Artiklar och produkter
Nyhetsflöden
Länkar

Evenemang

Kultur- och sportevenemang

Evenemang

I Jämtland Härjedalen finns evenemang i många kategorier. Kanske lockar världsmästerskap i skidskytte eller alpin skidåkning, kulturella inslag som en Shakespeare-teater i Döda Fallet, att lyssna på artister i världsklass på Storsjöyran eller att besöka ett traditionellt krus-kalas (krus=kakor). Välj mellan Bruksvallarna Game Fair, Årefjällsloppet, AXA Fjällmaraton, Jamtli JulmarknadStorsjöcupen, Åre Mountain Festival, Lodge & Lya Vemdalen, Work Out ÅreÅre Höstmarknad och mycket mer.

2 x VM 2019

Vi har gjort det förut och vi gör det igen. År 2019 står Jämtland Härjedalen värd för inte bara ett utan två världsmästerskap. Alpina VM i Åre arrangeras i februari följt av VM i skidskytte i Östersund som går av stapel i mars. Välkomna till VM-regionen Jämtland Härjedalen!

Foto: Nisse Schmidt – Frida Hansdotter

loading image

Getting new items..


Evenemang

Välj filter
Sport
Övriga evenemang
Auktioner/Marknader
Dans
Nöjen
Utställningar
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Musik
Dagsprogram
Bygdespel/Teater/Bio
Bingo
Sortera resultat

Ölprovning på Parkvillan

Parkvillan i Åre har fler lokal ölsorter på fat än någon annat ställe i byn. Här kan du boka ölprovning för att lära dig mer om öl - eller prova det lokala utbudet. På Parkvillan mitt i Åre by tycker man att öl är bland det roligaste som finns. Här menar man att öl ska vara något man vill ha två av; det vill säga varken för tungt eller för svårt. Öl är en upplevelse och Parkvillan är rätta stället för att avnjuta öl med rätt atmosfär. Förutom att plocka in god öl från bryggerier såväl nära som längre bort brygger Parkvillan även egen öl under namnet Åre Ölfabrik. Boka ölprovning på Parkvillan; sällskap från 6 upp till 16 personer är välkomna till Parkvillans källare där det bjuds på ölkunskap, diskussion och mellan 5-6 ölsorter. Välj mellan två inriktningar på din ölprovning. ”Ölskolan” är en ölprovning där du får lära dig mer om ölstilar och ölens bakgrund. ”Lokal ölprovning” ger dig en ölresa i närområdet med provning på öl från bland annat Ottsjö, Huså och Östersund. Ölprovningarna pågår i 90-120 minuter och passar alla (över 18 år) oavsett tidigare kunskap om öl. OBS! Minst 6 personer per bokning.

Nöjen
Restaurang
Året runt

Äventyrsveckor med Strapatser

Vandring, kanotsafari, mountainbike, klippklättring och forspaddling med Strapatser. Måndag till fredag, en aktivitet varje dag. Strapatser står för specialutrustning, guidning och säkerhet. Lunch ingår alla dagar. Alla aktiviteter kan genomföras oavsett ålder eller kondition.

Sport
2016-05-18
2016-08-28

Heli-crosscountry

Bara en pilot, en erfaren guide, dina vänner och massor av orörd snö. Helikoptern tar dig till Skarsfjället vid norska gränsen alternativt till Helgas, Sveriges sydligaste glaciär och det högsta fjället söder om Polcirkeln. Vi blir avsläppta vid fjället och vi skejtar tillbaka till Fjällgården i Ramundberget.

Sport
Guidade turer
Skidåkning - längd
2016-05-18
2017-05-01

Utställningen "När rocken kom till Sveg"

SVT-succén ”När rocken kom till Sveg” finns nu som utställning i Sveg. Kom in och ta del av fotoutställning, prylar, ett limited edition Elvis-flipper från USA, Volvo Amazon-soffa m.m. Här kan du dessutom lägga vantarna på ditt exemplar av både boken och filmen ”När rocken kom till Sveg” . Öppettider: mån, ons, tors kl. 13.00–16.00 och tis, fre kl. 10.00–14.00.

Utställningar
2016-06-09
2016-12-31
Tags: kulturen

Konstnär Jimmy Dahlberg @ Åre Östersund Airport

Jimmy Dahlberg visar en ny serie abstrakta målningar ”Free Energy Spray Paintings” skapade speciellt till "Åre Östersund Art Wall" i samarbete med Swedavia på Åre Östersund Airport. Jimmy Dahlberg föddes 1981 i Östersund. Han arbetar bland annat med skulptur, måleri, performance, grafik, foto, samt grafisk design. Han anses som en av konstvärldens ”rising stars" enligt Stylus - Innovation Research & Advisory, som är en del av den globala mediejätten Hearst Corporation. Jimmy har en skulptur i Polens ”A&A European Sculpture Park” och han har skapat troféerna till ”The European Energy Trophy” åt EU i Bryssel, samt blivit publicerad i The Times.

Utställningar
2016-08-10
2016-10-23

Vilhelmina Folkets Hus Bio

Biosalong har plats för 200 besökare och har modern och bra teknik för bästa möjliga filmupplevelse. Här ser du de senaste och bästa storfilmerna, ibland något efter storstädernas biografer men ibland lika tidigt eller till och med före. Popcorn, läsk och godis kan du köpa i vår cafeteria. Biokassan & Cafeterian öppnar 1 timme före filmvisning, och stänger då filmen börjar.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-08-15
2017-06-22
Tags: bio, film,

Möt upp i Björkvattnet

Bakstugan öppen med bak av perkavring och tunnbröd. Kolbullar vid uteplatsen, öppnar kl 14. Loppis i Storsalen och café öppet för fika och träffar.

Dagsprogram
2016-08-26
2016-08-28

Fjällöparläger

Fjällöparläger för tjejer med Team Nordic Trail 26-28/8 på Storhogna Högfjällshotell & Spa. En perfekt kombination av fjällöpning och SPA – Välkommen på en lyxig tjejhelg! Är du nybörjare i löparskor eller van löpare? Oavsett vilket är du välkommen på en spännande tjejhelg med den sällsynta kombinationen av fjällöpning och SPA! Personlig fokus – Få deltagare! Leds av Lena Gavelin f.d. elitlöpare i svenska landslaget Lyxigt hotell m. prisbelönt 3-rätters och vinprovning Massage till alla deltagare! Alla pass genomförs i flera nivåer med löpteknik. Lunch äter ni såklart ute på fjället. Dessutom inkluderas massage, inspirationsföreläsning, vinprovning och genuin mat från grunden på det prisbelönta och ambitiösa Storhogna Högfjällshotell & Spa. Välkommen på en tjejhelg att minnas! Kan alla vara med? Oavsett bakgrund är du välkommen, du som är nybörjare i löparskor liksom du som är erfaren löpare. Det blir ett upplevelseläger med bra träning, god mat och inspirerande och kunniga ledare. Läs mer här: https://www.teamnordictrail.se/loparresor/spa-lyx-i-storhogna-26-28-aug/ Varmt välkommen! Lyxigt träningsläger du inte får missa!

Övriga evenemang
Må bra
Hälsa & träning
2016-08-26
2016-08-28
Tags: hiking, visitsweden

Sommaravslutning på Storön

Lördagen den 27 augusti är det dags för sommaravslutning hos oss på Storön. Festligheterna pågår mellan 21.00 och 01.00 och för underhållningen står två olika band på två olika scener . I den nyrenoverade puben hittar du den akustiska/elektriska duon Bond/Michailoff med Svegssonen Staffan Bond Westfält. Inne i Danslogen spelar nystartade dansorkestern Eloge, som består av medlemmar ur King Edwards och Bredbandet.

Musik
2016-08-27
2016-08-28
Tags: kulturen

Filmdag på Norden Bio Kälarne

Söndagen den 28 augusti. Kommer vi att köra en dag med enbart animerad film. Kl. 12.00 startar vi med Husdjurens hemliga Liv, tillåten från 7 år och pris 70kr. Kl. 15.00 Fortsätter vi med Hitta Doris, tillåten från 7 år och pris:70kr Kl. 18.30 avslutar vi med Sausage Party, Tillåten från 11 år pris 80kr. Denna film är inte dubbad utan svensk textad. Dessutom var det nära att den blev från 15år.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-08-28
2016-08-28

Skogens Dag, Spikbodarna

Kom och se vad skogen kan erbjuda! Aktiviteter för hela familjen såsom ponnyridning, titta närmare på skogsmaskin, tipspromenad, lekar, matsvampar, korvgrillning mm.

Övriga evenemang
2016-08-28
2016-08-28

Stadsvandring genom Östersunds gator och gränder

Följ med en auktoriserad guide runt Östersunds gator, hus och gränder. Den historiska vandringen innehåller berättelser och historier om byggnader och personligheter från förr som levt och verkat i staden.Vandringarna utgår från turistbyrån och genomförs endast på svenska. Vandringen varar ca 2 timmar. Stadsvandringarna går onsdagar och söndagar mellan 22 juni och 28 augusti.

Övriga evenemang
2016-08-28
2016-08-28

Säsongsfinal på Bergs hembygdsgård i Hoverberg

Säsongsfinal på Bergs hembygdsgård med bl.a underhållning.Träffas, trivs och fika Gå runt och titta på alla gamla hus. Servering, försäljning av Tombola. Loppis på övervåningen på logen. För program, se hemsidan www.hembygd.se/berg

Musik
Byggnader
Café
2016-08-28
2016-08-28
Tags: upplevstorsjon

Matiné, Hitta Doris på Bräcke Bio

Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne. Tillsammans beger sig trion av på ett äventyr över havet mot Kalifornien och det berömda Marinlivsinstitutet med dess stora akvarium. För att hitta sina föräldrar tar Doris hjälp av akvariets spektakulära innevånare. Skådespelare: Regi: Angus Maclane, Andrew Stanton Speltid: 1 h 43 minÅldersgräns: 7 år - See more at: http://brackebio.se/Home/Movie/162#sthash.kIGUQXxN.dpuf

Bygdespel/Teater/Bio
2016-08-28
2016-08-28

Dagbio, The man who knew infinity på Bräcke Bio

Indien 1913. Srinavasa Ramanujan är ett 25-årigt, självlärt matematikergeni som brinner för matematiken. Trots detta kommer han inte in på universitetet. Han har försummat övriga skolämnen och får försörja sig som kontorist. Hånad av sina jämnåriga, skriver Ramanujan ett brev till GH Hardy, en framstående och excentrisk professor vid Trinity College i Cambridge. Hardy ser genast Ramanujans unika talang och bjuder in honom till Cambridge för att få tillfälle att utforska hans teorier. Ramanujan lämnar allt för att resa över hela världen till England – sitt land, sin familj och, inte minst, sin unga älskade fru Janaki. I England utvecklar han och Hardy en djup vänskap och Hardy arbetar oavbrutet för att Ramanujan ska få det erkännande och den respekt han förtjänar, men han känner sig lika utstött i den traditionella kulturen i Cambridge som bland sina jämnåriga i Indien. Samtidigt som Ramanujan slåss mot både tuberkulos och hemlängtan, kämpar han för att hans teorier ska bli formellt erkända. En kamp som 1918 ger honom den största äran – att bli invald som medlem i Royal Society of London. Den 27 februari 1919 återvänder Ramanujan till Indien och sin älskade Janaki. De får ett år tillsammans innan han går bort i sviterna av tuberkulos. The man who knew infinity är den sanna historien om det självlärde indiske matematikergeniet Srinavasa Ramanujan och en vänskap som för alltid kom att förändra matematiken. Skådespelare: Dev Patel, Jeremy Irons, Devika Bhise, Toby Jones, Stephen Fry Regi: Matthew Brown Speltid: 1 tim 49 minÅldersgräns: 11 år - See more at: http://brackebio.se/Home/Movie/165#sthash.hSwzjli0.dpuf

Bygdespel/Teater/Bio
2016-08-29
2016-08-29

Bingo - 30 augusti

Bilbingo och inomhusspel! Väntbingo - Block - Liten rövare - Stor rövare Servering - Chokladhjul - Lotter SÅ HÄR SPELAS BILBINGO: Köp en eller flera bingobrickor, högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren Du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz, vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer Vinstsumman får du rakt i hand. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm.

Bingo
Dagsprogram
2016-08-30
2016-08-30

Konsert Hotagens Kyrka Duo Gelland

Konsert i Hotagens kyrka som föregås av skapande verkstad på skolan under dagen därefter offentlig föreställning i kyrkan på kvällen. Duo Gelland bjuder på Vargskinn och Björnfrossa. Duo Gelland återvänder till länet från Tyskland och skapar föreställningar tillsammans med publiken-där ingen är den andra lik.

Musik
Dagsprogram
2016-08-31
2016-08-31

Bingo - Rossön 31 augusti

Under juni, juli och augusti spelas det Bingo på Folkets Hus i Rossön. Även bilspel! Vänt-Bingo ¦ Rövare ¦ Lyckonummer ¦ Chokladhjul ¦ Lotterier och Servering

Bingo
2016-08-31
2016-08-31

Bingo i Tulleråsen

Välkommen till traditionell bilbingo varje onsdag hela sommaren i Tulleråsen, även inneplatser om man vill. Gör ett besök i sommar på Offerdals största evenemang genom alla tider. 20.000:- som högsta vinst. Se annons i ÖP/LT på tisdagar.

Bingo
Dagsprogram
2016-08-31
2016-08-31

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 31/8-2016

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Nordisk Vildmark-Fjället i mitt hjärta" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2016-08-31
2016-08-31

Friluftsbingo

Delta i friluftsbingo på Svegs skidstadion hela sommaren t.o.m. den 29 september. Du kan välja mellan att spela från din bil på parkeringen eller inne i föreningslokalen. Svegs IK arrangerar detta förträffliga evenemang och det finns möjlighet att införskaffa både korv och kaffe på plats. Bingostart kl.18.00.

Bingo
2016-09-01
2016-09-01
Tags: bygden

Hyllning till Björn Afzelius med Cecilia Kyllinge i Kälom

Hyllning till Björn Afzelius med Cecilia Kyllinge. Före konserten kan Du avnjuta en god paj-supé. Kl 18.00 servering av Taco-paj. Pris: Konsert, paj med lättdryck samt kaffe och kaka i pausen 250 kr. Konsert samt kaffe och kaka i pausen 200 kr.

Musik
Dagsprogram
2016-09-01
2016-09-01

Dans till Drifters i Sandviken

Äntligen är det danskväll! Kom och skaka loss till Drifters i Sandviken. Välkomna! Under somrarna har vi sedan 48 år tillbaka anordnat mycket populära danser här på Sandviken. Hit kan man ta sig med bil, endast 5 minuters väg från Östersunds centrum. Gör som så många redan gör, kom och dansa till Sveriges bästa dansband. Här dansar alla åldrar tillsammans. Gratis dansentré på din födelsedag.

Dans
2016-09-02
2016-09-02

Älghälga med VM i älgskånkskastning i Svenstavik

Under två dagar är det "Älghälga", som i år firar 25 års-jubileum, i Svenstavik med höstmarknad , VM i älgskånkskastning, knallar, underhållning, mångfaldens tält och mini- och småstjärnorna. På kvällen är det PUB-kväll i byns lokala restaurang.

Auktioner/Marknader
Musik
2016-09-02
2016-09-02
Tags: storsjöbygden

Bakluckeloppis på Stortorget

Anmälan om deltagande till: Elisabeth Pettersson, 070-293 69 55, Det går också bra att anmäla sig på plats (i mån av plats) Först till kvarn!!

Auktioner/Marknader
2016-09-03
2016-09-03

Musikcafé på Ewas pensionat

Underhållning av: Hildegun Forslund med band och Ruben Olofsson på dragspel. Alla är välkomna att lyssna och sjunga med. För den som vill äta något finns på menyn: fläskfiletoast. Ring gärna och boka så vi vet att Du kommer.

Musik
Dagsprogram
2016-09-03
2016-09-03

Dans på Aspåsnäset till Jannez Sommarfinal

Dans till Jannez. Sedan 1950-tal har lilla Aspåsnäset utanför Krokom placerat sig på kartan som en nöjesmetropol av nationell dignitet, detta tack vare den klassiska logen vars golv gungar taktfast till musiken. Under sommaren slår vi regelbundet klackarna i taket, alltid till orkestrar av högsta klass. Sensommaren 2014 tackade legendaren Anders Thorén för sig efter 45 år som arrangör på Aspåsnäset. Från och med 2015 tar nu Lejonsson över den ansvarstyngda stafettpinnen med upprustning och ett antal nya ess i rockärmen.

Dans
Dagsprogram
2016-09-03
2016-09-03
Tags: upplevstorsjon

Älghälga med VM i älgskånkskastning i Svenstavik

Under två dagar är det "Älghälga", som i år firar 25 års-jubileum, i Svenstavik med höstmarknad , VM i älgskånkskastning, knallar, underhållning, mångfaldens tält och mini- och småstjärnorna. På kvällen är det PUB-kväll i byns lokala restaurang.

Auktioner/Marknader
Musik
2016-09-03
2016-09-03
Tags: storsjöbygden

Konsthelger i Funäsfjällen

Besök områdets konstnärer och ta del av deras verk i ateljéer och gallerier. Medverkande konstnärer: Magdalena Brunzell, Thord Vaktnäs, Elvi Söderhjelm, Mats Ricklund, Gunn Jonsson Jabatai, Gunilla och Bengt Ellis. Karta och info på Härjedalens Fjällmuséeum.

Utställningar
Hantverk
2016-09-03
2016-09-04

Utflykt till Svegs IK:s sportstuga

Varje söndag i september finns möjlighet att göra en utflykt till Svegs IK:s sportstuga. Du utgår från skidstadion i Ulvkälla och vandrar ca 2 km längs en snitslad väg i skogsterräng. Framme vid stugan bjuds det på fantastisk utsikt över Svegssjön och kl. 11.00–14.00 bjuder medlemmar från Svegs IK på bulle med kaffe eller läsk. Det finns även möjlighet att grilla korv vid stugan för den som vill det.

Evenemang
Vandring
Natur
2016-09-04
2016-09-04
2016-09-11
2016-09-11
2016-09-18
2016-09-18
2016-09-25
2016-09-25
Tags: naturen

Utflykt till Svegs IK:s sportstuga

Varje söndag i september finns möjlighet att göra en utflykt till Svegs IK:s sportstuga. Du utgår från skidstadion i Ulvkälla och vandrar ca 2 km längs en snitslad väg i skogsterräng. Framme vid stugan bjuds det på fantastisk utsikt över Svegssjön och kl. 11.00–14.00 bjuder medlemmar från Svegs IK på bulle med kaffe eller läsk. Det finns även möjlighet att grilla korv vid stugan för den som vill det.

Evenemang
Vandring
Natur
2016-09-04
2016-09-04
Tags: naturen

Höstmarknad 4 sept

Marknadsdag vid Tänndalens bygdegård, med knallar, med genomgående kvalitetsprodukter. Servering, med bl.a. flötgröt, fisk, kolbullar, crepés, fika och våfflor, till sugna besökare. Arrangör är Tänndalens byalag.

Auktioner/Marknader
2016-09-04
2016-09-04

Bingo - 6 september

Bilbingo och inomhusspel! Väntbingo - Block - Liten rövare - Stor rövare Servering - Chokladhjul - Lotter SÅ HÄR SPELAS BILBINGO: Köp en eller flera bingobrickor, högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren Du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz, vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer Vinstsumman får du rakt i hand. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm.

Bingo
Dagsprogram
2016-09-06
2016-09-06

Releasespelning med Ellen Sundberg

Ellen Sundberg bjuder in till releasespelning för nya skivan Cigarette Secrets. Platsen är Storsjöteaterns Teatersalong. Förköp finns att köpa hos Visit Östersund. Välkommen! Biljetter finns hos Visit Östersund eller på www.tickster.se

Musik
2016-09-07
2016-09-07

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 7/9-2016

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Nordisk Vildmark-Fjället i mitt hjärta" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2016-08-31
2016-08-31
2016-09-07
2016-09-07

Friluftsbingo

Delta i friluftsbingo på Svegs skidstadion hela sommaren t.o.m. den 29 september. Du kan välja mellan att spela från din bil på parkeringen eller inne i föreningslokalen. Svegs IK arrangerar detta förträffliga evenemang och det finns möjlighet att införskaffa både korv och kaffe på plats. Bingostart kl.18.00.

Bingo
2016-09-08
2016-09-08
Tags: bygden

Rocken tog mitt liv

Du missar väl inte att föreställningen ”Rocken tog mitt liv” kommer till Sveg? Det hela går av stapeln den 9 september kl. 19.00 på Folkets Hus, med Boppers Peter Jezewski i en av huvudrollerna. Köp biljetter redan idag via länken i inforutan.

Dans
Musik
2016-09-09
2016-09-10
Tags: kulturen

Boot Camp med Sabina Dufberg

9 – 11 september, Bootcamp med kända coachen SABINA DUFBERG från Biggest Loser Sverige Kom och inspireras till en livsstil som håller. Träna med Sabina Dufberg från Biggest Loser och lyssna på hennes föreläsning ”Hur får du resultat som håller och blir till en livsstil?”. Sabina ger dig verktygen för att göra en positiv förändring i ditt liv. Träning, kost, mental styrka och livsstil står på schemat denna helg.Läs fullständigt schema på http://frosoparkhotel.se/p/sabinasbootcamp/

Sport
Övriga evenemang
2016-09-09
2016-09-11

Kulturhistorisk vandring

Följ med på en kulturhistorisk vandring på Norra begravningsplatsen. Guiden Gunilla Nilsson-Edler berättar om mer och mindre kända Östersundsbor från en svunnen tid.Samling kl. 11.00 vid kyrkogårdsexpeditionen på Köpmangatan. Vi bjuder på kaffe. Välkommen önskar Kyrkogårdsförvaltningen i Östersund

Övriga evenemang
2016-09-10
2016-09-10

DAMRALLY 2016

Jemtlands Veteranklubb Några enkla regler finns att följa; som att fordonet är 30 år eller äldre. De som åker med får ha vilken ålder de vill men med tidsenlig klädsel. Observera: endast kvinnliga deltagare! Målgång och prisutdelning sker på Quality Hotel, Frösö Park. Samling Stortorget klockan 12.00 och första start klockan 13.00

Sport
2016-09-10
2016-09-10

Öppet Hus i Hantverksboden Rönningsberg Trångsviken

Öppet Hus på vår hantverksbod i det vackra Rönningsberg. Vi erbjuder ett brett sortiment av högklassigt hantverk, exempelvis sydda förkläden i linne, målade skyltar, tröjor och krukor, stickade sockor i egen design och en hel del annat.

Dagsprogram
Hantverk/Hemslöjd
2016-09-10
2016-09-10

Dans på Fröjdholmen i Oviken

Fröjdholmen i Myrviken bjuder upp till en trevlig kväll med dans till Blender. I serveringen och puben kan du njuta av gott fika och underhållning av pubband i baren.

Dans
2016-09-10
2016-09-10
Tags: upplevstorsjobygden

Konsthelger i Funäsfjällen

Besök områdets konstnärer och ta del av deras verk i ateljéer och gallerier. Medverkande konstnärer: Magdalena Brunzell, Thord Vaktnäs, Elvi Söderhjelm, Mats Ricklund, Gunn Jonsson Jabatai, Gunilla och Bengt Ellis. Karta och info på Härjedalens Fjällmuséet.

Utställningar
Hantverk
2016-09-10
2016-09-11

Utflykt till Svegs IK:s sportstuga

Varje söndag i september finns möjlighet att göra en utflykt till Svegs IK:s sportstuga. Du utgår från skidstadion i Ulvkälla och vandrar ca 2 km längs en snitslad väg i skogsterräng. Framme vid stugan bjuds det på fantastisk utsikt över Svegssjön och kl. 11.00–14.00 bjuder medlemmar från Svegs IK på bulle med kaffe eller läsk. Det finns även möjlighet att grilla korv vid stugan för den som vill det.

Evenemang
Vandring
Natur
2016-09-04
2016-09-04
2016-09-11
2016-09-11
Tags: naturen

Bokcafé om Älgkött och peran med Leif Milling på Biblioteket Bräcke

Leif Milling presenterar sin uppmärksammade bok Älgkött och peran. Evenemanget är en del av gastronomi- och kulturveckan 12-18 september i Jämtland-Härjedalen. Vi bjuder på fika med lokal anknytning. Fri entré - Välkomna!

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-09-12
2016-09-12

Utställning med Artists books

Utställning av Artist’s books – Tvillingparadoxen/Norrlands Futurum Böcker i oväntade former och material, handgjorda unikat av författaren Theres K Agdler.

Utställningar
2016-09-12
2016-09-18

Smak och Skriv

En skrivworkshop för alla sinnen. Hur luktar ost, hur smakar choklad? Genom korta skrivövningar tränar workshopdeltagarna hur man kan använda olika sinnen i sina texter.

Övriga evenemang
2016-09-12
2016-09-12

Utställning - Konsten att hitta hem

Konst behöver inte finnas bara i ett prydligt vardagsrum. Kan du hitta konsten? Ta med dig den hem!Tavlor ställs ut i klassisk format, inramad och upphängd på en vägg i centrala staden.

Utställningar
2016-09-12
2016-09-18

Bingo - 13 september

Bilbingo och inomhusspel! Väntbingo - Block - Liten rövare - Stor rövare Servering - Chokladhjul - Lotter SÅ HÄR SPELAS BILBINGO: Köp en eller flera bingobrickor, högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren Du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz, vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer Vinstsumman får du rakt i hand. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm.

Bingo
Dagsprogram
2016-09-13
2016-09-13

Ost, choklad och ölprovning

Kombinera tre ostar, tre chokladsorter och möjligheten att köpa paket med tre ölsorter. Bakgrund, historia och fakta om ost, choklad och öl på Grändens Deli. Plats: Grändens Deli Thoméegränd 9, Östersund OBS! Minimum 12, maximum 25

Övriga evenemang
2016-09-13
2016-09-13
2016-09-14
2016-09-14
2016-09-16
2016-09-16

Fantasin är en muskel

Konstutställning Carl-Olof Tronje. Fasadprojicerad film. Grafiska tekniker. Härkes kursprogram. Öppna ateljéer. Härkes konstnärliga smörgåsbord består av flera rätter: Konstutställning med måleri av Carl-Olof Tronje. Konstnären själv kommer att visa sin utställning och berätta om sitt konstnärsskap. Fasadprojicerad filmvisning på Härke Konstcentrum, vi visar en Pytt-i-panna av korta animationer av några av Härkes animatörer. Presentation av olika grafiska tekniker i grafikverkstan. Härkes nya späckade kursprogram lanseras. I de öppna ateljéerna kan besökarna träffa några av konstnärerna och se vad de kokat ihop (gastronomiska kopplingar utlovas).

Utställningar
2016-09-14
2016-09-14

Förfest för Skördefest Jämtland Härjedalen

Passa på att provsmaka årets skördefest! Skördefest Jämtland Härjedalen besöker Stortorget i samband med invigningen av årsmötet i Creative Cities Network. Plocka ihop smakportioner till en hel lunch efter eget tycke och smak eller satsa på en liten aptitretare. Alla portioner kostar 50 SEK. Kom ihåg den stora Skördefesten som är 2 oktober!

Auktioner/Marknader
2016-09-14
2016-09-14

Vandra och smaka på Jämtland

Här får du som gäst följa med på en vandring i skog och mark runt gården. Jag berättar om örter och växter samt dess användning. Vi plockar med oss en del som sedan skall användas till fotbadet som vandringen avslutas med. Vidd stopp nummer ett tillagas maten över öppen eld. Allt tillagas av Jämtländska råvaror. Buffé dukas upp i skogen och äts på riktigt porslin. Kaffe kokas över öppen eld på stopp nummer två. Vi avslutar med ett fotbad på plats nummer tre. Vandringen är ca 3,5km lång

Övriga evenemang
Matupplevelser
2016-09-14
2016-09-14
2016-09-17
2016-09-17

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 14/9-2016

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Nordisk Vildmark-Fjället i mitt hjärta" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2016-08-31
2016-08-31
2016-09-07
2016-09-07
2016-09-14
2016-09-14

Friluftsbingo

Delta i friluftsbingo på Svegs skidstadion hela sommaren t.o.m. den 29 september. Du kan välja mellan att spela från din bil på parkeringen eller inne i föreningslokalen. Svegs IK arrangerar detta förträffliga evenemang och det finns möjlighet att införskaffa både korv och kaffe på plats. Bingostart kl.18.00.

Bingo
2016-09-15
2016-09-15
Tags: bygden

Lokal mat- och hantverksmarknad på Stortorget

I samband med att UNESCO-nätverket Creative Cities Network håller sitt årsmöte i Östersund kommer länet sjuda av aktivitet med fokus på mat och kultur. Under veckan blir det gastronomi- och kulturarrangemang för allmänheten i hela regionen. Allt under namnet gastronomi- och kulturveckan. Det blir matmarknad med försäljning av lokal mat och lokalt hantverk på Stortorget i Östersund.

Auktioner/Marknader
2016-09-15
2016-09-16
2016-09-17
2016-09-17

Hungry! – Film & Food Festival

Tre dagar av film- och matevenemang, med många fina programpunkter för vuxna och barn. Hungry! är en blandning av visuell konst, underhållning, reflektion och (gastronomiskt) nöje. Film: Hungry! visar filmer med mat som tema. Dokumentärfilmer, långfilmer, kortfilmer, konstfilmer och allt däremellan. Mat: Flera av filmerna presenteras i samband med en provsmakning, matworkshop eller någon annan aktivitet. Diskussion: Några filmer följs upp av en frågestund eller diskussion. 16/9: Festivalöppning i hela länet. 17/9: Film- och matprogram i Östersund. 18/9: Barnfilmer i samarbete med Filmpool.

Övriga evenemang
2016-09-17
2016-09-17

Swedish Tea Day

Kom på teprovning och demonstrationer hos Te- Centralen! Vi visar hur man vispar matcha och hur gongfu-bryggning går till. Te är en kulturdryck, omgiven av olika traditioner runt om i världen. Kom på teprovning och demonstrationer. Passa på att lära dig mer om hur te odlas och hur det tillagas i olika kulturer. Plats: Te-centralen, Storgatan 34, Östersund

Övriga evenemang
2016-09-17
2016-09-17

Dunderklumpen

Tidlös barnfilm från 1974 om figuren Dunderklumpen, av Beppe Wolgers och animatören Per Åhlin, som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor och med oförglömlig musik av Toots Thielemans. Inspelad i Jämtland, i trakterna kring Ströms Vattudal där Beppe hade sitt sommarställe. Beppe skrev manus och spelade en av filmens icke-tecknade huvudroller. Den andra spelas av hans son Jens. Kanske är det den kittlande blandningen av saga och realism, de vemodiga, komiska, mycket excentriska karaktärerna eller den barnsliga lekfullhet som genomsyrar varje bild som lockar ständigt ny publik? Längd: 97 min. Rekommenderad ålder för barnpublik: 4-9 år.

Övriga evenemang
2016-09-17
2016-09-17

Speechless Meeting

Ett möte utan ord, där musik och dans förenar olika människor och nationaliteter. Måns Halldorf, Dozie och dansarna i Beyond Groove inspirerar besökarna på Stortorget att mötas i dans, glädje och fritt uttryck. Vi tar med besökare och åskådare på en ringlade dans. Häng på!

Dans
2016-09-17
2016-09-17

TEDxÖstersund

TEDx är ett lokalt initiativ i TEDs-anda. TED (Technology, Entertainment, Design) är en samling föreläsningar på maximalt 18 min vardera med syftet att sprida idéer. Årets upplaga av TEDxÖstersund går av stapeln på temat #gamechangers. En fullspäckad dag med kortare föreläsningar på max 18 min om inspiration och idéer värda att spridas. OBS! Begränsat antal platser på 400. Information om biljettsläpp på Facebook och hemsidan.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-09-17
2016-09-17

Skaldjursfrossa på Strömbacka kvarn. Hackås.

Kom till Strömbacka kvarn och frossa i färska havskräftor, färska räkor och underbara tillbehör av bästa kvalitet. Det blir hattar, snapsvisor och glada miner så länge ni orkar. Endast förbokning

Övriga evenemang
Restaurang
2016-09-17
2016-09-17
Tags: upplevstorsjon

Utflykt till Svegs IK:s sportstuga

Varje söndag i september finns möjlighet att göra en utflykt till Svegs IK:s sportstuga. Du utgår från skidstadion i Ulvkälla och vandrar ca 2 km längs en snitslad väg i skogsterräng. Framme vid stugan bjuds det på fantastisk utsikt över Svegssjön och kl. 11.00–14.00 bjuder medlemmar från Svegs IK på bulle med kaffe eller läsk. Det finns även möjlighet att grilla korv vid stugan för den som vill det.

Evenemang
Vandring
Natur
2016-09-04
2016-09-04
2016-09-11
2016-09-11
2016-09-18
2016-09-19
Tags: naturen

Jazz i Jemtland- Karin Krog Kvartett

Jazzkonsert med Karin Krog kvartett på Movitz! Karin Krog är fortfarande Norges ledande jazzvokalist och en av Europas mest respekterade och omtyckta jazzsångerskor. Det är nu över 50 år sedan hon debuterade som soloartist. Med personlig stil och ständig förnyelse har hon hela tiden fängslat och överraskat. Hon är lika hemma med jazzstandards som blues och elektroniska experiment. Karin har genom åren samarbetat med en mängd norska och internationella musiker, bland andra Jon Christensen, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Kenny Drew, Archie Shepp, John Surman, Red Mitchell och Bengt Hallberg. Hon har gett ut över 30 album och vann 2013 en norsk Grammy med Sånger om ditt och datt. Med sig har hon förstås välmeriterade musikanter. Staffan William-Olsson, gitarrist i toppklass som bl.a. startade och ledde mycket uppskattade ministorbandet Sharp 9, Tom Olstad på trummor som spelat med stjärnor som Art van Damme och Art Farmer och basisten Terje Gewelt, som på 80-talet studerade vid Berklee College of Music, Boston och spelade på den amerikanska jazzscenen. Jazzlegenden Karin Krog besökte oss senast här i Jämtland för över 10 år sedan. Och nu får vi chansen igen då hon med sin kvartett turnerar i Norrland i ett samarbete med Svensk och Norsk Jazz. Staffan William-Olsson gitarr Terje Gewelt bas Tom Olstad trummor Karin Krog sång

Musik
2016-09-20
2016-09-20

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio filmen HE NAMED ME MALALA tisdagen den 20 sep. kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. Dokumäntär. Detta är berättelsen om Malala Yousafari den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels fredspris, för hennes kamp om flickors rätt att gå i skolan. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-09-20
2016-09-21

Bingo - 20 september

Bilbingo och inomhusspel! Väntbingo - Block - Liten rövare - Stor rövare Servering - Chokladhjul - Lotter SÅ HÄR SPELAS BILBINGO: Köp en eller flera bingobrickor, högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren Du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz, vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer Vinstsumman får du rakt i hand. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm.

Bingo
Dagsprogram
2016-09-20
2016-09-20

Jazz i Jemtland- Nordic Caribbean Orchestra

Jazzkonsert med Nordic Caribbean Orchestra Vad händer när man låter musiker med karibisk puls och palmers sus i blodet förenas med nordiska musiker med ett något kärvare musikaliskt arv? Nordic Caribbean Orchestra är ett svenskt-norskt samarbete kryddat med puertoricanska och kubanska inslag. Som namnet antyder så handlar det om Latinamerikanska rytmer med en orkester bestående av svenska och norska musiker tillsammans med solister från latinamerika som har den rätta karibiska pulsen i blodet. Projektet är ett samarbete mellan Estrad Norr och Musikk i Nord-Trøndelag och orkestern bestående av nio musiker har här utökats med puertoricanen Efrain Toro som är berömd i den latinrytmiska världen och kubanen Eliel Lazo. Ledorden för projektet kommer att vara karibiska rytmer, starka solister, sång, salsa, latin och jazz. Efrain Toro slagverk Eliel Lazo vokal & slagverk Kåre Kolve, Anders Bast sax Morten Schrøder, Sturla Hauge Nilsen trumpet Elisabeth Fossan, Jan-Olof Oscarsson tromboner Espen Berg piano Jon Krogstad bas Tomas Nyqvist trummor

Musik
2016-09-21
2016-09-21

Dans till Micke Ahlgrens på Bräcke Folkets Hus

Då drar vi igång med onsdagsdanser igen! Premiär med det populära bandet Micke Ahlgrens. Cafeterian är öppen. Varmt välkommna! Insläpp från 18.30.

Dans
Musik
2016-09-21
2016-09-21

Botanisten och trollmålaren Rolf Lidberg

Stefan Grundström, miljökonsult och botanist, berättar. Stefan har skrivit en vackert illustrerad bok om den fascinerande människan Rolf Lidberg - skogsarbetarson från Liden, som var exceptionellt språkkunnig och naturvetenskapligt intresserad och gjorde många botaniska resor. Han gick även på konstakademin i Florens och målade snälla och godmodiga troll, som de flesta nog känner igen. Samlingssalen, Östersunds bibliotek

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-09-22
2016-09-22

Friluftsbingo

Delta i friluftsbingo på Svegs skidstadion hela sommaren t.o.m. den 29 september. Du kan välja mellan att spela från din bil på parkeringen eller inne i föreningslokalen. Svegs IK arrangerar detta förträffliga evenemang och det finns möjlighet att införskaffa både korv och kaffe på plats. Bingostart kl.18.00.

Bingo
2016-09-22
2016-09-22
Tags: bygden

Föreställning: Sagan om det prickiga Snabeldjuret

Föreställningen handlar om det lilla Snabeldjuret som har kommit vilse. Snabeldjuret ställs inför en rad utmaningar och försöker med alla medel att hitta vägen hem igen. Publiken får följa med in i en färggrann sagovärld där precis allt är möjligt. Specialskrivna sånger och showiga dansnummer tillsammans med de två nyfikna nyckelpigorna kommer få barnen att studsa av spänning och glädje. En varm och medryckande musikal för hela familjen! Initiativtagare till föreställningen är Mette Geiger Fischer. Hon är en flitigt anlitad musikalartist och koreograf på våra olika scener i Sverige och Danmark. Sagan om det prickiga Snabeldjuret har ursprungspremiär med Folkets Hus och Parker i samarbete med Riksteatern sommaren 2016. De medverkande är Martin Redhe Nord/Victor Molino Sanchez, Lena Kolterud/Mette Geiger Fischer och Sandra Oxenryd. Koreografi och regi: Mette Geiger Fischer, ­arrangemang och musik: Cesa Wadstein, manus och sångtexter: Gunilla Bergerham, dramaturgi: Johan Briggert, ljud och ljus: Niklas Fischer.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-09-23
2016-09-23

Åre höstmarknad

Färgsprakande folkfest och välbesökt skördefest.Åre Höstmarknad är en färgsprakande folkfest och en välbesökt skördefest med jämtländska knallar med hantverk och slöjd, lokala matproducenter, grön motormässa, musikunderhållning, fårvallning, härliga höstmenyer på restauranger, uppträdanden och aktiviteter, Hem- & Fritidsmässa, shopping med outlet, festliga kvällar och mycket, mycket mer.

Auktioner/Marknader
Matupplevelser
Hantverk/Hemslöjd
2016-09-23
2016-09-25

Skördemarknad - Strömsund

Äntligen har Strömsund fått en egen skördemarknad. Kom och botanisera bland kålrötter, potatis, morötter, majrovor och en massa annat nyttigt. Lokala odlare erbjuds plats för försäljning av sina produkter.

Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2016-09-24
2016-09-24

Vattudalsmaran Strömsund

Distanser : Marathon, halvmarathon och 7 km Klassindelning : Fullständig klassindelning på helmarathon Start & mål: VATTUDALSSKOLAN, varvbana 7 km Anmälan: 250 kr till bankgiro 342-9065 senast 15 sept eller direktanmälan 1 timme före start 300 kr. Medlem i Svenska Marathonsällskapet får 50 kr rabatt. 7 km kostar 50 kr. Starttider : Helmaran kl. 10.00, Halvmaran och 7 km kl. 12.00

Sport
2016-09-24
2016-09-24

Lena Philipsson

Lena Philipsson gästar Östersund med sin bejublade show ”Jag är ingen älskling”.Lena Philipssons nya show ”Jag är ingen älskling” har gjort stor succé på Cirkus i Stockholm under våren. Den genuina och kärleksfulla föreställningen höjs till skyarna i media. ”Jag är ingen älskling” får 5 av 5 i betyg av Aftonbladet som skriver att det är ”det bästa hon har gjort”. Expressen menar att ”hon har varit lika underhållande förut, men aldrig lika personlig” och ger 4 av 5 i betyg. ”Jag är ingen älskling” är ännu en stor framgång för Lena Philipsson. Den beskrivs av Aftonbladet som ”Känslosamt. Utlämnande. Roligt. Hitlåtar. En sångröst som bara blir bättre och mer innerlig. Den här showen är ljuvlig. Det bästa Lena Philipsson har gjort”. Förutom några av hennes största hits genom åren innehåller ”Jag är ingen älskling” även låtar från Lena Philipssons senaste album med samma namn. Det är första gången på nästan 20 år som hon skrivit all musik själv och resultatet hyllas av recensenterna. Expressen skriver att det är ”uppriktigt på ett älskvärt sätt”, Dagens Nyheter att albumet består av ”tio skinn-på-näsan-sånger” och Aftonbladet att det är ”både inspirerat och självsäkert”. Showen ”Jag är ingen älskling” har regisserats av Emma Bucht (”En man som heter Ove”, ”Treater”, ”Bröderna Luuk”) och Helena Dillén (Grammis, Polarprisgalan, P3 Guld) har gjort scenografin

Musik
2016-09-25
2016-09-25

Rallylydnadstävling för hundar

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment (antalet beror på svårighetsgrad). Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”slalom”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare.

Dagsprogram
Sport
2016-09-25
2016-09-25

Jazz i Jemtland- Stockholm Jazz Orchestra

Jazzkonsert med Stockholm Jazz Orchestra på Gamla teatern. Stockholm Jazz Orchestra (SJO) har konserter och turnéer över hela världen bakom sig. Bandet är ett av de ledande i sin genre. SJO har spelat i USA, Mexiko, Argentina, Uruguay, Sydafrika, Europa och Norden på olika klubbar och festivaler. En lång rad av Sveriges främsta jazzmusiker har spelat eller spelar i bandet, allt under ledning av Fredrik Norén som fungerar som musikalisk ledare. I princip alla i SJO verkar som jazzmusiker på heltid och har egna grupper som haft och har stora framgångar. SJO firade förra året 30 år som orkester med att ge ut CDn ”Today”. En platta som fått lysande recensioner och som presenterar musik av bandets medlemmar. SJO spelar modern storbandsjazz rotad i traditionen med ensemblespel i den högre skolan och stort utrymme för improvisationer. På norrlandsturnén nu i höst gästar och spelas musik av östersundsbördige pianisten/kompositören Peter Knudsen. Jukkis Uotila ordinarie trumslagare i SJO men också en lysande pianist, Kasperi Sarikoski, trombon, och Fredrik Lindborg, saxofon, är några välkända musiker i SJO som vi som publik har sett, hört/lyssnat till bl.a. som gäster i storbandet High Coast Jazz Orchestra (HCJO).

Musik
2016-09-27
2016-09-27

Bingo - 27 september

Bilbingo och inomhusspel! Väntbingo - Block - Liten rövare - Stor rövare Servering - Chokladhjul - Lotter SÅ HÄR SPELAS BILBINGO: Köp en eller flera bingobrickor, högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren Du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz, vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer Vinstsumman får du rakt i hand. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm.

Bingo
Dagsprogram
2016-09-27
2016-09-27

Föreläsning: Gör det omöjliga möjligt

Är du trött på att inte få de resultat du vill ha? Trött på att vara stressad och tappa energi? Vill du ha mer tid, mer energi och kontroll? Vad skulle det innebära för dig om du hade tillgång till din fulla potential? Den här föreläsningen kommer ge dig tillgång till din motivation, passion, balans mellan arbete och privatliv, ta fram ditt ledarskap så att du får vara ditt bästa JAG. Du kommer gå från stress, överväldigad till kraft och kontroll! Den här föreläsningen är designad för att utveckla DIN förmåga att må och prestera bättre. Under kvällen så kommer du få med dig verktyg som du kan direkt använda när du går ifrån föreläsningen!

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-09-28
2016-09-28

Friluftsbingo

Delta i friluftsbingo på Svegs skidstadion hela sommaren t.o.m. den 29 september. Du kan välja mellan att spela från din bil på parkeringen eller inne i föreningslokalen. Svegs IK arrangerar detta förträffliga evenemang och det finns möjlighet att införskaffa både korv och kaffe på plats. Bingostart kl.18.00.

Bingo
2016-09-29
2016-09-29
Tags: bygden

Jojje Wadenius & Cleobandet

Fyra av Skandinaviens bästa musiker bjuder på sin unika blandning av funk och melodisk fusion med några stänk av jazz och blues.Georg ”Jojje” Wadenius sätter ihop sitt legendariska band från 80-talet och CLEO-plattan. Förutom låtarna från den tiden framförs nya kompositioner från 2013. Alla 4 har en lång musikalisk meritlista bakom sig och nu ger de sig ut på turné tillsammans igen! Jojje känner vi som den oerhört produktive och suveräna gitarrspelaren som spelat med de flesta nationella och internationella artister och band sedan slutet på 60-talet. 5 grammis har han fått för sin skiva med Made in Sweden och för sina barnproduktioner.nudriver han studio i Oslo och varvar det jobbet med att turnera. Trummisen Per Lindvalls meritlista är lika lång som Jojjes och han anses vara en av världens bästa på sitt instrument. Han har spelat med bl a ABBA, Steve Wonder, Chaka Kahn, Michael Bolton, Carola, Ted Gärdestad för att nämna några. En grammis har han fått för sina 40 år som musiker i Sverige. Från Danmark kommer basisten Lars ”Larry” Danielsson som delar sitt eminenta spelande med att vara lärare på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn och att komponera musik för TV-shower, egna produktioner m m. Jesper Nordenström har turnerat som keyboardist med så gott som de flesta svenska musiker bl a Orup, Lena Ph, Robyn, Nils Landgren och återfinns också på de flesta skivinspelningar gjorda i Sverige. Han har dessutom producerat och arrangerat Magnus Uggla, Sarah Dawn Finer, Thomas Andersson Wij m fl. Entré och bar öppen från 18. Konsertstart 20.00.

Musik
2016-09-30
2016-09-30

Älgfest Glösa - Jägarstenåldern Alsen

Välkommen till årets Älgfest i Glösa, Alsen! Passa på att uppleva en magisk kväll i mörkret i älgriket. Upplev det trolska och mystiska vid Glösabäckens hällristningar till trummornas musik. Vi börjar med mingel och älgbuljongen i skymningen utanför Älghallen; sedan går vi in och då blir det supé med grillat älginnanår, potatis-och grönsallad. Därefter stämningsfull vandring till ristningarna vid Glösabäcken där Älgklanen med trummor och brummare hyllar sitt totemdjur, Älgen. Vi avslutar i brasvärmen inne i Älghallen med kaffe ackompanjerat av sällsamma toner från Glösagruppen Älgklang.

Dagsprogram
Historiskt
2016-09-30
2016-09-30
Tags: upplevstorsjon

Böndans

Välkommen på traditionell böndans i Lillhärdals folkets hus! Vi dansar till Eloge, avnjuter supé och bjuds på underhållning. Vi drar igång kl. 18.00 och avrundar kvällens festligheter kl. 02.00. Denna tradition kommer från när drängar och pigor fick en ledig dag då de skulle byta gård efter årets skörd. Info 

Nöjen
Dans
2016-10-01
2016-10-02
Tags: kulturen

Hållbarhetsfestivalen

Årets Hållbarhetsfestival handlar om temat Ägodela med ingredienser av integration, mat och odling samt olika former av delande. Vi kan stolt presentera två stora namn; Andreas Gyllenhammar och Fia Gullikson. Vi har dock många fler än dem. T.ex. Torbjörn Rinzén, grundaren till platsen vi ska hålla till på, Marielle Brovinger från Shoppis, ett nytt koncept mitt emellan loppis och en vanlig butik och en föreläsning av gänget från Torsta, kunskapscentrumet för gröna näringar. Det kommer bjudas på underhållning, intressanta diskussioner och god miljövänlig mat. Ett litet loppis kommer hållas till förmån för Hej Främling, tips och råd och ev hjälp med att laga medtagna kläder ges av Syrecycle. En projektuppgift med utgångspunkt från Ägodela och Hållbarhet som Storsjögymnasiet, Förskolorna Bikupan och Guldkusten samt Designcentrum har varit delaktiga i kommer redovisas på plats. Bilpoolen Östersund kommer också att vara på plats för att prata om konceptet och dessutom ge besökare chansen att provköra en av deras bilar, en biogasbil. Kom och delta med nya och gamla vänner. Låt dig inspireras och inspirera andra till en hållbar livsstil!

Övriga evenemang
2016-10-01
2016-10-01

Spelmansstämma - Tullingsås

Spelmansstämman i Tullingsås har pågått under flera år. I början av oktober samlas glada spelmän/kvinnor och spelar tillsammans i glad vänners lag. Servering.

Musik
Dagsprogram
2016-10-01
2016-10-01

Konstens vecka - Östersunds kollektiva Grafikverkstad

Östersunds kollektiva Grafikverkstad är en mycket välutrustad verkstad för högtryck, flera typer av djuptryck inklusive fotopolymer/ImageOn, serigrafi, digital verksamhet och foto. 

Successivt har verkstan miljöanpassat arbetssättet och konstnärer från övriga Sverige och andra länder söker sig hit för att ta del av kunskapen.

Utställningar
2016-10-01
2016-10-16

Galleri M i Svenstavik

Galleri M på Stationsvägen 7 i Svenstavik visar konst av Anneli Kent, under konstens vecka. Anneli visar konst i akryl. Vernissage med konstnären lördagen den 1/10 klockan 13.00-16.00.

Utställningar
2016-10-01
2016-10-16
Tags: storsjöbygden

Mordmysterium på Strömbacka kvarn. Hackås.

Årets sista kväll på Strömbacka kvarn. Kom och delta i ett populärt mordmysterium och avnjut samtidigt en underbar trerättersmeny. Alla får en roll att spela och det gäller att lista ut vem i gruppen som är mördaren. Garanterad skrattfest som leds av professionella instruktörer. Läs mer på www.mordmysteriumjamtland.se Endast förbokningar

Övriga evenemang
Restaurang
2016-10-01
2016-10-01
Tags: upplevstorsjon

Loppis på OSD

Fynda bland hundratals bord, eller varför inte boka ett eget och få sålt lite oanvända prylar? På utvalda datum arrangerar vi loppmarknad på OSD.

Auktioner/Marknader
2016-10-02
2016-10-02

Jazz i Jemtland- Second Line Jazz Band

Jazzkonsert med Second Line Jazz Band på Movitz. Tradjazzbandet bildades 1989 och är numera etablerat som ett av Europas mest populära band i genren. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, har bandet blivit publikfavoriter var man än uppträder. Second Line Jazzband har producerat fjorton CD-skivor, varav den senaste Monkey Man släpptes i november 2015, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Detta märks inte minst av orkesterns flitiga turnerande. Genom åren har också en mängd solister gästat bandet, så som Lillian och Tricia Boutté, Anti Sarpila, Roy Williams, Isabella Lundgren med flera. Varje år sedan 2009 delar bandet ut Second Line-priset till en musiker de själva tycker förtjänar det. Pristagare 2015 var Gustav Lundgren (SE) – gitarr och 2014 Klas Lindqvist (SE) – saxofon, klarinett. Sex unga synnerligen musikaliska och härligt goa gubbar från Göteborg som spelar tradjazz med en god portion av både passion, stor publiknärvaro och humor. Det brukar bli välbesatt när Second Line Jazzband är på plats så köp biljetterna i god tid. Jesper Albrektsson trumpet, sång Niklas Carlsson trombon Olof Skoog saxofon, klarinett, sång Anders Wasén banjo Per Bach bas Johan Horner trummor

Musik
2016-10-05
2016-10-05

Krokoms Guldkväll i Föllingehallen

På Krokoms guldkvälls lyft kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Varje år besöker vi en ny bygdegård och i år hålls galan i Föllingehallen med härlig underhållning, god mat och spännande prisutdelningar kan vi utlova en festkväll utöver det vanliga! Underhållning: Jan Johanssen, Boozt, Peder Lind, The Republic Three och BB Gospel Choir. Biljetter köper du via krokoms.se/guldkvall eller på Krokoms Turistbyrå. Meny Välkomstdrink och mingel - Bubbel och ost från Skärvångens mejeri (Alkoholfritt) Förrätt - Mousse på varmrökt röding från Landöns fisk, serverad med örtkryddat tunnbröd och balsamicosirap Varmrätt - Ryggbiff med kantareller och rökt sidfläsk i rödvinssås, creme på Skärvångens chevré, potatiskaka och timjansstekta morötter Efterrätt - Hjortronparfait med hallonsås och kanderad mandel

Musik
2016-10-07
2016-10-07

Konsert: Så minns vi Charlie Norman

En hyllning till boogie woogiens mästare med Chris O'Berg Band. Med gedigen låtlista signerad Christer Öberg piano och Ulf Isaksson, bas och sång, blir inget förutsägbart förutom att det är glädjespridande, bus, medryckande och kanonbra.

Musik
2016-10-07
2016-10-07

Dansyran

Äntligen är det Dansyran igen, som vi längtat. Kom och skaka loss till kvällens band på OSD. Vi ses på dansgolvet! Dansyran är ett återkommande arrangemang på OSD i Östersund som går av stapeln två gånger per år, höstyran första helgen i oktober och våryran sista helgen i mars. Under två kvällar dansar vi nonstop i sex timmar, varje kväll till några av Sveriges bästa dansband. Dansyran är ett traditionellt arrangemang som startades av Ope IF 2005, efter några år som ett samarrangemang är det idag OSD som står som arrangör.

Dans
Musik
2016-10-07
2016-10-07
2016-10-08
2016-10-08

Östersund Triathlon: Run of Hope

Östersund Triathlon kommer genomföra Run of Hope för att samla in pengar till Barncancerfonden. Våra lopp är 1 km, 2 km eller ca 4 km och alla kan vara med. Gå, jogga eller spring! Start och mål är i Badhusparken. Vi startar allihop tillsammans kl 10. Vill man springa längre är det helt ok att ta ett varv till eller så kanske ni hittar nån trevlig kompis att springa vidare med efter loppet. Var med i kampen mot barncancer du också! Startavgiften är 50 kr och går oavkortat till Barncancerfonden. Vi ses i Badhusparken!

Sport
2016-10-08
2016-10-08

Tristan & Isolde – Live på bio

Folkets Hus och Parker livesänder Tristan och Isolde från Met med Nina Stemme i huvudrollen. Den 8 oktober 18.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.Säsongens första opera är också den hundrade operan som direktsänds på bio från Met! I nyuppsättningen av Wagners Tristan och Isolde, gör Sir Simon Rattle sin debut som dirigent vid en livesändning från Met. Nina Stemme gör sin paradroll som Isolde - en roll som hon har sjungit på operascener runt om i världen. Hennes Tristan är den australiske hjältetenoren Stuart Skelton, som sjöng Siegmund i Wagners Ring på Met 2013. I ensemblen ingår även Ekaterina Gubanova som Brangäne och Evgenij Nikitin som Kurwenal (både i sina Met-debuter). René Pape repriserar rollen som kung Marke, en roll som han fått fantastiskt beröm för i tre tidigare Met-säsonger.

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
2016-10-08
2016-10-08

Munskänkarnas kvalitetsvinmässa

Munskänkarna håller vinmässa. Vingrossisters och Munskänkarnas egna montrar erbjuder över 300 kvalitetsviner från de flesta vinländer. Biljettsläpp den 22 juni.För fullständigt program besök Munskänkarnas hemsida, länk finns nedan.

Övriga evenemang
2016-10-08
2016-10-08

Operan Tristan och Isolde live från Met på Bräcke Bio

I biljettpriset ingår en härlig mingeltallrik och fördrink. Bussresa från Östersund kan köpas till i ett av de sista stegen om ni önskar! Folkets Hus och Parker livesänder Tristan och Isolde från Met med Nina Stemme i huvudrollen. Den 8 oktober 18.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige. Nina Stemme gör sin paradroll som Isolde - en roll som hon har sjungit på operascener runt om i världen. Hennes Tristan är den australiske hjältetenoren Stuart Skelton, som sjöng Siegmund i Wagners Ring på Met 2013. I ensemblen ingår även Ekaterina Gubanova som Brangäne och Evgenij Nikitin som Kurwenal (både i sina Met-debuter). René Pape repriserar rollen som kung Marke, en roll som han fått fantastiskt beröm för i tre tidigare Met-säsonger. Iscensättningen av Mariusz Treliński (som 2015 regisserade Iolanta och Riddar Blåskäggs borg) är en samproduktion med Festival Hall Baden-Baden, Teatr Wielki - polska nationaloperan och China National Centre for the Performing Arts (NCPA) Beijing. I rollerna: Nina Stemme (Isolde), Ekaterina Gubanova (Brangäne), Stuart Skelton (Tristan), Evgenij Nikitin (Kurwenal), René Pape (Kung Marke) Dirigent: Sir Simon Rattle Regi: Mariusz Treliński Scenografi: Boris Kudlička Kläder: Marek Adamski Ljusdesign: Marc Heinz Projektionsdesign: Bartek Macias Koreografi: Tomasz Wygoda Text: Svensk text Beräknad längd: 5 tim 15 min Visas: 8 oktober 18.00 Möjlighet till buss från Östersund, bussen förbokas via mail eller telefon betalning erläggs på bussen eller vid entré. Folkets hus bekräftar via mail om buss avgår - kontaktuppgifter på hemsidan

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
2016-10-08
2016-10-08

Föreställning: Äta själv!

Ett självförstärkande måltidsäventyr och en föreställning för de allra minsta om konsten att lyckas med något för första gången. För vår hjältinna Lisa vill det sig inte alls. I alla fall inte till en början när köttbullarna far iväg som kanonkulor och ­spagettin slingrar sig om allt annat än skeden. Middagen eskalerar i rena cirkusen! Pjäsen är specialskriven för teatern av den prisbelönta barnboks­­författaren Ann-Christine Magnusson efter en idé av Molierè­Ensemblens konstnärliga ledare Amanda Fornhammar. MolièreEnsemblen har funnits sedan 1996. Gruppen fick sitt genombrott med uppsättningen Tartuffe av Molière. De medverkande är Cecilia Larsson och Thomas Eriksson. Regi: Ann-Christine Magnusson, scenografi och kostym: Annika Arnell, ljus: Moa Blomqvist, ljud: Tina Paulsson, koreografi: Minna Krook.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-09
2016-10-09

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen TRUTH tisdagen den 11 okt. kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. TRUTH är ett drama, Verklighetsbaserad. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-10-11
2016-10-12

Jazz i Jemtland- Zoltán Csörsz Trio

Jazzkonsert med Zoltán Csörsz Trio på gamla teatern. Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Som femåring började han spela trummor i Ungern och vann som 9-åring (anmäld av mamman) en internationell talangtävling. Efter flytt till Sverige spelade han i och turnerade många år över hela Europa och USA med progrockbandet The Flower Kings och ingår sedan några år i pianisten Jan Lundgrens trio. De senaste åren har Zoltan spelat med europeiska och amerikanska jazz, pop, rock, hip hop band och musiker som Quincy Jones, Wha Wha Watson, James Moody, Billy Harper, Clark Terry, Scott Hamilton, Jonas Hellborg,Putte Wickman, Jan Lundgren, Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Svante Turesson, Jesper Thilo, Karsten Dahl, Nikolai Bentz, Tomas Frank, Ayi Solomon, Daila Faitelson, Lelo Nika, Dogge Doggelito, Papa Dee,Blossom Tainton, Sylvia Vrethammar, Lill Lindfors,LaGaylia Frazier, Jacques Werup, Viktoria Tolstoy, Sharon Dyall, Lill Babs, Lotta Engberg, Danska Radions Big Band och många andra. Orbán György började spela klassisk gitarr vid sex års ålder men bytte som artonåring instrument då han kände att basen var bättre lämpad för hans musikalitet och uttryck. Péter Rozsnyói på pianot representerade Ungern både 2006 och 2007 på Montreux Jazz Piano Competition. Trion kommer här att spela mycket av materialet från nyutgivna skivan Pain of an Angel. Missa inte chansen att få se och höra en exceptionellt kreativ ensemble. Péter Rozsnyói piano Orbán György kontrabas Zoltán Csörsz trummor

Musik
2016-10-13
2016-10-13

Bokens Dag 2016

Kom och möt 6 aktuella författare. Kristina Ohlsson med boken Sjuka själar, Roslund & Hellström med boken Tre minuter, Christina Kjellsson med boken Hela mitt liv och Catharina Ingelman-Sundberg med boken Rån och inga visor.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-10-13
2016-10-13

Namn och bygd - om ortnamn och ortnamnsforskning

Eva Nyman, professor vid Mittuniversitetet i Härnösand föreläser. Eva är ortnamnsforskare och har skrivit ett stort antal vetenskapliga artiklar i ämnet. Samlingssalen, Östersunds bibliotek

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-10-20
2016-10-20

Don Giovanni – Live på bio

Folkets Hus och Parker livesänder Don Giovanni från Met med Malin Byström i en av rollerna. Den 22 oktober 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.Simon Keenlyside gör sin Met-rolldebut som oförbätterlige förföraren i Tony Award-vinnaren Michael Grandages iscensättning av Mozarts mästerverk. Mets chefsdirigent Fabio Luisi leder en ensemble som består av Malin Byström som Donna Elvira och Hibla Gerzmava som Donna Anna. Serena Malfi gör rollen som Zerlina, Adam Plachetka som Leporello och Rolando Villazón i sin livesändningsdebut som Don Ottavio. I rollerna: Malin Byström (Donna Elvira), Hibla Gerzmava (Donna Anna), Serena Malfi (Zerlina), Rolando Villazón (Don Ottavio), Simon Keenlyside (Don Giovanni), Adam Plachetka (Leporello) Dirigent: Fabio Luisi Regi: Michael Grandage Scenografi och kläder: Christopher Oram Ljusdesign: Paule Constable Koreografi: Ben Wright Text: Svensk text Beräknad längd: 3 tim 45 min Visas: 22 oktober 19.00 Dörrarna öppnar 18:00

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
2016-10-22
2016-10-22

Don Giovanni - Live från Metropolitan på Bräcke Bio

Simon Keenlyside gör sin Met-rolldebut som oförbätterlige förföraren i Tony Award-vinnaren Michael Grandages iscensättning av Mozarts mästerverk. Mets chefsdirigent Fabio Luisi leder en ensemble som består av Malin Byström som Donna Elvira och Hibla Gerzmava som Donna Anna. Serena Malfi gör rollen som Zerlina, Adam Plachetka som Leporello och Rolando Villazón i sin livesändningsdebut som Don Ottavio. Möjlighet till buss från Östersund, bussen förbokas via mail eller telefon betalning erläggs på bussen eller vid entré. Folkets hus bekräftar via mail om buss avgår - kontaktuppgifter på hemsidan Telefon: 0693-35 34 33 Text: Svensk text Visas: 22 oktober 19.00 Framträdanden av I rollerna: Malin Byström (Donna Elvira), Hibla Gerzmava (Donna Anna), Serena Malfi (Zerlina), Rolando Villazón (Don Ottavio), Simon Keenlyside (Don Giovanni), Adam Plachetka (Leporello), Dirigent: Fabio Luisi, Regi: Michael Grandage

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
2016-10-22
2016-10-22

Lunchkonsert: Ömse

Estrad Norr presenterar lunchkonsert med Ömse. Marianne Nilsson - fiol & sång, Jan Hemmingsson - gitarr, flöjter & bas, Sandra Olsson - sång och Kent Nilsson - piano, dragspel

Musik
2016-10-26
2016-10-26

Jazz i Jemtland- The New York Jazz Exchange

Jazzkonsert med The New York Jazz Exchange på Movitz. Här bjuds en kvintett som säsongvis alternerar mellan USA och Sverige. Sean Nowell är bosatt i jazzmeckat New York och spelar ständigt på de olika klubbarna i stan, både med egna och i andras grupper. Med båda fötterna i den djupa jazztraditionen har han släppt flera skivor i eget namn och han spelar världen över, senast en längre turné i Kina med eget band. Leo Lindberg, nu 23 år, har redan en häpnadsväckande karriär bakom sig; slagverk, flöjt, trumpet, gitarr, kontrabas ... så småningom på pianopallen och på den vägen är det. Turnerar flitigt och är uppmärksammad i flera pris-och stipendiesammanhang bl.a. med solistpriset i tävlingen Young Nordic Jazz Comets. ”Hans tonkaskader är det en fröjd att lyssna till” är en del i en prismotivering och själv anser han att det måste svänga om musiken. 2014 släppte han sin första egna skiva Leos Bag. Fredrik Olsson på gitarr är en del av den svenska jazzscenen sedan länge och numera New York-boende Lars Ekman är även en spännande solist på sin bas. Moussa Fadera, som ersätter Joe Abba på trummorna, känner vi väl till från många spelningar i Jämtland. Följ med på en resa rakt ner i huvudströmmen av jazz i mainstreamens och bebopens anda. Standardlåtar, ballader, evergreens, blues m.m. där sväng, glädje och samspel står i fokus. Sean Nowell tenorsaxofon Fredrik Olsson gitarr Leo Lindberg klaviatur Lars Ekman bas Moussa Fadera trummor

Musik
2016-10-27
2016-10-27

Kulturdag - Silsjönäs

”Kulturdag” i Silsjönäs Bygdegård. Det är konsthantverksförsäljning av hemslöjd, vantar, sjalar, kläder och bröd samt handpapperstillverkning. Servering och mycket mera

Dagsprogram
Hantverk/Hemslöjd
2016-10-30
2016-10-30

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen HRÚTAR tisdagen den 1 nov. kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. HRÚTAR är ett drama. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén - det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-01
2016-11-02

Spöknatta - Strömsund

Strömsunds Köpmannaförening anordnar varje höst "Spöknatta" det går ut på att alla klär ut sig efter bästa förmåga och går runt i butikerna som har extra erbjudanden under kvällen. En kväll när man minst anar det kan springa på små (och stora) häxor, troll, spöken, gastar och annat oknytt. Utlottningar av bästa klädsel med mera.

Dagsprogram
Barnaktiviteter
2016-11-03
2016-11-03

Lodge & Lya - Hus & hem och fritids mässa

Hus- och hemmässan är en mötesplats för dig som gillar färg, design, bygg, inredning och mat. Våra lokala matproducenter ger dig närproducerade smakupplevelser. Mässan som blivit en succé lockade förra året 7300 besökare och ett 70-tal utställare. Under dagarna är det även föreläsningar från kända TV-profiler samt information om nyheter och den utveckling som sker i Destination Vemdalen just nu. Mässan pågår i två dagar fredag och lördag.

Utställningar
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Matupplevelser
2016-11-04
2016-11-05
Tags: pagang

Vårt klot är så ömkligt litet

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Uppsala, berättar om jorden ur kosmiskt perspektiv. Ulf är en flitig och populär föreläsare och har deltagit i flera radio-och TV-program. Hans tidigare böcker behandlar på ett populärvetenskapligt sätt det senaste om strängteori, mörk materia, kosmologi, mm. Hans fjärde bok, som utkommer i höst, har ovanstående titel och beskriver vår sköra och osäkra tillvaro på jorden. Håller vi på att förstöra våra förutsättningar för att överleva? Är vi ensamma i universum eller finns det andra som delar vår belägenhet? Wargentinsskolans aula

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-09
2016-11-09

Jazz i Jemtland- Peter Asplund Aspiration

Jazzkonsert med Peter Asplund Aspiration på gamla teatern. Peter Asplund är en av Sveriges främsta trumpetare. Eller varför inte säga som det är? Han är en av Europas eller till och med världens bästa trumpetare! A fantastic musician who always plays straight from the heart har någon skrivit någonstans. Peter har vunnit Orkester Journalens ”Gyllene Skiva” två gånger, varit Grammis-nominerad tre gånger och erhållit otaliga priser, bl.a. det prestigefyllda franska Django D ́Or i kategorin ”Contemporary star of jazz.” Och nu besöker han åter igen Jämtland. Under de senaste åren har han utvecklat en akt där hans, för publiken redan kända trumpetspel, blandas med jazzsång och underhållande monologer. Som vanligt finns basisten Hans Andersson och Johan Löfcrantz Ramsay som startade sin karriär på trummorna redan i femårsåldern med vid Asplunds sida och gruppen fullbordas med den danske suveräne pianisten Jacob Christoffersen. Musiker som spelat med alla de stora namnen inom olika musikgenrer. Välkomna till denna moderna jazzakt med musik hämtad ur den Amerikanska sångboken, varvat med nyskriven musik. Repertoaren tar avstamp i Peters senaste kritikerrosade skiva ”Aspiration – Home safe... and sound”. Peter Asplund trumpet, sång Jacob Christoffersen piano Hans Andersson bas Johan Löfcrantz Ramsay trummor

Musik
2016-11-10
2016-11-10

Krogshow Barbados - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Häng med till Karibiens kritvita stränder! Dansbandet Barbados som firar 20 år kommer till Strömsund med sin effektfulla show "Caribbean Nights" Dans, underhållning, fördrink och trerätters middag med lagom heta smaker utlovas. Måltidsdryck ingår och så finns det möjlighet att köpa till vin och öl i baren. Arrangemanget genomförs 11 och 12 november

Nöjen
Dans
Musik
2016-11-11
2016-11-11

Krogshow Barbados - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Häng med till Karibiens kritvita stränder! Dansbandet Barbados som firar 20 år kommer till Strömsund med sin effektfulla show "Caribbean Nights" Dans, underhållning, fördrink och trerätters middag med lagom heta smaker utlovas. Måltidsdryck ingår och så finns det möjlighet att köpa till vin och öl i baren. Arrangemanget genomförs 11 och 12 november

Nöjen
Dans
Musik
2016-11-12
2016-11-12

Konstutställning - Backe

Kl. 12:00 öppnar vi för mingel, konstutställning, tipsrunda och Fjällsjö konstförenings konsttävling för barn & unga. 15:00 startar årsmötet med fika, konstlotteri och musikunderhållning. Fikat kostar 30kr/person.

Utställningar
Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Konstateljé/Galleri
2016-11-12
2016-11-12

Rickfors, Rogefeldt & Hylander (RRH)

Mikael Rickfors, Pugh Rogefeldt och Dan Hylander i samma band? Är det möjligt? Vingar, Ray Montana Band, Grymlings, Guldgruvan, Hog Farm, Aftonfalkar, Gullvivor och Skuggor i Skymningen på Små Lätta Moln, allt i ett och samma turnéprojekt? Se artisterna som skapat en stor del av den svenska rockhistorien, tillsammans på scen för första gången. Med hitsen, med nyskrivet material, med all den energi och erfarenhet som fyra decennier i rockens tjänst kan ge.

Musik
2016-11-16
2016-11-16

Barnteater: Vår version av Askungen

Den här kända sagan berättas på ett alldeles speciellt sätt med hjälp av improvisation, humor, dans och trams. Tillsammans med publiken skapas en aldrig tidigare visad version av Askungen. Till exempel ställer sig gruppen frågorna vi alla räds svara på; Vad ska jag ha på mig? Vad har jag egentligen för skostorlek? Och vad är väl en bal på slottet?Teater Imba, från Linköping, består av Lena Ilmarson, ­Christian ­Svensson och Thomas Häggström. Gruppens signum har blivit att arbeta med sin alldeles egna version av Story­telling. Att utan rekvisita och med utgång i ett fysiskt historieberättande skapa föreställningar för alla åldrar.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-20
2016-11-20

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen LA TÊTE EN FRICHE tisdagen den 22 nov kl. 19.00 på Folkets Hus i Sveg. Komedi, drama. Frankrike 2011 En komedi om en ensam enstöring som blir vän med en mycket äldre kvinna. Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-22
2016-11-23

Lunchkonsert: En stund med Billie Holiday

Estrad Norr presenterar lunchkonsert med "En stund med Billie Holiday" Hildegun Forslund - sång, Kjell Fredriksson - saxofon, Björn Scharin - gitarr, Hans Lundhag - bas och Lasse Forsberg - slagverk

Musik
2016-11-23
2016-11-23

Föreläsning med Daniel Mendoza: Det här är min sanning!

Daniel Mendoza – Grundaren av Good News Magazine och författare till romanen – Den Enda, är idag en mycket uppskattad föreläsare och anlitas riket runt för att inspirera genom bland annat medveten optimism och konstruktivt engagemang.Genom mina föreläsningar vill jag INSPIRERA och ge insikter man kan ta med sig, som förhoppningsvis räcker länge, kanske hela livet. Föreläsningarnas uppgift är att skapa INSIKTER som ger medvetenhet. Medvetenhet om att VI som individer kan påverka. Det ger optimism. Medveten optimism. Att medvetet påverka genom sitt sätt att TÄNKA och AGERA, är första steget mot engagemang. Att sätta mål för engagemanget är att göra det konstruktivt. Konstruktivt engagemang. Engagemang är idag en förutsättning för ökad livskvalitet för alla varelser på vår jord. Alla mina föreläsningar grundar sig i min egen historia och i mitt arbete med Good News Magazine där jag arbetar för att sprida OPTIMISM och FRAMTIDSTRO. Alla mina föreläsningar berör ämnen som mänskliga och djurens rättigheter, barnuppfostran, KÄRLEK till livet, kärlek till våra respektive och i synnerhet till oss själva som individer. Och framför allt, våra skyldigheter gentemot varandra, andra och kommande generationer.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-11-24
2016-11-24

Föreställning: Thomas Petersson - Tillbaka i verkligheten

En helt ny enmansshow av och med Röinges roligaste man Thomas Petersson. Efter de senaste succéerna med Best of och skakad inte störd, är det nu äntligen dags för denna sympatiske hallännings tredje komiska monolog "Tillbaka i verkligheten".Under förra turnéns slutspurt gick jag som vanligt ut i foajén för att säga adjö till publiken. En herre kom fram, med sin rock över armen, tog min hand och tackade för kvällen och sa: Jaha du Thomas, när kommer du tillbaka med nästa show? Bara så vi vet när vi skall köpa biljetter till nästa gång! En varm känsla spred sig i mig och jag förklarade att, det kan nog dröja ett tag innan jag har fått ihop en ny show. Jag tänkte efteråt att, vilken ynnest att ha en så fantastisk publik! Och sen tänkte jag, dags att börja jobba på nästa show… och genast var jag: Tillbaka i verkligheten! Det är så enkelt som att vi behöver skratta. Åt eländet, åt oss själva och makten och härligheten. Skall en pajas som Donald Trump bli president i Amerika? En missnöjespolitiker som med hatfull retorik påstår att det finns enkla svar på svåra frågor och får folket att tro att allt är migranternas fel!! Det skulle ju aldrig vi svenskar gå på… eller? Finns det något som är genomtänkt? Om du varit på tre olika ställen där det luktar hundskit, så kan det varit du själv som har trampat i det, om du bara tänker till. Även om många tycker att allt är sämre nu, så var egentligen bara framtiden bättre förr! Hur mycket kärlek och glädje kan du få för en tjuga? Hur tänkte sexbunker-läkaren? Vad betyder Paddan? Vilken diet gäller i morgon? Är Taj Mahal en servitris? Mycket glädje och en livsuppehållande dos av trams garanteras. Ser fram emot att träffa er! Föreställningen är ca 2 timmar inklusive paus.

Bygdespel/Teater/Bio
2016-11-26
2016-11-26

Ankarede i advent

Stämningsfull Julmarknad och konsert i Ankarede kapell. Biljetter finns för försäljning eller bokning From 1 November på ICA Blåsjöfjäll och hos Ebbis Det går att boka biljetter hos Lotta Falk på Tfn.073-1803341. Vill ni boka marknadsplats så ring Helena på Tfn 0731-811389. Välkomna! Välkomna hit och njut av Ankarede i vinterskrud,

Auktioner/Marknader
Musik
2016-11-26
2016-11-26
Tags: ankarede

Lunchkonsert: RASK

Fredrik Emanuelsson, sång och gitarr Aska Staf, dragspel Jonas Staf, flöjt, bas och slagverkKonserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-11-30
2016-11-30

Konsert med Roger Pontare - Mitt Vinterland

Roger Pontare är en av landets mest erkända och omtyckta manliga sångare med en mångsidighet som slår de flesta….inte många kan med full trovärdighet och timing sjunga Sinatra, Ray Charles, schlager och musikal. Tidigare års julturné var en stor succé med utsålda hus på mer än hälften av orterna och stående ovationer i princip överallt.

Musik
2016-11-30
2016-11-30

Jazz i Jemtland- Björkologi

Jazzkonsert med Björkologi på Movitz. Björkologi är frukten av ett musikaliskt samarbete mellan två isländska kvinnor, pianisten Anna Greta Sigurdardottir och sångerskan Stina Agustsdottir, som båda är bosatta i Stockholm. Den isländska storstjärnan Björk Gudmundsdottir med artistnamnet Björk hade redan år 2003 sålt över 15 miljoner album och är känd och populär världen över inom en rad olika genrer som rock, jazz, folk och klassisk musik. Sommaren 2015 gjorde gruppen en Islandsturné med Björkologi, som blev en klar succé. Musiken och arrangemanget hyllades stort i olika tidningar och media på Island. Max Schultz är en av de svenska toppgitarristerna som inte besökt oss på länge medan Sebastian Ågren, bl.a. var med på trummor i riviga unga bandet Neighbourhood hösten 2011. Och igen, ett besök av multiinstrumentalisten Leo Lindberg, men nu på basen. Konserten är en djupdykning i Björks musik i jazzarrangemang och består av låtar från alla hennes skivor, allt från Debut 1993 till Vulnicura år 2015.

Musik
2016-12-01
2016-12-01

Musikföreställning: Paris Midi, Paris Nuit

Camilla Ringquist sjunger franskt i en hyllning till Paris och fransk chanson. Piaf, Brel, Barbara, Léo Ferré, Gilbert Bécaud och egna franska sånger.Camilla Ringquist är sångerska, kompositör, musiker och manusförfattare. Hon började komponera redan vid 13 års ålder och har gett konserter och egna föreställningar på en mängd scener i Stockholm och ute i landet. Hon har även sjungit franskt i Paris. "Mon Amour Bleu" - Camillas hyllning till Édith Piaf - har spelats för fulla hus på Olympiateatern i Stockholm sedan premiären 2013.

Musik
2016-12-01
2016-12-01

Julbord - Gubbhögen

Andra adventshelgen serveras Gubbhögens julbord med början kl.18.00 i Bygdegården. Live-musik. Lotterier. Efter julbordet , kaffet och dragningen på lotterierna blir det dans. Anmälan är bindande och görs till 0670-801 00, 800 74, 800 87.

Dans
2016-12-03
2016-12-03

Svegs Filmstudio visar

Svegs Filmstudio visar filmen SOPHELIKOPTERN tisdagen den 6 dec. kl. 19.00 Drama, Sverige 2015 Manus och regi: Jonas Selberg Augustsén Terminskort ( 250:-) är obligatoriskt och löses vid entrén- det går ej att se enstaka filmer utan terminskort.

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2016-12-06
2016-12-07

50-års fest i butiken - ICA Simonson 50 år

Simonsons Handelsbod - ICA Supermarket fyller 50 år 2016 och det kommer att firas under hela året! Just precis den här dagen för 50 år sedan öppnade paret Simonson dörrarna till sin nya butik vid Vattudalstorget. Då fick alla kunder som köpte 1 kg kaffe åka Rolls Royce - ICA firar födelsedagsbarnet med att sätta samma prislapp på en del varor som det var 1966. Finfina erbjudanden med andra ord, ICA bjuder också på kaffe, tårta och saft.

Övriga evenemang
Affär
2016-12-06
2016-12-06

Özz Nûjen & Måns Möller - Sveriges Historia

Özz Nûjen och Måns Möller förenas på scen i showen - Sveriges historia -" den nakna sanningen.Efter de senaste succéerna på teatrar, konserthus och SVT med sina respektive föreställningar -Statsminister Özz Nûjen- och -Jävla Pajas - det skojar du inte bort- så förenas två av Sveriges största komiker: Özz Nûjen och Måns Möller. I föreställningen -Sveriges Historia - den nakna sanningen- tar de sig an ämnet Sveriges historia och frågor som -Har Gustav Vasa egentligen åkt Vasaloppet?-, den eviga -Rysskräcken -" nu och då- och -Hur blev egentligen Sverige kristet? Vi kan konstatera att slutsatsen beror på vem som har skrivit historien och när det gäller de två kombattanterna och bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller kan vi ana att det här kan sluta precis hur som helst. De båda komikerna tycker ju väldigt olika om väldigt mycket, men tycker väldigt mycket om varandra. -Sveriges Historia -" den nakna sanningen- ger sig ut på Sverige turné med start i Halmstad den 28 januari och spelas våren 2016 på ett flertal orter ute i Sverige. Publiken kan förvänta sig att både roas och oroas när Özz och Måns tar sig an "Sveriges historia - den nakna sanningen. Längd: ca 90min

Bygdespel/Teater/Bio
2016-12-06
2016-12-06

Lunchkonsert: Decibel

Välkommen på lunchkonsert i Gamla kyrkan idag med Roger Rådström som körledare för kören Decibel!Konserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-12-07
2016-12-07

L'Amour de loin - live från Metropolitan på Bräcke Bio

Folkets Hus och Parker livesänder L'Amour de loin från Metropolitan i New York komponerad av finska Kaija Saariahos, vilket blir första gången på över 100 år Met har en kvinnlig tonsättare. Den 10 december 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige. Finska Kaija Saariahos opera blir den första operan på Met komponerad av en kvinnlig tonsättare sedan 1903. Den är därmed den första livesända operan från Met av en kvinnlig kompositör. Det blir även första live-operan som leds av en kvinnlig dirigent, Susanna Mälkki. Verket hade premiär på Salzburgfestivalen år 2000 och är en av de mest prisade operorna under de senaste åren. Regissör för Saariahos längtansfyllda medeltida drama är den legendariske Robert Lepage. Operan är samproducerad med L'Opéra de Québec, där den hyllades förra sommaren, i samarbete med Ex Machina. Finska dirigenten Susanna Mälkki debuterar på Met, stjärnorna Susanna Phillips som Clémence, Eric Owens som Jaufré, och Tamara Mumford som Pilgrimen, som bär kärleksbudskap mellan dem. Möjlighet till buss från Östersund, bussen förbokas via mail eller telefon betalning erläggs på bussen eller vid entré. Folkets hus bekräftar via mail om buss avgår - kontaktuppgifter på hemsidan Telefon: 0693-35 34 33 Text: Svensk text

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
2016-12-10
2016-12-10

Sofia Karlsson & Martin Hederos - Julkonsert

Förra årets släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos sitt gemensamma album ”Stjärnenätter (Sånger om julen)”. Både albumet och dess efterföljande turné möttes av en strid ström av erkännanden från både publik och kritiker. Sofia Karlsson och Martin Hederos levererade en genuin känsla av julfrid som sträckte sig långt bortom glöggkoppar och paketpapper. Nu ger sig duon återigen ut på en gemensam turné - en välkommen nyhet för de som blev utan biljett på förra årets helt utsålda turné.

Musik
2016-12-12
2016-12-12

Lunchkonsert: Frösö Gospel

Frösö Gospel Mats Ternvall, körledare Ingvar Bergner, pianoKonserterna presenteras av Estrad Norr där svenska kyrkan är medarrangör. Hjärtligt välkommen till en fin stund mitt i veckan. Programmets längd är ca 45 min.

Musik
2016-12-14
2016-12-14

I Juletid

Välkommen till I Juletid – Sveriges största julturné För fjortonde året i rad bjuder Magnus Johansson och Marcus Ubeda in till ett stämningsfullt julfirande. I år med specielle gästen Christer Sjögren! Christer Sjögren behöver egentligen ingen närmare presentation, men hans engagemang inom inte minst julmusik och andlig musik borgar för en julkonsert utöver det vanliga! I Juletid i år är större än någonsin, närmare 60 konserter kommer det bli runtom i landet. Närheten till publiken och julglädje är centralt i en I Juletid-konsert, och inte minst närheten är något som omvittnat särskiljer I Juletid. Som vanligt när det gäller I Juletid bjuds det på traditionell julmusik och Christer kommer framföra en rad personliga favoriter som garanterat värmer hjärtat med julnostalgi. Lägg därtill Magnus trumpet och Marcos vackra arrangemang, så fyller julstämningen varje vrå av konsertlokalen. På Frösön och i Berg medverkar också lokala Sunne-Norderö kören.

Musik
2016-12-14
2016-12-14

Jonas Gardell - 30 år tillsammans

30 år tillsammans. Jonas Gardell är ensam på scenen men tillsammans. Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark. Det här är INTE en best of-show. Det är INTE en greatest hits-kavalkad utan en skitrolig föreställning om åren som gått, drömmarna som sprack och segrarna som vanns. På de här 30 åren har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att vara nån som blivit välkomnad in, rentav folkkär.

Musik
Övriga evenemang
2016-12-14
2016-12-14

World Junior-B Curling Championship i Östersund

I januari 2017 kommer Östersund Arena fyllas med curlingungdomar från hela världen. Då arrangeras World Junior-B Curling Championship i Östersund med närmare 50 lag från hela världen. Tävlingarna kommer att arrangeras i Östersund Arenas A-hall. Välkomna!

Sport
2017-01-03
2017-01-10

Soran Ismail & Magnus Betnér - En skam för Sverige 2

2013 hade Magnus Betnér och Soran Ismail premiär med "En skam för Sverige". Den gemensamma turnén såldes ut över hela landet, hyllades i media och utsågs till "Årets föreställning" på Svenska standup-galan. Nu är de tillbaka med den fristående uppföljaren "En skam för Sverige 2”. I "En skam för Sverige 2” delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll. De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. "En skam för Sverige 2” kommer inte lämna någon oberörd. Längd: ca 2,20 inkl paus.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-02-09
2017-02-09
2017-02-10
2017-02-10

Pistolskytte - SM 2017

Under sex dagar i juli kommer SM i Nationellt pistolskytte att skjutas i Östersund. Den 11-12 juli kommer SM i Militär snabbmatch att skjutas och 13-16 juli är det dax för det Nationella SM:et. Det gäller precisionsgrenarna samt fältgrenarna.Plats: Lungre "skyttecentrum" ca 10 km från Östersund (bilväg) och 6 km ifrån korsningen E14/riksväg 87, utefter riksväg 87.

Sport
2017-07-11
2017-07-16

Åsele Marknad

Under några dagar årligen genomgår Åsele samhälle en total omvandling. Omkring 150 000 personer invaderar orten under fyra mycket hektiska marknadsdagar. Åsele Marknad har växt från en ordinär marknad till att i dag vara Norrlands största folkfest och en av landets allra största marknader. Marknadshandlare och besökare trängs runt om i samhällets centrala delar, alltid tredje helgen i juli, och den som vill titta i alla marknadsstånden har en dryg uppgift. Det handlar om över tre och en halv kilometer marknadsstånd om man skulle rada upp alla efter varandra. Omkring 400 marknadshandlare har cirka 1 200 tremeters marknadsstånd. Åsele Marknad har under åren utvecklats till att bli ett begrepp. Det är inte bara en marknad, utan Marknaden, som andra marknader jämför sig med. Det är den ofantliga storleken, som är svår att greppa för någon som inte varit i Åsele under dessa dagar, som gör Åsele marknad så speciell, och att den går runt efter gatorna i ortens centrum.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Dans
Musik
Utställningar
Dagsprogram
Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14
2017-07-15
2017-07-15
2017-07-16
2017-07-16
2017-07-17
2017-07-17Hej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av