Skiing Funäsfjällen Skiing Funäsfjällen

Fjällen på riktigt

Skiing Funäsfjällen
Foto: Martin Söderqvist

Funäsfjällen levererar majestätiska fjäll och ypperliga snöförhållanden från tidig vinter och hela säsongen ut. Lägg till fenomenal off-piståkning och ett stort utbud av barnvänliga skidområden och du har ett komplett skidparadis.

Alpint

Funäsfjällen består av de fem områdena Funäsdalsberget, Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Kappruet. Totalt finns hela 135 nedfarter att ge sig ut i. Kolsvarta branter, barnbackar och vida åkytor. Skidsystemet passar familjer, erfarna åkare som kan njuta av både carvingsvängar, lättåtkomlig offpist och branta svarta pister, äventyrslystna som kan testa helikopterlyft, puckelpister och funparks och även nybörjare som har massor av lättåkt lössnö att njuta av. Addera de höga fjällen som sträcker sig in i Norge, de fenomenala snöförhållandena och de häftiga nedfarterna tillsammans med känslan av nyfallen pudersnö under skidorna och den värmande solen i en snögrop en kristallklar vårvinterdag. Det är inte svårt att förstå att Funäsfjällen är en av Sveriges mest kompletta alpina vinterdestinationer!

Längd

Med 30 mil sammanhängande spår i Nordic Ski Center slår längdåkningen i Funäsfjällen högt. Spårslingorna går genom vindlande dalgångar, mellan mysiga byar och i högfjällsterräng. Med variationen av miljö och kvaliteten på de högklassigt preparerade spåren blir knappast någon besviken.

Tur

I Funäsfjällen finns 45 mil rösade leder ute bland högfjäll med magnifika vyer. En del av spåren prepareras under vårvintern. Snösäkerhet och fint klimat garanterar en häftig upplevelse.

Skidfakta

Ramundberget


Antal liftar: 10
Antal pister: 42 (4 gröna, 12 blå, 14 röda, 12 svarta)
Längsta pist: 1650 m
Barnområden: 2
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Skidskyttestadion: Ja
Kvällsskidåkning: Ja
Helikopterskidåkning: Ja

 

Could not load widget with the id 27.

Funäsfjällen

Du kanske också är intresserad av