Skiing Vemdalen Skiing Vemdalen

Välkommen hem

Skiing Vemdalen
Skiing Vemdalen
Skiing Vemdalen
Skiing Vemdalen
Foto: Per Eriksson

Vemdalen är stället med mängder av pister, fyra expressliftar, tre balla parker med hopp, rails och boxar och fyra trygga barnområden. Vemdalen är Sveriges tredje största skidområde där du lätt känner dig hemma. 

Alpint

Vemdalen består av de tre områdena Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna som alla är unika på sitt sätt och bjuder på riktiga fjäll med rejäla fallhöjder. Totalt finns 54 pister inom några kilometers räckhåll under en säsong som sträcker sig redan från oktober till maj. 

Björnrike är är Vemdalens populäraste familjeområde där du hittar det mysiga barnområdet Björnvallen. Här finns Grizzly Express, Sveriges längsta och snabbaste stolslift och även den högsta höjdskillnaden på 470 m.ö.h. och möjliggör en nedfart på hela 2 043 m.

På Vemdalsskalet kan du åka på de två fjällen Hovde och Skalsfjället. Området passar de flesta åkare och gott om pister från blått till svart finns att välja bland, fjället har erbjudit utmaningar ända sedan 1936. Skalet Express, Sveriges kortaste 6-stolslift tar dig snabbt upp till backarna.

I Klövsjö/Storhogna finns barnvänliga pister ända från toppen för de små men även fjällets mest krävande svarta för de som söker adrenalin. Här finns 6-stolsliften Klövsjö Express som snabbt tar dig ända upp på toppen där du kan njuta av hela Klövsjös skidåkning. Barnområdet har exakt den rätta lutningen på pisterna och plog- och svängutrymmet är generöst för att passa de mindre åkarna. 

Längd

För både klassisk stil och skating finns i Vemdalen 5 mil maskinpreparerade spår uppdelat mellan de tre områdena. I Björnrike finns ett preparerat förbindelsespår till Vemdalsskalet och från Vemdalsskalet finns förbindelsespår även till Klövsjö/Storhogna. Vissa av spåren är elljusbelysta.

Tur

Turåkningen i Vemdalen bjuder på näst intill obegränsade möjligheter. Dryga 18 mil rösade leder över fjället leder ut i vildmark och mellan mysiga grannbyar och det är aldrig för långt till nästa raststuga där kaffet ryker och våfflorna frasar. 

Skidfakta

Björnrike


Antal liftar: 11
Antal pister: 16 (4 gröna, 4 blå, 6 röda, 2 svarta)
Fallhöjd: 470 m
Längsta pist: 2200 m
Barnområde: 1
Funpark: 1
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Kvällsskidåkning: Ja

Vemdalen

Du kanske också är intresserad av