer erfarna. Man har även båtar för uthyrning och erbjuder båttransfer i Övre Ransaren.

Fiske
Guidade turer
Jakt
Året runt
Tags: jakt, fiske, guidadeturer, fjallvandring, batuthyrning

Fiskegubben

Natur- och fiskeguide. Fiskeguidning i Jämtland och övriga Norden. Kurser i flugbindning, flugfiske och andra fiskeformer. Jag ordnar även fiskekort, boende, fiske i egen sjö,sevärdheter i närområdet, havsfiske i Norge(+valsafari) mat(allt från kolbullar till vildmarks menyer)whiskey-afton, familje aktiviteter, djur-, fågel- samt fotoexpeditioner och mycket annat. Då utbudet är så stort så är det enklast/bäst att ni tar kontakt med mig(tele/mail). Priser är lite beroende av andra aktörer också.

Fiske
Guidade turer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Fiskevägenkortet 13 mil fiske Från Krokom till norska gränsen

Fiskevägen sträcker sig mellan Krokom i Sverige och Namsos i Norge. Den går genom fiske- och jägarfolkets kulturbygder och erbjuder ett mycket varierat fiske samt många andra trevliga besöksmål. Här finns fiske för såväl den proffsigaste flugfiskare som nybörjaren, många vatten är "barnvänliga" och hela familjen kan njuta av Fiskevägsresan. Det gemensamma fiskekortet "Fiskevägenkortet" omfattar 9 fiskevårdsområden från Krokom till norska gränsen. Information om alla områden, även omfattande boende, mat & kaffe, butiker & bensin samt annan övrig service finns i broschyren "FISKEVÄGENKORTET - FRÅN KROKOM TILL NORSKA GRÄNSEN".

Fiske
Natur
Året runt

Flatruet

Vägen över Flatruet går mellan Skärkdalen och Mittådalen. Avståndet mellan byarna är ca 12 km och av dem går 8 km över kalfjället med en högsta punkt 975 m.ö.h, vilket gör vägen till Sveriges högst belägna landsväg. Vägen är öppen för trafik året runt men under vinterhalvåret är den nattstängd mellan 22.00-06.00 samt vid dåligt väder. I den sydöstra delen av Flatruet kan man under sommartid beskåda den 4000-5000 år gamla hällmålningen.

Fiske
Natur
Året runt

Flugfiskekurser Storsjö Fiskecamp

Heldags Flugfiskekurs! Tisdagar och onsdagar hela sommaren (från 1 juni). Vi startar kl.10.00 med teori och kastteknik under förmiddagen. Fiske i Sölvbacka Strömmar fram till 17.00 All utrustning ingår samt fiskekort, dagens lunch och fika vid strömmarna. Bokning: tel 0687-21122 I nordvästra hörnet av Härjedalen, i övre Ljungans dalgång mellan Helagsfjället i väster ( Sveriges sydligaste glaciär ) och Sölvbacka strömmar i öster finns det ännu miltals med vilda strömmar och fiskrika sjöar i en storslagen natur. Med anläggningen som bas har man närhet till fjällvandring,jakt,fiske, naturfotografering,svamp, bärplockning, bad och mycket annat sommartid. Vintertid erbjuder området vinterfiske, utförsåkning och skoterturism. Vi erbjuder ett flertal boendealternativ med god mat och all tänkbar service i vår trivsamma restaurang. Söker Du avkoppling och naturupplevelser vid källflödena uppströms de stora turistorterna, finner Du det här. Restaurang och pub med fullständiga rättigheter. Fiskecampen består av 10 st 4-bädds campingstugor med servicehus, 2 st 4-bädds stugor med egen wc, dusch och kök samt 1 st 6+2-bädds stuga. Alla stugorna har utsikt mot Storsjön och fågelskyddsområdet. Det finns dessutom ett annex med 12 bäddar. Flugfiskekurser under sommaren.

Fiske
Guidade turer
Natur
2017-06-01
2017-09-30
Tags: dromfiske,, frontpagetips

Funäsfjällen - Fiskepass

Med Fiskepasset i Funäsfjällen får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten! Det är ett av de största sammanhängande fiskepassen i Sverige. Över 200 fjällsjöar, mer än 30 mil strömmande vatten och allt nu på samma fiskepass. Funäsfjällen är ett av Sveriges största kortfiskeområden och här finns allt från lättillgängliga familjevatten till kristallklara fjällvatten för de mer erfarna. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan så finns här något för dig.

Fiske
Natur
Året runt
Tags: fishing, visitsweden

Få rekordfisken på kroken

Ångermansälven är den största floden i Sverige. I älven och i sjöarna runt omkring väntar den legendariska gammelgäddan, rödingen, harren och öringen på att just du ska kasta i det rätta betet. Längs älven viker vattnet in i en stilla vik där vår fullt utrustade stuga ligger med plats för 6 personer. I anslutning till stugan finns ett stort soldäck med grillplats och eldstad. Vi tillhandahåller även en fiskebåt som rymmer 6 personer och som har en el- eller bensinmotor. Under veckan får ni även fiskekort som täcker 65 km av älven och ett flertal sjöar. Allt detta är inkluderat i priset. För de som inte vill fiska har vi många spännande aktiviteter som kan bokas via Huskykennel Lappland! Priset gäller för sex personer i en stuga.

Fiske
Året runt
Tags: fiske, gädda, pike, lappland, åsele, gafsele, asele, stuga, southlapland

Färsåns Fritids och fiskecamp

Vår camp hittar du på en gård 10 km väster om Ammer, 300 m från de fantastiska fiskevattnen i Ammerån. Vi har 6 stugor med 2-6 bäddar. Möjligheter till matlagning i alla stugor. Vissa stugor är utrustade med dusch och toalett, resten använder gemensam dusch och toalett. I alla stugorna finns full utrustning för självhushållning. En del stugor har kamin eller öppen spis. Är det något Ni saknar försöker vi tillgodose Era önskemål. Hos oss har Du har nära till alla bra sträckor som finns i nedre delen av Ammerån, från Överammer och ner till Indalsälven. Vi håller väl reda på hur fisket förändras under säsongen. Vi känner omgivningarna och kan ge tips om naturen och vad som händer i trakten. Välkommen!

Fiske
Fiskecamper
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Gastsjö fiskevårdsområde

Finntjärn och Gastsjötjärn bjuder på goda fiskemöjligheter både vinter och sommar efter både öring, röding och regnbåge. I Finntjärn även harr. I Gastsjön och Finnsjön gädd- och abborrfiske. Gott bäckfiske i Gastsjöån och Rammsjöån.

Fiske
2017-03-09
2018-01-07

Gimån

Gimån är ett av Sveriges bästa fiskevatten! I Bräcke kommun slingrar sig Gimån genom fem olika fiskevårdsområden. Dessa är Övre Gimån, Gimdalen, Storåsen-Albackens, Sörbygdens och Albackens Jakt & Fiskecamp, i den ordning Gimån rinner. I strömmarna lurar fina bestånd av grov öring och harr. I sjöarna och i de lugnare partierna av ån finns gädda, abborre, id och sik. Den första sträckan från Revsundsjön till Idsjöströmmen är lättåtkomlig och familjevänlig med många rastplatser och eldstäder.

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Gimårasten, Åhn - fiske

Mellan Gällö och Stavre vid E14 hittar du Gimårasten, en rastplats med fint flugfiske för öring och harr. Från handikapparkeringen är det ca 10-15 m till spången som leder ut till fiskebryggan. Viss lutning finns från parkeringen, marken är hård men gräsbelagd. Spången är ca 25m lång, fiskebryggan ca 4x5m stor (räcket runt är 90cm högt). Rastplatsen har gott om fina picknickbord med utskjutande bordsskivor som fungerar bra med rullstol. Handikappanpassad toalett finns i anslutning till parkeringen (golv 220x220 cm, 90cm på båda sidor toalettstol).

Fiske
2017-05-31
2017-08-31

Glissjöberg-Mosätt Fiske

Väster om Sveg mot Hede hittar du Glissjöberg - Mosätts fiskevårdsområde. Där erbjuds fiske av sik, harr, abborre coh gädda i övre delarna av Svegssjön. I Ljusnan med sina forsar och lugn, kan man fånga storöring och harr. Albintjärn har en handikappanpassad brygga. Tjärnen är belägen intill riksväg 84 vid Vembron. En bäver i arbete kan du få uppleva både i Ljusnan och Veman. Lofsen rinner genom björn och viltrika skogsmarker där du kan fånga öring och harr. Fint flugfiske ärdet i Veman, Ljusnan och Lofsån kring midsommar, då kläckningar av dagsländor burkar vara som störst. I tjärnar och sjöar fiskar du med mask, spinn, drag eller jigg

Fiske
Året runt

Granboforsens fiskevårdsområde

Reglerat område i Indalsälven med strömmande vatten nedströms Kattstrupen ca 3-4 km. Sedan fiske av sjökaraktär fram till kraftverket i Litsnäset. Därefter strömmande vatten ned till områdesgränsen. Området är lättillgängligt med ett flertal vägar ned till vattnen med bra parkeringplatser även för husvagn. Stigar finns längs vattnet. Vindskydd finns vid de bästa fiskeplatserna. Allmänna regler för sportfisket: Minimimått 35 cm. Fiske med handredskap från land eller från båt hyrd av fiskevårdsområdet. Fiskeförbud i tillflödena under hela året. Förbud mot fiske med lodsänke. Fiskekort finns att köpa hos Krokoms Turistbyrå.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Gunnarvattnets fiskevårdsområde

Området erbjuder både sjöfiske i Gunnarvattnet och Rörsjön, strömfiske i Gunnarvattsån och fiske i tjärnar vid Hotagsfjällen. Allmänna regler för sportfisket: Minimimått i sjön Gunnarvattnet, Rörsjön och Gunnarvattsån 30 cm. I övriga vatten 20 cm. Fiskeförbud i strömmen mellan sjön Gunnarvattnet och Rörsjön. Fiskeförbud i Storbäcken och Hembäcken. Fiskekort finns att köpa hos Valsjöbyns Fiskecenter och Valsjöbyns Fiskecamp.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Gysens Fvo

Fiske i Gysån bäst före midsommatr, goda möjligheter till fina sikfångster vid pimpelfiske strax efter isläggning. November/December i Gysen finns goda tillgångar på gädda som ger goda fångster båda sommar som vinter. Service: Båtar finns att hyra i Storholmsjö och Lillholmsjö. Fiskeutrustning finn till försäljning i Lillholmsjö.

Fiske
Året runt

Gäddfiske i Ringvattnet 24-timmars

Tävlingen startar klockan 12 på lördagen och pågår alltså hela dygnet. Det är en lagtävling där man får fiska med eller utan båt. Lagen får bestå av högst fyra personer och varje lag får ha max en båt. Middag finns att köpa på lördag kväll. Kolbullar, kaffe mm finns att köpa hela helgen. Enkla regler : Max 4 pers / lag, max 4 spön / lag, max 1 båt / lag Störst antal gäddor vinner. Separat pris till största gäddan

Evenemang
Fiske
2017-07-01
2017-07-02

Hamrebys

Hamrebys har lite av det mesta. ATG, Svenska spel. Bygg, färg, el, jakt, fiske, inredning, leksaker, kläder mm. Här kan även köpa fiskekort och kartor.

Fiske
Affär
Året runt
Tags: fiskekort, souvenirer, shoping

Herrevadströmmen, Gimån

Herrevadströmmen, djupt inne i det jämtländska skogslandskapet, är den allra översta delen av Gimån. Herrevadströmmen är också ett betydelsefullt reproduktionsområde för öring och harr. I strömmarna finns både stationär- och vandringsöring. Den största kända öringen som fångats i vattnet vägde 7,3 kg. Ett antal harrar, 50+ cm, har håvats under de senaste åren. Grov öring och harr finns i vattnet. Strömmarna rinner fram mellan stora flyttblock i en orörd vildmark mellan tall- och granskog och mossbeklädda berghällar. Vattnet är rent och klart, öringen är skygg och harren selektiv. Flytringsfiske finns i ett antal tjärnar med ädelfisk och flytringar finns att hyra. Sikhåvning nedan broarna är tillåtet från slutet av oktober. Hyra av utrustning för håvning finns på plats.

Fiske
2017-03-09
2018-01-07

Hissmofors fiskevårdsområde

Älvsträcka i Indalsälven från Storsjöns utlopp och 3,5 km nedströms. Sportfisket är främst inriktat på Harr och Öring. Alla former av sportfiske är tillåtet. Förbud mot mask- och lodmete i strömmande vattendrag. Minimimått 35cm på öring. Bästa fisketid är vårfiske på Kattstrupemagasinet. 1000 kronor för en gädda. Den som fångar den största gäddan får pris! Tävlingstid 1 juni-31 december. Information om regler mm fås där du köper fiskekort. Fiskekort kan köpas bl a på Krokoms Turistbyrå.

Fiske
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Hotagenkortet

Kortet går nu även att köpa snabbt och enkelt digitalt och få skickat direkt till telefonen eller mailen via http://www.hotagen.com/fiskekort.html Vildmarksfiske med över 100 öring- och rödingvatten samlar på ett fiskekort! Hotagenkortet är ett unikt samarbete som startade 1998 mellan de fyra nordligaste fiskevårdsområdena i Krokoms kommun – Gunnarvattnet, Hotagen-Flinten (ingår numera i Valsjöns fvo), Rörvattnet-Skogsjö och Valsjöns fvo med en vattenareal på cirka 6000 hektar. Alla från amatören till den kräsnaste flugfiskare kan här finna sitt smultronställe. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser, små stigar leder dig fram. Hotagenkortet finns att köpa i bygdens butiker och turistanläggningar liksom på Turistbyrån i Krokom.

Fiske
Året runt

Hungesjöns fiskevårdsområde

Fiskevårdsområdet omfattar sjöarna Hungesjön, Mehungen, Brehungen och Strången. I dessa sjöar finnas det Aborre, Gädda, Öring, Harr, Sik, Lake och Mört. Abborren blir mycket stor och fiskar på 1 kg och mer är inte ovanliga. Harrfisket i Brehungen är omtalat. I Rocksjön så finns det Abborre, Gädda och Mört. I Björnsjön finns det Öring, Röding samt Abborre. Året runt fiske i Hungesjön, Mehungen, Brehungen, Strången och Rocksjön. Björnsjön har fiskeförbud från 1/9 tills vi öppnar i slutet av december. (Beror på isens tjocklek) Bestämmelser rörande fiskekort: Priser- Årskort fastboende vid Hungesjöarna och fr-ägare 100:- Stugägare (även nät) 100:- Sportfiske, ej bybo (ej nät) 300:- Dygnskort sportfiske 1 dygn 40:- Björnsjökort 1 dygn 100:- Björnsjökort 3 dygn 250:- Björnsjökort säsong 800:- (sommar från isfri sjö till 30/8, vinter från vinteröppning tills isen går upp) Årskorten utfärdas för kalenderår. Dygnskort gäller från klockslag till klockslag. Vid trolling i Hungesjöarna är det endast tillåtet med 6 spön samtidigt. Barn i eget hushåll fiskar gratis upp till 15 år. Ensamt barn=eget kort. Nätfiskeförbud i Björnsjön samt förbud att använda båt och flytring. I övriga vatten är det nätfiskeförbud från 1 januari till öppet vatten. Max 6 fiskar per kort i Bjrönsjön och minimi mått på 30 cm på Öring och Röding. Se även bestämmelser på fiskekortet. Det finns vindskydd rint hela Björnsjön. I norra delen av Hungesjön finns möjlighet att sätta i båt. Handikappsbrygga finns i Björnsjön. Fiskekortsäljare: Björn Persson, Hunge 070-5807521. Smååkrans Getgård 0693-51124 eller 073-4408065. Bodsjö Diverse, Sidsjö 0693-52044. Ulf Moden, Gullboviken. Eklids Elektronik, Ånge 0693-13060 eller 0690-13069. Kjellbergs, Bräcke 0693-71500 eller 070-5543243. Sport och Fritid, Bräcke 0693-10117. Kortautomat gäller endast fiskekort i Björnsjön.

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Huskykennel Lappland

Hundspannsturer, fiske och naturäventyr i södra Lappland i Sverige. Boka ett färdigt paket eller hyr vår gästhus och utforska naturen på egen hand.

Fiske
Guidade turer
Hundspann
Kanot/Kajak
Året runt

Hårkan & Långan Jakt och fiske

De jämtländska systerälvarna Hårkan och Långan är klassisk hemvist för jägare och fiskare. Förutom bra fiske och trivsamt boende erbjuder vi kurser & grupparrangemang inom flugfiske, samt fiskeguide/instruktör vid förfågan. För dig som är jaktintresserad står våra marker helt till förfogande för älg, bäver och småviltjakt. Boendet är enskilt och naturnära i direkt anslutning till jakten och fisket. Stugorna är fördelade på fyra, ur fiskesynpunkt strategiska läger, Oxforslägret vid Hårkan och Bötels, Holmfors och Gråmäraforslägret längs Långan. Du har ca 100 m ner till älven och några av stugorna ligger bara ett tiotal meter från stranden. Totalt 11 st 4-bäddstugor och en stuga med 6-7 bäddar. Enklare standard med utedass, gasolspis, fotogenlampa och vatten ute.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
Stugor
Året runt

Hällesjö fiskevårdsområde

Naturskön ådal i östra Jämtland med fem sammanbundna sjöar, 65 ytterligare sjöar och tjärnar samt åar och bäckar. Fiska öring, röding och regnbåge i våra tre planterade vatten. Kampvilliga grova gäddor och rejäla abborrar i de övriga sjöarna och tjärnarna. Vi kan också erbjuda ett annat roligt fiske som inte är så vanligt i Jämtland - att meta braxen. Den är mest huggvillig under leken, på våren när häggen blommar. Vi har det mesta av fiskeupplevelser! Vintertid plogas bilväg till flera sjöar. Sommartid finns båtar att hyra i ådalen, Myckelhällsjön och Sösjöarna. Flera och bra boenden finns också att hyra, när du vill ägna fler dagar till att utforska fisket ordentligt. Mer information hittar du på www.hallesjofishing.se.

Fiske
2017-03-09
2018-01-14
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Härbergsdalens fjällgård

Härbergsdalens Fjällgård ligger ca 66km från Lidsjöberg (v342). Anläggningen erbjuder fjällvandring, boende, fiske och jakt. Sjufjällsstigen - vandringsled som börjar i det idylliska Ankarede och slutar i Härbergsdalen. Sträckan är ca 33 km

Fiske
Jakt
Vandring
Bo
Stugor
2017-01-01
2017-12-31
Tags: vildmarksvagen

Hävvi i Glen

Hävvi i Glen har på ett unikt sätt lyckats göra sina turismen en fördel för det samiska samhället och samtidigt inspererande för gästerna. Genom att samarbeta med samebyn och andra i byn hjälper de samhället att överleva genom att erbjuda besökarna unika upplevela av den samiska kulturen och livet. De gudade fiske och jaktresorna planeras noggrant för att inte överfiskas, överjagas eller överutnyttja marken. Restaurangen erbjuder en sällsynt möjlighet att uppleva samisk traditionell mat. Hävvi i Glen är en samisk turism inom SMF Tåssåsens sameby. Glen är i mitten av Ovikefjällen. En av det viktigaste förutsättningar är äkta råvaror. De lagar all sin mat från grunden och ser till att de alltid vet vad de serverar. De använder i huvudsak vad de har tillgång till som ren, älg, röding, öring, bär och svamp. För att visa detta är de också medlemmar i foodofjamtland, äkta mathantverk Jämtland, samt Slow Food Sapmi äkta mathantverk, rent, gott & rättvist. Är även med i white guide, mycket god klass. Ägs och drivs av Thomas Johansson (renskötare) och Elaine Asp (kock) och är en av de få restauranger i Sverige som erbjuder äkta samiska rätter och ett av de få företag där många samer är guider i turer. I Hävvi kan du hyra en fjällstuga och bada i vedeldad bastu eller njuta av samiska äventyr som att gå på samisk guid jakt, fiske, eller vara en del av samisk familj. Det är också möjligt att arrangera en helt annan typ av konferens på Hävvi i Glen. Mer info och öppettider: se hemsidan.

Fiske
Jakt
Restaurang
Året runt
Tags: sapmi

Idsjöströmmens fiskevårdsområde

Fiskemiljö: Idsjöströmmen är 1500 m lång med stränderna kantade av tät barr- och lövskog. Strömmen är relativt grund och 50-80 m bred. Fisket är catch-and-release vilket betyder att all fisk släpps tillbaka. Fisket börjar den 1 juni och slutar den 30 sep. Torrflugefisket är effektivt under hela säsongen. Insektslivet är mycket rikt med omfattande kläckningar av dagsländor, bäcksländor och nattsländor. Idsjöströmmen är 1,5 km. lång och en del av den 8 mil långa Gimån som ligger i skogslandet mitt i Sverige. Fisket efter vild harr och öring bedrivs med flugspö och hullinglösa flugor och all fisk sätts tillbaka. Från den närmaste flygplatsen, Östersund, tar det en och en halv timme med bil till Gimdalen. Idsjöströmmen, arrenderad av Lars-Åke Olsson sedan 1989, har blivit ett av Europas bästa harrvatten och besöks av både svenska och utländska flugfiskare. Säsongen börjar den 1 juni och slutar den 30 september. Antalet flugfiskare per dag är begränsat och att boka plats i förväg rekommenderas.

Fiske
2017-03-08
2018-01-14

Isfiske med The Countryfisher

Boka in din optimala isfiske upplevelse med en erfaren guide som tar dig till fina platser i Svegsbygden. Utrustning finns att tillgå såsom värme och tält. Kaffe ingår och om önskemål finns tillagas fångsten på plats. Du blir upphämtad i gryningen med bil för gemensam färd till för dagen lämpligt ställe.

Fiske
2016-12-01
2017-04-30

Jakt i Almdalen

I Almdalen erbjuds ni som gäst att jaga ripa, gråfågel samt hare inom Hotagens naturreservat. Almdalens Fjällgård har 38 bäddar i olika stugor och ligger mitt i jaktmarkerna vilket gör att man i princip kan sätta igång och jaga så fort man kliver utanför stugan. Detta gör att stället är optimalt om man vill ta med sig hela familjen ut på jakt. Almdalens Fjällgård har policyn att de inte tar emot fler gäster än vad jaktområdena klarar. Det är statligt jaktkort som man löser för att jaga här och det går att lösa på Almdalens Fjällgård. Erbjuder även Älg- och Ripjakt med guide till grupper på 2-8 personer. Älgjakten bedrivs på ca. 7 000ha stort område.

Fiske
Jakt
Skoter
Året runt

Jakt och fiske i Vilhelminafjällen

Marsfjäll Mountain Lodge erbjuder i samarbete med Vilhelmina Äventyr, jakt på ripa, tjäder och orre i våra vackra fjäll. Är du fiskeintresserad vägleder Marsfjäll Mountain Lodge dig till fina fiskevatten, antingen med eller utan guide. Vad gäller fisketurerna har Lodgen ett bra samarbete med C & M Fiskecentrum.

Fiske
Jakt
Året runt
Tags: fiske,, jakt,, orre,, tjäder,, ripa,, flugfiske,, fjällfiske

Jormvattnets Fiskecamp

Jormvattnets Fiskecamp ligger vid Jormsjön i Jormvattnet längs Vildmarksvägen, som leder till Stekenjokk och är en populär resväg för turister från hela Europa. Fantastisk utsikt över bland andra Jormliklumpen, Storklumpen, Tvärlidklumpen, Raudekfjället och Jormlifjället. Campingen har 29 bäddar fördelade på 7 stugor, 19 platser med el för husvagnar och husbilar samt tältplatser. På campingen finns följande service: samlingslokal med kök, servicebyggnader med kök och frysbox tvättstuga med torkrum, wc, dusch och bastu. Fiskrenseri med fiskrök, uteplats med grill och båtar med motor för uthyrning. Reception med kioskvaror, fiskeutrustning och hemslöjd med mera. Återförsäljare av småviltskort på renbetesfjället, arrangerar småviltsjakt på andra marker. Vi hjälper också till med att ordna guidade fisketurer. Det finns flera fina vandringsleder som för dig upp på fjället, där du kan beskåda faunan eller stanna och rasta i någon stuga eller vindskydd. Fiskecampen ligger alldeles intill en skoterled som för dig ut på ett cirka 90 mil ledsystem i fantastiska Frostviksfjällen. Fisket är ju naturligtvis det primära och tack vare att fiskevårdsområdet bedriver ett aktivt och omfattande fiskevårdsarbete, kan vi erbjuda fina fiskeupplevelser här i Jorm. Ingår i Frostvikens gemensamma fiskekort.

Fiske
Guidade turer
Jakt
Skoter
Fiskecamper
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice, vildmarksvagen, frostvikenkortet

Jormvattnets Fvo

Med fluga eller drag, från land eller båt, i ström eller lugnvatten, i liten tjärn eller stor sjö, med guide eller utan - här finns fiske för alla smaker. I de flesta vatten nappar bara ädelfisk - öring och röding! Jormvattnet ligger intill Vildmarksvägen i norra Jämtland. Välj mellan Lilljorm och Storjorm för att fiska från båt, eller varför inte utforska båda. Hyr en båt och bege dig ut på sjön för att ro långdrag eller kanske prova din lycka med trollingfiske. Båtramp finns för sjösättning av egen båt. Om du hellre vill vandra i vår fantastiska natur, finns ett fint urval tjärnar att välja på. I Långplutten fiskar du flugfiske och i Blåsjöälven finns chans att ta ”bjässen” i strömmande vatten och med fiskeguide. Samtliga vatten har bestånd av öring och många har även röding. Vintertid pimplar du enklast i Jormsjön, men tjärnarna erbjuder fantastiska upplevelser, med skoterfärd i varierad och vacker miljö. Mer information och gällande regler hittar du i Strömsunds kommuns fiskeguide eller vår fiskekarta. Fiskekort kan köpas hos Jormvattnets fiskecamp 0672-20100, Gäddede Camping & Stugby 0672-10035, Ulf Mikaelsson, Gäddede 0672-21084 och www.natureit.se för webb-kort. Frostvikenkortet.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea, fiske, frostvikenkortet

Klockars i Hällesjö - jakt, fiske

Vackert boende med hög standard i östra Jämtlands vackra natur. Hos oss kan du vandra, fiska, jaga eller bara ta det lugnt och njuta. Grindstugan är ett äldre lanthus byggt 1905 med två helt nyrenoverade lägenheter med hög standard. Lägenhet 1. Kristinas - nedre plan Stort kök med vedspis, ugn, spishäll, diskmaskin, kyl/frys, golvvärme och kolsyrat vatten direkt ur kranen. Stort sovrum med två bekväma enkelsängar. Vardagsrum med bekväm bäddsoffa (2 separata bäddar), 40-tums LED-TV. Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Lägenhet 2. Emmas - övre plan Kombinerat kök och vardagsrum. Köksdelen med spis, diskmaskin och kolsyrat vatten direkt ur kranen. Bekväm bäddsoffa (2 separata bäddar), 40-tums LED-TV. Stort sovrum och ett mindre sovrum med 2 bekväma enkelsängar i varje rum. Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Sänglinne, handdukar och slutstädning ingår. Stugan lämnas senast kl 11 avresedagen. Erbjuder även jakt, fiske och vandring.

Fiske
Jakt
2017-03-24
2018-03-18
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Klövsjö Vemdalen Äventyr och Konferens - Drömfiske

Klövsjö Vemdalen Äventyr och konferens erbjuder ett brett sortiment av aktiviteter. Företaget arbetar i hela området för destination Vemdalen. Planerar du en konferens, kurs, kick off eller en resa, kontakta oss. Våra program är något extra som kommer att ge er något att minnas som en färgklick i livet och ge er inspiration för framtiden. Vi fixar allt som ni vill att vi ska fixa åt er, resan tur och retur, boendet, konferensen och upplevelsen, så att ni har möjligheten att njuta av er vistelse hos oss. Genom ett unikt samarbete mellan områdets olika aktörer har vi nöjet att erbjuda er ett fantastiskt brett utbud som vi hoppas ska tilltala er liten som stor. Exklusivt fiske med samisk guide: Dessa vatten är normalt reserverade för samebyns medlemmar, men här har du en chans till exklusivt röding- och öringfiske i dessa fantastiska fjällvatten, sex km från närmaste väg. Flugfiske-äventyr: Området erbjuder spännande fiske i lättillgängliga sjöar, tjärnar och vattendrag. Allt vackert inbäddat i skog, vildmark och fjällnatur. Vår guide ger dig värdefull hjälp och råd för en lyckad fiskedag. Trolling-äventyr: Vår fiskeguide tar dig med på oförglömliga 1,5 dagars trolling på sjön Klövsjö. Här kan du fånga storgäddor upp till 10 kg, men även ha chans på röding, sik, harr och abborre. Övriga aktiviteter: sommartid bland annat 4-hjulingssafari, klippklättring, ridning, cykeläventyr, kanotsafari, björnsafari, fiske, guidade fjällvandringar, guidade turer för olika vilda djur och fiske. Vintertid: hundspann, skoterturer, vesselturer, ridning m.m. Företaget har också uthyrning av utrustning för fjälläventyr, cyklar, kanoter och båtar. Arrangemang och äventyr för privatpersoner, grupper och företag.

Fiske
Guidade turer
Hundspann
Skoter
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Kårtjärn Jakt, Fiske & Naturcamp

Den vackra och avskilda fäbodsbyn vid Kårtjärnens strand erbjuder det mesta inom jakt & fiske för privatpersoner, grupper och konferenser. Här bor man ostört, äter stora middagar tillsammans i storstugan, fiskar öring och gädda i tjärnen, spanar eller jagar, allt från björn till småvilt på egna och arrenderade marker. Eller varför inte prova på renskiljning? Det finns mycket att njuta av i Kårtjärns natursköna anläggning i Härliga Härjedalen!

Fiske
Skoter
Fiskecamper
Övrigt Boende
Året runt
2017-02-14
2017-12-31

Lapland Pro Natur

En boendeanläggning med guidat gäddfiske som kärnverksamhet. I boendet ingår frukost och måltider. Utrustning finns att hyra som båtar med motor, ekolod, fiskeutrustning, flytvästar och mycket mer.

Fiske
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: southlapland, lappland, lapland, åsele, fiske,

Lia Ranch

Fira semestern tillsammans med din häst i Ankarvattnet. Gården är belägen i nordligaste Jämtland i fjällkedjan med bara ca 20 km till Stekenjokk. På gården bedrivs ett mångsidigt företag med både nötkreatur, turridning, avel på islandshästar, inackorderingsstall, turism med vildmarkscamping med platser för husvagn eller boende i stuga samt kennel. Lia Ranch erbjuder nybyggda stall, fina beteshagar och ridmöjligheter i den vackra fjällvärlden. Hovslagare finns på plats. Fisket i Ankarvattnet och älvarna runt om erbjuder ett fantastiskt fint fiske av enbart ädelfisken öring och röding. Vattensystemet har haft turen att klara sig ifrån regleringen, vilket leder till det fina fisket. Försäljning av fiskekort och fiskeutrustning. Ingår i Frostvikskortet. Båt- och kanonuthyrning.

Fiske
Hästar
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice, vildmarksvagen

Lidsjöbergs fiskevårdsområde FVO

Tjugotal sjöar och tjärnar på en yta av 9000 ha. Även strömmande vatten. Många vindskydd och grillplatser. Bra vinterfiske med i första hand öring och röding Skoterspår till de flesta vatten. Handikappramp vid Svarttjärn Boendet bokas "Väst i gårn" hos Gertrud och Olof Karlsson. Telefon 0670-70032 (hem), 070-6390774 (Gertrud), 070-5617513 (Olof) e-mail: olof.gertrud.karlsson(at)hotmail.com 5 st lägenheter med 4 bäddar 1 st vandrarhem med 12 bäddar 1 st flottarkoja vid Gärdvattnet med 6 bäddar (båt ingår sommartid) Fiskekortsförsäljning Båtuthyrning Fiskekortsautomat finns vid tankstället vid väg 342

Fiske
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea, vildmarksvagen

Lillfisklösen - tillgängligt fiske i Krokom

Söker du lättsamt öringfiske i norra Jämtland ska du bege dig till Valsjöbyn. Vid tjärnen Lillfisklösen finns hela fem anpassade fiskeplatser med staket utan nivåskillnader som du kan parkera alldeles intill. Markunderlaget är hårdpackat. Intill fiskeplatsen finns även en handikappanpassad toalett och ett trevligt vindskydd som går bra att ta sig till med exempelvis rullstol.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Lillvikens Bed & Breakfast

Lillviken ligger ca 48 kilometer norr om Strömsund längs v342/Vildmarksvägen. Här erbjuds småviltsjakt på totalt 32 000 hektar fördelat på fem områden. Bra tillgång på bl a räv, hare, tjäder, orre och järpe. De har även bra fiskevatten som ingår i det 100 km2 stora Flåsjöns fiskevårdsområde. Fiskekortsförsäljning och uthyrning av båt och kajaker. Bed&Breakfast med 6-bädds-, 3-bädds- och 2-bäddsstuga, 2 campingplatser 150 kr, med el 200 kr Servicebyggnad med toalett, dusch och kök.

Fiske
Jakt
Bo
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: vildmarksvagen

Linsell-Ransjö Fiskevårdsområde

Där Ljusnan rinner genom Linsell-Ransjö FVO finns några av övre Ljusnans sista naturliga forsar och strömmar. Här står fina harrar och öringar och lurar. Förutom Ljusnan ingår också ca 25 km av den nedre delen av Rånden. Valmen är ett biflöde till Rånden, ca 10 km av Valmen ingår i Linsell-Ransjö Fiskevårdsområde. De fiskarter som finns inom Fiskevårdsområdet är inte bara harr och öring. I de lugnare delarna av Ljusnan, och i Linsellsjön finns det gädda, sik och abborre.

Fiske
Året runt

Långan Camp Dannevall

Boende i lyxiga lägenheter med dusch/wc, kök, täljstenskamin, TV. Totalt ca 12 bäddar. Vedeldade kar utomhus finns för spa-verksamhet. Hundspannscamp och slädhundsträning, fiskecamp. Hundpensionat för brukshundar, till exempel jakt-, släd- vall- och eftersökshundar. Campen är en utmärkt utgångspunkt även för jakt, ridturer mm.

Fiske
Jakt
Hundspann
Året runt

Långåfisket Långå

Långå Fiskevårdsområde – 300 år med vårdat fiske –. Området ligger mitt i Härjedalen och ger Dig ett omväxlande fiske av mycket god kvalitet med naturliga bestånd av ädelfisk som öring, röding, harr och sik. Naturligtvis finns även gädda, abborre och regnbåge. Grundsjörödingen är en rikskänd raritet. Området omfattar fem kvadratmil fjällnära natur, vildmark och kulturlandskap med 50 sjöar och tjärnar, närmare hälften med röding, 45 km strömfiske bl a kända Mittån och Anån, Långå-Ljusnan, känd för öring, harr, sik och gädda, lätt nåbara vatten, vissa är öppna hela året, barnen har egen öringtjärn, vindskydd, rastplatser, toa, båtar, skyltade vägar och bra boende och service. Långå fiskevårdsförening svarar för fiske- och biotopvård. Enkla regler. Inkomster från fiskekort går tillbaka till Dig i form av fiskefrämjande åtgärder, utveckling och service.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Messlingens FVOF

Vi erbjuder Er en fjällnära fisketur med flugfiske och spinnfiske efter röding och öring i våra fem tjärnar belägna i en skön fjällnatur . Vill Ni hellre fiska i strömmande vatten finns Mittån att tillgå både uppströms och nedströms Messlingssjön . Även fiske i sjön kan ju upplevas som njutbart då fiskebeståndet är både röding , öring och abborre .Dock inte sik och gädda . Efter lyckat fiske kanske fika eller en måltid smakar bra . Besök gärna Kappruliftens servering ca 3,5 km västerut Messlingen . Styrelsen Messlingens FVOF .

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Messmörstjärn - tillgängligt fiske i Funäsfjällen

Aldrig har fjällfiske varit mer lättillgängligt! Ta bilen upp längs Mittåkläppsvägen och parkera alldeles vid tjärnen. En ramp har byggts vid bomvägen så att man enkelt kommer åt betalstationen. Vid rastkojan finns också en pir med anslutande kastbrygga som fungerar prima att ta sig ut på med rullstol. Tjärnen erbjuder bland annat fint öringsfiske. Bara att rulla ut, kasta ut och njut! Guldvatten i Funäsfjällen Messmörtjärn ingår Guldvatten i Funäsfjällen - 11 fiskevatten som filats på för att vara lättillgängliga, lättsamma att gå vid och informativa. Vissa har även anpassats för personer med funktionshinder.

Fiske
2017-06-22
2017-08-31

Mikkes Skoteruthyrning - guide

Erbjuder skoteruthyrning, skotersafari, guidade skoterturer, guidade fisketurer samt arrangemang efter egna önskemål i Stora Blåsjön, Gäddede med omnejd. Stort urval av nya fräscha skotrar. Hyr även ut snöskor, renskinn, skoterkälkar och fiskeutrustning. Diplomerad skoteruthyrare Behöver ni hyra skoter en bit bort så fraktar vi den dit Ni vill för 50 kr milen.

Fiske
Guidade turer
Skoter
2017-01-01
2017-12-31

Nedre Långans fiskevårdsområde

Nedre Långan är ett typiskt vildmarksvatten med varierande forsar och lugnare partier. Långan är ett fantastiskt fint flugfiskevatten och är välkänt för sitt rykte som storöringsvatten.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Nordöstra Sundsjö fiskevårdsområde

Lättåtkomliga sjöar och tjärnar belägna i skogslandskap tack vare skogbilvägar. Börjesjön har god tillgång på öring, sik, abborre och röding. Abborrtjärn har pimpelfiske på röding. Noren , Skelbrejen och Röringen har god tillgång på harr, sik och abborre. Skelbrejbäcken har populärt håvfiske på hösten.

Fiske
2017-03-08
2018-01-14

Norråkers camping & fiskecenter

Norråkers Camping & Fiskecenter är naturskönt beläget vid vackra Tåsjöns strand, strax nedanför Saxälvens inlopp. Tåsjön är känd för för sitt fina fiske på både grov öring och gädda, men även i närliggande vattendrag och tjärnar finns ett mycket fint fiske. På campingen finns en stor och fin servicestuga med kök, wc, dusch, tvättmaskin och torkskåp. För närvarande finns det 5st full utrustade 4-bädds stugor med alla bekvämligheter. Dessutom finns den vackra Lillstugan, också den med 4-bäddar, dock får man då utnyttja dusch och toalett i servicehuset. Vid campingen finns även ett antal husvagnsplatser med elstolpar, intill dessa finns även tältplatser och plats för ytterligare husvagnar. I anslutning till detta finns vindskydd med grillplats, småbåtshamn och sjösättningsramp för båtar. På plats finns 2 båtar med miljövänliga 4-taktsmotorer för uthyrning, anläggningen arrangerar dessutom trollingturer för mindre sällskap upp till 4 personer. Campingen erbjuder småviltjakt på 1200 ha, marken har god tillgång på både skogsfågel och hare. Guidning inom området kan erbjudas, och de skräddarsyr olika paketlösningar vid er vistelse. Nära till affär, restaurang, café, mack och lekplats och förstås skog och vildmark.

Fiske
Bo
Fiskecamper
Stugor
Camping
Året runt
Tags: fiske

Näcksta - tillgängligt fiske i S Storsjöbygden

I sjön Näkten, som sträcker sig fyra mil genom Jämtland kan du bland annat fiska abborre, sik, harr och gädda. I Näcksta, längs med väg E45 finns en nybyggd, stor och lättillgänglig fiskebrygga. Från parkeringen löper en plan, hårdpackad grusgång (ca 30m) fram till den ca 50 kvm stora bryggan. Väl på bryggan kan du fiska åt två håll. Vid bryggan finns även ett vindskydd som du lätt tar dig fram till med exempelvis rullstol. I Näkten kan både abborrar och gäddor kan vara mycket storvuxna, så ta med rejäl fiskeutrustning!

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Olden Åkroken Sovvene

Erbjuder ett exklusivt fiske på en 9 km lång sträcka av Långsån - nedströms det så kallade Långsåfisket. Åns bredd varierar mellan 15 - 50 meter. Sträckan är varierande lugn och djup, sugande snabb på nackar och mäktig i forsar och fall. Uthyrning av 3st stugor (som ligger i Åkroken ovanför Olden) och då ingår även motorbåt och fiske. Här annordnas även vandringsturer och kurser i flugfiske. Camp sovvene är nu ett SAPMI EXPERIENCE certifierat företag, där kvalitet, hållbarhet, säkerhet och trovärdighet är ledord.

Fiske
Stugor
Året runt

Paddla längs Ljusnan

En lätt tur i Ljusnans strömmar som är lämplig för hela familjen. Ni kör med egen bil efter oss till Bruksgården, c:a tre km från Funäsdalen, här avslutas så småningom kanotturen. Er bil lämnas vid målet och ni får skjuts upp till Flon, där turen startar. Det finns möjlighet att fiska, bada och göra strandhugg på någon av de fina sandstränderna. Medtag matsäck. Turen tar c:a 3-5 timmar och genomförs på egen hand. Paddlingen avslutas vid Bruksgården, där ni tidigare lämnade er bil.

Fiske
Må bra
Kanot/Kajak
Natur
Året runt

Pimpla på Åresjön - vinn 10 000 kr

Anmäl dig till Årepimpeln! Den som fångar den sammanlagda tyngsta vikten fisk vinner storpotten. Prova fiskelyckan i Åre. Söndag den 2 april arrangeras den årliga pimpeltävlingen på Åresjön - och alla är inbjudna att vara med. Du behöver inte ha egen utrustning - väljer du turistklassen i din anmälan ingår pimpelspö och bete. Dessutom får du ett nyborrat hål genom isen! Första pris för vuxna är 10 000 kr som delas ut på plats till den som fångat den sammanlagda tyngsta vikten fisk. Vinnare av barnklassen kammar hem en Samsung surfplatta. (Vinsten baseras på ett deltagarantal om minst 200 personer - annars är första pris 5000 kr) Tävlingen startar kl 11.00 och tävlingsplats är isen på Åresjön vid Draklanda (strax nedanför VM8:an i Åre by). Ladda väskan med gott fika och ta med sittunderlag och varma kläder. På plats finns försäljning av hamburgare och läsk. Anmäl dig senast 30 mars. Anmälningsavgift: Standardklass, vuxen: 150 kr för vuxna och Standardklass, barn (under 15år): 50 kr Turistklass, vuxen: 200 kr Turistklass, barn (under 15år): 75 kr I turistklassen ingår komplett pimpelspö, bete och borrat hål. Årepimpeln arrangeras av Åre Fiskesamhällighetsförening.

Fiske
Övriga aktiviteter
2017-01-01
2017-12-31
2017-04-02
2017-04-02

På vägen till Helags

VÄGEN TILL HELAGS - PORTEN TILL FJÄLLVÄRLDEN Vild och vacker breder den ut sig. Vår vildmark längs vägen mot Helags. Utmed Ljungans klara vatten slingrar sig vägen fram. Den har i folkmun många namn. Vissa kallar den Ljunganleden andra Vägen till fiskeriket. Självklart pratar vi om väg 535 som börjar vid Åsarna och slutar nästan vid foten av Helags, porten till fjällvärlden. SVÄNG AV DEN STORA ASFALTSVÄGEN vid Åsarna. Sväng av mot Ljungdalsfjällen. Följ vägen till Helags upp till fjällvärlden. Här får du uppleva Vildmarkens rike med rovdjur som björn, lo och varg. Älgarna känner sig lika hemma I våra skogar som både kungsörn och fiskgjuse. Tjäder och orre ses ofta längs vägkanten. Där vägen tar slut vid foten av Helags fortsätter färden till fots ut i fjällvärldens vildmark. DEN MÄKTIGA LJUNGAN som vilt forsar fram bjuder på det klaraste fjällvatten fylld av fisk. Det är från giganterna Helags och Dunsjöfjällen som Ljungans fjällvatten har sitt ursprung. Med fiskekort och spö i handen fångar du både röding, harr och öring hos oss. Sik, gädda och aborre får du också upp. I vildmarken utmed väg 535 ligger fjällbyarna Skålan, Börtnan, Storsjö Kapell och Ljungdalen med både boende, mat och upplevelser. Upplev våra sjöar och tjärn. Den största sjön är Storsjön vid Storsjö Kapell eller Storsjö, som byn egentligen heter. Bland sportfiskare är just våra fiskrika sjöar välkända. Hit kommer många år efter år. STANNA LÄNGS VÄGEN Stig ur bilen, ströva i skogarna, cykla i byarna, fiska i sjöarna och vattendragen, vandra i skog och fjäll. Följ de gamla upptrampade stigarna som befolkningen i århundraden vandrat när inte landsvägarna fanns. Koppla av och upplev känslan av att bara få vara. Stanna över natten, bo ute i det fria eller på skogscampingplatser. Skogsbada i några av våra sjöar. Laga din egen nyfångade fisk. Njut av tystnaden. Lyssna på fåglarna. Och må riktigt bra. Ta god tid på dig så blir resan en fantastisk upplevelse. Du kan köpa fiskekort och campingkort i alla byar längs vägen. GÖR EN AVSTICKARE sväng av och upplev allt som döljer sig vid sidan av vägen. Fäbodar, spännande vattenfall, gravplatser och grottor. Besök den gamla fjällbyn Tossåsen, 1086 m.ö.h. vid foten av Tossåsfjället med Tossåssjön nedanför. Tossåsen är utgångspunkt för många underbara vandringsleder bland annat mot Storådörren, Lunndörrspasset, Lunndörrsstugorna, Vålådalen och Arådalen. DÄR VÄGEN TAR SLUT nästan vid foten av Helags fortsätter du färden till fots och upplever fjällvärldens vildmark . VÄLKOMMEN TILL OSS I VILDA OCH VACKRA LJUNGDALSFJÄLLEN!

Väginformation
Fiske
Året runt
Tags: bilresan,, väg, 535,, vägen, till, helags,, resan, är, målet,, upplevelser, längs, ljungaleden,, fiske, i, ljungan,, storsjö, kapell,

Påskpimpel i Åkersjön

Solgrop, kokkaffe, pimpelspön och familjer som samlas - snart är det Påsk i Åkersjön! Välkomna till den traditionella PÅSKPIMPELN vid Badviken i Åkersjön som arrangeras av Åkersjöns snöskoterklubb & Åkersjön och Högruns. Det går att betala startavgifterna med Swish på nr 123 345 78 01 - förbered gärna mobilen innan det är din tur för att inte stoppa kön. Godis till barnen, servering av korv & kaffe och UTLOTTNING av fina priser som tex en isborr! Vinst till alla fiskande barn. Kom i god tid och skitfiske på er! Första pris 5000kr, andra pris 3000kr, tredje pris 2000kr. Barn första pris 1000kr, andra pris 500 kr, tredje pris 300 kr.

Dagsprogram
Fiske
2017-04-15
2017-04-15

Påskpimpeln i Storsjö

Påskpimpeln är en fisketävling som går av stapeln på Långfredag. Arrangör är Storsjö fiskevårdsområde. Starten sker på isen vid skolan i Storsjö. Påskpimpeln brukar samla ett 100-tal deltagare.

Övriga evenemang
Fiske
2017-04-14
2017-04-14
Tags: fisketävling

Raukasjö Fjällgård

Raukasjö Fjällgård erbjuder dig möjlighet att bo ute mitt i vild- marken, höra tystnaden fågelsången, se himmelen färgas rosa ovan fjälltopparna, Komma hem efter en lång dag fyllda av naturupplevelser av olika slag. Under vårvintern är Raukasjö ett populärt utflyktsmål på snöskoter. Boende: 1 stuga med 2 bäddar, 3 stugor med 4-6 bäddar sjöbastu, konferanslokal, våffelstuga Det finns flera sätt att ta sig till Raukasjö. Det närmaste sättet är att åka via Borgafjäll till Storjola och sedan därifån ta sig till Raukasjö per skoter vintertid eller vandra alternativt vandra/båt sommartid. Avståndet är ca 13 km. Men det går även att komma ifrån Klimpfjäll och få en fantastiskt vacker tur över öppet kalfjäll. Andra möjligheter är att komma ifrån Ankarvattnet, Ankarede eller Karitjärn. I Raukasjö finns fantastiska fiskevatten både sommar och vinter i en fantastisk natur. Beståndet av öring och röding är rikligt. Fisket i tjärnar och sjöar är vanligaste, men vi har även strömfiske att erbjuda. Ett antal båtar för uthyrning som du kan hyra om du föredrar att hellre fiska från båt. I kaffestugan serveras delikata våfflor med god hjortron-sylt.

Fiske
Jakt
Bo
Stugor
Året runt
Tags: vildmarksvagen, fiske

Revsundsjöns södra fiskevårdsområde

Detta område bjuder på ett mycket varierande fiske. Revsundssjön har många intressanta tillflöden där fisktillgången tidvis kan vara mycket god. Mindre sjöar och tjärnar finns i skogslandskapet, de flesta med ett spännande fiske i en rofylld miljö.

Fiske
2017-03-24
2018-03-18
Tags: bräcke, gällö, ammerön

Rossöns FVO

Fiskevårdsområdet ligger utmed Fjällsjöälven och knyts samman i Bodumssjön med en skärgårdsliknande miljö av öar, holmar och vikar som omgärdar Rossön med 18 mil stränder. Sommartid erbjuder Bodumssjön ett varierat och spännande fiske efter framförallt gädda och abborre. För den långväga gästen finns olika former av boende. Stugor finns vid Byvattnet, Vallsjön, Bustadnäset och golfbanan.

Fiske
Natur
Bo
Stugor
Året runt
Tags: fiske

Rörströmsälvens Fiske och Vildmarksupplevelser

Rörströmälvens Jakt & Fiske erbjuder upplevelser i orörd vildmark. Här finner du möjligheter till fiske, svamp och bärplockning. Här är det gott om fiskevatten med en mängd olika fiskarter. Sjöar med främst grov gädda och abborre men även sik, braxen, id, lake och mört. Vi har även Hocksjöforsarna där det förutom dessa fiskarter även finns öring och harr samt ett flertal vatten med inplanterad röding och öring. Anläggningen ligger i världens brunbjörntätaste område och har ett antal gömslen för björnskådning. Rikt djur- och fågelliv och en guidad båttur sommartid uppströms Rörströmsälven rekommenderas. På en sån tur kan du få se fiskgjuse samt bäver i dess naturliga miljö. Naturområden är mycket häpnandsväckande och praktfullt, upplevelse i detta område glöms sällan! Boende finns på plats i timrade stugor.

Fiske
Natur
Bo
Fiskecamper
2017-01-01
2017-12-31
Tags: dromfiske

Rörströmsälvens Fvo

Här finns gott om fiskevatten med en mängd olika fiskarter. Sjöar med främst grov gädda och abborre men även sik, braxen, id, lake och mört. Vi har även Hocksjöforsarna där det förutom dessa fiskarter även finns öring och harr samt ett flertal vatten med inplanterad röding och öring.

Fiske
2017-01-01
2017-12-31
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Rörvattnet-Skogsjö fiskevårdsområde

Ligger i gränslandet mellan fjäll och skog. Ca 1 400 ha sjö och 60 km strömvatten. Flertalet vatten har bestånd av enbart öring och röding. I Bergsjön fiskar man öring och röding, sommar som vinter. I lilla och stora Kingen är det bra rödingfiske, även där sommar och vinter. Spinnfiske och pimpel. Båtuthyrning finns. Populärt familjefiske. Det finns också tjärnar med inplanterad öring och röding. Fiskekort finns att köpa bl.a på Rörvattnets Fiskecamp, Handlarn/Servicepunkt Rötviken och Rötvikens Camping.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Rörvattnets FiskeCamp

Öppet alla dagar, loppistält, stugor/ båtar och motorer att hyra, uppställning för husvagnar/husbilar, vedeldad badtunna/sauna att hyra, put & take fiske, fiskekort och maggot/mask kan du såklart också köpa hos oss. Campingstugor med dusch/WC i servicebyggnad. Fyra 4-bäddsstugor med minikök, TV och köksutrustning. En 6-bäddsstuga. 30 husvagnsplatser med el. Vackert belägen vid sjön Rörvattnet. Bra sommar och vinterfiske. Skoterleder till ett 30-tal vatten. Jaktkort på statens mark. Sommarcafé öppet alla dagar kl 12-18 från och med 4 juli. Vi serverar dagens rätt, två rätter att välja mellan inkl. salladsbuffé, dricka, smör, bröd, kaffe och kaka.

Fiske
Fiskecamper
Café
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Rörvattnets Fjällhotell

39 bäddar, hel- och halvpension, lounge och bar, bastu. Husdjur är välkomna i vissa rum. Våra gäster har tillgång till dator med internetuppkoppling. För gäster med egen dator ingår naturligtvis internetuppkopplingen. Restaurang med vilt som specialitet. Lokaler för konferens upp till 30 deltagare eller 50 personer i biosittning. Aktiva konferenser. Skoteruthyrning och safari. Fiske- och jaktturer kan anordnas. Tors holme - där allt kan hända - är en egen aktivitetsholme 500 m från hotellet med bland annat kåta, vedeldad bastu, badtunna samt utomhusdansbana.

Fiske
Jakt
Hotell/Pensionat
Restaurang
Året runt

Sajve Eko turism

Vårt hjärta finns i Hotagens fjällvärld. Vår vilja att leva traditionellt i en modern tid innebär att vi har några stugor som vi till viss del hyr ut. Linsejallan - vårt fiskeparadis i fjällen. Här finns den storslagna och orörda fjällmiljön. Det är ca två mil från vägen slut i Vinklumpen och det tar 6-8 timmar att gå. Du kan låna en GPS av oss så hittar ni. En rejäl tur som ger stor tillfredställelse när man kommer fram. Här finns den storslagna och orörda fjällmiljön. Hit går man för att söka lugn och ro, fiska lite, plocka hjortron och bara finnas till. Här finns ingen annan bebyggelse än vår kåtaformade lilla stuga. Närmaste granne finns nästan en mil bort. Här kan du hyra veckovis under perioden juni-augusti. Lobbasjön ? vårt eget må-bra-ställe. Under sommaren följer vi renarna till fjälls och bor då i Lobbasjön. Här kan du bo i grupp tillsammans med oss under må-bra-veckor.Lobbasjön - En stor väl utrustad fjällstuga med tillhörande kåta och bastu. Här bor du i grupp tillsammans med oss under så kallade må-bra-veckor. Stugan har 6 bäddar stor köksdel och solcell för lyse på kvällen. I torvkåtan kan man ligga och se röken stiga mot himlen. Under må-bra-veckan gör vi utflykter, örtvandring, gör en eld, kokar kaffe eller tittar på naturens alla förunderligheter. Fråga för tider om dessa veckor.

Fiske
Må bra
Vandring
Stugor
Året runt

Sidsjö-Stugusjö fiskevårdsområde

Fiskemiljö: Området består mest av skogslandskap med varierande fiskemöjligheter såsom sjöar, tjärnar och strömmar. Fisketider: Bra strömfiske omkring midsommar, Sjö- och tjärnfisket är bäst från midsommar fram till hösten. Pimpelfiske bäst höst och vår. Ålmete i augusti under den mörka delen av dygnet. Fisketips: Prova flugfiske i Mjölksjöån, garanterad fiskfångst. I Blekstjärnarna och Näveråstjärn finns ädelfisk. Åltjärn innehåller stor abborre. Bra sikfiske, gäddfiske och abborrfiske i Sidsjön, Sönner-Fänsjön och i Stugusjön finns även chans på röding. I Mjölksjön finns öring, abborre och gädda.

Fiske
2017-03-08
2018-01-07

Siksjöpimpeln till förmån för Barncancerfonden

Lördagen den 1 april ordnar Svegs SFK Siksjöpimpeln på Siksjön. Alla intäkter kommer att skänkas till Barncancerfonden. Tävlingstid 10-14. All fisk utom gädda räknas. Fina varupriser! Hamburgare finns att köpa. Kom till Siksjön, fiska, umgås och stöd oss i insamlingen till Barncancerfonden. Den som inte vill fiska men stödja finns möjlighet att sätta in pengar på bankgironummer:5052-0063.

Fiske
2017-04-01
2017-04-01
Tags: naturen

Sjougdens Jakt & Fiskecamp

Sjön Storsjougden ligger i norra Jämtland omgärdad av magnifika fjäll och underbara natur. Ca 30km från Lidsjöberg och 100km nord/väst om Strömsund. Här erbjuds vinterfiske efter röding och öring, sommarfiske, båt finns att hyra, utterbräda tillåtet. Boende i rum i storstuga. Jakt på småvilt, möjlighet för fiske- och jaktintresserade att hyra rum eller stå med husvagn på vår camp. Mat från naturens skafferi i form av röding/öring fågel, ren och lammkött, måste förbokas. Uteaktiviteter efter gästens önskemål och behov.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
2017-01-01
2017-12-31

Sportfiska i Ljungdalsfjällen

Trakterna kring Ljungdalen bjuder på en naturupplevelse med glaciärklädda fjäll och kristallklart vatten. Fisket sker mestadels i fjällvatten, men även i skogslandskap vid Ljungan och Skärkan samt Orrtjärn och Björnskalletjärn. Alla sjöar har fiskbestånd av röding och öring. Fiskesäsong Fram till midsommar när det ännu är lite kallare i vattnet är sjöfisket som bäst på öring och röding. Harren är fredad för lek i strömmande vatten t.o.m 15 juni. Vid midsommar startar fisket i strömmande vatten. När värmen kommer kläcker insekter och torrfluge fisket blir som bäst. I juli går rödingen djupare. Harren trivs som bäst i sommarvärmen och frossar vid insektskläckningarna. i augusti börjar storöringen sin lekvandring upp i de större strömmarna och fångas på streamers och på drag, oftast när det bivit mörkt. I september kan det vara ett bra flugfiske på harr i Sölvbacka och Rövran, omgiven av fjällens sprakande höstfärger. Man kan också fiska öring i september i sjöarna

Fiske
Natur
Året runt

Sportfiska i Storsjö Kapell

Fiskevatten Storsjö Kapell ligger längst upp i Ljungans dalgång, omgiven av Sveriges sydligaste högfjäll, i nordöstra hörnet av Härjedalen. Sölvbacka Strömma är en 6 km lång ström i Ljungan, riksbekant för alla strider om utbyggnad och för sina stora öringar och harrar. Ljungans källflöde kommer från Helagsfjällen, Sveriges sydligaste glaciär, och ner genom dalgången växer älven med alla biflöden som också är fina fiskeströmmar. Med fiskecampen som bas är det också nära fjällvandring , svamp- och bärplockning, fågelskådning och kanotpaddling.I övre Ljungans dalgång finns fem olika fiskeområden, dessutom har Fiskecampen några egna specialvatten så som Rövra strömmen. I det största fiskvårdsområdet, Storsjö Fvo, finns över 2 mil strömmande vatten och mer än 50 sjöar. Storsjön är störst (c:a 2.000 ha) och där man kan hyra bår och trollingfiska öring. Det finns även harr, storsik, och gädda vissa delar av sjön. Fiskarter I Ljungans huvudflöde med Storsjön och Sölvbacka strömmar finns naturliga bestånd av öring, harr, sik, gädda, lake och elrits. Fiskesäsong Fram till midsommar när det ännu är lite kallare i vattnet är sjöfisket som bäst på öring och röding. Harren är fredad för lek i strömmande vatten t.o.m 15 juni. Vid midsommar startar fisket i strömmande vatten. När värmen kommer kläcker insekter och torrfluge fisket blir som bäst. I juli går rödingen djupare. Harren trivs som bäst i sommarvärmen och frossar vid insektskläckningarna. i augusti börjar storöringen sin lekvandring upp i de större strömmarna och fångas på streamers och på drag, oftast när det bivit mörkt. I september kan det vara ett bra flugfiske på harr i Sölvbacka och Rövran, omgiven av fjällens sprakande höstfärger. Man kan också fiska öring i september i sjöarna

Fiske
Må bra
Övriga aktiviteter
Året runt

STF Fjällgård Almdalen

Almdalens Fjällgård ligger naturskönt i Hotagens naturreservat 10 km från närmaste bilväg. På vår fjällgård finns 38 bäddar uppdelade på fem uthyrningsställen, övervåningen i vårt hus samt "Nystugan", "Storstugan", Häbbret", och "Farfarsstuguan". Liten affär. Ädelfiske på högfjället. Ripjakt. Gråfågeljakt. Älgjakt. Artrik flora och fauna. Fina leder för vandringar, skidturer och skoteråkning. Säljer jaktkort och fiskekort på Statens mark. Erbjuder även möjlighet till att boka fiske jakt och vandring med guide. Mat eller fika kan förbeställas.

Fiske
Vandring
Skoter
Stugor
Året runt
Tags: fiskeguide, stfanlaggning

Storsjö FiskeCamp

STORSJÖ FISKECAMP FISKEPARADISET I STORSJÖ KAPELL, LJUNGDALSFJÄLLEN I nordvästra hörnet av Härjedalen, i övre Ljungans dalgång mellan Helagsfjället i väster, Sveriges sydligaste glaciär, och Sölvbacka strömmar i öster finns det ännu miltals med vilda strömmar och fiskrika sjöar i en storslagen natur. Med anläggningen som bas har man närhet till fjällvandring, jakt, fiske, naturfotografering, bär, svamp, bad och mycket annat sommartid. Vintertid erbjuder vi aktiviteter som vinterfiske, utförsåkning, längdskidor och skoteråkning. Vi har flera boendealternativ, god mat, pub och all tänkbar service i vår trivsamma restaurang med fullständiga rättigheter. Vill du njuta och koppla av, uppleva den fantastiska naturen, fiskrika vatten, livet vid källflödena uppströms, komma bort från alla människor på de stora turistorterna - välkommen till oss på Storsjö Fiskecamp, vi har garanterat det du söker. BOENDEN Fiskecampen har boende I 10 st 4-bädds campingstugor med servicehus, 2 st 4-bädds stugor med egen wc, dusch och kök samt 1 st 6+2-bädds stuga. Alla stugorna har utsikt mot Storsjön och fågelskyddsområdet. Vi har även ett annex med 12 bäddar. FLUGFISKEKURSER hela sommaren. FLUGFISKEKURS HELDAG Tisdagar och onsdagar hela sommaren (från 1 juni). Vi startar kl.10.00 med teori och kastteknik under förmiddagen. Fiske i Sölvbacka Strömmar fram till 17.00 All utrustning ingår samt fiskekort, dagens lunch och fika vid strömmarna. BOKNING: tel 0687-21122

Fiske
Fiskecamper
Restaurang
Året runt

Storsjö Fiskevårdsområde

Fiskeparadiset Storsjö Kapell - Storsjö FVO i Ljungdalsfjällen Längst upp i övre Ljungans dalgång väntar unika fiskeupplevelser. Runt den genuina lilla fjällbyn Storsjö Kapell ligger Storsjö FVO, ett av Jämtlands största med nästan 50.000 hektar skog och storslagen vildmark omgiven av mäktiga fjäll. Hos oss förenas fisket med fantastiska naturupplevelser. Här i Ljungans dalgång finns några av de finaste orörda strömsträckorna du kan tänka dig med miltals strömmande vatten. Nedströms Storsjön ligger välkända Sölvbacka Strömmar med utsökt harr- och öringsfiske. Uppströms Storsjön ligger en fin öringsträcka där 18 km är avsatt bara för flugfiske. I Skärkåns fiskeströmmar tar sig den långvandrande storöringen upp. Det är i Skärkån storöringen har sin främsta reproduktionslokal. Vi erbjuder fiske i närmare femtiotal sjöar och tjärn där Storsjön är störst på ca 2000 hektar. Dessutom erbjuder Storsjö Fiskecamp egna vatten, bland annat Rövraströmmen och Tandån. I själva Storsjön har du naturliga bestånd av storöring upp mot 5 - 6 kilo, fantastisk harr men även gädda, sik, lake och elritsa. Naturliga bestånd av röding finns i mer isolerade sjöar och i sjöarna upp mot fjällen. I de mindre skogssjöarna gör vi stödutsättningar av öring och röding för att bibehålla ett bra fiske. Härligt fin bäcköring nappar i de mindre strömmande vattendragen. Även riktigt fin gädda och abborre uppfödd på ädelfisk nappar i flera sjöar. Fisket runt fjällbyn Storsjö Kapell är unikt. Landskapet är öppet och blir en stark kontrast till den kringliggande vildmarken och de ståtliga fjälltopparna. Här får du ett varierande och förstklassigt fjällfiske och har många fiskemetoder att välja mellan – som båtfiske, trolling, flugfiske, spinnfiske, gäddfiske, flötmete och vinterfiske. Vi har uthyrningsbåtar med motor och kanoter i Storsjön och roddbåtar i flera sjöar bland annat Rotsjöarna och Björnsjön. STORSJÖ FISKELED Pimpelfisket har sin alldeles speciella tjusning. Storsjö Fiskeled är en härlig skoterrundtur som utgår från Storsjö Kapell och tar dig till de intilliggande tjärnarna och sjöarna. Skoterleden startar vid Storsjö Fiskecamp och fortsätter österut mot Bergvallen. Den går sedan vidare mot Grasmortjärn, Björnhåbergstjärn, Svantjärn, Rotsjön och vidare ner på Storsjön och tillbaka mot byn. En riktigt härlig fisketur en vacker vårvinterdag med chans att få ädelfisk som röding, harr och öring på kroken. FISKEGUIDER På Storsjö Fiskecamp finns kunniga fiskeguider som kan allt om fisket i våra vatten och hjälper dig med tips och råd. Om du vill kan du boka en alldeles egen fiskeguide som följer med dig ut på fiskeäventyr. Varje tisdag och onsdag mellan 1 juni – 30 september arrangerar Storsjö Fiskecamp heldags flugfiskekurser. FISKEVÅRD OCH FISKEREGLER Allt fiske måste vårdas. Vi bedriver kontinuerlig fiskevård med utsättning av yngel, inplantering och fiskevårdsbefrämjande åtgärder för att erbjuda ett riktigt bra fiske i våra vatten. För att bedriva ett långsiktigt hållbart fiske är det nödvändigt med fångstbegränsning och minimimått. I alla fiskevatten finns olika bestämmelser. Fångar du fisk under minimimåttet, oavsett kondition, måste den sättas tillbaka. Du får utförlig information när du köper fiskekort. FISKEKORT Finns att köpa hos våra lokala aktörer Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22 Storsjö Lanthandel, Storsjö Kapell, 0687-210 14 Ljungdalsfjällens Turistbyrå, Ljungdalen, 0687- 200 79 Finns även att boka online här: www.fiskekort.se/storsjo eller SMSa Fiska 262 till 710 50 BOENDE: Storsjö Fiskecamp har stuguthyrning, husvagnscamp, tältplats, bastu, servicehus, restaurang och pub med fullständiga rättigheter, välutbildade fiskeguider, flugfiskekurser, fiskebutik, fiskekort, jaktkort, uthyrning av båtar, kanoter, fiskeutrustning och cyklar. För vildcamping inom Storsjö FVO löser du vildcampingavgift hos Storsjö Fiskecamp och har då där tillgång till både soptömning (miljövänlig sopsortering), dusch, wc, kök och latrintömning. Upplev fiskeparadiset Storsjö Kapell - välkommen till Storsjö Fiskevårdsområde!

Fiske
Övriga aktiviteter
Fiskecamper
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Storåsen-Albackens fiskevårdsområde

Området består av ett äkta norrländskt skoglandskap med många sjöar och tjärnar samt mindre åar. Den orörda skogsälven Gimån med forsar av varierande vild karaktär, inbjuder till många fina fiskeupplevelser. Vildmarkskänslan förstärks av kontrasten mot småbyarnas öppna landskap. Vattnen är lättåtkomliga tack vare ett bra utbyggt vägnät.

Fiske
2017-03-14
2018-03-11

Sunnansjögårdens jakt och fiske

Sunnansjögården jakt & fiske ligger i Sunnansjö strax utanför Backe ca 52km från Strömsund. Auktoriserad jaktarrangör med jakt på tjäder, orre, hare och älg. Två stugor till uthyrning, varav en är belägen på lantgård med djur. Mat med lokala och ekologiska råvaror. Närhet till bra fiskevatten. Sunnansjögården erbjuder även viltskådning mitt i Sveriges brunbjörnstätaste områden. Från bekväma fotogömsle kan du på tryggt avstånd fotografera och beskåda vilda djur i sin naturliga miljö. Fotogömslena är timrade med en fotoglugg och utrustade med stolar, sängar och toalett – allt du behöver för en spännande natt i gömslet! Chans att få se bland annat björn, lo, järv, räv, kungsörn, skogsfåglar, älg och rådjur på nära håll. Dagen efter viltskådningen kan du vila ut i nyrenoverade gästhus, titta på dina bilder och diskutera med andra fotografer och gäster. Det finns även möjlighet att fiska eller spana på bäver under en stilla kajaktur.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
Året runt
Tags: grand5sight, photosites, fiske, jakt

Sveg Herrö Fiskevårdsområde

Här vågar vi lova stora fiskeuppleveler när det gäller bäckmete, efter småöring. Sik och röding vid pimpelfiske. Gädda vid angling. Fiske i sjö eller tjärn efter öring, röding och storabborre. Harr och röding vid fiske i strömt vatten. Inom vårt område har du nära till strömmande vatten, i Lofsen Ol ols-ånLåddan eller Solnan, fiskar du harr och öring. Hundsjön och Hocksjön har fina bestånd av röding och öring. Ett säreget fiske erbjuds vintertid då Svegssjön är nersänkt och all fisk samlas i Veman, Ljusnan och Härjeåns gamla älvfåra. Båtar finns att hyra av fiskevårdsområdet förening i Ljusnan, Hundsjön, Hocksjön Östingen och Stråsjön Nycklar och instruktoner får du på Statiol i Sveg. Och på Svegs Camping. Sveg erbjuder 20 mil storskog åt alla håll, och eftersom landskapet består av ett nät avskogsbilvägar, är det lätt nå alla fiskevatten, även med barn i sällskap, i vårt område fiskar alla barn under 15 år gratis Som motprestation för att Du får låna fina natur, förväntar vi oss att Du lämnar den tillbaka i samma skick du fann den. Allt fiske utan medhavt fiskekort är förbjudet - dock fiskar barn och ungdomar gratis till dess att de fyller 15 år Fiskekortet är personligt och får ej överlåtas. Fiskekortet berättigar till sportfiske med ett handredskap eller ett drag efter båt. Dock tillåts flugkast med högst tre flugor. Fiske med nät, sax, angeldon, ståndkrok, långrev, håv, mjärde, ryssja och utter är förbjudet, liksom ryckfiske. Undantag: personer fast bosatt inom fiskevårdsområdets gränser har rätt att fiska med nät eller mjärde i Svegssjön. Alla fiskekortköpare har också rätt att i Svegssjön och i Ljusnan nedströms Svegssjön, fiska med angeldon och gäddsax - dock sammantaget högst 10 angeldon eller gäddsaxar per person. I planterade tjärnar är antalet fiskar som får fångas av arterna öring, röding och rengbåge, maximerat till 5 fiskar per dygn och vatten. Som planterade tjärnar räknas vatten med följande nummer på kartan: 3,6-10,-12-13 17-20, 23-24, 26. Samtliga planterade vatten utom Ljusnan nedströms Svegssjön är stängda för fiske från den 1 oktober t.o.m den 14 december. Samma vatten är öppna för pimpelfiske på is från den 15 dec till den 31 maj Övriga sportfiske enligt ovan är tillåtet från den 1 juni t.o.m den 30 sep.

Fiske
Året runt

Svegs Sportfiskeklubb

Svegs Sportfiskeklubb bildades redan 1940, men i den nuvarande moderna tappningen blev det en nystart våren 1991. Föreningen hade då legat i dvala under många år. Vi har även egna båtar. Idag är vi ca 200 medlemmar. Under åren har vi haft och har fortfarande en mycket bred verksamhet med bl. a tävlingar både sommar och vinter. Vi arrangerar olika fiskeresor och – det viktigaste av allt – vi har en bra ungdomsverksamhet som dock har minskat med åren. Tävlingsbiten har varit och är numera den största delen av klubbens verksamhet, från de små tävlingarna på hemmaplan till de stora SM och VM tävlingarna. Här har klubben skördat många SM-medaljer genom åren, framförallt då på ungdomssidan.

Fiske
Året runt

Svensk Fjällröding

Välkommen till Svensk Fjällröding AB. Bolaget ägs till 100 % av Hushållningssällskapet i Västernorrland och har tillstånd för produktion av 550 ton röding per år. Rödingen säljs i huvudsak till fiskgrossister i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fisken slaktas i eget slakteri i anslutning till odlingen och levereras till kunderna pinfärsk i storlekar 500 – 800 g, 800g+ eller som frusen filé. Anläggningen ligger i Landösjön i Krokom, Jämtland, och består uteslutande av nätkassar. Sättfisk av röding i storlekar från 10 – 200 g levereras från vår egen anläggning Omegalax i Timrå. Platschef är Lennart Nordlund. Fiskodlingen säljer färsk fisk. Möjlighet till studiebesök på odlingen men ring först.

Fiske
Gårdsbutiker
Övriga affärer
Året runt

Sörbygdens fiskevårdsområde

Gimåns vattensystem är variationsrikt och vackert med utmärkta möjligheter till fiske främst i den vackra Båthällaströmmen. Även en omtyckt kanotled. 2 st centralt belägna put and taketjärnar (Åstjärnen, Konsttjärn), Arter i detta område är öring, röding, aborre, gädda, harr, mört. Åstjärnen har öppet året om. Konsttjärnen har öppet första lörd efter nyår - 1 sep. Gimån öppet 1 juni-1 sep Fiskekort kan köpas på www.ifiske.se samt hos 3 lokala kortsäljare som är skyltade. Inga båtar eller flytringar är tillåtna. Övrigt se anslag.

Fiske
2017-03-09
2018-01-07

Tegeforsen - tillgängligt fiske i Åre

Vid Tegeforsen mellan Åre och Duved finns en fin fiskeplats för hela familjen där du kan fiska öring och röding från land. Parkering är möjlig alldeles intill forsen - antingen nere vid kanten eller på parkeringsytan som är ca 10-15 från fiskeplatsen. Underlaget på parkeringsytan är asfalterat (något ojämnt), medan kanten mot forsen består av gräs. Fiskeplatsen är plan, men en kort lutning finns från den övre parkeringsytan. Packa matsäcken och njut av en fin fiskestund med familjen!

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Trolling-Weekend

Sommaren 2017 kommer trollingtävlingen på Ströms Vattudal tillbaka. Tävlingen pågår under två dagar och invägningen kommer att ske vid Hembygdsgården, vilket kommer att bli spektakulärt med många båtar som väntar i kö på vattnet. Dag 1 Tävling 8.30-17.00 Dag 2 Tävling 7.00-15.00 Tävlingsregler för er som vill delta i själva Trollingtävlingen: Totalt 6 fiskar per dag av ädelfisk med minimått 52 cm . Öring Röding 20 poäng per fisk, Regnbåge 5 poäng per fisk. Samtliga ädelfiskar får även 1 poäng per hg alltså 10 poäng kg. Startavgift 500kr per båt. Betesbegränsning max 10 spön samt beten per båt. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Deltagandet sker på egen risk. Flytväst eller flytoverall skall finnas för samtliga deltagare. Första pris: 40 000kr

Evenemang
Sport
Fiske
2017-06-17
2017-06-18

Tåsjö FVO

Sportfiske och Trollingfiske med goda chanser till "storöringar" och sik. Boende: Tåsjöberget tfn 0671-200 50, STF Vandrarhem Kyrktåsjö 0671-71 35 10, Norråkers Camping & Fiskecenter 070-376 233

Fiske
2017-01-01
2017-12-31

Tännäs Fiskecentrum

Fiskevårdsområdet omfattar 9 olika områden med ca 300 fiskevatten. Fångsten kan bestå av harr, öring, röding, gädda, abborre, sik, lake m.m. På Tännäs Fiskecentrum ges aktuell information om fiskemöjligheter och försäljning av fiskekort för hela Västra Härjedalen. Tännäs Fiskecentrum är inkörsporten till ett av Härjedalens vackraste och mest fiskrika områden. Vid fiskecentrum kan du starta din vildmarkssemester med ett besök i Rogens naturinfomation där du kan börja lära dig om områdets djur och växtliv.

Fiske
Fiskecamper
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Tännäs Fiskevårdsområde

I Rogens Naturreservat finns några av Sveriges bästa vatten för fiske efter riktigt grov harr och Aborrvickrarna både västra och östra är fina vatten för harr. Nagel För flugfiskaren rekommenderar vi Kölån med öppen fjällmiljö alt. poolerna i Tännån, samt Nagelntjärn med gott om öring och röding. Frösjön ligger på vägen mot Ränningvallen längs Särnavägen, precis brevid vägen så det är lätt att komma dit, här finns fin harr, öring och röding, båt att hyra. ( eget fiskekort som man köper på Tännäs Fiskecentrum ). Tännäs Fiskecentrum anordnar varje sommar aktiviteter såsom. -Flugfiske för nybörjare, information och demonstration. Fritt. -Familjefisketurer. -Kvällsfisketurer. -Flugfisektuer. -Notdragning, en gammal fiskemetod som visas. Rogens Naturinfo ligger i anslutning till Tännäs Fiskecentrum här hittar man information om områdets djur och växtliv. Här finns myskoxe, fjällräv, fjällämmel och många andra arter. Vet du vad harren lever av? Varför uttern nästan dött ut? Hur mycket kalk som sprids varje år mot försurningen? Rogens naturinformation kan lära dig mer om djuren, växterna och fiskarna samt hur deras miljö påverkas av mänskliga aktiviteter.

Fiske
Guidade turer
Natur
Fiskecamper
Året runt
Tags: dromfiskearea, dromfiske

Upplev fjällvärlden från Helikopter

Norrhelikopter transporterar dig ut i fjällvärlden för en oförglömlig jakt- eller fiske upplevelse. Förutom jakt- och fiskeresor erbjuder man även rundturer, dagsturer och helikoptertaxi.

Fiske
Guidade turer
Jakt
Året runt
Tags: helikopter, flyg, jakt, fiske, rundturer, dagsturer, helikoptertaxi,

Vaerie Fjällprodukter

Vaerie Fjällprodukter är ett småskaligt familjeföretag med fokus på det genuina samiska levnadssättet. Gierkiejaevrien (Stensjön) är beläget väster om vackra Blomhöjden i Ohredahke samebys södra område. Här erbjuds man fjällrödingsfiske i vatten som aldrig tidigare varit upplåtet för sportfiske. Du bor vackert vid utloppet av Klingervattnet i renvaktarstuga eller tältkåta. Här kan du fiska, äta, bo med helpension och njuta av att vara ensam bland sjöarna i väglöst land. Enklast tar man sig hit med flyg eller tåg till Östersund och därefter helikopter direkt till Stensjön eller bil till vägens ände i Blomhöjden. Till Stensjön är det sedan ca 8 km vandring till båtlänningen vid sjöns östra ände/alternativt helikopter från Blomhöjden. Meddela om du behöver reseförbindelser och helikoptertransporter som önskas.

Fiske
Guidade turer
Övrigt Boende
2017-01-01
2017-12-31

Vaktfisket

Fiske med anor från 1300-talet, vid Gimåns utlopp i västra delen av Idsjön. Pågår under sikens lektid på hösten okt-nov. Benämningen vaktfiske antyder att fisketiden är uppdelad på vaktavdelningar. Här finns en restaurerad fast fångstanläggning där fisket bedrivs från system av timrade stenkistor. Bäst under barmarksperioden.

Fiske
2017-03-09
2018-01-07

Valsjöbyn Flottargården stugboende

Flottargården är belägen 2 km väster om Valsjöbyn efter väg 340 "Fiskevägen" mot Norge invid stranden av den välkända rödingsjön Rengen. Vi erbjuder boende i moderna strandnära stugor och ett varierande sportfiske i ett naturskönt område med ett antal stora sjöar flera strömmande vatten och många tjärnar som ingår i Hotagenkortet. Båtar finns att hyra båt i sjön Rengen, Linder 440 för tre personer med motor. Flytvästar ingår. Djupkarta över Rengen finns i stugan. Fiskevårdsområdet har båtar för uthyrning i ett flertal av de större andra sjöarna. Fiskeguide kan förbokas i samband med bokning av stuga. Erbjuder även jaktkort för småvilt under säsong.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Valsjöbyns Jakt- och Fiskecamp

Fiskecampen har 12st 4-bäddstugor. Två av stugorna har pentry, wc/dusch. Husvagnsplatser och tältplatser på campen. I receptionen finns kiosk, fiskeutrustning, mat/sällskapsrum, duschar, torkrum, toaletter. Här kan man fiska öring, röding, harr och sik i strömmande vatten och ett 20-tal tjärnar. Kan ordna guidade fisketurer. Vi erbjuder jakt på småvilt ( hare, gråfågel mm ) samt älg. Stora ytor gör att du inte behöver riskera att "springa på" andra jägare när du är ute i markerna. Kontakta oss för mer information.

Fiske
Jakt
Fiskecamper
Stugor
Året runt

Valsjöns fiskevårdsområde

Ett fiskevårdsområde som ligger i ett naturskönt område nära norska gränsen. Med ett 20-tal tjärnar, 4 strömmande vattendrag. Fisket bestående av öring, röding, harr och sik. Sausjön fiske efter grov röding, max 8 rödingar. Eget fiskekort. Från och med år 2004 ingår Hotagen-Flinten i Valsjöns Fvof. Fiskekort finns bl.a att köpa hos Valsjöbyns Fiskecenter, Valsjöbyns Jakt & Fiskecamp, Rötvikens Camping och Krokoms Turistbyrå. Specialregler: Toskströmmen: Totalt fiskeförbud uppströms bron, i övrigt upplåten 1 juni-31 aug (specialfiskekort under juli månad). Förbud att fiska med agnad krok. Bag limit max 1 fisk per fiskekort och dygn. Minimimått ö+h 40 cm. Övriga strömmande vatten 1 sept - 31 okt. Fiskeförbud i vissa tjärnar: 1 okt - 31 jan, 1 okt - 19 juni. Nätbegränsningar: Nätfiske är förbjudet i alla tjärnar och i strömmande vatten. Fiske från båt är tillåtet i Rengen, Hommvattnet, Valsjön, Lillsjön, Stor-Gruveln, Lill-Brinnsjön, Lillsjön på Hotagen-Flinte, Hotagssjön och Stor-Foskvattnet, för övrigt är fiske från båt endast tillåtet med fvo-båtar som finns att hyra.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea,

Vandringsled till Oxsjön

Vandringsled till Oxsjön, Vemdalen SVÅRIGHETSGRAD: Medelsvår LÄNGD: 9 km TIDSÅTGÅNG: ca 4 tim START: Parkering i änden av Gradins väg. Oxsjön är en fjällsjö som ligger 790 m ö h. Här finns abborre, sik, röding och harr (fiskekort krävs) och vindskydd samt grillplats. Flera vandringsleder går fram till/från Oxsjön. En av dem är denna. Mellan Vemdalsskalet och Vemdalen by, sväng västerut vid skylten Trumvallen / Oxsjön. Efter 6,2 km delar sig vägen, följ skyltning mot Trumvallen. Från skylten följer du en skogsbilväg i 3,5 km (betalväg) till vändplanen/parkeringen. Följ stigen mot Oxsjön från parkeringen till fots. Längs leden finns grillplatser. Följ samma led tillbaka.

Fiske
Vandring
2017-06-01
2017-09-30
Tags: hikebike, hike, moderatehike

Vandringsleder på Andersön

Andersön bjuder på många möjligheter: promenader, bad, bärplockning och en skön stund med matsäcken i gröngräset eller grillning vid någon av de många iordningställda grillplatserna. Via två vandringsstigar når man de kulturhistoriska sevärdheterna och får på köpet information om öns geologi och skogliga förutsättningar. Många väljer att gå längs öns strandlinje, antingen hela eller delar. Några väljer att cykla på de slingriga trixiga stigarna med bitvis kraftiga rötter. Du kan se stigarnas sträckning på de tre informationsskyltarna som finns på Andersön vid de större parkeringsplatserna samt så kan du hitta en karta att skriva ut via hemsidan som finns angiven. Inom reservatet finns bland annat lämningar efter boplatser, som troligen stammar från stenåldern, gravhögar och ett delvis utbyggt vallsystem från 1600-talet då drottning Kristina ansåg att platsen var idealiskt placerad för en försvarsanläggning - Andersö skans byggdes dock aldrig färdigt. Andersön bildade fond för ett slag år 1178 när norske kungen Sverre Sigurdsson med 100 man (Birkebeinare - eftersom de hade björknäver kring vaderna) smög upp mot jämtarnas samlade här en mörk natt i mars. Eftersom det var svårt att se något smög sig norrmännen undan och jämtarna slogs mot varandra. Många skadades under slaget och 100 man avled. Sverre sände bud efter fler män, vilket fick jämtarna att ge upp. Sverre befallde jämtarna att betala ett "Sundamale" som bl a användes till att bygga Sunne kyrka (idag ruin) vid överfarten från fastlandet till Andersön. Sunne kyrka byggdes under 1100-talet med en separat kastal (ungefär som den som finns kvar vid Brunflo kyrka). Kyrkan skadades svårt under ett åsknedslag 1731 och när den nya kyrkan i Sunne byggdes användes material från den gamla kyrkan - vilket bidrog till att den idag är en ruin. Mittemot Sunne kyrkoruin finns en observationsplats för Storsjöodjursspaning eftersom flera observationer gjorts i närheten. Totalt finns 200 dokumenterade berättelser (samlade på Jamtli) från sammanlagt ca 500 vittnen som sett Storsjöodjuret sedan 1635. I Storsjön finns chans att få röding, sik, harr, öring och abborre (fritt att fiska med handredskap från stränderna). Stränderna är steniga med stora och mindre stenar. Ta gärna med någon typ av badskor om du planerar ett dopp. Kom ihåg att lämna snyggt efter dig så att det blir lika trevligt att komma dit för nästa gäst.

Bad
Fiske
Vandring
Historiskt
2017-05-01
2017-10-31
Tags: hikebike, moderatehike, easyhike

Vattenbrukscentrum Norr AB (svb)

Den ledande aktören inom utveckling av svenskt vattenbruk gällande de ekonomiskt intressanta arterna regnbåge och den framavlade rödingen Arctic Superior. Vi är genom att bedriva avelsarbete, foderförsök, konsultverksamhet och utveckling av svenskt vattenbruk, ett bolag i näringens och forskningen tjänst. På forskningsstationen i Kälarne bedriver Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) sedan mitten av åttiotalet avelsarbete, vilket bland annat gett oss en rödingen Arctic Superior som är mycket lämplig som matfisk. I princip all röding som odlas för humankonsumtion i Sverige är Arctic Superior. Avelsarbetet fortgår och det finns även ett program för regnbåge. Forsknings- och försöksverksamheten bedrivs främst i samarbete med SLU. Vattenbrukscentrum är ett nav i utveckling av det svenska vattenbruket. Genom att samarbeta med de främsta forskarna, experterna och odlarna anser vi att här finns den bästa kompetensen samlad för utveckling av vattenbruk. Vi ska alltid sträva efter att vara den bästa forskningsstationen och den aktör som kan samla den bästa (främsta) kompetensen för att utveckla svenskt vattenbruk av de ekonomiskt intressanta arterna. I Kälarne finns även lokala stammar av röding och öring som vi håller i bevarandesynpunkt. Dessa blir sättfiskar som planteras ut i vattendrag och kommer sportfisket tillgodo.

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Vängelälvens Fvo

Älven är som skapt för flugfiske, inte för liten, inte för stor. Trevliga fiskarstugor finns att hyra vid Brattforsen och Vängelforsen. På älvsträckorna från Mårdsjön till Vängelsjön samt från Vängeldammen till sammanflödet med Fjällsjöälven, totalt ca 10 km strömmande vatten, tillåts endast flugfiske = fiske med flugspö med en flugkrok.

Aktiviteter
Fiske
Bo
Stugor
Året runt
Tags: fiske,

Wildnisleben Nordschweden

Wildnisleben Nordschweden ligger i byn Öjarn ca 35km från Strömsund. Gården erbjuder boende i genuint timrade stugor med idylliskt sjöläge med brygga, vindskydd, grillplats och servicebyggnad. Upplev en kanottur, fiska och spana efter bävrar på den örika Öjarssjön. Anläggningen erbjuder snöskovandring – turer, canadensare- uthyrning, kurser, turer, flottfärd, timringskurs och knivslöjd, fiske På gården har vi renar som du får klappa och utfodra.

Fiske
Guidade turer
Kanot/Kajak
Bo
Stugor
2017-01-01
2017-12-31
Tags: bjornvagen

Ytterbergs Fiskevårdsomåde

Ytterbergs fiskevårdsområde erbjuder dig ett rikt utbud av varierande fiske, strömfiske, bäckmete, spinnfiske och vanligt mete. Det finns öring, harr, röding, abborre, gädda, mört och regnbåge. Flera iordningställda rastplatser (gapskjul) finns vid våra vatten, de är försedda med eldplatser. Två handikapp- anpassade bryggor finns efter Norrälven, vi planerar att fortsätta denna utbyggnad med anpassade rastplatser för handikappade. Karta över området erhålls av fiskekortförsäljarna. Med bil tar du dig lätt till de flesta av våra vatten. Du kan också campa där, vilket är att inte skräpa ner. Raststuga finns vid Stortjärn och Björnåsdammen. I Gäddsjön finns båt att hyra för en billig peng. Fiskekort säljs hos: OKQ8 Sveg. I byn är det skyltat vid de hus fiskekortförsäljning sker. Vill du ha mot en avgift, en erfaren guide under tiden juni-juli till grupper mellan min. 4 pers. max 6 pers. Boka hos Egon Fridh , tel 0680-21012

Fiske
Året runt

Zorbcenter - tillgängligt fiske i Ragundadalen

Vid Zorbcenters anläggning vid Indalsälven kan du fiska harr, röding, gädda och abborre. Det går bra att köra ner och parkera intill vattnet (5-10m), markunderlaget är platt och hårt. Flera lättillgängliga platser finns nere vid älven om du vill variera fiskeplats. Från kanten är det ca en meters höjdskillnad ner till vattnet. En fin grillplats finns som du lätt tar dig fram till med exempelvis rullstol och båtar och kanoter finns för uthyrning. Toaletter finns på Zorbcenters anläggning, ca 500m från fiskeplatsen (servicehus utan ramp, delvis anpassade utedass). Utedass (ej handikappanpassat) finns nere vid vattnet.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Åkersjön Fjällspirit Adventures

"Fjällspirit - Fjällens Ande" syftar i första hand på de (intensiva) naturupplevelser som fjällen, skogarna och sjöarna här erbjuder. Det är dessa upplevelser vi gärna vill dela med oss utav. Vi erbjuder dig spännande äventyr året runt. Kanske vill du hellre bara njuta av lugn och ro? Det är naturligtvis inte heller något problem - det är helt och hållet ditt val och vi anpassar oss till just dina önskemål. Har du någonsin tagit en snöskoterutflykt bland vita fjäll? Det är en erfarenhet man aldrig glömmer! Hyr en snöskoter och en guide över dagen! Efter ett par timmar letar vi upp en solig plats där vi gör upp en eld, fikar och njuter av stillheten och den rena fjälluften. En utflykt som lämpar sig för hela familjen! Är du lite mer av den äventyrliga typen och vill du veta och lära dig mer om aktivt friluftsliv? Då kanske en skoterutflykt på 2 eller flera dagar är någonting för dig? Övernatta i tält och/eller fjällstugor, bygg din egen igloo, pimpla och laga din egen mat vid temperaturer ned till -15 Celcius. Ta på dig snöskorna och gå din egen väg genom meterhög snö. Allt hör till. Vad sägs om pimpelfiske? Det är inte bara lugnt och avslappnande utan även en riktigt rolig och unik erfarenhet. Åker du hellre skidor? Diverse längdskidåkningsspår och 2 slalombackar ser till att hela familjen har roligt. Bekanta dig med våra hundar och ta en tur på släden. Allt från några timmar till flera dagar med övernattning i tält - detta är verkligen den ABSOLUTA naturupplevelsen! Vårt sommarutbud är inte heller att underskatta. Boka exempelvis en bäversafari eller hyr en mountainbike eller båt. Ge dig ut på vandringslederna på egen hand eller välj en av våra guidade vandringsutflykter (1 eller flera dagar) eller kanotutflykter (1 eller flera dagar) som dessutom kan kombineras med en överlevnadskurs. De många sjöarna och älvarna inbjuder till fiske.

Fiske
Guidade turer
Hundspann
Stugor
Året runt

Åkersjöns fiskevårdsområde

Åkersjön bjuder på öring- och rödingfiske både sommar och vinter, fiskar på 1 kilo och större är inte ovanligt. Sommarfisket kompletteras med närmare en mils öringfiske i Åkeråns strömmande vatten. Vill rekommendera pimpelfiske efter röding på första isarna och under vårvintern. Uthyrning av båtar och motorer. Fiskekort finns att köpa på bl.a Krokoms Turistbyrå.

Båt
Fiske
Året runt

Åkersjöstrand Camping i Åkersjön

En naturskön sommar- och vintercamping vid Åkersjöns strand. Skoterled direkt utanför dörren som tar dig rakt ut i härlig fjällnatur. Ligger ca 200m till sjön med badplats och marina.Boka in er husvagnsplats på Åkersjöns Strandcamping inför sommar och vinter. Strandcampingen är en av de Campingplatser som har godkända uppställnings ytor enligt den nya kommunala bestämmelsen som införs kommande vintersäsong, ytorna är ca 100-150 kvadrat, egen el-stolpe med webel och tv uttag. Stort modernt servicehus med handikapps toa/dusch, stora luftiga avdelningar för herr resp. dam, bra diskplatser, kök, tvättstuga. Separat latrin tömnings rum, sopbod mm. Inför sommaren finns det hyrbåtar, badplats med vedbastu, ny orienteringskarta , Naturpasset den nya orienteringstrenden är i gång,golfdrivingrange, hyrcyklar, mm. Reception uppe på Fjällgården

Båt
Fiske
Skoter
Camping
Året runt

Åsarna Fiskevårdsområde

Hos oss fiskar du med mycket hög fångstgarant, för så bra tillgång är det i våra vattendrag att vi kan alltid garantera att du får fisk. Åsarna FVO har ett varierat fiske. Här finns alla tänkbara fiskarter. Fiskområdena är lättåtkomliga och populära för barnfamiljer. Området är det mest fångstsäkraste fiskevatten som Övre Ljungan kan erbjuda. I Hålen och på flera andra ställen kan du fiska med nästan 100% fångstgaranti såväl sommar som vinter. Ljungan och Fuan har gjort området välkänt i fiskekretsar. Totalt omfattar sträckan 3 mil. Fisket efter harr betraktas som mycket attraktivt men även stor öring förekommer i strömmarna. Åsarna FVOF förfogar över strömmande vatten Fuan, Ljungan, Herrvadströmmen och Jormenån. Sjöarna Hålen, Äldern och Lillnästeln där alla vatten är väldigt lättfiskade. Hålen och Lillnästeln tillhör de mer fiskrika sjöarna med abborre, gädda och mört. Dokumenterad fisk i större storlek sista 10 åren är: öring 4,8 kg, röding 2,2 kg, harr 1,2 kg, sik 4,5 kg, gädda 7,0 kg, abborre 1,2 kg. I Ljungan och Hålen sätts det kontinuerligt ut öring och röding i storlek 3-6 hg. Åsarna FVOF ger möjlighet till hyra av båtar till fiske i anslutning till sjön Hålen.

Fiske
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea

Ängersjö-Vänsjö Fiskevårdsområde

Ängersjö FVO ligger i ligger i den sydöstra delen av Härliga Härjedalen. Här finns skogar berg och många vatten. Området passar hela familjen lika bra eftersom flera sjöar, förutom bra fiske, även har fina badstränder. För dig som söker utmaningar i fisket rekommenderar vi Svartsjön och Iguln, som är sjöar med både öring och röding. Rödingen främst för vinterfiske men även runt midsommar då stor sandslända svärmar, tar den friskt. Efter årlig utsättning av öring i tjärnar har intresset ökat för mete och flugfiske. Bilväg finns till de flesta vattnen. Information om fisket 0680-51021 070 648 84 26

Aktiviteter
Fiske
Året runt

Öringfiske i Ammeråns strömmande vatten

Något av det bästa med den svenska sommaren måste vara de ljusa nätterna. Ett bra sätt att ta tillvara på dem är att bege sig mot närmaste fors med ett spö i handen. Följ med oss till Ragunda för öringfiske i Ammeråns strömmande vatten. Här kryllar det av fisk och framförallt öring och harr trivs bra. Förhoppningsvis får du innan kvällen är över tillaga din fångst över glöden från den falnande elden. Du behöver inte vara en erfaren fiskare för att känna att det är något med fiske som hänför. Det är som att det finns en tyst överenskommelse mellan naturen och fiskaren, som att ett spel pågår där man ständigt utmanas. Och vinsten betalas direkt till den som spelar sina kort rätt. Spänningen byggs upp när man söker det perfekta kastet samtidigt som man läser av förutsättningarna. Det är därför de flesta fylls med förväntan när det är dags för öringfiske. Packa din utrustning och ge dig av en eftermiddag under sommaren. Sätt kurs mot Ammerån, parkera bilen på lämplig plats och promenera den sista biten ner till vattnet. Den sex mil långa ån rinner från fjällmarkerna ner genom skogslandskapet innan den slutligen mynnar ut i Indalsälven och det finns många fina platser där öringen nappar. Ta hjälp av en karta och testa dig fram – kanske hittar du ett avskiljt ställe där det endast är kasten från ditt spö och åns strömmande vatten som hörs. Ända fram till slutet av 60-talet användes Ammerån för flottning av timmer. För att samla vattnet i en jämn fåra med hög strömhastighet stängde man av sidogrenar och byggde stenkistor. Förändringarna påverkade fiskbeståndet och både harr och öring, som behöver en varierad miljö för jakt och skydd, minskade under 1900-talet. Men ån har aldrig rörts för vattenkraft och som ett av Sveriges få oreglerade vattendrag har Ammerån blivit föremål för både forskningsprojekt och doktorsavhandlingar. Det har bland annat lett till att man nu försöker återställa forsen till hur den var innan flottningen, så att fisken ska trivas, ja precis, som fisken i vattnet. När du står utmed forsen känns det att det är något speciellt med strömmande vatten. Det lämnar ingen oberörd. De svepande, rytmiska gesterna med spöet är anledningen till att flugfiske är så vackert att se på. Det handlar om fingertoppskänsla och tajming för att få linan att skära genom luften i jämna bågar och få flugan att landa rätt i det strömmande vattnet. Det krävs några försök men varje kast utmanar dig att lyckas bättre nästa gång, att nå längre ut och att vända spöet i exakt rätt tidpunkt. Den svenska sommarkvällen börjar visa sig från sin bästa sida och frammanar känslan av att ett väsen ritat av John Bauer skulle kunna dyka upp närsomhelst. Det kryllar av fisk i ån och förhoppningsvis får du tillaga din fångst innan kvällen är över. När elden har falnat till en perfekt grillglöd och öringen är rensad läggs den i ett grillgaller med skinnet nedåt. Så snart den börjar bli färdig tas gallret från glöden, en hög granris slängs på som snabbt tar eld och bildar en tät vit rökpelare. Återigen läggs gallret med fisken på, men denna gång med skinnet uppåt för att fiskköttet ska få den granrisrökta smaken. Det räcker med några minuter innan det är klart. Öringen rensas och fördelas på tunnbröd. Och resultatet är supergott! Den rökta fisken gifter sig väl med en hemmagjord sås gjord på crème fraiche och färska kryddor. Den mättande måltiden runt elden tillsammans med junisolens glitter över den forsande Ammerån lämnar inget övrigt att önska. Natten är här men ljuset har inte försvunnit. Det är en svensk sommarnatt och den är alldeles förtjusande. Precis så som det ska vara. Start: Det finns många ställen där fisken nappar. Från väg 344 finns skyltade rastplatser med informationstavlor i Gravasund, Skyttmon, Överammer och Ammer. Tips: Stressa inte, tagga ner och njut av tillvaron och känn hur harmonin infinner sig. Stressar du är du rökt i Ammerån. Välj en fin plats och ha tålamod att stå kvar där, att hålla utkik ger bättre fiske än att springa runt. En huggperiod varar i ungefär tio minuter. Fråga lokala fiskare och försök att få deras råd. Tror du inte att du ska få fisk så får du ingen....! Period: Fiskesäsongen är mellan midsommar och augusti

Fiske
Året runt
Tags: adventurewilderness

Övre Gimåns fiskevårdsområde

Det finns mycket varierande fiskemöjligheter i Övre Gimån. För spöfiskare i strömmande vatten är Gimån ett av Jämtlands bästa öringvatten med den speciella Gimåöringen och riktigt stor harr. Det finns också ett antal sjöar som är lämpliga fiskevatten för familjer som vill meta, uttra eller ro drag. Tillgången på ädelfisk är störst i Gimån och Revsundssjön, där finns ett speciellt fiskekort för trollingfiske. I de små sjöarna och tjärnarna är abborre, gädda och mört de vanligaste fiskarterna. I sjöarna Bodsjön och Grötingen finns det också sik, harr och öring. I vattnen finns de flesta sötvattensfiskar som abborre, gädda, sik, mört, öring, harr, röding och inplanterad regnbåge (i Skaltjärn). Fiskekort för Stavreströmmen bokas via hemsidan. För övriga vatten finns endera sms-fiskekort, samt försäljning av fiskekort hos Gimårasten, OK/Q8 i Gällö, Bräcke Sport & Fritid, Kjellbergs Motor i Bräcke och Gun Jonsson i Grötingen. Kortautomat finns vid Skaltjärn. Ett dygnskort i våra sjöar kostar från 80:-/dygn och i våra strömmar från 150:-/dygn. I Stavreströmmen kostar ett dygnskort från 150:-/dygn Det finns olika regler beroende på vart du fiskar. I vissa vatten är det enbart flugfiske. Flytring får normalt användas i våra sjöar. I strömmande vatten är fiske från båt eller annat flytetyg förbjudet. Mer information om detta finns på hemsidan. Det finns båtisättningsplatser i sjöarna, Revsundssjön, Bodsjön och Grötingen. Dessa finns utsatta på kartan som finns att ladda ner på hemsidan. Gimåns strömmande vatten är fiske tillåtet 31/5-31/8 Premiär i Stavreströmmen och Gimån blir den 31/5. Övriga vatten är öppna hela året.

Fiske
2017-03-08
2018-01-14Hej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av