Hoting-Fjällsjö

Sportfiske i toppklass.

Hoting-Fjällsjö
Foto: Svante Hagström

I nordöstra Jämtland ligger området Hoting-Fjällsjö med fina fiskevatten som till exempel Lesjön, Rörströmsälven, Hotingsjön, Vängelälven och Bodumsjön.

Rörströmsälven, mellan Hoting och Rossön, är tre kilometer lång med omväxlande forsar och sel. Om du åker en mil norrut från Rossön kommer du till Hocksjöområdet. Här kan du välja mellan att bedriva strömfiske efter harr och öring i Hocksjöforsarna eller fiska öring och röding i de åtta Hocksjötjärnarna. Vattnet är mycket klart med naturligt bestånd av abborre samt inplanterad öring och röding.

I omgivningarna runt Rossön finns ca 18 mil stränder vilket gör det lättillgängligt med gott om fiskeplatser. Rossöbygden ger fina fiske- möjligheter i ett stort vattensystem med skiftande karaktär. Här hittar du allt från strömmande vatten vid Harahällarna till fridfulla sjöar och tjärnar så som Vallsjön och Volmvattnet.

Sommartid erbjuds ett rikt urval av bra öring-, gädd- och abborrvatten. Under vårvintern är området populärt för sitt fina pimpelfiske efter röding och stor abborre, eller varför inte prova ismete efter gädda?  

Fiskevårdsområdet ligger utmed Fjällsjöälven och knyts samman i Bodumssjön med en skärgårdsliknande miljö av öar, holmar och vikar.

Sommartid erbjuder Bodumssjön ett varierat och spännande fiske. Inom fiskevårdsområdet finns även ett flertal sjöar och tjärnar att utforska. Populära vatten bland våra fiskegäster är Storflyn, Lessjön, Degervattnet och Volmvattnet, som såväl under vinter- som sommartid ger fina fångster av gädda och abborre. För fiske efter öring och röding är Vallsjön, Bollstjärn, Byvattnet och Nagasjöån att rekommendera.

Vängelälven, söder om Rossön, har allt man förväntar sig av en riktig skogså: fall, forsar, strömmar och sel. Vängelälven är en raritet då det är en bifurkation, en förgrening mellan den jämtländska Faxälven och den ångermanländska Fjällsjöälven. Harr och öringfisket är mycket bra och flugfiskare har två kilometer av Vängelälven för sig själva. 

Fiskevårdsområden i Hoting-Fjällsjö

Vängelälvens fvo hemsida

Rossöns fvo; hemsida

Hotings fvo

Bellvik-Rörströms fvo

Rörströmsälvens fvo

Lojsinit sportfiske kfo

Strömsund

Du kanske också är intresserad av