Artiklar och produkter
Nyhetsflöden
Länkar

Evenemang

Kultur- och sportevenemang

Evenemang

I Jämtland Härjedalen finns evenemang i många kategorier. Kanske lockar världsmästerskap i skidskytte eller alpin skidåkning, kulturella inslag som en Shakespeare-teater i Döda Fallet, att lyssna på artister i världsklass på Storsjöyran eller att besöka ett traditionellt krus-kalas (krus=kakor). Välj mellan Bruksvallarna Game Fair, Årefjällsloppet, AXA Fjällmaraton, Jamtli JulmarknadStorsjöcupen, Åre Mountain Festival, Lodge & Lya Vemdalen, Work Out ÅreÅre Höstmarknad och mycket mer.

2 x VM 2019

Vi har gjort det förut och vi gör det igen. År 2019 står Jämtland Härjedalen värd för inte bara ett utan två världsmästerskap. Alpina VM i Åre arrangeras i februari följt av VM i skidskytte i Östersund som går av stapel i mars. Välkomna till VM-regionen Jämtland Härjedalen!

Foto: Nisse Schmidt – Frida Hansdotter

loading image

Getting new items..


Evenemang

Välj filter
Utställningar
Sport
Bygdespel/Teater/Bio
Musik
Möte/Föreläsning/Filmvisning
Dagsprogram
Övriga evenemang
Nöjen
Dans
Auktioner/Marknader
Bingo
Nattliv
Sortera resultat

Heli-crosscountry

Bara en pilot, en erfaren guide, dina vänner och massor av orörd snö. Helikoptern tar dig till Skarsfjället vid norska gränsen alternativt till Helgas, Sveriges sydligaste glaciär och det högsta fjället söder om Polcirkeln. Vi blir avsläppta vid fjället och vi skejtar tillbaka till Fjällgården i Ramundberget.

Sport
Guidade turer
Skidåkning - längd
2016-05-18
2017-05-01

Opera i Berget

Tänk dig att få höra skön sång från musikalens värld mitt i en sagoskog där du sitter under klippblock stora som hus. Du har gått dit på en vindlande stig över stock och sten eller åkt över viken i en eka. När solen är på väg ner är det fikapaus mellan akterna, nere vid sjöstranden. Kaffet kokar över brasan. Efter pausen är det visor och pop i sommarkvällen, kanske med ackompanjemang av myggornas vinande. Hemfärden går längs stigen, nu upplyst av marschaller. Vittrorna vinkar vänligt farväl.

Bygdespel/Teater/Bio
Musik
Aktiviteter
Natur
Året runt

Vilhelmina Folkets Hus Bio

Biosalong har plats för 200 besökare och har modern och bra teknik för bästa möjliga filmupplevelse. Här ser du de senaste och bästa storfilmerna, ibland något efter storstädernas biografer men ibland lika tidigt eller till och med före. Popcorn, läsk och godis kan du köpa i vår cafeteria. Biokassan & Cafeterian öppnar 1 timme före filmvisning, och stänger då filmen börjar.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2016-08-15
2017-06-22
Tags: bio, film,

BIO: Hundraett-åringen

HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv. I rollerna: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander Regi - Felix Herngren, Måns Herngren Speltid - 0 min Genre - Komedi Åldersgräns - Ej angivet

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-18
2017-01-18

Azena - konsert

Estrad Norr öppnar spelsäsongen 2017 med ett nyskrivet verk av Waldemar Swiergiel. Beställningen av verket är en viktig del i arbetet med att lyfta fram och stimulera kulturskapare i regionen. Waldemar Swiergiel kom till Sverige från sitt hemland Polen för första gången i början av 80-talet. I Polen var Waldemar redan en etablerad musiker med deltagande i festivaler, tv- och radiokonserter och skivinspelningar. Han hade varit anställd vid en symfoniorkester och arbetat som studiomusiker, arrangerat och skrivit egen musik samt turnerat som solist med olika orkestrar. Waldemar har alltsedan tidigt 80-tal varit en ypperlig resurs i Östersunds och länets musikliv. Han har jobbat som solist och förstärkare i många musikaliska konstellationer, han har varit en inspirerande pedagog, han har arrangerat och komponerat musik för åtskilliga ensembler och har tagit värdefulla initiativ för olika kultur- och musikprojekt. Han är en musikalisk allätare, en gränsöverskridare som arbetar med allt från jazz och populärmusik till klassisk och nyskapande konstmusik. Waldemar finns i tradjazzgruppen Wolverine Jazz Band, jazzkvartteten Modus Vivendi, WaldemarSwiergielTrio WST och trompianofagocello-projektet TPFC. För Waldemar Swiergiel är musiken inte bara ett jobb, utan en livsstil. Hela hans liv är musik och med den mångsidighet han besitter kan det aldrig vara tråkigt. Waldemar Swiergiel kom till Sverige från sitt hemland Polen för första gången i början av 80-talet. I Polen var Waldemar redan en etablerad musiker med deltagande i festivaler, tv- och radiokonserter och skivinspelningar. Han hade varit anställd vid en symfoniorkester och arbetat som studiomusiker, arrangerat och skrivit egen musik samt turnerat som solist med olika orkestrar. Waldemar har alltsedan tidigt 80-tal varit en ypperlig resurs i Östersunds och länets musikliv. Han har jobbat som solist och förstärkare i många musikaliska konstellationer, han har varit en inspirerande pedagog, han har arrangerat och komponerat musik för åtskilliga ensembler och har tagit värdefulla initiativ för olika kultur- och musikprojekt. Han är en musikalisk allätare, en gränsöverskridare som arbetar med allt från jazz och populärmusik till klassisk och nyskapande konstmusik. Waldemar finns i tradjazzgruppen Wolverine Jazz Band, jazzkvartteten Modus Vivendi, WaldemarSwiergielTrio WST och trompianofagocello-projektet TPFC. För Waldemar Swiergiel är musiken inte bara ett jobb, utan en livsstil. Hela hans liv är musik och med den mångsidighet han besitter kan det aldrig vara tråkigt.

Musik
2017-01-20
2017-01-20

Opera Romeo & Julia av Gounod

Var: Bräcke Folkets Hus När: januari 21 19:00 PM Romeo & Julia, Gounod -Direkt från Metropolitan New York! Buss från Östersund Förbokning av buss sker på 0693-35 34 33 (8.00-16.00 Mån-Tor, 8.00-14.30 Fre) Pris: 160kr t/r (Min. 20 platser förbokade för genomförande av resa, endast förbokning!) Välkomna! Det eldfängda paret Vittorio Grigolo och Diana Damrau återförenas i en ny version av Gounods opera efter Shakespeares klassiker. Damrau gör sin rolldebut som Julia i Bartlett Shers nya uppsättning under ledning av Gianandrea Noseda. Elliot Madore är Mercutio och Mikhail Petrenko är Broder Laurent. Shers iscensättning är en uppsättning från La Scala, som ursprungligen hade premiär vid Salzburgfestivalen 2008. I rollerna: Diana Damrau (Julia), Vittorio Grigolo (Romeo), Elliot Madore (Mercutio), Mikhail Petrenko (Broder Laurent) Text: Svensk text Beräknad längd: 3 tim 30 min

Nöjen
Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-21
2017-01-21

Balans och Provokation - utställning

Samtida konst från Burma/Myanmar, utställningen visas i samarbete med Färgfabriken. Unga konstnärer från Burma. "Det är en frisk vind från Burma som möter en på Färgfabriken. Konstnärerna har alla ett starkt eget uttryck, samtidigt som de kompletterar varandra. Från olika utgångspunkter riktar de blicken mot en nation i vardande. En komplex krock mellan tradition, marknadsliberalism och demokrati. Även estetiskt hänger verken samman. Alla är utsökt ljusa och avskalade, men vassa färgstarka inslag signalerar en inneboende konflikt och smärta. – Julia Svensson, DagensNyheter"

Utställningar
2017-01-21
2017-02-24

Pistvakt & Pjäx Pistols in consert

Nu är äntligen Pistvakt tillbaka i Östersund och på Gamla Teatern med en sprakande, glödande och kärleksfull sång- och dansafton.En pärskans underbar och unik kväll fylld med Gaj och Partaj.

Musik
Övriga evenemang
2017-01-21
2017-01-21

Östersund Ski Festival

Kom och va med i Östersund Ski Festival! Ett arrangemang för motion och elit i alla åldrar som arrangeras på Östesunds Skidstadion. Lilla Östersundsspelen lördag 21 januari Barn och ungdomstävling med två deltävlingar. Ski Marathon söndag 22 januari Från 9 år och uppåt och går i klassisk stil med masstart. Distanserna är 5 km, 10 km, 21 km, 42 km och är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Alla som åker i mål i söndagens tävling är med i utlottningen av en ny Volvo V60 Laddhybrid.

Sport
2017-01-21
2017-01-22

Filmrullen i Kaxås

"Filmrullen" är en turnerande buss lastad med teknik och handledning för digitalt skapande. Vi vänder oss till dig som är mellan 12 och 25 år och sugen på att prova på, lära dig mera och utvecklas inom foto och film. Vi animerar, filmar, fotar & redigerar - kom & häng med oss - inga förkunskaper krävs! Kontakta oss om du har särskilda behov. Vår personal pratar engelska.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-01-23
2017-01-23

Ljusår - ett år av ljus

Se ljusåret ur Astrofotografen Göran Strands perspektiv. Följ med på en resa till solen, månen, Vintergatan, de nattlysande molnen och de mäktigaste av norrsken.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-01-26
2017-01-26

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-01-26
2017-01-26

Bio Varglyan Valsjöbyn Skönheten i allt

När en framgångsrik reklamare drabbas av en personlig tragedi och drar sig tillbaka från livet skapar hans vänner en drastisk plan för att nå honom innan han förlorar allt. Genom att drivas till gränsen tvingas han nu möta sanningen på ett oväntat och djupt mänskligt, vis. Av Oscar®belönade regissören David Frankel kommer ett drama om hur stor sorg kan innehålla vackra ögonblick och hur kärlek, tid och död tillsammans utgör ett liv värt att leva. I övriga roller ser vi bl.a. Edward Norton, Keira Knightley, Oscar®belönade Kate Winslet och Helen Mirren.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2017-01-27
2017-01-27

Isracing - seriematch

Deltävling 6 av totalt 10 i svenska serien. Ta med familjen, kompisarna, ryggsäcken med något värmande, kanske en stol och ett gott humör. Denna typ av tävling är väldigt underhållande och det går undan. Motorcyklarna som används har två växlar, saknar broms och körs på metanol. Hjulens däck är belagda med max 28mm långa vassa stålnabbar för att ge maximalt fäste i isen, fästet gör att motorcyklarna kan hålla en mycket hög kurvhastighet. I varje heat tävlar fyra förare som kör fyra varv per heat. Vinnaren i varje heat tilldelas 3 poäng, tvåan 2 poäng, trean 1 poäng medan siste man blir utan.

Evenemang
Dagsprogram
Motor
2017-01-27
2017-01-27

Aktuellt på Magneten Krokom Samtala med en politiker

Samtala med en politiker. Representanter från Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna finns på plats.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-01-27
2017-01-27

Bio Varglyan Valsjöbyn Bamse och häxans dotter

Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2017-01-28
2017-01-28

Ludde och hans lillasyster, teater 2-5 år

I enkla vardagssituationer skildras de yngsta barnens undran, glädje och konflikter. Hur ska man sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig? En pjäs om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och leka ihop med fantasins hjälp. I föreställningen blandas skådespeleri, musik, figurspel och tokerier på rätt nivå för smååringar. Ludde och hans lillasyster Gnutta förekommer i 25 små böcker av Ulf Löfgren. Teater för barn 2-5 år med teatergruppen Ung utan pung.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-28
2017-01-28

Bio Varglyan Valsjöbyn Skönheten i allt

När en framgångsrik reklamare drabbas av en personlig tragedi och drar sig tillbaka från livet skapar hans vänner en drastisk plan för att nå honom innan han förlorar allt. Genom att drivas till gränsen tvingas han nu möta sanningen på ett oväntat och djupt mänskligt, vis. Av Oscar®belönade regissören David Frankel kommer ett drama om hur stor sorg kan innehålla vackra ögonblick och hur kärlek, tid och död tillsammans utgör ett liv värt att leva. I övriga roller ser vi bl.a. Edward Norton, Keira Knightley, Oscar®belönade Kate Winslet och Helen Mirren.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2017-01-28
2017-01-28

Fiskepremiär på Mörtsjön lördag 28/1 kl.09.00-15.00

Vinterfiskepremiär på Mörtsjön lördag 28 januari kl.09.00-15.00 fiskekortförsäljning vid infarterna kr.150 / 5 st.fiskar. Arrangör Storåsen-Albackens fvof.

Övriga evenemang
Fiske
2017-01-28
2017-01-28

Hissmoforsspelen Tävling Friidrott Ås

Friidrottstävling för ungdomar från 8 år och uppåt samt seniorer. Tävlingen går av stapeln sista helgen i Januari. Arrangemanget är en årligen återkommande friidrottstävling. Servering: Vi säljer billigt fika i hallen.

Dagsprogram
2017-01-28
2017-01-28
Tags: upplevstorsjon

Bio Varglyan Valsjöbyn Bamse och häxans dotter

Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams.

Bygdespel/Teater/Bio
Dagsprogram
2017-01-29
2017-01-29

Ludde och hans lillasyster, teater 2-5 år

I enkla vardagssituationer skildras de yngsta barnens undran, glädje och konflikter. Hur ska man sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig?En pjäs om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och leka ihop med fantasins hjälp. I föreställningen blandas skådespeleri, musik, figurspel och tokerier på rätt nivå för smååringar. Ludde och hans lillasyster Gnutta förekommer i 25 små böcker av Ulf Löfgren. Teater för barn 2-5 år med teatergruppen Ung utan pung.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-01-29
2017-01-29

Konst-yoga på Jamtli

Prova på ett yogapass omgiven av konst. En mjuk form av yoga, med lugna enkla rörelser till musik. Inga förkunskaper behövs. Instruktör är Greta Toreskog-Beckman, kl 14.00–15.00.

Sport
Övriga evenemang
2017-01-29
2017-01-29

Dans till Blender

Äntligen är det danskväll! Kom och skaka loss till kvällens band på OSD. Vi ses på dansgolvet!Köket erbjuder: 2-rätters danssupé 285:- Boka bord på: / 063-664 95 00 senast fredag 16:00.

Dans
Musik
2017-01-29
2017-01-29

Tåsjödalen Classic Ski

Tåsjö IF välkomnar alla skidåkare till tävlingen Tåsjödalen Classic Ski söndagen den 29 januari. D/H Motion 41 km samt D/H Motion 22,5 km samt ungdomsklasser startar och går i mål på Ångermanlands högsta berg, Tåsjöberget. Arr: Tåsjö IF i samarbete med Tåsjö snöskoterklubb och Tåsjöbergets fritidsanläggningar.

Evenemang
Sport
Skidåkning - längd
2017-01-29
2017-01-29

Hissmoforsspelen Tävling Friidrott Ås

Friidrottstävling för ungdomar från 8 år och uppåt samt seniorer. Tävlingen går av stapeln sista helgen i Januari. Arrangemanget är en årligen återkommande friidrottstävling. Servering: Vi säljer billigt fika i hallen.

Dagsprogram
2017-01-29
2017-01-29
Tags: upplevstorsjon

Byakampen i Offerdal Bångåsen, genomförs i Almåsa (medtag pannlampa!)

Välkommen att delta i Byakampen! Kontaktperson Ulrica Bladh 070-3542386. Spåret saknar belysning så ta gärna med egen pannlampa. Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-01-31
2017-01-31

Ensamheten värst – en mors dagbok

Den har kallats "Årets vackraste bok" av en recensent. ”Ett unikt tidsdokument av en åldrande människas tankar”, skrev en annan. ”Ensamheten värst” heter boken, som inte liknar något annat man sett tidigare på bokfronten. Personen bakom verket är Sven Teglund, konstnär och socionom bosatt i Luleå. Han har sammanställt delar av sin mor Siri Johanssons dagboksanteckningar från hennes arton sista levnadsår, och kompletterat med egna akvarellmålningar som avbildar moderns virkade dukar. Möt Sven Teglund i Torvalla Brunn (Mellan plantskolan och Furuparken, ner mot sjön. Skyltning vid infarten från Opevägen).

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-02-03
2017-02-03

Dans till Mariaz Orkester

Återigen får vi möjligheten att välkomna hit Mariaz Orkester; detta glada countryband från Hammerdal, Jämtland!Köket erbjuder dansbuffé för 199 kr. Boka bord på: / 063-664 95 00 senast fredag 16:00 eller förköp din mat på tickster.com

Dans
Musik
2017-02-04
2017-02-04

Galleri M i Svenstavik

Galleri M på Stationsvägen 7 i Svenstavik visar konst av Åsa Svensson (före detta Bergsbo). Vernissage med konstnären lördagen den 4/2 klockan 13.00-16.00.

Utställningar
2017-02-04
2017-02-19
Tags: storsjöbygden

Sune - Kaos i fredagsmyset

Nu är det äntligen dags för Sune och hans smått hysteriska familj att återvända till teaterscenen i familjeföreställningen ”Sune – Kaos i fredagsmyset”. Föreställningen, som är skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson, regisseras likt tidigare av Morgan Alling som också iklär sig rollen som Sunes pappa Rudolf. I övrigt är familjen Andersson sig inte helt lik. Pernilla Wahlgren (mamma Karin), Amy Diamond (syster Anna) och Adam Gutniak (Sune) är alla nya ansikten. Vi bjuds i vanlig ordning på förvirring, akrobatik och missförstånd - allt noga kontrollerat av Sveriges i särklass snålaste pappa, Rudolf Andersson (Morgan Alling). Frågan är bara om Rudolf verkligen fått oväntat besök eller om han av misstag råkat hyra ut deras hus till främlingar?

Bygdespel/Teater/Bio
2017-02-05
2017-02-05

Byakampen i Offerdal Kaxås

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-02-07
2017-02-07

Soran Ismail & Magnus Betnér - En skam för Sverige 2

2013 hade Magnus Betnér och Soran Ismail premiär med "En skam för Sverige". Den gemensamma turnén såldes ut över hela landet, hyllades i media och utsågs till "Årets föreställning" på Svenska standup-galan. Nu är de tillbaka med den fristående uppföljaren "En skam för Sverige 2”. I "En skam för Sverige 2” delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll. De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. "En skam för Sverige 2” kommer inte lämna någon oberörd. Längd: ca 2,20 inkl paus.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-02-09
2017-02-09
2017-02-10
2017-02-10

Creedence Night

I februari är det dags att hylla John Fogerty. Då kommer norska bandet Clearwaters och bjuder in till Creedence Night. En helkväll med härlig musik och skön nostalgi!

Musik
2017-02-11
2017-02-11

"Värst på Flon"

Testa ditt fartvidunder och försök bli årets "Värst på Flon" Hastigheten mäts med en laserpistol. Aktiviteter: Veteranskotrar, hastighetstest, skoterhopp, tipsrunda, kolbullar, korv, dryck och naturligtvis dragning i skoterlotteriet. En lycklig vinnare åker hem på en spritt ny maskin. Kom och besök oss under dagen, gör det till en familjedag

Evenemang
Motor
Skoter
2017-02-11
2017-02-11

Konst-yoga på Jamtli

Prova på ett yogapass omgiven av konst. En mjuk form av yoga, med lugna enkla rörelser till musik. Inga förkunskaper behövs. Instruktör är Greta Toreskog-Beckman, kl 14.00–15.00.

Sport
Övriga evenemang
2017-02-12
2017-02-12

Byakampen i Offerdal Landön

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-02-14
2017-02-14

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 15/2-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-02-15
2017-02-15

Plupp – en jojkikal

Plupp – en jojkikal, om de osynliga på fjället. Plupp bor på fjället vid sjön Blåvattnet. Håret är blått som de bara fläckarna om våren och halsduken vajar i träden om hösten. Många tror att det är gula löv man ser i träden, men vi vet bättre ... Plupp är en musikteater baserad på den svenska författarinnan Inga Borgs barnboksserie med samma namn. Inga Borgs berättelser om Plupp dramatiseras för första gången någonsin, och det blir en ”jojkikal” för barn på sydsamiska. Musiken är skriven av norrmannen Frode Fjellheim, som kanske är mest känd för att han skrev musiken till filmen Frost. Det här bli annan slags musik. Ett samarbete mellan Åarjelhsaemien Teatere (Mo i Rana) och Estrad Norr. Samarbetspartners är även Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Kautokeino). Ett projekt med stöd från den europeiska regionala utvecklingsfonden/ Interreg Nord - Sápmi. Regi Haukur Gunnarsson / Musik Frode Fjellheim / Dramatisering Cecilia Persson / Producent Sverige Monica Bergander

Musik
Övriga evenemang
2017-02-16
2017-02-16

It's motherf***ing teatime

Nu är hen tillbaka i Östersund för en barnförbjuden afternoon tea och en bingoshow tillsammans med sina gästartister Mange Schmidt & Tilde Fröling. Martin "Miss Inga" Johansson är en av Sveriges mest kända dragqueens, med framgångsrik karriär som kvinnlig catwalk- & fotomodell för bl.a Ralph Lauren, Gaultier och Southern Comfort. Med ett eget VIP-rum på Berns och som chef för nattklubbarsverksamheten på Slakthuset och nu Södra Teatern är hen utan tvekan Stockholms mesta nattklubbsdrottning.

Övriga evenemang
2017-02-17
2017-02-17

Bokmys på Östersunds bibliotek

En mysig dag på Östersunds bibliotek - prata om böcker du gillar och träffa andra med samma intresse! För dig mellan 8-12 år. Det blir också en tävling med fina bokpriser! Vi bjuder på fika.

Övriga evenemang
2017-02-18
2017-02-18

Maltfestivalen 2017

Ett spännande samarrangemang mellan sex av Östersunds restauranger och krogar, där många av de största producenterna i Europa och länets bästa producenter av öl och whiskey är på plats för att visa upp sina produkter. Årets festival tjuvstartar redan på fredagen på Clarion med en gemensam provning med Jämtlands Bryggeri och Pernod Ricard. Medverkande krogar är: Jane Doe, Captain Cook, Dalwhinnie, the Bishops Arms, Sir Winston och Clarion Grand

Övriga evenemang
2017-02-18
2017-02-18

Karlsson på taket - teater på Holiday Club

Föreställningen presenteras av prisbelönta Sandelius Kultur & Nöje tillsammans med Holiday ClubVecka 7, 8 och 9 visas föreställningen Karlsson på taket i Schibsted arena på Holiday Club. Karlsson är en figur skapad av Astrid Lindgren - och som han själv och många med honom skulle säga: "en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år." Föreställningen visas dessa datum: 18, 19, 22, 23, 26 och 27 februari samt 2 och 3 mars. I samband med föreställning kan du boka bord på restaurang Grow och äta lite extra busig Karlssonmiddag. Ring för bordsbokning: 0647-120 00. Biljetter: www.sandelius.se, receptionen på Holiday Club eller från 1 timme innan föreställningen i teaterkassan.

Övriga evenemang
2017-02-18
2017-03-03

Veteranskoterkross Le Mans Lillhärdal

LeMans, snöskotercross på sjön Hån i Lillhärdal. Flest varv på 3 timmar vinner. Första start är 11.00. Dags å smörja variatorerna för 2017 års snöyra med LeMans tävlingen och senare pubafton på Folkan med JAMSESSION mfl. Lägg till i kalendern 18 feb 2017

Evenemang
Skoter
2017-02-18
2017-02-18
Tags: bygden

Flatarundan 2017

IFK Strömsund arrangerar skidtävlingen Flatarundan på skidstadion den 18 februari. Åkstilen är klassisk och för alla åldrar. Längden varierar efter ålder från 800 m till 10km. Köldgräns -15

Evenemang
Sport
Skidåkning - längd
2017-02-18
2017-02-18

HEMLÄNGTAN- Romeo och Juliakören Dramaten

- När svenskarna var invandrare. Många svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och möta en ny kultur. Problem med språket, kulturkrockar och en evig längtan hem var deras vardag. Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska utvandrarna. Breven berättar även om dråpliga situationer, varmt mottagande och om lyckan över att ha förbättrat sin och sina barns framtid. En liten ensemble ur Romeo & Julia Kören tar med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken i föreställningen är folkmusik, psalmer och skillingtryck från 1800-talets Sverige och Amerika, som speglar det arv svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Idé & regi Benoît Malmberg Medverkande: Medlemmar ur Romeo & Julia Kören.

Evenemang
Bygdespel/Teater/Bio
2017-02-19
2017-02-19

Köttsoppans dag

Välkomna till bygdegården i Silsjönäs. Rykande, varma, energirika, nyttiga soppan som är så omtyckt.. Köttsoppan! serveras med tillbehör Köttsoppa är en soppa gjord på kött och rotfrukter. Köttet, och benen som buljongen görs på, är huvudsakligen nötkött, oxkött, samt ibland fläskkött, ren eller älg. På många platser serveras den även med så kallad "klimp"

Dagsprogram
2017-02-19
2017-02-19

Haldo Hanssons minne Skidtävling i Trångsviken

Det klassiska långloppet i Jämtland. Tävlingen ingår i långloppscupen Ica Supermarket/Jemtland Ski Tour. Priser till 3 bästa åkarna i varje klass och även lottade priser i klasserna, hämtas vid prisutdelningen kl 14.00. Antal priser beräknas utifrån föranmälda åkare. Start & Mål vid Trångsvikens Bygdegård. Vid ev. snöbrist flyttas tävlingen till reservort: Åkersjön.

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-02-19
2017-02-19
Tags: upplevstorsjon

Filmrullen i Kaxås

"Filmrullen" är en turnerande buss lastad med teknik och handledning för digitalt skapande. Vi vänder oss till dig som är mellan 12 och 25 år och sugen på att prova på, lära dig mera och utvecklas inom foto och film. Vi animerar, filmar, fotar & redigerar - kom & häng med oss - inga förkunskaper krävs! Kontakta oss om du har särskilda behov. Vår personal pratar engelska.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-02-20
2017-02-20

Byakampen i Offerdal Olden

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-02-21
2017-02-21

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 22/2-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-02-22
2017-02-22

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-02-23
2017-02-23

Nordiska ungdomsspelen 2017

Nordiska Ungdomsspelen välkomnar skidintresserade ungdomar i åldern 9-16 år. Tävlingar i fyra skidgrenar och kul på kvällen! Här i Östersund kan du uppleva vinter, skidåkning och skidkultur. De fyra grenarna är längdskidor, biathlon, alpint och skidorientering. Arenorna är inom Östersunds närområde med Östersunds VM-arena för skidskytte och skidorientering, Gustavsbergsbacken för alpina grenar och Lövsta Idrottsplats för längdåkning. Nordiska Ungdomsspelen är inte bara idrottsglädje - det är även en fest och härlig samvaro för ungdom över läns och landsgränser. Invigning 24 februari, tävlingar 24-25 februari på fyra olika arenor i Östersund. På lördag kväll, efter första tävlingsdagen, utlovas partystämning för alla ungdomar med ledare och föräldrar. Nordiska Ungdomsspelens ambition är främst att erbjuda högklassiga och kanske något mer lekfulla tävlingar men även fest och social samvaro. Kvällen kommer innehålla film och disco för ungdomen och ett antal seminarier med koppling till skididrott för ledare och föräldrar.

Sport
2017-02-24
2017-02-26

Amundsen Race

Amundsen Mid Scandinavian Sled Dog Race är en välorganiserad tävling som är lättillgänglig för förare och handlers och intressant för publik och sponsorer. Tävlingen är utmanande för såväl nybörjare som erfarna. Banan går huvudsakligen i Strömsunds Kommun och en mindre del i Krokoms Kommun. Mycket av banan går i skogsterräng, över myrar och låg fjällterräng. Det finna möjligheter för publik att följa tävlingen på väldigt nära håll i Strömsund vid start och checkpoint 1, samt i Storåbränna. Starten går från Näsviken. En vacker och publikvänlig plats.

Evenemang
Sport
Hundspann
2017-02-24
2017-02-26

Dans till Donnez orkester

Äntligen är det danskväll! Kom och skaka loss till kvällens band på OSD. Vi ses på dansgolvet!Köket erbjuder: Grillbuffé 175:- Boka bord på: / 063-664 95 00 senast fredag 16:00.

Dans
Musik
2017-02-25
2017-02-25

The Legends

Välkommen att träffa Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Roy Orbison genom The Legends. En show tillägnat det bästa som varit och som kommer att stanna kvar från 50-talets rock 'n roll och sköna ballader.

Musik
2017-02-25
2017-02-25

Snow Meet Sveg 2017

Fullspäckat vinterevenemang i Sveg med stadioncross, skoteråkning med guider i olika grupper, skotermässa, vintermarknad och skidsprint. För bokning och information till vintermarknad och skotermässa hör av dig till eller på 070-622 05 00. Varmt välkommen till Snow Meet Sveg den 25 februari 2017!

Evenemang
Sport
Motor
2017-02-25
2017-02-25
Tags: bygden

Tobbe Trollkarl

Familjeföreställning för alla mellan 0-99 år! Efter många år i TV4:as barnprogram och över 950 000 sålda ex av ”Tobbes Trollerilåda” så är Tobbe en Joe Labero för dom små! Showen är en galen föreställning, långt från gamla gubbar med höga hattar, det här är underhållning för hela familjen i 180 km/h! Högt tempo, galen humor och mycket musik är ledorden och dom vuxna får skratta lika mycket som dom små. Tobbe är en av Sveriges mest bokade barn- och familjeunderhållare. Showen är anpassad för en familjepublik med mycket skratt, där dom vuxna skrattar minst lika mycket som barnen. Just det skiljer kanske Tobbe mest från andra barnakter idag.På OSD serveras pannkaksbuffé mellan 12.00-14.00

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-02-26
2017-02-26

Nour El Refai - En komisk depression

En av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker är tillbaka med den hyllade föreställningen En Komisk Depression. Föreställningen tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Hon har en humoristisk enkelhet i de komplexa ämnen som föreställningen tar upp. -Jag har längtat efter att spela min föreställning igen. Det är så jag bearbetar min ångest. Jag berättar om den. Skämtar om den. I det allra mörkaste behöver vi skratta, annars går vi under", hälsar Nour. Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” tillsammans med Cecilia Forss 2005, som följdes av det dolda kameran-liknande programmet ”Raj raj” 2007. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bl.a. i ”Ballar av stål”, som programledare i Melodifestivalen, som Mozart i Amadeus och som Lillebror i Karlsson på taket på Dramaten. Just nu är Nour TV-aktuell i ”Parlamentet” på TV4 och nominerad för En Komisk Depression i kategorierna Bästa Kvinnliga Humorprestation och Bästa Scenshow på Humorgala. Dessutom innehar Nour titeln ”årets kvinnliga komiker” som delades ut vid standupgalan i Lund tidigare i år, med motiveringen ”en av våra mest mångsidiga underhållare, som roat oss på tv och scen och visat att hon behärskar alla former av humor”. Så grattis hela Sverige som får möjligheten att uppleva En Komisk Depression i vår!

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-02-26
2017-02-26

Peterson-Berger födelsedagskonsert 150 år

Med anledning av Peterson-Bergers jubileumsår samarbetar nu Musik i Västernorrland och Estrad Norr i en produktion där vi vill hylla Peterson-Berger för hans musik. Med arrangemang skrivna för Östersunds Blåsarkvintett framträder Sundsvallsbaserade Nordiska Blåsarkvintetten med Jämtlandsfödda och numera Sundsvallsbon Anna Hanning med Stephanie Wendt på piano. Konserten är en del i Peterson-Berger jubileumsåret. Mer konserter finns på www.pb150.seConservatoire, England och har mottagit en rad stipendier och pris. Hon har sjungit en rad varierade roller vid Operahus/Teatrar i Sverige såsom Nattens Drottning (Trollflöjten), Olympia (Hoffmanns äventyr), Violetta (Traviata), Nedda (Pajazzo), Tosca (Tosca), Laura (Tiggarstudenten), Furstinnan Fedora (Cirkusprinsessan) Anna är en aktiv konsertsångerska och hon har en stor och varierad konsertrepertoar som innefattar alla standardverk för lyrisk sopran. Förutom Sverige har hon också konserterat i Frankrike och England. Nordiska Blåsarkvintetten - Kvintetten har sin bas som musiker i Nordiska Kammarorkestern, Sundsvall. Kvintetten grundades 1979 och har allt sedan starten gett ett stort antal konserter i Sverige men också i länder som England, Tyskland, Kina, Irland, Färöarna och Norge. Ensemblen har också beställt och uruppfört ett stort antal kompositioner för blåskvintett, några av dessa har blivit klassiska verk för ensembleformen. Nordiska Blåsarkvintetten har också gjort sig kända för sina innovativa produktioner för barn. I produktionerna Perseus äventyr och Petter och hans fyra getter ger de inte bara prov på sin skicklighet som instrumentalister utan visar även upp sina talanger som skådespelare. Kjell-Erik Eriksson fiol och Peter Roos fiol tar oss på en folkmusiktur med PB och Göran Modén berättar om Peterson-Berger.

Musik
2017-02-27
2017-02-27

Byakampen i Offerdal Änge

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-02-28
2017-02-28

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 1/3-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Nordisk Vildmark-Fjället i mitt hjärta" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-03-01
2017-03-01

Dans till Jannez

Äntligen är det danskväll och våra lokala hjältar Jannez står på scenen!Grillbuffé 195 kr Boka bord på : / 063- 664 95 00 senast fredag 16:00

Dans
Musik
2017-03-03
2017-03-03

Marika Carlsson - Jag är Gud

Komikern Marika Carlsson bjuder in till en vansinnigt rolig och eftertänksam föreställning där hon brutalt, ohyvlat och avklätt berättar om hur det är att växa upp i en kyrkas tillstängda borg, att våga bryta och ifrågasätta men aldrig tappa tron. "Jag är Gud" är en föreställning om barndom med böner och dubbelmoral, om uppväxt i trots och längtan efter kärlek från Gud och den man själv vill älska. En rolig och befriande föreställning om att våga stå upp för sin egna tro och våga tänka fritt. Föreställningen "Jag är Gud" omhuldar hon sin publik med skrattets energi och ställer vansinnigt roliga och viktiga frågor om vår existens. Kan man skämta om det existentiella, tro och Gud? Det tror Marika och dessutom vill hon ge Gud och publiken en käftsmäll.

Övriga evenemang
2017-03-04
2017-03-04

"Man eller Mes" Isracing

Men eller Mes är en isracingtävling som Strömsunds MC arrangerar varje år på Strömsvallen i Strömsund. Ta med familjen, kompisarna, ryggsäcken med något värmande, kanske en stol och ett gott humör. Denna typ av tävling är väldigt underhållande och det går undan.

Evenemang
Dagsprogram
Motor
2017-03-04
2017-03-04

Storsjöteatern presenterar: Tre talande vänner

Tre talande vänner - kommunikation i vardagen, humörträning och personligt ledarskap.Hör du i syne? Eric Thyrell. En föreläsning om ledarskap, konflikthantering, samarbete och effektiv kommunikation i en enda rolig röra! I Eric Thyrells föreläsning får du en dos konflikthantering, lite försäljning och en massa vardagliga tips på hur du lättare kommer överens med andra i vardagen och på jobbet. Personligt ledarskap - Torkild Sköld. En föreläsning om att ta ansvar för och att leda sig själv. Torkild Sköld föreläser om personligt ledarskap och menar att oavsett om du arbetar som ledare eller ej så är du alltid verkställande direktör i ditt eget liv. Personligt ledarskap handlar om att du tar aktiva beslut, tar ansvar för dina handlingar och därmed kan påverka resultatet av hur din verklighet kommer att se ut.Humörträning - Jesper Caron. Hur man mår är ingen tillfällighet. Ett flertal faktorer påverkar hur vi mår, alla dessa faktorer är träningsbara. Jesper Caron tar dig med på en resa i humörträningens värld.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-03-07
2017-03-07

Byakampen i Offerdal Tulleråsen

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-03-07
2017-03-07

Ett bloss för Lena Nyman

När Lena Nyman gick ur tiden 4 februari 2011 hade hon valt att skänka sina dagböcker, brev och bilder till Sveriges Teatermuseum. Sjutton Konsumkassar och tre flyttkartonger fulla med minnen. Som för att inte riskera att bli bortglömd.Där tar musikteaterföreställningen Ett bloss för Lena Nyman sitt avstamp. I hennes egna ord och tankar, sångerna som hon gjorde till sina. Och i den fascinerande historien om en stark, begåvad, folkkär skådespelerska – och en människa som längtade efter det som var sant och äkta, sökte en högre mening med livet, och frihet.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-03-08
2017-03-08

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 8/3-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-03-08
2017-03-08

Tommy Nilsson

Intim, lycklig och storslagen, kommer Tommy Nilsson tillbaka till publiken 2017 med en föreställning om kärleken, livet och en försvarlig dos Rock ́n roll. Tommy Nilssons nya är en feelgood-show som innehåller alla hans stora låtar, de fantastiska tolkningarna från “Så mycket bättre” och ett knippe nya, starka nummer med varma budskap. I en spännande scenproduktion med Tommys berättelse och stora röst i mitten, får vi ett par timmar fyllda av humor, eftertanke och musikaliska höjdpunkter.

Musik
2017-03-10
2017-03-10

Hotagenpimpeln - Tre Drömfisketävlingar Rengen

Hotagenkortet hälsar alla välkommen till Hotagenpimpeln. En pimpeltävlingscup med tre deltävlingar: 10 december kl 13.30-15.30 Gunnarvattnet (sikfiske), 11mars kl 11-13 Rengen, 25 mars kl 11-13 Lill-Kingen. Två timmars fiske. Största, tyngsta fisk räknas. Många fina priser! Superpris cupen värde 15 000 kr. De 10 bästa från varje deltävling går vidare till utlottning av superpriset.

Dagsprogram
Fiske
2017-03-11
2017-03-11

Byakampen i Offerdal Enarsvedjan

Anmälan mellan kl 18-19.30 med prisutdelning kl 20. Under finalkvällen sker anmälan mellan kl 18 och 19. Åk skidor,spark eller promenera vid så många deltävlingar som möjligt och samla poäng till ditt område. Aktuell poängställning och vinnare a priser visas på OSKs hemsida, anslagstavlor, i affärer etc. Vid varje deltävling finns ett skidspår på ca 300 m för de yngsta barnen. Det serveras varm saft och det kan finnas kaffe och smörgåsar att köpa. Köldgräns kontrolleras kl 17. Är det kallare än -15 så genomförs inte deltävlingen. Vid varje deltävling lottas priser ut. Fler priser lottas/delas ut vid finalen. Mer info www.offerdalssk.se Du behövs som medlem i Offerdals SK! Som medlem har du 15%rabatt på Sportringen i Krokom och Intersport i Östersund samt möjlighet att köpa Offerdals SK mössa och pannband till klubbpris. Medlemsavgift för vuxen är 100 kr/år och familj 200 kr/år. Betala till bg 213-6695. Skriv namn och födelseår på alla familjemedlemmar. Tack för ditt stöd!

Dagsprogram
Skidåkning - längd
2017-03-14
2017-03-14

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 15/3-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Nordisk Vildmark-Fjället i mitt hjärta" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-03-15
2017-03-15

Ugglekväll

Vi samlas vid brasan för att lära oss lite om våra vanligaste ugglor. Senare ger vi oss ut i vinterkvällen för att lyssna efter ugglornas rop. Kläder efter väder.

Evenemang
Guidade turer
Djur
Natur
2017-03-16
2017-03-16

Kodjo Akolor - Brott mot jantelagen 1.5

Kodjo Akolor väcker liv i sin hyllade standup-show Brott mot jantelagen, och för att inte krångla till det adderar han ”1.5” till 2017-års version. Den här gången får vi ytterligare inblick i Kodjos ”räkmackeliv” där han berättar mer om föräldrarollen och sin fantastiska livsresa. Med som support följer Thanos Fotas. 2015 var det tio år sedan den rutinerade komikern Kodjo Akolor gick upp på en standup-scen för första gången. 2015 var även året då han hade premiär för sin standup-show "Brott mot jantelagen”. Den älskade komikern och programledaren för “Musikhjälpen”, "P3 Guld” och "Morgonpasset i P3" gav sig ut i landet med en helt ny humorföreställning om att vi faktiskt ska tro att vi är något. I mars gör han det igen, väcker liv i Sverige genom att ta ”Brott mot jantelagen 1.5” på turné.

Övriga evenemang
2017-03-17
2017-03-17

Dans till Streaplers

Äntligen är det danskväll! Vi välkomnar ett av Sveriges mest erfarna dansband; nämligen Streaplers! Streaplers har under sin 50 år långa karriär haft stora framgångar på Svensktoppen och har släppt över 50 album!Boka middagsbord på: / 063- 664 95 00

Dans
Musik
2017-03-17
2017-03-17

Östersundsloppet

Nu har du chansen att utmana dig själv och dina vänner i Sveriges enda motionslopp i skidskytte. Individuell start (12 km) eller stafett, straffrundor och assistans av funktionärer på skjutvallen. Vad krävs? Inget eget vapen och inga förkunskaper krävs Tävlingen genomförs som en enkel tävling i skidskytte för både nybörjare och erfarna skidskyttar. Alla deltagare lånar gevär som alltid är kvar på skjutvallen och hanteras av funktionärer som hjälper er genom det hela...

Sport
2017-03-18
2017-03-18

Plura på turné - Sånger 1979-2017

Plura plockar fram sin låtskatt och åker på turné i vår! Resan görs tillsammans med ett helt nytt band som leds av ingen mindre än Pluras son Axel. Spelningarna kommer innehålla alster från Pluras och Eldkvarns låtkataloger mellan 1979 och 2017.

Musik
2017-03-18
2017-03-18

Sigvard Jonssons Minne

Nationell klassisk längdskidtävling på Rossöns skidstadion.Flera olika klasser och distanser.Nyttopriser till alla som fullföljer tävlingen, dessutom ”Miniskida” till de 3 bästa i klasserna från D9, H9 och uppåt, Minnesplakett/medalj till övriga. Vandringspris till bästa förening. Priset är skänkt av ”Rossöns Sport” och skall erövras 3 gånger för att bli ständig egendom. Priser Hederspriser till alla som fullföljer tävlingen, dessutom ”Miniskida” till de tre bästa i klasserna D9, H9 och uppåt, ”Minnesblankett” till övriga. Vandringspris till bästa förening.

Evenemang
Sport
Skidåkning - längd
2017-03-18
2017-03-18

Stenhammarsloppet

En skidtävling som pågått under många år och arrangeras samma helg som skidtävlingen "Sigvard Jonssons Minne" i Rossön som avgörs under lördagen. Tävlingen har blivit en stor ungdomsskidtävling. Distrikt: Jämtland-Härjedalens Skidförbund, Geografisk nivå: Nationell Servering finns på Stenhammarn

Evenemang
Sport
Skidåkning - längd
2017-03-19
2017-03-19

Joe Labero - A Magic World

Han har förbluffat människor över hela jordklotet med sin förtrollande gåva och nu är han äntligen tillbaka på svensk mark – för att fira 30 år som magiker. Men också för att vända uppochner på allt du trodde var möjligt eller omöjligt. Welcome to a magic world! För inget är vad det verkar i denna intima och närgångna close up-show, där Labero tar dig med på en svindlande resa genom hans magiska värld, helt utan skyddsnät. Så välkommen att bli förförd och förundrad när en av planetens skickligaste illusionister gästar en ort nära dig i Sverige. Kom bara ihåg att du aldrig någonsin får släppa honom ur sikte, för då är nämligen risken stor att du går vilse i gränslandet mellan dröm och verklighet...

Övriga evenemang
2017-03-22
2017-03-22

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 22/3-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-03-22
2017-03-22

Beaver Trap Trail

Bäver Open körs torsdag-lördag och är en sprint och medeldistans tävling med distanser från 5 - 50 km för släd, pulka och linklasser. Norråkers vintermarknad körs alltid i samband med målgången av Beaver Trap Trail Draghundstävling för alla typer av människor och hundar som gillar att att vara ute i naturen. Program kommer Mushers dinner på lördagkväll 21/3 kl 19:00, bokas på Hela arrangemanget avslutas med målgång under vintermarknaden i Norråker. Logi: Norråkers Camping: 070-376 25 23 Idestugan: Anneli 073-180 23 81

Evenemang
Sport
Hundspann
2017-03-23
2017-03-25

Kaosologi - i huvudet på Micael Dahlen

- En föreställning om radhusswingers, parallella universum och varför vi blev som vi blev. Micael Dahlen har alltid ifrågasatt varför saker är som de är. ”Det är normalt”, ”Det brukar vara så” eller ”Det bara blev så” har aldrig varit vettiga förklaringar i Micaels universum. Professorn skolkar nu från Handelshögskolan och åker ut på turné med sin första soloföreställning. I den ifrågasätter han allt, inklusive sig själv, och berättar för de som vågar lyssna att svaret på alla frågor stavas KAOS. Kaosologi handlar om att se världen med nya ögon. Micael låter tillsynes skruvande tankar om meningen med döden, stereotypa livsval och varför utomjordingar alltid landar i USA vävas ihop med knivskarpa iakttagelser om vår samtid. Han uppmanar oss att kasta det vi tar för givet åt helvete och hinner samtidigt fundera kring hur kvantfysik kan förklaras med tacokrydda. Det är rolig och smart infotainment med en av Sveriges skarpaste hjärnor. Välkommen att se ditt liv på ett helt nytt sätt! Om Micael Dahlen År 2014 förändrade Micael 40 vanor, det kräver både viljestyrka och övertygelse. Just nu har han lovat Sverige att han ska bli starkast i landet i sin viktklass, en utmaning som heter duga. Att tänka utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael – han lever för att sudda ut gränser, vrida och vända på tankemönster och rucka på etablerade sanningar. Allt för att föra utvecklingen framåt och ha roligt på vägen. Micael är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på (märkliga) mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Han har skrivit sex böcker där de två mest kända är Nextopia och Monster. Böckerna har nått en global publik i USA, Europa och Asien. 2014 släpptes Micaels första roman – Livet på Mars.

Bygdespel/Teater/Bio
Övriga evenemang
2017-03-24
2017-03-24

Hotagenpimpeln - Tre Drömfisketävlingar Lill-Kingen

Hotagenkortet hälsar alla välkommen till Hotagenpimpeln. En pimpeltävlingscup med tre deltävlingar: 10 december kl 13.30-15.30 Gunnarvattnet (sikfiske), 11mars kl 11-13 Rengen, 25 mars kl 11-13 Lill-Kingen. Två timmars fiske. Största, tyngsta fisk räknas. Många fina priser! Superpris cupen värde 15 000 kr. De 10 bästa från varje deltävling går vidare till utlottning av superpriset.

Dagsprogram
Fiske
2017-03-25
2017-03-25

Idomeneo – Live på bio

Folkets Hus och Parker livesänder Mozarts Idomeneo från Metropolitan i New York. James Levine dirigerar en sällsynt återupplivning av Mozarts Idomeneo, som utspelar sig i efterdyningarna av det trojanska kriget. Jean-Pierre Ponnelles klassiska uppsättning sätts åter upp på Met för första gången på över ett decennium. I titelrollen återfinns Matthew Polenzani. I andra roller återfinns Elza van den Heever som Elettra, Nadine Sierra som Ilia, Alice Coote som Idamante, och Alan Opie som Arbace.

Övriga evenemang
2017-03-25
2017-03-25

Fågelholksbygge

Verktyg och förarbetat material, tillhandahåller Vattudalens Naturskyddsförening. Fågelholken är ett försök att efterlikna den typ av naturlig hålighet som arten föredrar, exempelvis en trädhåla, men kan utformas på en mängd olika sätt. På många håll är fågelholkar populära bland privatpersoner, framför allt för mesar, sparvar, svalor och flugsnappare, men de förekommer också att fågelholkar placeras ut i organiserad form, för forskning, för att skapa häckningsförhållanden för hotade arter eller inom avikultur. Holkar kan även fungera som övervintringsplats för stannfåglar. Ordet "holk" kan spåras till det fornsvenska ordet "holker" som betyder urholkat föremål.[1]

Evenemang
Dagsprogram
2017-03-25
2017-03-25

Födelsedagsjoggen marathon

Gå, lunka, löp i din egna takt 42,20 kilometer på 100% asfalt. Samling vid Vattudalsskolan, omklädningsrum finns. Ingen startavgift, ingen eller egen tidtagning. Priser lottas ut.

Evenemang
Dagsprogram
Sport
2017-03-25
2017-03-25

Vintermarknad i Norråker

Vintermarknad i samband med målgången av slädhundstävlingen Beaver Trap Trail. Det är en dag med fart och drag, marknadshandel och trevlig samvaro. Vill du sälja något på marknaden? Ring Idéstugan 0671 30074. Eller Anneli 073- 180 23 81 Välkommen på en trevlig dag för hela familjen!

Evenemang
Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2017-03-25
2017-03-25

Filmrullen i Kaxås

"Filmrullen" är en turnerande buss lastad med teknik och handledning för digitalt skapande. Vi vänder oss till dig som är mellan 12 och 25 år och sugen på att prova på, lära dig mera och utvecklas inom foto och film. Vi animerar, filmar, fotar & redigerar - kom & häng med oss - inga förkunskaper krävs! Kontakta oss om du har särskilda behov. Vår personal pratar engelska.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-03-27
2017-03-27

Svante möter Beppe Wolgers

Från en barstol agerar och läser Svante Thuresson från Beppes bok, berättar om Beppes liv och sjunger Beppes texter. Han backas värdigt upp av Claes Crona Trio.

Musik
2017-03-28
2017-03-28

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 29/3-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-03-29
2017-03-29

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-03-30
2017-03-30

Dansyran Östersund 2017

Äntligen är det Dansyran igen, som vi längtat Fredag: Blender & Mickeys Lördag: Jannez & Perikles Kom och skaka loss till kvällens band på OSD. Vi ses på dansgolvet!Dansyran är ett återkommande arrangemang på OSD i Östersund som går av stapeln två gånger per år, höstyran första helgen i oktober och våryran sista helgen i mars. Under två kvällar dansar vi nonstop i sex timmar, varje kväll till några av Sveriges bästa dansband. Dansyran är ett traditionellt arrangemang som startades av Ope IF 2005, efter några år som ett samarrangemang är det idag OSD som står som arrangör.

Dans
2017-03-31
2017-03-31

Dansyran Ostersund 2017

Äntligen är det Dansyran igen, som vi längtat Fredag: Blender & Mickeys Lördag: Jannez & Perikles Kom och skaka loss till kvällens band på OSD. Vi ses på dansgolvet!Dansyran är ett återkommande arrangemang på OSD i Östersund som går av stapeln två gånger per år, höstyran första helgen i oktober och våryran sista helgen i mars. Under två kvällar dansar vi nonstop i sex timmar, varje kväll till några av Sveriges bästa dansband. Dansyran är ett traditionellt arrangemang som startades av Ope IF 2005, efter några år som ett samarrangemang är det idag OSD som står som arrangör.

Dans
2017-04-01
2017-04-01

Flyktingloppet

Flyktingloppet är en tävling till minne om de som flydde från Norge till Sverige under andra världskriget. Lördag 1 April: 12 eller 18 km Söndag 2 April: 44 km Tävlingens motto är därför: "I FLYKTINGS SPÅR FÖR FRIHET OCH FRED" Loppet startar i Nordli i Norge och kommer i mål i Gäddede i Sverige och följer i huvudsak den väg som flyktingarna tog under kriget. Loppet arrangeras i samarbete mellan Lierne IL och Gäddede SK. Tävlingen är därför unik i och med att den kom igång och håller liv i den svensk-norska förbrödringen som var så viktig under krigsåren. Kom till målområdet och heja fram alla åkare.

Evenemang
Sport
2017-04-01
2017-04-02

Thomas Di Leva - Hjärtat vinner alltid

”Det kommer att bli en ljusfylld kärlekskonsert där jag framför mina låtar med sagolika arrangemang och kyrkokör. En kväll tillsammans i hjärtats möte. Du och jag är miraklet. Vi ses på turnén.” /Ljus & Kärlek* Thomas Thomas Di Leva – Rymdblomman från Gävle, är en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare. Med flera klassiska svenska hits somn”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet” och många andra på sitt samvete är DiLeva både känd och omtyckt trots (eller kanske tack vare) att han alltid gått sin egen väg, ofta mot strömmen. De tidlösa texterna tar med enkla ord upp djupa frågeställningar som meningen med livet och ”Vad är frihet?”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med kärlek, hopp, gemenskap och tro.

Musik
2017-04-02
2017-04-02

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 5/4-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-04-05
2017-04-05

Henrik Schyffert - Var inte rädda

10 år efter den kritikerrosade publiksuccén ’The 90’s – ett försvarstal’ står Henrik Schyffert i vår ensam på scenen igen. I den nya standup-showen ’Var inte rädda’ gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar. I en tid när allt fler gräver ner sig i skyttegravar och desperat håller fast vid sina åsikter, vill Henrik Schyffert bryta dödläget genom att åtminstone försöka rannsaka sig själv. – Var tionde år måste jag stanna upp och tänka: Vad håller jag på med egentligen? Lever jag som jag lär? Stämmer min karta överens med verkligheten? Det gör lite ont att vara ärlig mot sig själv, att ställa sig på vågen istället för att dra in magen. Men det kan förhoppningsvis vara roligt att titta på, säger han. I fem år stod Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på landets största scener tillsammans. Föreställningarna ’Ljust & Fräscht’ och ’Ägd’ sågs av uppemot 400 000 personer – sedan dess har Henrik Schyffert bytt de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker. Nu återvänder han med sin nya enmansföreställning ”Var inte rädda”.

Övriga evenemang
2017-04-06
2017-04-06

Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna 6-9/4-17

En av landets största skidtävlingar och säsongsavslutning för längdskidåkare både från Sverige och Norge. 100 meters supersprint med några av världens snabbaste längdskidåkare. Lilla & Stora Fjälltopploppet, motionsloppet Fjällklassikern och Knallcrossen, störtlopp och skicross. Längdavslutning och skidfest med 30-årig tradition.

Sport
2017-04-06
2017-04-09

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 12/4-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-04-12
2017-04-12

Påskbuffé skärtorsdag

Traditionsenlig påskbuffé i Tullingsås. Dukas upp med, ägg, sill, janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, bröd, påskmust, kaffe och kaka. Alla påskärringar får godis! Boka 070-632 62 11 Maud Persson

Evenemang
Dagsprogram
2017-04-13
2017-04-13

Påskstöten

Diffslalom, jämnast tid på 2 st åk vinner. Åken kan genomföras när det passar. Priser till alla barn. Servering av hamburgare, korv, läsk, kaffe mm

Sport
Skidåkning - utför
2017-04-14
2017-04-14

Pilgrimsloppet

Testa tävlingsformen innan Vasaloppet. Pilgrimsloppet körs söndagen den 16 april i 30 km vackert landskap. Ett motionslopp för hela familjen och ofta med flera kända elitåkare.

Evenemang
Skidåkning - längd
2017-04-16
2017-04-17

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-04-18
2017-04-18

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 19/4-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-04-19
2017-04-19

Sista Svängen 20-23/4-17

Säsongsavslutning i soliga Ramundberget med after ski, liveband och tävlingar. Sista Svängen, för dig som gillar skidåkning, afterski, goggelbränna och gemenskap. Njut av vår solen och härliga nypistade backar, i goda vänner lag.

Nöjen
Musik
2017-04-20
2017-04-23

Dans till Sannex

Sannex har under senaste åren vunnit ett flertal guldklavar både som årets dansband; för årets album och årets sångare. I april har vi dem på scenen och det utlovas en härlig kväll!Boka middagsbord på: / 063- 664 95 00

Dans
Musik
2017-04-22
2017-04-22

Brynolf & Ljung – Hokus Pokus Motherf*ckers!

Efter Brynolf & Ljungs senaste succé med egen tv-serie, scenshow på Berns och en slutsåld Sverige turné så fortsätter nu duon ut på turné med ”Hokus Pokus Motherf*ckers” våren 2017. Tillsammans tänjer Peter Brynolf och Jonas Ljung på gränserna för hur en magishow kan se ut. Humor, psykologisk vilseledning och fingerfärdighet kombineras i ett högt tempo med storslagna illusioner och specialeffekter. Räkna med silvertejp, en älg och paintballpistoler när duon intar scenen. Brynolf & Ljung sparar inte på krutet. Med hjälp av ett gäng kreativa genier som Hans Marklund, Jennie Widegren (Bounce), Henrik Schyffert och Morgan Alling har en magishow skapats som inte liknar något tidigare. Peter Brynolf och Jonas Ljung har den senaste tiden gjort sig ett namn i Sverige genom deras framgångsrika tv-serie ”Brynolf & Ljung – Street magic” (Tv4). Med knivskarpa illusioner och förbluffande trolleri har de förvånat tittare i alla åldrar.

Övriga evenemang
2017-04-22
2017-04-22

Eugen Onegin – Live på bio

Folkets Hus och Parker livesänder Eugen Onegin från Metropolitan i New York med Anna Netrebko och Dmitri Hvorostovsky i huvudrollerna.Anna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, den naiva hjältinnan i Tjajkovskijs opera, efter Pusjkins klassiska roman. Dmitri Hvorostovsky gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Övriga evenemang
2017-04-22
2017-04-22

Svenska Cupen i skicross

22-23 april 2017 går Svenska Cupen finalerna i Skicross av stapeln i Lofsdalen. Spana in Sveriges absoluta elit i skicrossbanan samtidigt som du njuter av säsongens sista åk i vårsolen. Mer info om tävlingarna kommer senare!

Evenemang
Sport
2017-04-22
2017-04-24

Skoterhelg Johan Eriksson Invitational 122-23/4-2017

Skoterhelg i Tänndalen, Johan Eriksson Invitational. En stadioncross där Team Walles står för som tävlingsarrangör. Det är inbjudna skoterförare som tävlar om 100 000kr i prispengar. Här blir det spänning med väl inramning av Ski Lodge i Hamra. Både lördagen och söndagen kommer det även att vara utställning av nästa års skotrar av alla de stora skotermärkena. Så passa på och provkör nästa års modell för att vara fränast på marknaden så klart. Under hela helgen bjuds det på musik, underhållning och god mat så klart.

Utställningar
Skoter
2017-04-22
2017-04-23

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-04-25
2017-04-25

Filmvisning med Naturfilmaren Ingemar Lind 26/4-2017

Naturfilm och Kåseri med den kände naturfilmaren Ingemar Lind. Årets film "Mitt liv som naturfilmare" Tänndalens bygdegård onsdagar kl. 19:00. Entré 100:- inkl kaffe och bulle. Ingemar berättar och har även försäljning av almanackor, filmer och vykort.

Möte/Föreläsning/Filmvisning
Djur
Natur
2017-04-26
2017-04-26

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-04-27
2017-04-27

Lofsdalen Bonfire

En fartfylld snöfest för hela familjen. Under ett publikvänligt tävlingsupplägg kämpar allt från veteranskotrar till elitförare för att ta sig först i mål upp för den extrema snöskoterbanan. Ta också chansen att delta i vinterns roligaste snowracertävling.

Evenemang
Skoter
2017-04-28
2017-04-30

1:a Majtrofén 29/4-1/5-2017

Säsongsavslutning med 1 maj trofén i Tänndalen, Hamrafjället. I år deltar åkare från flera länder tillsammans med många av våra svenska alpina storstjärnor. Den roliga slalomtävlingen som avslutar säsongen i Sverige. En parallellslalomtävling med massor av fina priser och härlig vårskidåkning Här körs afterski både ute och inne på Hamra Wärdshus. Kom och ta del av skidglädjen under en helg sprängfylld med utmaningar och äventyr.

Sport
2017-04-29
2017-05-01

Valborgsmässofirande vid Gamla Lanthandeln Krokom

Valborgsmässofirande med Majbrasa mm vid stranden, Gamla Lanthandeln. Caféet öppet med kokkaffe, tunnbrödstutan å krusa. Varmkorv och dricka på gården. Brasan tänds ca: 19.30. Allsång med Carina & Co.

Dagsprogram
2017-04-30
2017-04-30
Tags: upplevstorsjon

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-05-02
2017-05-02

Lilla stora livet

En minimusikal för nyfikna - från 6 årMormor har åkt till sjukhus med ambulans och Malte, 7 år, får sova vidare hos mormors gamla väninna Ponti. Det är en orolig natt och de talar om döden. Men mest om livet. Om kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och spindelns sinnrika nät. Om tusen blommor på gräsmattan och tusen stjärnor på himlen. Om det lilla och det stora - det lilla stora livet. Ju mer man lär sig, desto större blir världen. Så länge man lär sig lever man. Nyfikenhet gör livet meningsfullt. Och döden får hålla sig borta. Hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson presenterar för första gången ett gemensamt verk med manus av dem båda.

Bygdespel/Teater/Bio
2017-05-05
2017-05-05

Glenn Miller Orchestra - A Tribute To The Great Big Bands

Det bjuds på musik från inte mindre än 14 av de största storbanden under swingepoken: Glenn Miller, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Jimmy Dorsey, Harry James, Artie Shaw, Charlie Barnet, Duke Ellington, Larry Clinton, Count Basie, Gene Krupa, Les Brown, Cab Calloway och Woody Herman. I Glenn Miller Orchestras egen repertoar ryms, utöver orkesterns egna hits och mycket mer, också musik från flertalet andra orkestrar. Under den aktuella konserten spelar Glenn Miller Orchestra sina egna musikarrangemang samt adderar vissa av de andra orkestrarnas musikarrangemang. Orkesterns totala repertoar rymmer fler än 1.500 musikarrangemang arrangerade under åren 1937-1944. Troligen saknas motsvarighet i musikhistorien avseende produktivitet. Läggs härtill den kvalitet med vilka dessa musikarrangemang är orkestrerade blir man gärna mer än imponerad! Ännu efter mer än 70 år spelas Glenn Millers musikarrangemang fortfarande världen över. Glenn Miller Orchestra är världens populäraste och mest eftertraktade storband för både konserter och swingdansengagemang. Med sitt unika sound anses Glenn Miller Orchestra vara ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna. Glenn Miller Orchestra Scandinavia spelar på licens från Glenn Miller Productions Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern som leds av trombonisten Jan Slottenäs utgår från Stockholm och inkluderar flera musiker ur Sveriges jazzelit.

Musik
2017-05-05
2017-05-05

Filmrullen i Kaxås

"Filmrullen" är en turnerande buss lastad med teknik och handledning för digitalt skapande. Vi vänder oss till dig som är mellan 12 och 25 år och sugen på att prova på, lära dig mera och utvecklas inom foto och film. Vi animerar, filmar, fotar & redigerar - kom & häng med oss - inga förkunskaper krävs! Kontakta oss om du har särskilda behov. Vår personal pratar engelska.

Dagsprogram
Möte/Föreläsning/Filmvisning
2017-05-08
2017-05-08

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-05-09
2017-05-09

Country Friday med Whitney Rose, Crash N Recovery, Northern Indians

En Country Friday av högsta klass med Whitney Rose (Can), Crash N Recovery ( Y & Z), Northern Indians (BD). Whitney Rose är en kanadensisk singer/songwriter som beskriver sitt sound som en mix av tidlös årgångspop färgad med traditionell country. Redan som mycket ung mötte hon countryn som strömmade ut ur hennes morföräldrars jukebox på baren som de drev. Hits med Hank Williams, Kitty Welles, Patsy Cline och Dolly Parton gick på repris där så när Whitney började skriva egna låtar i tonåren var Cline och Parton tillsammans med alldeles för tidigt bortgångna amerikanske country sångaren Keith Whitley de största inspirationskällorna. Ett självbetitlat debutalbum kom 2012 och efter flytten till Toronto började hon fördjupa sig i musiken och turnerade runt om i Kanada med Devin Cuddy Band. Det stora erkännandet kom dock 2014 när hon agerade support till The Mavericks under en turné i Kanada. The Mavericks frontman Raul Malo blev så tagen av hennes framträdande att han erbjöd sig att producera, sjunga och spela på hennes nästa album.Resultatet blev 2015 års prisade ”Heartbreaker Of The Year” som förutom Malo själv bakom producentbordet, som musiker och sångare även inkluderar ytterligare några Mavericks medlemmar och aktade kanadensiska gitarristen Nichol Robertsson m.fl. Whitney turnerar flitigt och i USA delar hon och popgenibekantingen Sam Outlaw kompband. Vilket band som följer henne till Sverige får vi snart veta. Northern Indians Piteå-duon och Popgenipolarna Northern Indians kändes helt givna när vi började fundera på Country Friday. Josef Eriksson och John Andersson släppte på mindre än ett år släppt två album, debuten ”The Great Escape” och uppföljaren ”No Shelter In Sight” som båda är två ypperliga bevis på att de har den finaste roots och pophistorien i sina musikaliska vener. Med två hjärtan som bankar varmt för tidlös folkprogg med popmusikens själ som starkt krydda så är de personligt svårslagna på den svenska musikscenen, och i allra högst grad även även gångbara på vilken internationell scen som helst.A Att Woody Guthrie, Everly Brothers, Bright Eyes och Beatles namedroppats när N.I. kommit på tal är också helt relevant.Stort bonus också att Josef och John dessutom sitter inne med ett bedårande och svårstraffat mellansnack. Crash N Recovery Världens bästa countryband som har rötterna i Jämtland och Ångermanland. Linda Engström, sång, akustisk gitarr och Roberth Johansson, akustisk gitarr är frontfigurer och låtskrivare i Crash n Recovery. Tillsammans med multinstrumentalisten och producenten Johan Arveli, gitarr, banjo, mandolin, pedal steele, munspel & körsång, Lars Åstrand, fiol & mandolin, Daniel Jonsson,bas, kontrabas & körsång, Olle Söderlind, trummor, slagverk & körsång så är sextetten en mix av Ångermanland och Jämtland som lika gärna skulle kunna ha sina rötter i Nashville. De har spelat på stora Country 2 Country-festivalen i London. På albumen ”Post The Storm” 2013 och ”Deep In The Woods” 2015 har de med stort patos och 100% genrekänsla levererat americana, med tydliga av folkmusik, country, blues, rhythm & blues, rock ́n ́roll och bluegrass. Bandet jobbar just nu på sitt tredje album och släppte i mitten november singelspåret ”Motherland”.

Musik
2017-05-12
2017-05-12

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-05-16
2017-05-16

Babblarnas första musikal

Äntligen blir barnens favoriter en föreställning! En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. För barn ca. 2-5 års ålder. Föreställningen är ca 35 min.Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalong Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med.

Övriga evenemang
2017-05-21
2017-05-21

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-05-23
2017-05-23

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-05-25
2017-05-25

Köpmannamarknaden

Strömsunds köpmannaförening anordnar marknad varje vår centralt i Strömsund. Ett sextiotal knallar befinner sig på Vattudalstorget i Strömsund. Många av ortens företagare flyttar ur sina butiker. Under dagen är det uppträdanden från scenen och mat/dryck finns att köpa. Barnaktiviteter och mycket mera.

Auktioner/Marknader
Dagsprogram
Barnaktiviteter
2017-05-27
2017-05-27

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-05-30
2017-05-30

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-06-01
2017-06-01

Spelmansstämma Havsnäs

På en spelmansstämma träffas spelmän/folkmusiker, dansare och folkmusikintresserade och spelar, dansar och tar del av scenprogram, buskspel etc. På vissa stämmor har man gratis inträde om man har med sig instrument eller bär folkdräkt. Övernattningsmöjligheter på Järvsands Camping 070-234 56 30

Evenemang
Musik
2017-06-02
2017-06-04

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-06-06
2017-06-06

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-06-08
2017-06-08

Tullingsåsdagen

Dagprogram med musikunderhållning, bakluckeloppis, utställningar och mycket mera. Servering av kolbullar, kaffe och "krus". Vandring längs Fågelvägen till fågeltornet vid Lillsjön

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-06-10
2017-06-10

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-06-13
2017-06-13

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-06-15
2017-06-15

Marknad i Hoting

Det är åttonde som Hotings skoterklubb står som värdar för marknaden, som enligt traditionen hålls helgen före midsommar. Innehållsprogrammet är som vanligt ambitiöst, med allt ifrån uppträdanden, motorsprängning till godisregn för stora och små barn. Många av traktens veteranbilar putsades dessutom sommarglansiga inför deltagandet i lördagens kortege, och naturligtvis uppvaktades i sedvanlig ordning alla nyfödda barn i Hoting/Tåsjödalen.

Evenemang
Nöjen
Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2017-06-17
2017-06-18
Tags: pagang

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-19
2017-06-19

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-20
2017-06-20

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-06-20
2017-06-20

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-21
2017-06-21

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-22
2017-06-22

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-06-22
2017-06-22

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-23
2017-06-23

Midsommarfirande - Jansjö

Traditionellt midsommarfirande, en familjefest för alla.Ta gärna med något att grilla, grillarna hålls varma. Potatissallad, hamburgare, korv, sallad, smör och bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka finns att köpa. Det blir lekar för barnen.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-06-23
2017-06-23

Midsommarfirande vid Rödöns Bygdegård

Vi börjar med att klä stången 12:00. Därefter dans kring stången (börjar kl 13.00) och underhållning i Bygdegården av Carina Grahn och Co. Servering (kakfrossa), varmkorv. Samarrangemang med Rödöns Bygdegårdsförening.

Dagsprogram
2017-06-23
2017-06-23
Tags: upplevstorsjon

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-24
2017-06-24

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-25
2017-06-25

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-26
2017-06-26

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-27
2017-06-27

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-06-27
2017-06-27

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-28
2017-06-28

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-06-28
2017-06-28

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-06-28
2017-06-28

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-29
2017-06-29

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-06-29
2017-06-29

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-30
2017-06-30

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-01
2017-07-01

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-01
2017-07-01

Gäddfiske i Ringvattnet 24-timmars

Tävlingen startar klockan 12 på lördagen och pågår alltså hela dygnet. Det är en lagtävling där man får fiska med eller utan båt. Lagen får bestå av högst fyra personer och varje lag får ha max en båt. Middag finns att köpa på lördag kväll. Kolbullar, kaffe mm finns att köpa hela helgen. Enkla regler : Max 4 pers / lag, max 4 spön / lag, max 1 båt / lag Störst antal gäddor vinner. Separat pris till största gäddan

Evenemang
Fiske
2017-07-01
2017-07-02

Blomsterutflykt till Vackermyren

Följ med och titta på Jämtlands vacka orkideér. Ta med fika. Samling vid Hembygdsgården i Strömsund kl 10.00 och vägskälet E45/ Fyrås kl.11.00.

Evenemang
Guidade turer
Natur
2017-07-01
2017-07-01

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-02
2017-07-02

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-02
2017-07-02

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-03
2017-07-03

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-03
2017-07-03

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-04
2017-07-04

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-07-04
2017-07-04

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-04
2017-07-04

Onsdagskul i Strömsund

Under fyra onsdagar i juli anordnar Strömsunds Köpmannaförening aktiviteter i centrala Strömsund. Det är olika butiker som ansvarar för egna dagar. Fokus på aktiviteter för våra barn/ungdomar.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-07-05
2017-07-05

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-05
2017-07-05

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-07-05
2017-07-05

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-07-05
2017-07-05

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-05
2017-07-05

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-06
2017-07-06

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-07-06
2017-07-06

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-06
2017-07-06

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-07
2017-07-07

Dundermarknaden

Årlig återkommande marknad som pågår i fyra dagar med dans, uppträdanden, tivoli och knallemarknad. Nyheten och succén från 2015 med snöskotertävling på Ströms Vattudal kommer tillbaka i samarbete med Ollanders Vulk Strömsund.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Musik
Nattliv
2017-07-07
2017-07-09

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-07
2017-07-07

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-08
2017-07-08

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-08
2017-07-08

Hotingtravet

8 juli Travtävlingar. Live sändning fr V75. Dans med pub på logen Travveckan i Hoting består som alla redan vet av mycket mer än bara trav. Veckan brukar vara fullspäckat, och det är ju så det ska vara! Det brukar finnas något för alla smaker så att säga. Servering

Evenemang
Sport
Hästar
2017-07-08
2017-07-08

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-09
2017-07-09

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-09
2017-07-09

Hotingtravet

9 juli Ponnytrav. Travveckan i Hoting består som alla redan vet av mycket mer än bara trav. Veckan brukar vara fullspäckat, och det är ju så det ska vara! Det brukar finnas något för alla smaker så att säga. Servering

Sport
Övriga evenemang
Hästar
2017-07-09
2017-07-09

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-10
2017-07-10

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-10
2017-07-10

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-11
2017-07-11

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-07-11
2017-07-11

Pistolskytte - SM 2017

Under sex dagar i juli kommer SM i Nationellt pistolskytte att skjutas i Östersund. Den 11-12 juli kommer SM i Militär snabbmatch att skjutas och 13-16 juli är det dax för det Nationella SM:et. Det gäller precisionsgrenarna samt fältgrenarna.Plats: Lungre "skyttecentrum" ca 10 km från Östersund (bilväg) och 6 km ifrån korsningen E14/riksväg 87, utefter riksväg 87.

Sport
2017-07-11
2017-07-16

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-11
2017-07-11

Hotingtravet

11 juli Kvällstrav. Travveckan i Hoting består som alla redan vet av mycket mer än bara trav. Veckan brukar vara fullspäckat, och det är ju så det ska vara! Det brukar finnas något för alla smaker så att säga. Servering

Evenemang
Sport
Hästar
2017-07-11
2017-07-11

Onsdagskul i Strömsund

Under fyra onsdagar i juli anordnar Strömsunds Köpmannaförening aktiviteter i centrala Strömsund. Det är olika butiker som ansvarar för egna dagar. Fokus på aktiviteter för våra barn/ungdomar.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-07-12
2017-07-12

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-12
2017-07-12

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-07-12
2017-07-12

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-07-12
2017-07-12

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-12
2017-07-12

Hotingtravet

12 juli Ponnytrav. Travveckan i Hoting består som alla redan vet av mycket mer än bara trav. Veckan brukar vara fullspäckat, och det är ju så det ska vara! Det brukar finnas något för alla smaker så att säga. Servering

Evenemang
Sport
Hästar
2017-07-12
2017-07-12

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-13
2017-07-13

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-07-13
2017-07-13

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-13
2017-07-13

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14

Hemvändardagar i Norråker

Hemvändardagar i Norråker med marknad, dans, grillkväll, öltält, pub, uppträdanden, tävlingar, kakfrossa och trevlig samvaro. Välkommen till Norråker. Arrangör: Övre Tåsjödalens framtidsförening i samverkan med andra föreningar och företag.

Evenemang
Dans
Musik
2017-07-14
2017-07-16

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-14
2017-07-14

Hotingtravet

14 juli. Lunchtrav. Travveckan i Hoting består som alla redan vet av mycket mer än bara trav. Veckan brukar vara fullspäckat, och det är ju så det ska vara! Det brukar finnas något för alla smaker så att säga. Servering

Evenemang
Sport
Hästar
2017-07-14
2017-07-14

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-15
2017-07-15

Åsele Marknad

Under några dagar årligen genomgår Åsele samhälle en total omvandling. Omkring 150 000 personer invaderar orten under fyra mycket hektiska marknadsdagar. Åsele Marknad har växt från en ordinär marknad till att i dag vara Norrlands största folkfest och en av landets allra största marknader. Marknadshandlare och besökare trängs runt om i samhällets centrala delar, alltid tredje helgen i juli, och den som vill titta i alla marknadsstånden har en dryg uppgift. Det handlar om över tre och en halv kilometer marknadsstånd om man skulle rada upp alla efter varandra. Omkring 400 marknadshandlare har cirka 1 200 tremeters marknadsstånd. Åsele Marknad har under åren utvecklats till att bli ett begrepp. Det är inte bara en marknad, utan Marknaden, som andra marknader jämför sig med. Det är den ofantliga storleken, som är svår att greppa för någon som inte varit i Åsele under dessa dagar, som gör Åsele marknad så speciell, och att den går runt efter gatorna i ortens centrum.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Dans
Musik
Utställningar
Dagsprogram
Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14
2017-07-15
2017-07-15
2017-07-16
2017-07-16
2017-07-17
2017-07-17

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-15
2017-07-15

Bygdedag - Äspnäs

Bygdedag med servering av kams med mera. Kams består av råriven potatis och kornmjöl som fylls med fläsk/korv och formas till "bullar" och kokas sedan länge i sjudande vatten. Kams serveras med smör/messmör och/eller lingonsylt.

Evenemang
Dagsprogram
2017-07-15
2017-07-15

Bäverloppet, Rossön

Löpartävling 10 km på väg. Även ungdomsklasser med kortare sträckor. Sedan 1985 har man varje sommar sprungit Bäverloppet. Men då sprang man från Backe till Rossön. Nu kan du komma till Rossön i juli och springa det berömda Bäverloppet med start i Bölen och målgång på Rossöns IP

Evenemang
Sport
Skidåkning - längd
2017-07-15
2017-07-15

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-16
2017-07-16

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-16
2017-07-16

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-17
2017-07-17

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-17
2017-07-17

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-18
2017-07-18

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-07-18
2017-07-18

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-18
2017-07-18

Onsdagskul i Strömsund

Under fyra onsdagar i juli anordnar Strömsunds Köpmannaförening aktiviteter i centrala Strömsund. Det är olika butiker som ansvarar för egna dagar. Fokus på aktiviteter för våra barn/ungdomar.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-07-19
2017-07-19

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-19
2017-07-19

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-07-19
2017-07-19

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-07-19
2017-07-19

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-19
2017-07-19

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-20
2017-07-20

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-07-20
2017-07-20

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-20
2017-07-20

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-21
2017-07-21

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-21
2017-07-21

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-22
2017-07-22

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-22
2017-07-22

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-23
2017-07-23

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-23
2017-07-23

Cafékväll, Äspnäs

Café med hembakat och vissa kvällar underhållning. Äspnäs är en by som ligger i Ströms socken 21⁄2 mil nordnordväst om Strömsund vid Ströms Vattudal i norra Jämtland. Äspnäs var länge den nordligaste utposten i landskapet Jämtland. Långt in på 1700-talet beskrevs byn som liggande "opp under fjället"

Evenemang
2017-07-23
2017-07-23

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-24
2017-07-24

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-24
2017-07-24

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-25
2017-07-25

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-07-25
2017-07-25

Onsdagskul i Strömsund

Under fyra onsdagar i juli anordnar Strömsunds Köpmannaförening aktiviteter i centrala Strömsund. Det är olika butiker som ansvarar för egna dagar. Fokus på aktiviteter för våra barn/ungdomar.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-07-26
2017-07-26

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-26
2017-07-26

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-07-26
2017-07-26

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-07-26
2017-07-26

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-26
2017-07-26

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-27
2017-07-27

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-07-27
2017-07-27

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-27
2017-07-27

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-28
2017-07-28

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-28
2017-07-28

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-29
2017-07-29

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-29
2017-07-29

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-30
2017-07-30

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-30
2017-07-30

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-31
2017-07-31

Sommarcafé i Jansjö

Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.

Evenemang
Café
2017-07-31
2017-07-31

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-01
2017-08-01

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-08-01
2017-08-01

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-02
2017-08-02

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-08-02
2017-08-02

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-08-02
2017-08-02

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-03
2017-08-03

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-08-03
2017-08-03

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-04
2017-08-04

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-05
2017-08-05

Jorm Runt

Stafettävlingen Jorm Runt för sexmannalag och 20:e upplagan av enmanstävlingen Super Star. Super Star-tävlingen riktar sig till dig som vill testa dina gränser genom att själv utföra alla grenar. Tävlingen består av grenarna löpning, simning, rodd och cykling. Det finns möjlighet att köpa hamburgare och kaffe på plats. Samla ihop ett lag och anmäl er på http://www.jormrunt.se eller Jorm Runt, +46(0)672-41 25 05

Evenemang
Sport
2017-08-05
2017-08-05

Cruising Strömsund - heldag

En heldag då hela Strömsund invaderas av fina bilar. Cruising längs Storgatan i båda riktningarna, underhållning, dans, utställning och mycket mera. Program kommer.

Evenemang
Nöjen
Utställningar
Motor
2017-08-05
2017-08-05

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-06
2017-08-06

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-07
2017-08-07

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-08
2017-08-08

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-08-08
2017-08-08

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-09
2017-08-09

Strömskväll

Under 60-talet hölls på torsdagskvällar de populära ”Strömskvällarna” som leddes av Gunnar Grahnström. Stjärnor som Zara Leander, Max Hansen, Alice Babs med flera gästade Strömsund och hembygdsgården. Sommaren 2017 gör man en nystart av dessa kvällar men nu på onsdagar. Utförligare program med artister och tider kommer närmare sommaren. Café Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-08-09
2017-08-09

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-08-09
2017-08-09

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-10
2017-08-10

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-08-10
2017-08-10

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-11
2017-08-11

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-12
2017-08-12

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-13
2017-08-13

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-14
2017-08-14

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-15
2017-08-15

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-08-15
2017-08-15

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-16
2017-08-16

Sommarcafé

Maud på Sögårn dukar upp med goda kakor och riktig grädde till kaffet. Vissa kvällar kan det hända att värdinnan även bjuder på lite fiolmusik.

Evenemang
Café
2017-08-16
2017-08-16

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-17
2017-08-17

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-08-17
2017-08-17

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-18
2017-08-18

Joelmässan

Karnevalståg, dans, knallar, artister, tävlingar och mycket mera. Joelmässan i Hammerdal var på sin tid Jämtlands största sommarfest. Under åren 1946-1993 kunde upp till 15 000 personer besöka festplatserna Svartviken och Kusdalen under ett veckoslut i juli. Joel lockade med karnevalståg, modern och gammal dans, tivolin, akrobater, fotboll, friidrott, motortävlingar, Miss Jämtland, byatävlingar, sveriges bästa sång- och musikartister och allehanda upptåg. Tältplatserna blev alternativa samhällen med ett fritt och spännande liv. Hundratals frivilliga från hela socknen engagerades i förberedelser och genomförande. Året i Hammerdal indelades i ”före Joel” och ”efter Joel”. Smeknamnet ”Joellaget” slog igenom för Hammerdals IF:s framgångsrika fotbollslag och skidåkarhjältar. ”Joel vann igen” var en uppskattande rubrik i lokaltidningarna.

Evenemang
Nöjen
Auktioner/Marknader
Dans
2017-08-18
2017-08-20

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-08-22
2017-08-22

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-08-24
2017-08-24

Hoting Old Car Meeting

Mosquitos är Hotings Bil och Mc-klubb för motorintresserade. Alltid sista helgen i augusti har Hoting Old Car Meeting sin årliga bilträff. Bil & Mc utställning öppen för veteranbilar / Mc /Tunga fordon & maskiner samt mycket extrema nyare fordon. Crusing m.m. Årets tema: American Gangsters, pris till bästa klädsel. Burnout competition, pub 21.00-02.00 (leg 18 år) lotteriförsäljning, lunch och middagsbuffé på Folkets Hus.

Evenemang
Nöjen
Utställningar
Motor
2017-08-26
2017-08-26

Vattudalsmaran Strömsund

Distanser: Maraton, halvmaraton och 7 km. Klassindelning : Fullständig klassindelning på helmaraton Start & mål: Vattudalsskolan, varvbana 7 km. Starttider : Helmaran kl. 10.00, Halvmaran och 7 km kl. 12.00

Evenemang
Sport
2017-08-26
2017-08-26

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-08-29
2017-08-29

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-08-31
2017-08-31

Pilgrimsvandring med yoga

Följ med på en härlig helg med yoga och vandring på Karl Johansvägen, en av de vackraste delarna av St. Olavsleden. Följ med på en härlig helg med yoga samt heldagsvandring på Karl Johansvägen, en av de vackraste delarna av St. Olavsleden. Under vandringen, lördag 2 september, går vi genom flera typer av terräng med allt från lummig fjällbjörksallé till kalfjäll. Vägen som restaurerades av kung Karl IV Johan 1835 har ett flertal väl bevarade stenvalvsbroar. Målet för vandringen är Ådalsvollen i Norge. Medtag ryggsäck med matsäck, sittunderlag och kläder för jämtländskt fjällsommarklimat. Vi gör stopp för fika och meditationer. Mer info och bokning via länk nedan!

Övriga evenemang
2017-09-01
2017-09-03

Svamputflykt

Det blir tips om lagring och tillagning. Smakprov utlovas. Blodriska, även kallad granblodriska, är en svamp i släktet riskor. Den är en god matsvamp. Blodriskan bildar ektomykorrhiza med gran som den vanligaste växtpartnern. Blodriskan har den typiska riskhatten med trattformigt fördjupad mitt.

Evenemang
Guidade turer
Natur
2017-09-02
2017-09-02

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-09-05
2017-09-05

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-09-12
2017-09-12

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-09-19
2017-09-19

Höstmarknad

När hösten smyger på ska det naturligtvis finnas en skördemarknad. Ströms Hembygdsförening startade denna marknad hösten 2016 och i år kör man igen. Har du produkter att sälja kontakta hembygdsföreningen.

Evenemang
Auktioner/Marknader
Dagsprogram
2017-09-23
2017-09-23

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-09-26
2017-09-26

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-09-26
2017-09-26

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-09-28
2017-09-28

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-10-03
2017-10-03

Spelmansstämma - Tullingsås

Spelmansstämman i Tullingsås har pågått under flera år. I början av oktober samlas glada spelmän/kvinnor och spelar tillsammans i glad vänners lag. Servering.

Evenemang
Musik
Dagsprogram
2017-10-07
2017-10-07

Bingo - Hammerdal

Köp en eller flera bingobrickor. Högtalarna runtom parkeringen förkunnar de dragna numren, du kan också höra utropen på radiofrekvens 105.3 mHz. Vid "bingo" signalerar du med bilens tuta och en kontrollant kommer, vinstsumman får du rakt i hand. Servering, chokladhjul, lotter. Kassan öppnar 17.15. Saknar du bil går det naturligtvis bra att spela inomhus på Svartviken. Du kan i vår servering få kaffe med dopp och mycket annat. Där du köper brickor finns också försäljning av "dutt-pennor", tejp mm. Hammerdals bingo har arrangerats sedan 1966 och har varit Hammerdals IF:s ekonomiska stöttepelare. Bingon har gjort att idrotten kunnat fortskrida på det sätt det gör idag och det hoppas vi naturligtvis att det ska fortsätta med.

Evenemang
Bingo
2017-10-10
2017-10-10

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-10-26
2017-10-26

Kulturdag - Silsjönäs

”Kulturdag” i Silsjönäs Bygdegård. Det är konsthantverksförsäljning av hemslöjd, vantar, sjalar, kläder och bröd samt handpapperstillverkning. Servering och mycket mera

Dagsprogram
Hantverk/Hemslöjd
2017-10-29
2017-10-29

Spöknatta - Strömsund

Strömsunds Köpmannaförening anordnar varje höst "Spöknatta" det går ut på att alla klär ut sig efter bästa förmåga och går runt i butikerna som har extra erbjudanden under kvällen. En kväll när man minst anar det kan springa på små (och stora) häxor, troll, spöken, gastar och annat oknytt. Utlottningar av bästa klädsel med mera.

Evenemang
Barnaktiviteter
2017-11-02
2017-11-02

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-11-30
2017-11-30

Cruisingfika

Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2017 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.

Evenemang
2017-12-28
2017-12-28Hej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av