Artiklar och produkter
Nyhetsflöden
Länkar

Evenemang

Kultur- och sportevenemang

Evenemang

I Jämtland Härjedalen finns evenemang i många kategorier. Kanske lockar världsmästerskap i skidskytte eller alpin skidåkning, kulturella inslag som en Shakespeare-teater i Döda Fallet, att lyssna på artister i världsklass på Storsjöyran eller att besöka ett traditionellt krus-kalas (krus=kakor). Välj mellan Bruksvallarna Game Fair, Årefjällsloppet, AXA Fjällmaraton, Jamtli JulmarknadStorsjöcupen, Åre Mountain Festival, Lodge & Lya Vemdalen, Work Out ÅreÅre Höstmarknad och mycket mer.

2 x VM 2019

Vi har gjort det förut och vi gör det igen. År 2019 står Jämtland Härjedalen värd för inte bara ett utan två världsmästerskap. Alpina VM i Åre arrangeras i februari följt av VM i skidskytte i Östersund som går av stapel i mars. Välkomna till VM-regionen Jämtland Härjedalen!

Foto: Nisse Schmidt – Frida Hansdotter

loading image

Getting new items..


Evenemang

Välj filter
Sport
Övriga evenemang
Dans
Nöjen
Utställningar
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Musik
Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
Auktioner/Marknader
Bingo
Nattliv
Sortera resultat

Ölprovning på Parkvillan

Parkvillan i Åre har fler lokal ölsorter på fat än någon annat ställe i byn. Här kan du boka ölprovning för att lära dig mer om öl - eller prova det lokala utbudet. På Parkvillan mitt i Åre by tycker man att öl är bland det roligaste som finns. Här menar man att öl ska vara något man vill ha två av; det vill säga varken för tungt eller för svårt. Öl är en upplevelse och Parkvillan är rätta stället för att avnjuta öl med rätt atmosfär. Förutom att plocka in god öl från bryggerier såväl nära som längre bort brygger Parkvillan även egen öl under namnet Åre Ölfabrik. Boka ölprovning på Parkvillan; sällskap från 6 upp till 16 personer är välkomna till Parkvillans källare där det bjuds på ölkunskap, diskussion och mellan 5-6 ölsorter. Välj mellan två inriktningar på din ölprovning. ”Ölskolan” är en ölprovning där du får lära dig mer om ölstilar och ölens bakgrund. ”Lokal ölprovning” ger dig en ölresa i närområdet med provning på öl från bland annat Ottsjö, Huså och Östersund. Ölprovningarna pågår i 90-120 minuter och passar alla (över 18 år) oavsett tidigare kunskap om öl. OBS! Minst 6 personer per bokning.

Nöjen
Restaurang
Året runt

Heli-crosscountry

Bara en pilot, en erfaren guide, dina vänner och massor av orörd snö. Helikoptern tar dig till Skarsfjället vid norska gränsen alternativt till Helgas, Sveriges sydligaste glaciär och det högsta fjället söder om Polcirkeln. Vi blir avsläppta vid fjället och vi skejtar tillbaka till Fjällgården i Ramundberget.

Sport
Guidade turer
Skidåkning - längd
2016-05-18
2017-05-01

Utställningen "När rocken kom till Sveg"

SVT-succén ”När rocken kom till Sveg” finns nu som utställning i Sveg. Kom in och ta del av fotoutställning, prylar, ett limited edition Elvis-flipper från USA, Volvo Amazon-soffa m.m. Här kan du dessutom lägga vantarna på ditt exemplar av både boken och filmen ”När rocken kom till Sveg” . Öppettider: mån, ons, tors kl. 13.00–16.00 och tis, fre kl. 10.00–14.00.

Utställningar
Sevärdheter
2016-06-09
2016-12-31
Tags: kulturen

Opera i Berget

Tänk dig att få höra skön sång från musikalens värld mitt i en sagoskog där du sitter under klippblock stora som hus. Du har gått dit på en vindlande stig över stock och sten eller åkt över viken i en eka. När solen är på väg ner är det fikapaus mellan akterna, nere vid sjöstranden. Kaffet kokar över brasan. Efter pausen är det visor och pop i sommarkvällen, kanske med ackompanjemang av myggornas vinande. Hemfärden går längs stigen, nu upplyst av marschaller. Vittrorna vinkar vänligt farväl.

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
Aktiviteter
Natur
Året runt

Vilhelmina Folkets Hus Bio

Biosalong har plats för 200 besökare och har modern och bra teknik för bästa möjliga filmupplevelse. Här ser du de senaste och bästa storfilmerna, ibland något efter storstädernas biografer men ibland lika tidigt eller till och med före. Popcorn, läsk och godis kan du köpa i vår cafeteria. Biokassan & Cafeterian öppnar 1 timme före filmvisning, och stänger då filmen börjar.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-08-15
2017-06-22
Tags: bio, film,

Fotoutställning i Ljushallen

Utställningen ”Hemma” visas i Ljushallen 3/10–28/10. Bilderna fångar och delar med sig av lugnet, stillheten och naturen i Lillhärdal – där fotografen Charlie Fjätström spenderade sina första 16 år. Vernissage 1 oktober kl. 13.00–15.00.

Evenemang
Utställningar
2016-10-01
2016-10-28
Tags: kulturen

Östersund som militärstad - fotoutställning

Östersund som militärstad, del 3. Norrlands artilleriregemente, A4 under 100 år. Fotoutställning i Jamtli Kafé. Invigning söndag 23 oktober kl 13.00. Välkommen!

Utställningar
2016-10-23
2016-11-20

SVEGS BIO visar JAG ÄLSKAR DIG 25/10 kl. 19.00

Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera... Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna...? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. Detta får Gustaf att ge sig in i en till synes omöjlig relation med cykelbudet Rita. Marianne anser Gustaf vara gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för. Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-25
2016-10-25

EventBoost 2016

Skapa nya innovativa samarbeten med andra eventarrangörer och vässa sponsorpaketeringen kring ditt event. Vår moderator Åse Angland-Lindvall leder dig genom en dag med spännande föreläsningar, workshops och en paneldebatt. Se program på hemsidan. Hur skapar vi konkreta lösningar av innovativa idéer och samarbeten? Tillsammans med föreläsarna Anders Lindén, Sofia Andersson Lundberg och Jerry Silfwer med flera inspirerar vi till nya, bättre och mer innovativa samarbeten mellan eventarrangörer. Under dagen tittar vi också på hur vi på olika sätt blir mer attraktiva för sponsorer och samarbetspartners. EventBoost passar perfekt för eventarrangörer, stora som små företag, kommuner och destinationsbolag som arrangerar eller på ett eller annat sätt stöttar eller är delaktiga i evenemang i regionen. Efter EventBoost är vårt mål att du: •har hittat samarbeten som gör ditt event ännu bättre. •tar med dig konkreta och genomförbara idéer på hur du gör ditt event mer attraktivt för samarbetspartners. •har en större förståelse kring vad företag söker när de väljer att sponsra eller bli samarbetspartner till ett event.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-10-25
2016-10-25

BIO: Morran och Tobias

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna. Filmen visas också: 2016-11-02 19:00 Folkan, Hoting 2016-11-06 19:00 Saga Bio, Gäddede 2016-11-06 19:00 Valhall Bio, Rossön I rollerna: Robert Gustafsson, Johan Rheborg Regi - Mats Lindberg Speltid - 0 min Genre - Komedi Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-26
2016-10-26

Lunchkonsert: Ömse

Estrad Norr presenterar lunchkonsert med Ömse. Marianne Nilsson - fiol & sång, Jan Hemmingsson - gitarr, flöjter & bas, Sandra Olsson - sång och Kent Nilsson - piano, dragspel

Musik
2016-10-26
2016-10-26

Jazz i Jemtland- The New York Jazz Exchange

Jazzkonsert med The New York Jazz Exchange på Movitz. Här bjuds en kvintett som säsongvis alternerar mellan USA och Sverige. Sean Nowell är bosatt i jazzmeckat New York och spelar ständigt på de olika klubbarna i stan, både med egna och i andras grupper. Med båda fötterna i den djupa jazztraditionen har han släppt flera skivor i eget namn och han spelar världen över, senast en längre turné i Kina med eget band. Leo Lindberg, nu 23 år, har redan en häpnadsväckande karriär bakom sig; slagverk, flöjt, trumpet, gitarr, kontrabas ... så småningom på pianopallen och på den vägen är det. Turnerar flitigt och är uppmärksammad i flera pris-och stipendiesammanhang bl.a. med solistpriset i tävlingen Young Nordic Jazz Comets. ”Hans tonkaskader är det en fröjd att lyssna till” är en del i en prismotivering och själv anser han att det måste svänga om musiken. 2014 släppte han sin första egna skiva Leos Bag. Fredrik Olsson på gitarr är en del av den svenska jazzscenen sedan länge och numera New York-boende Lars Ekman är även en spännande solist på sin bas. Moussa Fadera, som ersätter Joe Abba på trummorna, känner vi väl till från många spelningar i Jämtland. Följ med på en resa rakt ner i huvudströmmen av jazz i mainstreamens och bebopens anda. Standardlåtar, ballader, evergreens, blues m.m. där sväng, glädje och samspel står i fokus. Sean Nowell tenorsaxofon Fredrik Olsson gitarr Leo Lindberg klaviatur Lars Ekman bas Moussa Fadera trummor

Musik
2016-10-27
2016-10-27

Boda Booooo... 2016

Är ni redo för 9 dagar av skräck, demoner och fasor? Boda Borg Östersund kör det ”hemskt” roliga eventet Boda Booooo. Ett event där våra gäster får en ryslig upplevelse när de besöker ett nedsläckt Boda Borg med start klockan 18 tills vi stänger klockan 22. Törs du komma? Det går även att köra Boda Borg spökfritt mellan 10-17 så länge eventet pågår. Välj mellan ”Boda Borg hela dagen” som gäller mellan 10-17 eller ”Boda Borg två timmar” som går att göra fram till 17. Vill man utsättas för rysligheter efter det så köper man ett entréband, i mån av plats, för kvällseventet. Vi kommer under dagtid (serveras mellan 12:30-14:30) även erbjuda Tacobuffé.

Övriga evenemang
Barnaktiviteter
2016-10-28
2016-11-05

Bluesfest på Captain Cook

Välkommen till Rock & Bluesfest! Blue Comets (S) är ett Norrtäljebaserat band. Med rötterna i Chicago-bluesen spelar BC en variant av rythm n ́blues som svänger skönt och brukar få publiken på gott humör. Spoonful Of Blues (N) från blueshuvudstaden Notudden har med sin unika blandning av tuff sydstatsblues och klassisk rock blivit ett av Norges bästa liveband.

Musik
2016-10-28
2016-10-29

Snöskoterns Dag

Vintersäsongen nalkas, dags för Snöskoterns Dag. Välkomna till Mats Skoter i Lillholmsjö! Besök oss på Snöskoterns Dag och upplev nya Sidewinder Turbo och andra 2017-års nyheter. Passa på att ta del av våra erbjudanden Snow Cash och Turbo Cash. Vi bjuder på fika.

Dagsprogram
2016-10-29
2016-10-30

Allaktivitetshuset Pelarn/SAGA - ettårs jubileum

Aktiviteter under dagen: 12.00-14.00 Prova Air Soft. 15.00-17.00 Thunder Bugg & Dans har uppvisning och prova på. 18.00-22.00 Musikcafé med lokala artister. Fikaförsäljning av 9D Vattudalsskolan.

Evenemang
Musik
2016-10-29
2016-10-29

Höstmarknad i Alsen

Välkommen till Alsens Höstmarknad som i år går av stapeln för 4:e året! Här finner du Lokalproducerade varor, Hantverk, Återbruk och mycket mera. Fika & umgås!

Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2016-10-29
2016-10-29

After skoterröj på Hotell Wilhelmina

På scen Butcher Boys. Hotellets pizza erbjudande: 139 SEK inkl. öl/vin/cider. 119 SEK inkl. läsk mellan kl. 17.00-20.00. Endast förbokning. Happy hour mellan 20.00-22.00. Åldersgräns 18 år, obl. leg.

Evenemang
Musik
2016-10-29
2016-10-30
Tags: musik, skoter, happyhour, pizza

Exploring the snow filmvisning

Releasturnen är igång och passerar Vilhelmina på skoterns dag. Afet skoter och filmvisning av exploring the snow ́s. nya film på på Folkets Hus i Vilhelmina kl.19.90 Toppa kvällen med mingel och pizzabuffe från 17.30 och avsluta med bowling. Visningen presenteras av: Lindblads Motor

Evenemang
2016-10-29
2016-10-29
Tags: evenemang, vilhelmina, skoter,

Dansnatta i Föllinge

Dansnatta i Föllinge återkommer med nonstopdans till populära dansband - denna gång med Jannez, Expanders och Martinez. Kom och träffas, dansa och trivs i höstmörkret! Pub och servering hela kvällen.

Dans
Dagsprogram
2016-10-29
2016-10-29

Bröderna Lindqvists stipendiefond

Bröderna Lindqvists stipendiefond inbjuder till stipendiegala och en helkväll med underhållning. Årets stipendium tilldelas fiolspelaren Bengt Eric Norlén. Välkomna!

Musik
2016-10-29
2016-10-29

Spökspaning i Stenbrottet Marieby

Reflexstig och maschaller visar dig vägen fram till det lilla caféet, där alla barn får en överraskning. Längs vägen träffar man på häxor, spöken och läskiga varelser. Vår spökspaning vänder sig även till de minsta, så hela familjen är välkommen. Kom ihåg att ta på varma kläder och ficklampa.

Övriga evenemang
Barnaktiviteter
2016-10-29
2016-10-29

BIO: Doctor Strange

Benedict Cumberbatch har huvudrollen som Doctor Strange i Marvels storfilm med samma namn. Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant kirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning - att försvara världen mot ondska. Filmen visas också: 2016-10-28 20:00. Gåxsjö Bio 2016-11-09 19:00 Folkan, Hoting I rollerna: Benedict Cumberbatch, Rachael McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen och Chiwetel Ejiofor Regi - Scott Derrickson Speltid - 115 min Genre - Action, Äventyr, Fantasy

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-30
2016-10-30

Seniorsöndag

Mässa i Duveds kyrka.Musikanterna Folke Lindqvist, Rolf Engberg, Hans Lundhag och Jan Tyve medverkar. Därefter buss till Copperhill där Åre församling bjuder på lunch. Anmälan görs till expeditionen: 0647-61 84 00, kl 10-12 mån-tors. Tid: Söndag 30 okt, kl 11.00. Plats: Duveds Kyrka

Övriga evenemang
2016-10-30
2016-10-30

PreÅSS

En eftermiddag i hållbarhetens tecken! Kom och var med och sätt form på nästa års stora Hållbarhetskonferens Åre Sustainability Summit! Ta del av lokala goda förebilder och exempel och lyssna till Susanne Hedmans föreläsning kring globala målbilden Agenda 2030.- Var med och samskapa Åre Sustainability Summit 2017. - Trendspaning: Susanne Hedman berättar om hur du kommer att konsumera 2030. - Inspireras av lokala entreprenörer som driver hållbara företag. Entré: 50 kr inklusive fika. Tid: Söndag 30 okt, kl 13.00-18.00. Plats: Åre Bibliotek Boka din biljett på: www.aresustainabilitysummit.se

Övriga evenemang
2016-10-30
2016-10-30

BIO: Trolls (Sv. tal)

Från genierna som skapade SHREK kommer alla generationers hårfagra och färgstarka favoriter lyckotrollen i den musikspäckade komedin TROLLS. Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till? TROLLS har biopremiär 28 oktober. Filmen visas också: 2016-11-06 16:00 Saga Bio, Gäddede I rollerna: Regi - Mike Mitchell, Walt Dohrn Speltid - Genre - Familjefilm, Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-30
2016-10-30

Kulturdag - Silsjönäs

”Kulturdag” i Silsjönäs Bygdegård. Det är konsthantverksförsäljning av hemslöjd, vantar, sjalar, kläder och bröd samt handpapperstillverkning. Servering och mycket mera

Dagsprogram
Hantverk/Hemslöjd
2016-10-30
2016-10-30

Höstglöd på Kaxås Bygdegård

Höstens mysigaste marknad! Som vanligt många trevliga utställare med allt från godsaker till fint hantverk. Frågor och anmälan för utställare: Jenny Henriksson 070-237 70 05 eller Sara Swedenmark 070-653 30 51. Mat och fika serveras 12-16.

Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2016-10-30
2016-10-30

Höstlov på Storsjöbadet

Fira höstlovet på StorsjöbadetHinderbanan är framme varje dag mellan kl. 12.00 – 16.00. Den 5/11 är det spökdisco och bollhav - undervisningsbassängen blir ett stort badbollshav den här kvällen. Kom och bada och dansa bland spöken och gastar eller simma runt i bollhavet.

Övriga evenemang
2016-10-31
2016-11-06

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen HRÚTAR tisdagen den 1 nov. kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. HRÚTAR är ett drama. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén - det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-01
2016-11-02

LUNCHBIO 2/11 KL. 12.00: JAG ÄLSKAR DIG

Lunchbio kl. 12.00. JAG ÄLSKAR DIG - En skilsmässokomedi VI bjuder på kaffe från kl. 11.00 Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera... Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna...? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. Detta får Gustaf att ge sig in i en till synes omöjlig relation med cykelbudet Rita. Marianne anser Gustaf vara gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för. Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-02
2016-11-02

Höstlov på Uppvallens fäbod

På Uppvallens fäbod kommer det finnas olika aktiviteter under större delen av veckan. På onsdagen, 2/11, mellan kl 12-15 kommer det hållas i en kranskurs, där du får möjlighet att binda din egna krans för 495 kr ( då ingår inspiration, material och fika). På torsdagen kommer det finnas en mor och barn kurs i kransbindning, 495 kr för vuxna och 200 kr för barn tom 14 år. Fredagen den 4/11 kommer fäboden hålla öppet för lunch mellan 12-16. Det kommer serveras raggmunk med fläsk och lingon som lagas på den stora stekhällen utomhus. Höstlovet avslutas med att fäboden har caféet öppet mellan 12-16, då serveras det kokkaffe, pepparkaksvåfflor, kanelbullar och varm dryck.

Evenemang
Aktiviteter
Fäbodar
Café
2016-11-02
2016-11-06

BIO: Morran och Tobias

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna. Filmen visas också: 2016-11-02 19:00 Folkan, Hoting 2016-11-06 19:00 Saga Bio, Gäddede 2016-11-06 19:00 Valhall Bio, Rossön I rollerna: Robert Gustafsson, Johan Rheborg Regi - Mats Lindberg Speltid - 0 min Genre - Komedi Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-02
2016-11-02

Spöknatta - Strömsund

Strömsunds Köpmannaförening anordnar varje höst "Spöknatta" det går ut på att alla klär ut sig efter bästa förmåga och går runt i butikerna som har extra erbjudanden under kvällen. En kväll när man minst anar det kan springa på små (och stora) häxor, troll, spöken, gastar och annat oknytt. Utlottningar av bästa klädsel med mera.

Evenemang
Barnaktiviteter
2016-11-03
2016-11-03

Halloween party med Emil Assergård

Hotell Wilhelmina 4 november kl. 21.30-02.00 Åldersgräns 18 år. Obl. leg. Ovårdad klädsel. Pris till de tre bäst utklädda, juryn utser vinnarna vid midnatt. Entré 150 SEK.

Evenemang
2016-11-04
2016-11-05
Tags: halloween, party

Orsholms bryggeri - öppet hus

Byns nykläckta mikrobryggeri har ”öppet hus” för alla nyfikna på fredag den 4/11. Jens Orsholm visar runt i de nya lokalerna och berättar om den kommande ölproduktionen.

Evenemang
2016-11-04
2016-11-05

Lodge & Lya - Hus & hem och fritids mässa

Hus- och hemmässan är en mötesplats för dig som gillar färg, design, bygg, inredning och mat. Våra lokala matproducenter ger dig närproducerade smakupplevelser. Mässan som blivit en succé lockade förra året 7300 besökare och ett 70-tal utställare. Under dagarna är det även föreläsningar från kända TV-profiler samt information om nyheter och den utveckling som sker i Destination Vemdalen just nu. Mässan pågår i två dagar fredag och lördag.

Utställningar
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Matupplevelser
2016-11-04
2016-11-05
Tags: pagang

Hallowen Party

På scen Emil Assergård + Dee Jays. Pris till den som är bäst utklädd... Förköp på Hotel Nordica från och med 25 oktober. Begränsat förköp.

Evenemang
Nöjen
2016-11-05
2016-11-05
Tags: halloween

Trolls

”Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till. Från genierna som skapade Shrek kommer alla generationers hårfagra och färgstarka favoriter lyckotrollen i den musikspäckade komedin Trolls.”

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-05
2016-11-05
Tags: bio, evenemang, vilhelmina,

BIO: Morran och Tobias

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna. Filmen visas också: 2016-11-02 19:00 Folkan, Hoting 2016-11-06 19:00 Saga Bio, Gäddede 2016-11-06 19:00 Valhall Bio, Rossön I rollerna: Robert Gustafsson, Johan Rheborg Regi - Mats Lindberg Speltid - 0 min Genre - Komedi Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-06
2016-11-06

BIO: Morran och Tobias

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna. Filmen visas också: 2016-11-02 19:00 Folkan, Hoting 2016-11-06 19:00 Saga Bio, Gäddede 2016-11-06 19:00 Valhall Bio, Rossön I rollerna: Robert Gustafsson, Johan Rheborg Regi - Mats Lindberg Speltid - 0 min Genre - Komedi Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-06
2016-11-06

Filmrullen i Kaxås

"Filmrullen" är en turnerande buss lastad med teknik och handledning för digitalt skapande. Vi vänder oss till dig som är mellan 12 och 25 år och sugen på att prova på, lära dig mera och utvecklas inom foto och film. Vi animerar, filmar, fotar & redigerar - kom & häng med oss - inga förkunskaper krävs! Kontakta oss om du har särskilda behov.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-07
2016-11-07

"Vem är du?" - Fjällen som multiarena

Vad gör du i fjällen? Hur använder du Västjämtlands naturlandskap? Ola Fransson, föreståndare på Naturum Vålådalen berättar om olika perspektiv på naturnyttjande i Västjämtland och visar sin utställning "Vem är du i naturen?". Kom och ta reda på vem du är!Det är mycket som händer nu, även här i fjällen. Är det så att våra vanor, anledningar och förväntningar på naturen och fjällen håller på att ändras? Det här är frågor som är aktuella för oss i Vålådalen. Namnet på årets tillfälliga utställning (som nu visas på Åre bibliotek och turistbyrå) har vi valt därför att vi märker att man ibland glömmer bort, trots att vi alla är unika, att vi ofta tillhör en grupp. Vi försöker på ett humoristiskt sätt hjälpa dig att se om du är en jägare/samlare, frilufts-, musée-, vardags- eller arena- människa. Grupperingarna har vi hittat på själva, och vi tycker att dom är relevanta och helt ovetenskapliga. Allt för att försöka hjälpa till att samla ihop den något spretiga diskussion som pågår om hur vi bör ta hand om fjällen. Törs du ta reda på vem du är? Samarr. Åre by- och turistförening Fri entré. Tid: Tisdag 8 nov, kl 18.00. Plats: Åre Bibliotek

Övriga evenemang
2016-11-08
2016-11-08

Merit Hemmingsson

Legendariska orgeldrottningen Merit Hemmingson har fått guldskivor och hyllats för sina nytolkningar av svensk folkmusik och utforskande av nya musikaliska marker. Hon tilldelades Jan Johansson-stipendiet 2012 och tidigare i år fick hon ta emot Folk- och Världsmusikgalans hederspris! Nu är Merit Hemmingson aktuell med ett nytt album – hennes allra första med enbart egenskrivet material. Med sig in på scen har hon Ola Hultgren på trummor. Missa inte!Liksom hennes två senaste album "EQ" (2011) och "Hommage till Jan" (2014), som båda blev Grammisnominerade, är det Tobias Fröberg som producerat – denna gång tillsammans med både Merit själv och trumslagaren Ola Hultgren. Merit Hemmingson föddes 1940 i jämtländska Järsta och började sin karriär som jazzpianist där hon bl.a. fick sitta in med självaste Miles Davis i New York(!) Hon upptäckte senare hammondorgeln och det blev kärlek vid första ögonkastet och hon blev snart rikskänd för hennes sätt att blanda svensk folkmusik med pop och jazz. 1967 kom hon med sin första skiva och i början av 1970-talet gav hon ut tre album som samtliga blev guldskivor - Huvva, Trollskog och Bergtagen. Merit Hemmingson - hammond B3 Ola Hultgren (Ane Brun, Loney Dear) - trummor

Musik
2016-11-08
2016-11-08

BIO: The Accountant

Christian Wolff är ett matematiskt geni med mer gemensamt med siffror än människor. Hans revisorfirma är en front för hans frilansjobb där hans kunder är några av världen farligaste kriminella organisationer. När Finansdepartementets brottsdivision, ledd av Ray King (J.K. Simmons) kommer honom på spåren tar Christian sig an en mer hederlig klient - ett toppmodernt robotföretag där en ung revisor (Anna Kendrick) upptäckt en avvikelse som gäller flera miljoner dollar. Men när Christian närmar sig sanningen ökar antalet döda. I rollerna: Ben Affleck, J.K Simmons, Anna Kenrick Regi - Gavin O'Connor Speltid - 128 min Genre - Thriller Åldersgräns - Från 15 år

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-09
2016-11-09

BIO: Doctor Strange

Benedict Cumberbatch har huvudrollen som Doctor Strange i Marvels storfilm med samma namn. Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant kirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning - att försvara världen mot ondska. Filmen visas också: 2016-10-28 20:00. Gåxsjö Bio 2016-11-09 19:00 Folkan, Hoting I rollerna: Benedict Cumberbatch, Rachael McAdams, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen och Chiwetel Ejiofor Regi - Scott Derrickson Speltid - 115 min Genre - Action, Äventyr, Fantasy

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-09
2016-11-09

Vårt klot är så ömkligt litet

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Uppsala, berättar om jorden ur kosmiskt perspektiv. Ulf är en flitig och populär föreläsare och har deltagit i flera radio-och TV-program. Hans tidigare böcker behandlar på ett populärvetenskapligt sätt det senaste om strängteori, mörk materia, kosmologi, mm. Hans fjärde bok, som utkommer i höst, har ovanstående titel och beskriver vår sköra och osäkra tillvaro på jorden. Håller vi på att förstöra våra förutsättningar för att överleva? Är vi ensamma i universum eller finns det andra som delar vår belägenhet? Wargentinsskolans aula

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-09
2016-11-09

Jazz i Jemtland- Peter Asplund Aspiration

Jazzkonsert med Peter Asplund Aspiration på gamla teatern. Peter Asplund är en av Sveriges främsta trumpetare. Eller varför inte säga som det är? Han är en av Europas eller till och med världens bästa trumpetare! A fantastic musician who always plays straight from the heart har någon skrivit någonstans. Peter har vunnit Orkester Journalens ”Gyllene Skiva” två gånger, varit Grammis-nominerad tre gånger och erhållit otaliga priser, bl.a. det prestigefyllda franska Django D ́Or i kategorin ”Contemporary star of jazz.” Och nu besöker han åter igen Jämtland. Under de senaste åren har han utvecklat en akt där hans, för publiken redan kända trumpetspel, blandas med jazzsång och underhållande monologer. Som vanligt finns basisten Hans Andersson och Johan Löfcrantz Ramsay som startade sin karriär på trummorna redan i femårsåldern med vid Asplunds sida och gruppen fullbordas med den danske suveräne pianisten Jacob Christoffersen. Musiker som spelat med alla de stora namnen inom olika musikgenrer. Välkomna till denna moderna jazzakt med musik hämtad ur den Amerikanska sångboken, varvat med nyskriven musik. Repertoaren tar avstamp i Peters senaste kritikerrosade skiva ”Aspiration – Home safe... and sound”. Peter Asplund trumpet, sång Jacob Christoffersen piano Hans Andersson bas Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Musik
2016-11-10
2016-11-10

Krogshow Barbados - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Häng med till Karibiens kritvita stränder! Dansbandet Barbados som firar 20 år kommer till Strömsund med sin effektfulla show "Caribbean Nights" Dans, underhållning, fördrink och trerätters middag med lagom heta smaker utlovas. Måltidsdryck ingår och så finns det möjlighet att köpa till vin och öl i baren. Arrangemanget genomförs 11 och 12 november

Nöjen
Dans
Musik
2016-11-11
2016-11-11

Kämpa mot cancer - Välgörenhetsmatch ishockey

Välgörenhetsmatch i ishockey. Svegs juniorlag från 1997-98 möter Svegs Veteranlag i en match 3x15 minuter, för att samla in pengar i kampen mot cancer. Gratis inträde, sponsorer skänker 1 krona för varje åskådare. Så hjälp till att fylla ishallen! Både under välgörenhetsmatchen och A-lags matchen!. Match kl. 14.00-16.00. Kl. 17.00 spelar Svegs A-lag en match i sin division 3 serie också den gratis inträde. Så stanna kvar och upplev en heldag i ishockeyns tecken. Servering öppen hela dagen.

Evenemang
Sport
2016-11-12
2016-11-13

Krogshow Barbados - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Häng med till Karibiens kritvita stränder! Dansbandet Barbados som firar 20 år kommer till Strömsund med sin effektfulla show "Caribbean Nights" Dans, underhållning, fördrink och trerätters middag med lagom heta smaker utlovas. Måltidsdryck ingår och så finns det möjlighet att köpa till vin och öl i baren. Arrangemanget genomförs 11 och 12 november

Nöjen
Dans
Musik
2016-11-12
2016-11-12

Konstutställning - Backe

Kl. 12:00 öppnar vi för mingel, konstutställning, tipsrunda och Fjällsjö konstförenings konsttävling för barn & unga. 15:00 startar årsmötet med fika, konstlotteri och musikunderhållning. Fikat kostar 30kr/person.

Utställningar
Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Konstateljé/Galleri
2016-11-12
2016-11-12

Galleri M i Svenstavik

Galleri M på Stationsvägen 7 i Svenstavik visar konst av Gunnel Lundholm från Hallen. Gunnel visar konst i akvarell. Vernissage med konstnären lördagen den 12/11 klockan 13.00-16.00.

Utställningar
2016-11-12
2016-11-27
Tags: storsjöbygden

BIO: Flykten till framtiden

Året är 1973 och 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan (Henrik Dorsin), som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden - närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa (Victoria Dyrstad) och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom? I rollerna: Elias Palin, Victoria Dyrstad, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Ia Langhammer med flera Regi - Ulf Malmros & Jaana Fomin Speltid - 99 min Genre - Komedi Åldersgräns - Barntillåten

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-13
2016-11-13

Glamusik i Hara

Glamusik i Hara!! Swingtime med Anna Sofia Persdotter sång, Bo Eklund dragspel, Lasse Wikström fiol, Bo Andersson vibrafon, Rolf Engberg gitarr, Walter Granlund bas, Lasse Forsberg trummor. Wedlunds Venner med Anders Wedlund fiol & durspel, Niklas Nilsson dragspel, Kent Livendal fiol, Janne Hemmingson gitarr & flöjter, Börje Bengtsson bas. Kaffe/te och stut. Lotterier. Välkommen!

Musik
2016-11-15
2016-11-15

Triakel Valsjöbyn

Triakel - Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt. Efterlängtade Triakel intar scenen med ett traditionellt visprogram med låtar från senaste plattan "Thyra" och lite annat.

Musik
Dagsprogram
2016-11-15
2016-11-15

BIO: Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld. Med Oscar®belönade Eddie Redmayne ("The Theory of Everything") i huvudrollen som magizoologen Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld. I rollerna: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ron Perlman, Samantha Morton, Gemma Chan, Jon Voight, Dan Fogler Regi - David Yates Speltid - 140 min Genre - Familjefilm, Äventyr, Fantasy Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-16
2016-11-16

Kultur på Magneten Krokom Triakel

Triakel - Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt. Efterlängtade Triakel intar scenen med ett traditionellt visprogram med låtar från senaste plattan Thyra och lite annat.

Musik
Dagsprogram
2016-11-16
2016-11-16

Dagbrott Kaxås Bygdegård

I svampskogen hittar en far och en dotter en främmande man med brutet ben. Ganska snart förstår de att han inte är den han utger sig för att vara. I ett kök diskuterar ett par vem som ska ta hand om barnen om mamma blir aktivist och i ett styrelserum brainstormas det om namn på ett nystartat gruvbolag medan passionen pyr under ytan. Framträdanden av Mårten Andersson (Riksteatern), David Lennemann (Riksteatern), Sarakka Gaup (Giron sámi teáhter).

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-16
2016-11-16

Rickfors, Rogefeldt & Hylander (RRH)

Mikael Rickfors, Pugh Rogefeldt och Dan Hylander i samma band? Är det möjligt? Vingar, Ray Montana Band, Grymlings, Guldgruvan, Hog Farm, Aftonfalkar, Gullvivor och Skuggor i Skymningen på Små Lätta Moln, allt i ett och samma turnéprojekt? Se artisterna som skapat en stor del av den svenska rockhistorien, tillsammans på scen för första gången. Med hitsen, med nyskrivet material, med all den energi och erfarenhet som fyra decennier i rockens tjänst kan ge.

Musik
2016-11-16
2016-11-16

Triakel Kälom

Triakel - Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt. Efterlängtade Triakel intar scenen med ett traditionellt visprogram med låtar från senaste plattan "Thyra" och lite annat.

Musik
Dagsprogram
2016-11-17
2016-11-17

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-19
2016-11-19
Tags: upplevstorsjon

Garmarna

Med ny energi och styrka är Garmarna tillbaka med nya albumet "6". Det har varit relativt tyst om folkmusikbandet Garmarna med rötterna i Medelpad, Hälsingland och Jämtland. Bandet slog igenom på 90-talet och gjorde succé över hela världen med deras ballader och visor med Emma Härdelin's mycket karaktäristiska och speciella sångröst i förgrunden. En röst som vi även fått höra i trion Triakel. Efter Garmarnas album “Hildegard von Bingen”, som släpptes 2001 har de endast gjort några fåtal spelningar, och det var på en spelning i Tyskland för snart tre år sedan som embryot till en ny skiva föddes. Albumet, som kom i våras, bär titeln "6" och innehåller en rad starka låtar, fullt i klass med deras storhetsperiod på nittiotalet! Emma Härdelin - sång och fiol Stefan Brisland-Ferner - fiol, vevlira och sampler Jens Höglin - trummor och slagverk Gotte Ringqvist - gitarr, fiol och sång Rickard Westman - girarr och elbas

Musik
2016-11-19
2016-11-19

BIO: Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld. Med Oscar®belönade Eddie Redmayne ("The Theory of Everything") i huvudrollen som magizoologen Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld. I rollerna: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ron Perlman, Samantha Morton, Gemma Chan, Jon Voight, Dan Fogler Regi - David Yates Speltid - 140 min Genre - Familjefilm, Äventyr, Fantasy Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-20
2016-11-20

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-20
2016-11-20
Tags: upplevstorsjon

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-20
2016-11-20
Tags: upplevstorsjon

Barnteater: Vår version av Askungen

Den här kända sagan berättas på ett alldeles speciellt sätt med hjälp av improvisation, humor, dans och trams. Tillsammans med publiken skapas en aldrig tidigare visad version av Askungen. Till exempel ställer sig gruppen frågorna vi alla räds svara på; Vad ska jag ha på mig? Vad har jag egentligen för skostorlek? Och vad är väl en bal på slottet?Teater Imba, från Linköping, består av Lena Ilmarson, ­Christian ­Svensson och Thomas Häggström. Gruppens signum har blivit att arbeta med sin alldeles egna version av Story­telling. Att utan rekvisita och med utgång i ett fysiskt historieberättande skapa föreställningar för alla åldrar.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-20
2016-11-20

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen LA TÊTE EN FRICHE tisdagen den 22 nov kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. Komedi, drama. Frankrike 2011 En komedi om en ensam enstöring som blir vän med en mycket äldre kvinna. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-22
2016-11-23

Företagsmässa, Frösö Park Arena

I år öppnar vi dörrarna publikt - fler besökare, fler kundmöten och fler föreläsare. Företagsmässan ger dig möjlighet att exponera ditt företag och samtidigt möjlighet att knyta nya kontakter - både i och utanför länet. Tillsammans fyller vi Frösö Park Arena med utställare, B2B-möten och föreläsningar. Mässan syftar till att skapa nya idéer och intressanta möten. Alla utställare kan ta del av mässans föreläsningar. Huvudtalare: onsdag 23/11 Mårten Nylén, föreläsare och utbildare inom hälsa och motivation. Torsdag 24/11 Mikael Andersson, En av nordens mest populära föreläsare och inspiratörer.

Utställningar
Övriga evenemang
2016-11-23
2016-11-24

Lunchkonsert: En stund med Billie Holiday

Estrad Norr presenterar lunchkonsert med "En stund med Billie Holiday" Hildegun Forslund - sång, Kjell Fredriksson - saxofon, Björn Scharin - gitarr, Hans Lundhag - bas och Lasse Forsberg - slagverk

Musik
2016-11-23
2016-11-23

Doc Lounge - The Bolivian Case

Flying out of Bolivia, three Norwegian teenaged girls are arrested with 22 kg of cocaine in their luggage. Thrown in jail, the young, beautiful girls immediately became tabloid fodder back home. But while all three were charged with the same crime, media images began to shape very different strategies of defense. Labels like “victim” and “naïve” are quickly attached to one, driving the first wedge between the front-page jailbird frenemies. Cue outrageous plots,including behind-bars pregnancies, illegal escapes and professional kidnappings—while the parties behind the plans turn out to be just as jaw-dropping. Combining the juiciest elements of reality TV and true-crime pulp fiction, The Bolivian Case is a sensational criminal exposé that sheds light on the increasing malleability of modern crime and punishment.

Övriga evenemang
2016-11-24
2016-11-24

Föreläsning med Daniel Mendoza: Det här är min sanning!

Daniel Mendoza – Grundaren av Good News Magazine och författare till romanen – Den Enda, är idag en mycket uppskattad föreläsare och anlitas riket runt för att inspirera genom bland annat medveten optimism och konstruktivt engagemang.Genom mina föreläsningar vill jag INSPIRERA och ge insikter man kan ta med sig, som förhoppningsvis räcker länge, kanske hela livet. Föreläsningarnas uppgift är att skapa INSIKTER som ger medvetenhet. Medvetenhet om att VI som individer kan påverka. Det ger optimism. Medveten optimism. Att medvetet påverka genom sitt sätt att TÄNKA och AGERA, är första steget mot engagemang. Att sätta mål för engagemanget är att göra det konstruktivt. Konstruktivt engagemang. Engagemang är idag en förutsättning för ökad livskvalitet för alla varelser på vår jord. Alla mina föreläsningar grundar sig i min egen historia och i mitt arbete med Good News Magazine där jag arbetar för att sprida OPTIMISM och FRAMTIDSTRO. Alla mina föreläsningar berör ämnen som mänskliga och djurens rättigheter, barnuppfostran, KÄRLEK till livet, kärlek till våra respektive och i synnerhet till oss själva som individer. Och framför allt, våra skyldigheter gentemot varandra, andra och kommande generationer.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-24
2016-11-24

Härjedalen Fightcamp

Härjedalen Fightcamp är ett samarbete mellan Härjedalen Submission Wrestling (HSW) och Destination Sveg som kommer att ledas av HSW och Usama Aziz. Schema, anmälan och all övrig info finner du på visitsveg.com/fightcamp/ eller på Facebook @harjedalenfightcamp . Förutom läger kommer även allmänheten kunna prova på sporten under två tillfällen i ett brottningsinspirerat fyspass. Kanske är det nu du upptäcker din nya favoritsport!

Sport
Aktiviteter
2016-11-25
2016-11-27
Tags: idrotten

Nisse Hallberg -"Jag är sjuk"

Vad händer med en komiker som inser att han har ett av sina bästa framträdanden i Tingsrätten? Är det dags att lämna sin terapeut när denna ber sin patient om hjälp med sin hypokondri? Och går det ens att göra en stand up-föreställning utan något som helst djup? I föreställningen "Jag är sjuk" berättar Nisse Hallberg bl.a. hur man med alkohol botar de fel som läkarna vare sig kan bevisa eller ens tro på, och hur det kommer sig att Stålmannen Christopher Reeve är gladare än någonsin efter att ha brutit huvudet. Komikern Nisse Hallberg har på kort tid etablerat sig som en av de mest anmärkningsvärda och originella komikerna i Sverige. Hans stil har beskrivits som organisk och flytande, och hans energi och framtoning på scenen är det få som kan matcha. Soloturné ”Jag är sjuk”, som kritikerrosades vid sin premiär i mars 2016, är föreställningen som skildrar en person med grov hypokondri som lyckats få, eller i alla fall tro sig ha fått, alla fysiska och psykiska sjukdomar som det går att stava till. "Jag är sjuk" är en föreställning om rädslor och ångest utan någon som helst substans. Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.” David Sundin är support.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2016-11-25
2016-11-25

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-11-25
2016-11-25

Julmarknad Strömsund

Strömsunds Köpmannaförening kommer även i år anordna en skyltlördag den 26 november, ett nytt koncept som de gjorde förra året och var mycket uppskattat. De erbjuder endast skolklasser att sälja med marknadsstånd och är man intresserad att delta som klass så anmäl er till så snart som möjligt

Evenemang
Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2016-11-26
2016-11-26

Öppet hus i Fröå Gruva

Tomtar, glögg, pepparkakor, tunnbrödsbakning, ponnyridning, underhållning m.m. Lördag 26 november dukar Bergstugan upp med tomtegröt, skinkstutar och ett urval från julbordet.

Övriga evenemang
2016-11-26
2016-11-26

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-26
2016-11-26
Tags: upplevstorsjon

Föreställning: Thomas Petersson - Tillbaka i verkligheten

En helt ny enmansshow av och med Röinges roligaste man Thomas Petersson. Efter de senaste succéerna med Best of och skakad inte störd, är det nu äntligen dags för denna sympatiske hallännings tredje komiska monolog "Tillbaka i verkligheten".Under förra turnéns slutspurt gick jag som vanligt ut i foajén för att säga adjö till publiken. En herre kom fram, med sin rock över armen, tog min hand och tackade för kvällen och sa: Jaha du Thomas, när kommer du tillbaka med nästa show? Bara så vi vet när vi skall köpa biljetter till nästa gång! En varm känsla spred sig i mig och jag förklarade att, det kan nog dröja ett tag innan jag har fått ihop en ny show. Jag tänkte efteråt att, vilken ynnest att ha en så fantastisk publik! Och sen tänkte jag, dags att börja jobba på nästa show… och genast var jag: Tillbaka i verkligheten! Det är så enkelt som att vi behöver skratta. Åt eländet, åt oss själva och makten och härligheten. Skall en pajas som Donald Trump bli president i Amerika? En missnöjespolitiker som med hatfull retorik påstår att det finns enkla svar på svåra frågor och får folket att tro att allt är migranternas fel!! Det skulle ju aldrig vi svenskar gå på… eller? Finns det något som är genomtänkt? Om du varit på tre olika ställen där det luktar hundskit, så kan det varit du själv som har trampat i det, om du bara tänker till. Även om många tycker att allt är sämre nu, så var egentligen bara framtiden bättre förr! Hur mycket kärlek och glädje kan du få för en tjuga? Hur tänkte sexbunker-läkaren? Vad betyder Paddan? Vilken diet gäller i morgon? Är Taj Mahal en servitris? Mycket glädje och en livsuppehållande dos av trams garanteras. Ser fram emot att träffa er! Föreställningen är ca 2 timmar inklusive paus.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-26
2016-11-26

Ankarede i advent

Stämningsfull Julmarknad och konsert i Ankarede kapell. Biljetter finns för försäljning eller bokning From 1 November på ICA Blåsjöfjäll och hos Ebbis Det går att boka biljetter hos Lotta Falk på Tfn.073-1803341. Vill ni boka marknadsplats så ring Helena på Tfn 0731-811389. Även i år kommer det att erbjudas gratis buss från Strömsund till Ankarede i Advent. Anmälan till Gäddede Turistbyrå 0672-105 00. Denna bussresa finansieras med pengar från Mervärde Frostviken (Kurtax) Lördag 26 november Avgångstider: Strömsund (Kyrkparkering) 09:30 Alavattnet 09:50 Alanäs (Övre infarten) 10:00 Gubbhögen (Hållplatsen) 10:10 Lillviken (Hållplatsen) 10:15 Lidsjöberg (Affären) 10:25 Ö. Fågelberget (Hållplats) 10:55 Håkafot (Hållplatsen) 11:00 Gäddede Busstation 11:20 Jorm (Jormboden) 11:45 Stora Blåsjön (ICA Blåsjöfjäll) 12:00 Hemresa 16:00

Auktioner/Marknader
Musik
2016-11-26
2016-11-26
Tags: ankarede

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-11-26
2016-11-26

BIO: Allied

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tillbaka till framtiden m fl) nya film, ALLIED, är ett krigsdrama med Brad Pitt och Marion Cotillard i huvudrollerna. De gör rollerna som Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, som är fransk motståndskämpe. De möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca, 1942, vilket resulterar i giftemål. Då de, efter en period på olika håll, återförenas i London, nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland. I rollerna: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Jared Harris och Matthew Goode Regi - Robert Zemeckis Speltid - Genre - Drama, Action, Romantik Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-27
2016-11-27

BIO: Pettson & Findus - Juligheter (Sv. tal)

Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta. Grannarna Beda och Gustavsson erbjuder sig att hjälpa dem, men Pettson envisas med att tacka nej. När Findus gör ett sista försök att rädda julen håller han på att ställa till det ordentligt. Till slut får han Pettson på bättre tankar och tillsammans bygger de en alldeles egen julgran. Plötsligt knackar det på dörren och när de öppnar tror de inte sina ögon: Där står deras snälla grannar med famnen full av godsaker. Äntligen kan vännerna fira den bästa julen någonsin! I rollerna: Svenska röster: Ima Nilsson (Findus), Claes Månsson (Pettson samt berättarröst), Allan Svensson (Gustavsson) med flera Regi - Ali Samadi Ahadi Speltid - 72 min Genre - Animerad familjefilm, Barnfilm Åldersgräns - Barntillåten

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-27
2016-11-27

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-11-27
2016-11-27
Tags: upplevstorsjon

Sofia Jannok

Sofia Jannok - den Grammisnominerade drottningen från Sápmi. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap. Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat ett stadigt tag om micken på den svenska musikscenen och visat att snölejoninnan från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Sofia började turnera med jojk på popscenen redan som 12-åring och slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009. I höst är hon aktuell som skådespelare i tv-serien Midnattssol och med en dokumentärserie om sitt liv. Hon delar sin tid mellan samebyn, Umeå och turnéer världen över. Hon har sommarpratat i radio, gjort TED-talks och varit en stark röst under klimatkonferensen COP21 i Paris. Men det är på livekonserterna som Sofia Jannok når publiken bäst i och med sin starka närvaro på scen och sitt bankande hjärta för Sápmi.

Musik
2016-11-27
2016-11-27

Julbord - Havsnäs

Traditionell hemlagad julmat Bland annat: revbensspjäll, skinka, Janssons, gravad lax, hemlagade sillsorter, sillsallat, sötost, Ris à la Malta och många fler rätter! Syltor och korv köper vi färdiga. (Köttråvaran i vår mat kommer från Jämtland, Norrland eller Sverige) Fiskdamm och lotterier. Ingen föranmälan

Dagsprogram
2016-11-27
2016-11-27

Den stora inspirationsdagen

Stora inspirationsdagen är en dag för hela teamet, fylld av igenkännande skratt, tydliga exempel och skarpa insikter. Dagen syftar till att få dig och dina kollegor att närma sig er fulla potential – som människor, partners, kollegor och i era yrkesroller.Medverkande: Fredrik Lindström, Lisa "Kamoja" Ekström, Henrik Schyffert, Robert Karjel,Elaine Eksvärd, Klas Hallberg och Marika Carlsson.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-28
2016-11-28

BIO: Bad Santa

Ho! Ho! Ho! Billy Bob Thornton är äntligen tillbaka som Willie Soke, den elakaste tomte världen har skådat och inte har han skärpt sig med åren heller. Marcus (Tony Cox) har släppts ut ur fängelset och söker upp Willie för att presentera en ny briljant plan, men Willie har svårt att lita på sin kortväxte kumpan som försökte ha ihjäl honom innan han åkte in. Thurman Merman (Brett Kelly) är också tillbaka och har hunnit bli 21, och är officiellt en man, vilket skrämmer vettet ur Willie. Till råga på allt får han sin mamma Sunny (Kathy Bates) på halsen och deras förhållande är minst sagt laddat. I rollerna: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Christina Hendricks, Tony Cox, Brett Kelly Regi - Mark Waters Speltid - 87 min Genre - Komedi Åldersgräns - Från 15 år

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-30
2016-11-30

Lunchkonsert: RASK

Fredrik Emanuelsson, sång och gitarr Aska Staf, dragspel Jonas Staf, flöjt, bas och slagverkKonserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-11-30
2016-11-30

Konsert med Roger Pontare - Mitt Vinterland

Roger Pontare är en av landets mest erkända och omtyckta manliga sångare med en mångsidighet som slår de flesta….inte många kan med full trovärdighet och timing sjunga Sinatra, Ray Charles, schlager och musikal. Tidigare års julturné var en stor succé med utsålda hus på mer än hälften av orterna och stående ovationer i princip överallt.

Musik
2016-11-30
2016-11-30

Ellen Sundberg Band (+Break a Bad Habit)

Under hösten har hon släppt sitt tredje album "Cigarette Secrets" som bland annat innehåller den flitigt radiovevade singeln "My favorite Town". Americanan från hennes två första skivor finns kvar men nu har musiken blivit mera poporienterad på ett otroligt bra och fräscht sätt. Duon Break a Bad Habit består utav före detta Birka-eleverna Guro Flogstad och Linnea Jansson och bildades 2011 i Argentina. De tar oss tillbaka till gatumusikens enkla men solida sättning - ett dragspel, en gitarr och två starka röster. Deras texter berör teman som samhällskritik, kärlek och ger oss samtida och råa skildringar som skapar eftertanke. Break a Bad Habit går på kl 19.30, Ellen Sundberg på scen kl 20.00 (två set).

Musik
2016-12-01
2016-12-01

Jazz i Jemtland- Björkologi

Jazzkonsert med Björkologi på Movitz. Björkologi är frukten av ett musikaliskt samarbete mellan två isländska kvinnor, pianisten Anna Greta Sigurdardottir och sångerskan Stina Agustsdottir, som båda är bosatta i Stockholm. Den isländska storstjärnan Björk Gudmundsdottir med artistnamnet Björk hade redan år 2003 sålt över 15 miljoner album och är känd och populär världen över inom en rad olika genrer som rock, jazz, folk och klassisk musik. Sommaren 2015 gjorde gruppen en Islandsturné med Björkologi, som blev en klar succé. Musiken och arrangemanget hyllades stort i olika tidningar och media på Island. Max Schultz är en av de svenska toppgitarristerna som inte besökt oss på länge medan Sebastian Ågren, bl.a. var med på trummor i riviga unga bandet Neighbourhood hösten 2011. Och igen, ett besök av multiinstrumentalisten Leo Lindberg, men nu på basen. Konserten är en djupdykning i Björks musik i jazzarrangemang och består av låtar från alla hennes skivor, allt från Debut 1993 till Vulnicura år 2015.

Musik
2016-12-01
2016-12-01

Musikföreställning: Paris Midi, Paris Nuit

Camilla Ringquist sjunger franskt i en hyllning till Paris och fransk chanson. Piaf, Brel, Barbara, Léo Ferré, Gilbert Bécaud och egna franska sånger.Camilla Ringquist är sångerska, kompositör, musiker och manusförfattare. Hon började komponera redan vid 13 års ålder och har gett konserter och egna föreställningar på en mängd scener i Stockholm och ute i landet. Hon har även sjungit franskt i Paris. "Mon Amour Bleu" - Camillas hyllning till Édith Piaf - har spelats för fulla hus på Olympiateatern i Stockholm sedan premiären 2013.

Musik
2016-12-01
2016-12-01

Roger Pontare

Årets mäktigaste julkonsert med Roger Pontare och Vilhelmina kyrkokör! Vilhelmina kyrka fredag 2 december kl. 19.00. Biljetter kan köpas hos Colorama Vilhelmina 0940-100 07

Evenemang
2016-12-02
2016-12-02
Tags: konsert, musik, pontare, julkonsert

Herrar - en komedi som gått i baklås

Tre herrar som jobbar på varuhuset råkar illa ut när de blir inlåsta på herrtoaletten efter stängning på julafton. Då mobiltäckning saknas på toan tvingas det något udda sällskapet tillbringa hela julhelgen tillsammans... Det är den strame varuhuschefen som spelas av Brunnberg som ska samsas med Brosts streber som är förste försäljare på parfymavdelningen och slutligen den bittre lagerarbetaren i Göran Forsmarks gestalt. När lagerarbetaren bjuder på sin medhavda julsprit blir det trots de karga omständigheterna ganska trevligt. Men när hungern och bakfyllan sätter in blir det inte längre så roligt för herrarna. Men desto roligare för publiken... Pjäsen har gjort stor succé både i Sverige och utomlands.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-12-02
2016-12-03

Alsenrevyn 2016

Missa inte årets höjdpunkt! Se hemsidan för mer information om när det är matiné, buffé, supé mm. År 2008 återuppstod revyn i samband med att Alsens Bygdegårdsförening firade 50-års jubileum. Mellan 1959 och 1974 skapades revyer i Alsen som utvecklades till både ”Heimkoke” och ”Jämtrevyn”. Nu är det den sjunde upplagan sedan återuppståndelsen.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2016-12-02
2016-12-02
Tags: upplevstorsjon

Bo Lyckligs Gammeldansorkester i Kälom

Bo Lyckligs Orkester med Bo Lindberg, Pedro Blom, Jens Comén, Kjell Erik Eriksson spelar julinspirerad musik på Käloms Bygdegård. Adventsfika och kanske blir det dans.

Musik
Dagsprogram
2016-12-02
2016-12-02

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-12-02
2016-12-02

Doug Seegers & Ellen Sundberg - Vinterkonsert

En speciellt sammansatt utomhuskonsert med Doug Seegers, Ellen Sundström och Undersåkerskören som framför, var för sig och tillsammans, både sina hits och klassiska jullåtar med Americana- och country-tappning. En krispig vinterkväll fylld med kärlek och julvärme.Doug sjunger klassikerna med äkta inlevelse precis som när han sjunger den bitterljuva uppgörelsen med sin frånvarande pappa i ”Daddy ́s Still Around” och i sitt eget lyckopiller “Let Me Ride With You Stacy”. Ellen förgyller konsertupplevelsen med sin alldeles egen mix av americana och norrländskt vemod. Med nya albumet "Cigarette Secrets" och plats på P3.s spellista ger Ellen ett tydligt besked att hon kommer bli väldigt svår att stoppa. Och hur skulle vi kunna hindra henne att spela hos oss här i hennes ”Favorite Town”? Undersåkerskören är en kör med sångarglädje i fokus. Varje jul gör de en bejublad konsert på hemorten men i år har de även fått uppdraget att ge ett extra lyft åt Doug, Ellen och den här konserten.

Musik
2016-12-03
2016-12-03

Julbord - Gubbhögen

Andra adventshelgen serveras Gubbhögens julbord med början kl.18.00 i Bygdegården. Live-musik. Lotterier. Efter julbordet , kaffet och dragningen på lotterierna blir det dans. Anmälan är bindande

Evenemang
2016-12-03
2016-12-03

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-12-03
2016-12-03

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen SOPHELIKOPTERN tisdagen den 6 dec. kl. 19.00 Drama, Sverige 2015 Manus och regi: Jonas Selberg Augustsén Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-12-06
2016-12-07

50-års fest i butiken - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Just precis den här dagen för 50 år sedan öppnade paret Simonson dörrarna till sin nya butik vid Vattudalstorget. Då fick alla kunder som köpte 1 kg kaffe åka Rolls Royce - ICA firar födelsedagsbarnet med att sätta samma prislapp på en del varor som det var 1966. Finfina erbjudanden med andra ord, ICA bjuder också på kaffe, tårta och saft.

Evenemang
Övriga evenemang
2016-12-06
2016-12-06

Özz Nûjen & Måns Möller - Sveriges Historia

Özz Nûjen och Måns Möller förenas på scen i showen - Sveriges historia -" den nakna sanningen.Efter de senaste succéerna på teatrar, konserthus och SVT med sina respektive föreställningar -Statsminister Özz Nûjen- och -Jävla Pajas - det skojar du inte bort- så förenas två av Sveriges största komiker: Özz Nûjen och Måns Möller. I föreställningen -Sveriges Historia - den nakna sanningen- tar de sig an ämnet Sveriges historia och frågor som -Har Gustav Vasa egentligen åkt Vasaloppet?-, den eviga -Rysskräcken -" nu och då- och -Hur blev egentligen Sverige kristet? Vi kan konstatera att slutsatsen beror på vem som har skrivit historien och när det gäller de två kombattanterna och bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller kan vi ana att det här kan sluta precis hur som helst. De båda komikerna tycker ju väldigt olika om väldigt mycket, men tycker väldigt mycket om varandra. -Sveriges Historia -" den nakna sanningen- ger sig ut på Sverige turné med start i Halmstad den 28 januari och spelas våren 2016 på ett flertal orter ute i Sverige. Publiken kan förvänta sig att både roas och oroas när Özz och Måns tar sig an "Sveriges historia - den nakna sanningen. Längd: ca 90min

Bygdespel/Teater/Bio
2016-12-06
2016-12-06

Lunchkonsert: Decibel

Välkommen på lunchkonsert i Gamla kyrkan idag med Roger Rådström som körledare för kören Decibel!Konserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-12-07
2016-12-07

Skidtävling Daniel Karlssons Minne

Redan den 8 december inleds tävlingssäsongen på Östersunds Skidstadion med fristilstävlingen Daniel Karlssons minne. Tävlingen vänder sig till ungdomar, juniorer och seniorer. Anmälan senast dagen innan.

Sport
2016-12-08
2016-12-08

Julbord och show med De Tre Tenorerna

Vi serverar ett klassiskt julbord i en musikalisk inramning. Vi börjar med glögg, pepparkakor och mingel i vår hotellfoajé. Därefter avnjuts ett digert och vällagat svenskt julbord med dessertbuffé i festvåningen med underhållning av de Tre Tenorerna.Om de Tre Tenorerna: Micke Mojo Nilsson, bluessångaren och gitarristen som har flera strängar på sin lyra. Hans Löfgren, operatenoren som kliver in i nya marker och inte minst Kingen Karlsson, den energiske boogiepianisten och sångaren som med envis diplomati gör det omöjliga möjligt. Missa inte denna underbart halsbrytande musikaliska resa!

Musik
2016-12-08
2016-12-08
2016-12-09
2016-12-09
2016-12-10
2016-12-10

Julallsång med Gabriel Forss

Kom och sjung in julen tillsammans med Gabriel och fyll rummet med härlig, stämningsfull julallsång. Det blir en kväll med klassiskt traditionella julsånger som vi kryddar med Gabriels personliga favoriter. Var med när vi tillsammans förvandlas till en stor ”julallsångskör”.

Musik
2016-12-09
2016-12-09

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-12-09
2016-12-09

Robert Ellis

Inspirerad av country, folk och bluegrass som han matades med under sin uppväxt i södra Texas började Ellis spela live i hemstaden. Publik och fansskaran växte ytterligare i och med den egenhändigt producerad debutplattan”The Great Rearranger”. En av dem som upptäckte och föll pladask för Ellis i och med ”T.G.R” var George Fontaine Sr, president för New West Records, som omedelbart såg till att få hans namnteckning på ett skivkontrakt 2011. Album nummer två ”Photographs”, med en blandning av akustiska folksånger och uptempocountry, släpptes samma sommar på New West och valdes av musikmagasinet American Songwriter som ett av det årets 50 bästa album.

Musik
2016-12-10
2016-12-10

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord

Almåsa wärdshus erbjuder klassiskt julbord med stort dessertbord. Fullständiga rättigheter. Lyxa till det lite extra och boka vår SPA-avdelning före julbordet. Bo gärna över i våra mysiga stugor. Boka via telefon eller mail. Sittningar fredagar kl. 19.00 den 25/11, 2/12, 9/12. Sittningar lördagar kl. 18.00 den 26/11, 3/12, 10/12. Underhållning på lördagkvällar.

Dagsprogram
Restaurang
2016-12-10
2016-12-10

Sofia Karlsson & Martin Hederos - Julkonsert

Förra årets släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos sitt gemensamma album ”Stjärnenätter (Sånger om julen)”. Både albumet och dess efterföljande turné möttes av en strid ström av erkännanden från både publik och kritiker. Sofia Karlsson och Martin Hederos levererade en genuin känsla av julfrid som sträckte sig långt bortom glöggkoppar och paketpapper. Nu ger sig duon återigen ut på en gemensam turné - en välkommen nyhet för de som blev utan biljett på förra årets helt utsålda turné.

Musik
2016-12-12
2016-12-12

Lunchkonsert: Frösö Gospel

Frösö Gospel Mats Ternvall, körledare Ingvar Bergner, pianoKonserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-12-14
2016-12-14

I Juletid

Välkommen till I Juletid – Sveriges största julturné För fjortonde året i rad bjuder Magnus Johansson och Marcus Ubeda in till ett stämningsfullt julfirande. I år med specielle gästen Christer Sjögren! Christer Sjögren behöver egentligen ingen närmare presentation, men hans engagemang inom inte minst julmusik och andlig musik borgar för en julkonsert utöver det vanliga! I Juletid i år är större än någonsin, närmare 60 konserter kommer det bli runtom i landet. Närheten till publiken och julglädje är centralt i en I Juletid-konsert, och inte minst närheten är något som omvittnat särskiljer I Juletid. Som vanligt när det gäller I Juletid bjuds det på traditionell julmusik och Christer kommer framföra en rad personliga favoriter som garanterat värmer hjärtat med julnostalgi. Lägg därtill Magnus trumpet och Marcos vackra arrangemang, så fyller julstämningen varje vrå av konsertlokalen. På Frösön och i Berg medverkar också lokala Sunne-Norderö kören.

Musik
2016-12-14
2016-12-14

Jonas Gardell - 30 år tillsammans

30 år tillsammans. Jonas Gardell är ensam på scenen men tillsammans. Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark. Det här är INTE en best of-show. Det är INTE en greatest hits-kavalkad utan en skitrolig föreställning om åren som gått, drömmarna som sprack och segrarna som vanns. På de här 30 åren har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att vara nån som blivit välkomnad in, rentav folkkär.

Musik
Övriga evenemang
2016-12-14
2016-12-14

Fira nyår i Lofsdalen Skybar

Kom och fira in det nya året i Skybaren på toppen av Hovärken. Härifrån har ni bästa utsikten för att se fyrverkerier. Det kommer att serveras 6 rätter med ett passande vin och champagne paket. Till desserterna serveras kaffe och mackmyras mest exklusiva serie, Momentum. I priset ingår (förutom middag och drycker) bandvagnstur upp och ned från Skybaren, champagne vid tolvslaget. Max antal: 40 personer. Pris per person: 3 500 kr.

Evenemang
2016-12-31
2017-01-01

World Junior-B Curling Championship i Östersund

I januari 2017 kommer Östersund Arena fyllas med curlingungdomar från hela världen. Då arrangeras World Junior-B Curling Championship i Östersund med närmare 50 lag från hela världen. Tävlingarna kommer att arrangeras i Östersund Arenas A-hall. Välkomna!

Sport
2017-01-03
2017-01-10

Östersundsrevyn

Publiksuccén är tillbaka. Östersundsrevyn har sina rötter i 50-talet och lockar varje vinter runt 10-12.000 personer till Storsjöteatern. Revyn har ett gott renommé och har genom åren prisats i bl.a Revy SM. Revymakarnas texter är populära och spelas också av andra revyer i landet och den har nu, för fjärde året i rad, visats i SVT. Östersundrevyn försöker varje år att förnya och utveckla revykonsten, men är också måna om att ha ett rejält ben kvar i den klassiska revytraditionen. Revyn erbjuder allt från buskis till sitcom. Från glad sång och dans till stillsam eftertänksamhet. Den innehåller en del lokala nummer, men de flesta av texterna berör ämnen av riks och globala karaktär som kan ses av såväl jämtar, stockholmare som glada trönder. Välkommen till ”BYGGFEBER” som har premiär 5 januari 2017!

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-05
2017-01-08
2017-01-06
2017-01-08

Östersundsrevyn 2017

Publiksuccén är tillbaka. Östersundsrevyn har sina rötter i 50-talet och lockar varje vinter runt 10-12.000 personer till Storsjöteatern. Revyn har ett gott renommé och har genom åren prisats i bl.a Revy SM. Revymakarnas texter är populära och spelas också av andra revyer i landet och den har nu, för fjärde året i rad, visats i SVT. Östersundrevyn försöker varje år att förnya och utveckla revykonsten, men är också måna om att ha ett rejält ben kvar i den klassiska revytraditionen. Revyn erbjuder allt från buskis till sitcom. Från glad sång och dans till stillsam eftertänksamhet. Den innehåller en del lokala nummer, men de flesta av texterna berör ämnen av riks och globala karaktär som kan ses av såväl jämtar, stockholmare som glada trönder. ”BYGGFEBER” har premiär 5 januari 2017 och föreställningarna pågår sedan 5-8, 12-14, 19-21 samt 27-28 januari.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-12
2017-01-14
2017-01-14
2017-01-14

Östersundsrevyn 2017

Publiksuccén är tillbaka. Östersundsrevyn har sina rötter i 50-talet och lockar varje vinter runt 10-12.000 personer till Storsjöteatern. Revyn har ett gott renommé och har genom åren prisats i bl.a Revy SM. Revymakarnas texter är populära och spelas också av andra revyer i landet och den har nu, för fjärde året i rad, visats i SVT. Östersundrevyn försöker varje år att förnya och utveckla revykonsten, men är också måna om att ha ett rejält ben kvar i den klassiska revytraditionen. Revyn erbjuder allt från buskis till sitcom. Från glad sång och dans till stillsam eftertänksamhet. Den innehåller en del lokala nummer, men de flesta av texterna berör ämnen av riks och globala karaktär som kan ses av såväl jämtar, stockholmare som glada trönder.”BYGGFEBER” har premiär 5 januari 2017 och föreställningarna pågår sedan 5-8, 12-14, 19-21 samt 27-28 januari.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-19
2017-01-21
2017-01-21
2017-01-21

Östersundsrevyn 2017

Publiksuccén är tillbaka. Östersundsrevyn har sina rötter i 50-talet och lockar varje vinter runt 10-12.000 personer till Storsjöteatern. Revyn har ett gott renommé och har genom åren prisats i bl.a Revy SM. Revymakarnas texter är populära och spelas också av andra revyer i landet och den har nu, för fjärde året i rad, visats i SVT. Östersundrevyn försöker varje år att förnya och utveckla revykonsten, men är också måna om att ha ett rejält ben kvar i den klassiska revytraditionen. Revyn erbjuder allt från buskis till sitcom. Från glad sång och dans till stillsam eftertänksamhet. Den innehåller en del lokala nummer, men de flesta av texterna berör ämnen av riks och globala karaktär som kan ses av såväl jämtar, stockholmare som glada trönder.”BYGGFEBER” har premiär 5 januari 2017 och föreställningarna pågår sedan 5-8, 12-14, 19-21 samt 27-28 januari

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-27
2017-01-28
2017-01-28
2017-01-28

Soran Ismail & Magnus Betnér - En skam för Sverige 2

2013 hade Magnus Betnér och Soran Ismail premiär med "En skam för Sverige". Den gemensamma turnén såldes ut över hela landet, hyllades i media och utsågs till "Årets föreställning" på Svenska standup-galan. Nu är de tillbaka med den fristående uppföljaren "En skam för Sverige 2”. I "En skam för Sverige 2” delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll. De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. "En skam för Sverige 2” kommer inte lämna någon oberörd. Längd: ca 2,20 inkl paus.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-02-09
2017-02-09
2017-02-10
2017-02-10

Amundsen Race

Amundsen Mid Scandinavian Sled Dog Race är en välorganiserad tävling som är lättillgänglig för förare och handlers och intressant för publik och sponsorer. Tävlingen är utmanande för såväl nybörjare som erfarna. Resan längs spåret kantas av bra bemötande och glädje Banan går huvudsakligen i Strömsunds Kommun och en mindre del i Krokoms Kommun. Mycket av banan går i skogsterräng, över myrar och låg fjällterräng. Det finna möjligheter för publik att följa tävlingen på väldigt nära håll i Strömsund vid start och checkpoint 1, samt i Storåbränna. Starten går vid Vattudalens strand i Strömsunds vid Hembygdsgården. En vacker och publikvänlig plats.

Evenemang
Hundspann
2017-02-24
2017-02-26

Nour El Refai - En komisk depression

En av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker är tillbaka med den hyllade föreställningen En Komisk Depression. Föreställningen tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Hon har en humoristisk enkelhet i de komplexa ämnen som föreställningen tar upp. -Jag har längtat efter att spela min föreställning igen. Det är så jag bearbetar min ångest. Jag berättar om den. Skämtar om den. I det allra mörkaste behöver vi skratta, annars går vi under", hälsar Nour. Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” tillsammans med Cecilia Forss 2005, som följdes av det dolda kameran-liknande programmet ”Raj raj” 2007. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bl.a. i ”Ballar av stål”, som programledare i Melodifestivalen, som Mozart i Amadeus och som Lillebror i Karlsson på taket på Dramaten. Just nu är Nour TV-aktuell i ”Parlamentet” på TV4 och nominerad för En Komisk Depression i kategorierna Bästa Kvinnliga Humorprestation och Bästa Scenshow på Humorgala. Dessutom innehar Nour titeln ”årets kvinnliga komiker” som delades ut vid standupgalan i Lund tidigare i år, med motiveringen ”en av våra mest mångsidiga underhållare, som roat oss på tv och scen och visat att hon behärskar alla former av humor”. Så grattis hela Sverige som får möjligheten att uppleva En Komisk Depression i vår!

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-02-26
2017-02-26

Joe Labero - A Magic World

Han har förbluffat människor över hela jordklotet med sin förtrollande gåva och nu är han äntligen tillbaka på svensk mark – för att fira 30 år som magiker. Men också för att vända uppochner på allt du trodde var möjligt eller omöjligt. Welcome to a magic world! För inget är vad det verkar i denna intima och närgångna close up-show, där Labero tar dig med på en svindlande resa genom hans magiska värld, helt utan skyddsnät. Så välkommen att bli förförd och förundrad när en av planetens skickligaste illusionister gästar en ort nära dig i Sverige. Kom bara ihåg att du aldrig någonsin får släppa honom ur sikte, för då är nämligen risken stor att du går vilse i gränslandet mellan dröm och verklighet...

Övriga evenemang
2017-03-22
2017-03-22

Beaver Trap Trail

Bäver Open körs torsdag-lördag och är en sprint och medeldistans tävling med distanser från 5 - 50 km för släd, pulka och linklasser. Norråkers vintermarknad körs alltid i samband med målgången av Beaver Trap Trail Draghundstävling för alla typer av människor och hundar som gillar att att vara ute i naturen. Program kommer Mushers dinner på lördagkväll 21/3 kl 19:00, bokas på Hela arrangemanget avslutas med målgång under vintermarknaden i Norråker. Logi: Norråkers Camping: 070-376 25 23 Idestugan: Anneli 073-180 23 81

Evenemang
Hundspann
2017-03-23
2017-03-25

Kaosologi - i huvudet på Micael Dahlen

- En föreställning om radhusswingers, parallella universum och varför vi blev som vi blev. Micael Dahlen har alltid ifrågasatt varför saker är som de är. ”Det är normalt”, ”Det brukar vara så” eller ”Det bara blev så” har aldrig varit vettiga förklaringar i Micaels universum. Professorn skolkar nu från Handelshögskolan och åker ut på turné med sin första soloföreställning. I den ifrågasätter han allt, inklusive sig själv, och berättar för de som vågar lyssna att svaret på alla frågor stavas KAOS. Kaosologi handlar om att se världen med nya ögon. Micael låter tillsynes skruvande tankar om meningen med döden, stereotypa livsval och varför utomjordingar alltid landar i USA vävas ihop med knivskarpa iakttagelser om vår samtid. Han uppmanar oss att kasta det vi tar för givet åt helvete och hinner samtidigt fundera kring hur kvantfysik kan förklaras med tacokrydda. Det är rolig och smart infotainment med en av Sveriges skarpaste hjärnor. Välkommen att se ditt liv på ett helt nytt sätt! Om Micael Dahlen År 2014 förändrade Micael 40 vanor, det kräver både viljestyrka och övertygelse. Just nu har han lovat Sverige att han ska bli starkast i landet i sin viktklass, en utmaning som heter duga. Att tänka utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael – han lever för att sudda ut gränser, vrida och vända på tankemönster och rucka på etablerade sanningar. Allt för att föra utvecklingen framåt och ha roligt på vägen. Micael är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på (märkliga) mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Han har skrivit sex böcker där de två mest kända är Nextopia och Monster. Böckerna har nått en global publik i USA, Europa och Asien. 2014 släpptes Micaels första roman – Livet på Mars.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-03-24
2017-03-24

Dundermarknaden

Årlig återkommande marknad som pågår i fyra dagar med dans, uppträdanden, tivoli och knallemarknad. Nyheten och succén från 2015 med snöskotertävling på Ströms Vattudal kommer tillbaka i samarbete med Ollanders Vulk Strömsund.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Musik
Nattliv
2017-07-07
2017-07-09

Pistolskytte - SM 2017

Under sex dagar i juli kommer SM i Nationellt pistolskytte att skjutas i Östersund. Den 11-12 juli kommer SM i Militär snabbmatch att skjutas och 13-16 juli är det dax för det Nationella SM:et. Det gäller precisionsgrenarna samt fältgrenarna.Plats: Lungre "skyttecentrum" ca 10 km från Östersund (bilväg) och 6 km ifrån korsningen E14/riksväg 87, utefter riksväg 87.

Sport
2017-07-11
2017-07-16

Åsele Marknad

Under några dagar årligen genomgår Åsele samhälle en total omvandling. Omkring 150 000 personer invaderar orten under fyra mycket hektiska marknadsdagar. Åsele Marknad har växt från en ordinär marknad till att i dag vara Norrlands största folkfest och en av landets allra största marknader. Marknadshandlare och besökare trängs runt om i samhällets centrala delar, alltid tredje helgen i juli, och den som vill titta i alla marknadsstånden har en dryg uppgift. Det handlar om över tre och en halv kilometer marknadsstånd om man skulle rada upp alla efter varandra. Omkring 400 marknadshandlare har cirka 1 200 tremeters marknadsstånd. Åsele Marknad har under åren utvecklats till att bli ett begrepp. Det är inte bara en marknad, utan Marknaden, som andra marknader jämför sig med. Det är den ofantliga storleken, som är svår att greppa för någon som inte varit i Åsele under dessa dagar, som gör Åsele marknad så speciell, och att den går runt efter gatorna i ortens centrum.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Dans
Musik
Utställningar
Dagsprogram
Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14
2017-07-15
2017-07-15
2017-07-16
2017-07-16
2017-07-17
2017-07-17Hej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av