Artiklar och produkter
Nyhetsflöden
Länkar

Shopping

Shopping & lokal service

Shopping

Jämtland Härjedalen är ett mecka för alla som gillar sport- och outdoorkläder, friluftsprylar och utrustning. Härifrån kommer märken som Lundhags, Woolpower, ElevenateKlättermusen, Stellar Equipment, SweareTrangia, Extrem, Skhoop, Hilleberg och Peak Performance och flera av dem har produktion, outletbutiker eller huvudkontor i regionen. Det är lätt att handla både härproducerat och andra produkter på de många sportbutikerna som har en uppsjö av skaljackor, ryggsäckar, fiskeprylar och skidor.

Men allt handlar såklart inte om uteliv. Här finns mysiga butiker som säljer hantverk, inredning, kläder, lokal mat och mer därtill. Kanske ett renskinn är den perfekta presenten att ge bort? Här finns stadens puls med butikskedjor och gott om restauranger och caféer att pausa på. Shoppingen i Jämtland Härjedalen är inte storskalig men här finns en bredd som gör att man med lätthet hittar det mesta man kan tänkas behöva!

Foto: sandralee.se
"Shopping – Östersund"

loading image

Getting new items..


Kommunikationer

Inom datum
Sortera resultat

76 Kvadrat

Butik med möbler, ljus och presenter Butiken består av fem rum i olika karaktärer. Här hittar Du små och stora möbler i olika stilar, inredningsdetaljer och ett stort urval av presentartiklar till födelsedagen och middagsbjudningen. I butiken hittar du varor från bl.a. House Doctor, Bruka Design, HKliving, Madam Stoltz, Affari, Horredsmattan,Lots living, AdHoc, Globen, Svanefors, Miljögården,Presenttime,Nordal, Magasin Skruf, LOBdesign, Ouote by Birkholm, Living Story, Klippan, Martinsen, Aveva, Broste, Hay, Edblad,Chic Antique, Shepherd, THG mfl. Öppettider hittar du genom Facebooksidan för 76 Kvadrat.

Affär
2017-01-01
2017-12-31

Amaryllis Blomsterhandel

Blomsterhandel i Krokoms centrum. Tillhör Interflora. Krukor, inredning och vackra växter. Hos oss kan du beställa vackra blomsterbinderier till bröllop, fest och begravning.

Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Anna Viktoria - Lager Butik

AnnaViktoria skapar och designar produkter i eget varumärke och för andra företag. Med passion för skandinaviska uttryck och mönstertraditioner. Bevara skandinaviska uttryck och traditioner genom modern design. En känsla av Skandinavien. Företaget har flyttat från Dvärsätt och finns numera på Tjalmargatan 6, Östersund.

Konstateljé/Galleri
Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Antik & Begagnat

Sveriges största, 2200 kvm, antik-, begagnat- och loppmarknad. Mycket brett sortiment. Stor välskött bokavdelning. Vi ordnar transporter över nästan hela landet.

Antikt
2016-12-05
2017-04-30
Tags: upplevstorsjon

Apotek Kärnan

Här finns ett stort utbud av kropp & skönhetsvård, vitaminer & hälsokost, receptfria läkemedel samt personal som hjälper dig med råd. Självklart kan du även hämta ut Dina recept hos oss. Vi erbjuder även tjänster som blodtryckskoll och allergikoll. Välkommen in!

Service
Året runt

Ateljé Lisbeth

Gillar du kläder i härliga färger och sköna naturmaterial? Vill du ha smycken som sticker ut lite extra? Hos Ateljé Lisbeth hittar du både och. Dessutom har jag väldoftande tvålar, vävda handdukar, kravmärkt te, kuddar, sjalar, väskor och annat fint. Hösten 2014 flyttade jag butiken till mitt torp som finns i Bye Marieby, gör ett besök och känn på torpmiljö och fin utsikt över storsjön.

Second hand
Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Ateljé Systugan

Det mesta för stickning, virkning, nålbindning och tvåändstickning. Broderier, tyger. Bla. vadmal och linne. Blixtlås, sömnad, nålar och sytillbehör. Kurser i stickning och virkning.

Service
Året runt

Backgården Alsen

En ovanlig hembygdsgård med sina rötter från 1800-talet. Gården består av sex byggnader som står på exakt samma plats sedan 1850-talet. Hembygdsföreningen har restaurerat allt. Här finns sommartid utställningar och café. Lokaler finns att hyra på Backgården om du vill ha t ex konferens, kortkurs eller möten. Hantverksförsäljning. Café under sommaren och delikatesser.

Byggnader
Historiskt
Hantverk/Hemslöjd
Café
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Bibliotek

Strömsunds kommuns bibliotek finns på den länsgemensamma webbplatsen "BibliotekMitt". Här finns alla länets bibliotek på samma sida. Vi har ett kommunalt folkbibliotek i Strömsunds kommun. Centralbiblioteket i Strömsund och filialer i Backe, Gäddede, Hammerdal och Hoting samt en bokbil. Information om bibliotekens verksamhet finns på länets gemensamma webbplats. Klicka på bilden nedan för att komma till dit. Ring 0670-162 75 för öppettider i Gäddede, Backe, Hammerdal och Hoting

Service
Bibliotek
Övrig service
Året runt
Året runt
Året runt

Biblioteket i Bräcke

Du finner Bräcke bibliotek centralt i Bräcke samhälle, i Folkets Hus lokaler. Ett nytt och fräscht bibliotek med högt i tak. Vi erbjuder dig en mångfald av medier och ser gärna att du berättar för oss om det är något du saknar. Vi har ett dagligt samarbete med grundskolan som ligger i och bredvid våra lokaler. Du kan under dagtid alltid finna elever och förskolebarn hos oss. Vill du låna själv så har vi en busenkel utlåningsmodul. Hos oss kan du alltid finna en utställning av något slag. De flesta utställningarna är av lokala konstnärer och hantverkare. Välkomna in! För öppettider se hemsidan. Är Infopoint.

Bibliotek
Året runt

Biblioteket i Gällö

Gälllö bibliotek finner du centralt i Gällö samhälle, i fd. Folkets Hus. Här har vi en ombonad atmosfär och alla åldrar blandas under öppettiderna. Till atmosfären hör också de ofta återkommande hantverksutställningarna som vi har. Hantverkstraditionerna är stora här i Gällö med omnejd. Lokal historia Vi är också duktiga på lokal historia. Du finner mycket lokalhistoriskt att låna. Bland annat kan du hitta Sundsjökrönikan, Bodsjöboken, och Revsunds årskrönika. Välkommen in! För öppettider se hemsidan. Är Infopoint.

Bibliotek
Året runt

Biblioteket i Kälarne

Kälarne bibliotek, som är ett integrerat folk- och skolbibliotek, finner du centralt i Kälarne samhälle, strax intill busslingan, med ingång från Kälarne skolas gavel. Datasal I våra lokaler finns nu en datasal, med fyra dataarbetsplatser, som passar alldeles utmärkt för den mindre studiecirkeln. Du kan även sitta där i lugn och ro och släktforska, kontakta dina vänner på Facebook eller varför inte skriva din förenings protokoll. För dig som vill bevara fotografier, både negativ, positiv och framkallade bilder har vi en fantastisk fotoskanner. Är du nyfiken på att släktforska är du välkommen hit, så kan vi hjälpa till. Beställ tid om du vill vara säker på att datasalen är ledig. Annars är det bara att slinka in. Gör-det-själv-café Vi har även ett Gör-det-själv-café där du ordnar ditt fika själv, till dig och dina vänner. Cafét kan även efter öppettider bokas för olika aktiviteter. Gå-stavar Du kan låna gå-stavar. Det är ett samarbete vi har med KIK, Kälarne idrottsklubb. För öppettider se hemsidan. Är Infopoint.

Bibliotek
Året runt

Biluthyrning

Vesto biluthyrning. Bilarna är toppmoderna och alltid utrustade med däck för säsongen. Bilarna finns i alla storlekar. Håller till bakom Statoil i Vilhelmina.

Biluthyrning
Året runt
Tags: biluthyrning, southlapland

Blåsjöliftarna

En familjevänlig och naturlig mötesplats för alla åldrar. Långa, härliga backar. Längsta nedfart är 3,5km med en fallhöjd på 525m. Totalt 4 liftar och 10 nedfarter. Här finner man även imponerande skidåkning på fjället Mesklumpen. I anslutning till dalstationen ligger restaurang Fjällripan, med Sportboden intill där man kan hyra utrustning och köpa liftkort. För öppettider, se hemsidan.

Aktiviteter
Skidåkning - utför
Sport/Skiduthyrning
Året runt

Bryggstun i Undrom - Rödön

Vi finns i vår gamla bryggstú från 1707, i Undrom på Rödön. Här har vi blandat allt möjligt, möbler, lampor, porslin och lite annat smått och gott. Här kan du fika i lugn och ro och njuta av fjäll och sjöutsikt med goda smörgåsar eller en smaskig tårtbit. Vi har också kryddväxter och trädgårdsprylar, allt efter säsong. Här kan du kanske finna en present till någon eller till dig själv. Bed & Breakfast sommaröppet juni-september, se Rödön Bed & Breakfast, Bryggstun i Undrom under menyn "Bo & Äta". Du når mig på eller via hemsidan http://bryggstuniundrom.se/

Antikt
Second hand
Övriga affärer
Café
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Bräcke marknad

Välkommen till årets marknad i Bräcke. Knallar, öl-tält, matservering, underhållning, loppis-gata m.m Marknaden håller till vid Revsundssjön och har gott om plats för övernattning och parkering. Vi har fina trevliga marknadsplatser nästan invid sjön. På plats finns Erikssons Nöjesfält och Tivoli.

Auktioner/Marknader
Musik
Matupplevelser
Second hand
2017-07-15
2017-07-16

Bränna Getgård och Gårdsmejeri

Det finns möjlighet att hyra stugor: Bustuga 4-5 bädd, Härbre 2 bädd, Ugglebo 2 bädd. Restaurang öppen under sommarsäsongen. Fika och mat med fullständiga rättigheter.

Gårdsbutiker
Stugor
Café
Året runt

Burmans Skor

Välkommen till Östersunds mest välsorterade skobutik. Vi har skor för hela familjen, vardag eller fest. Många välkända skomärken som t.ex. Ecco, Timberland, Gant och Ten Points. Vi står för service och kvalitet och vår butik har funnits i över 100 år.

Service
Året runt

Båtön

På Båtön har klubben en timrad stuga med ett väl utrustat kök, där man som hyresgäst kan laga sina måltider på en vedeldad järnspis och att äta den i en trevlig storstuga, med dess öppna spis. Där finns ett flertal bord med plats för ca; 30-tal personer. Det är också möjligt att att sova över i den kombinerade sov- och grillstugan med fyra sängplatser. I vedboden finns det torr, kluven ved för den som hyr stugan. Respektera att veden endast är avsedd för de som hyr stugan av klubben. Men naturligtvis är alla välkomna till Båtön, även om man inte har för avsikt att hyra byggnaderna. Det finns en grillring som alla kan använda. Ta med egen ved eller grillkol.

Båt
Aktiviteter
Vattenäventyr
Stugor
Året runt

Börtnans fjällvattenfisk AB

I Börtnan finns fjällvattenfiskens metropol. Från strömmande kallt vatten kan man inhandla dagsfärsk och varmrökt regnbågslax, färsk och varmrökt röding. m.m. Delikatesser av högsta kvalitet. Svensk Lantmat.

Gårdsbutiker
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Café Gamla Skolan

Ett nytt café har slagit upp dörrarna i Lofsdalens gamla skola. Här finner du lättare luncher, hembakat fikabröd och kulglass. Öppet onsdag - lördag kl. 10.00-15.00. Det finns gratis Wifi där inne i caféet. Caféet har även hand om byns camping.

Internetservice
Café
2017-02-13
2017-03-06
2017-02-14
2017-03-10
2017-02-18
2017-03-11

Central ställplats i Svenstavik med fullservice

Mitt i Svenstavik centrum mittemot ICA som ligger mellan vägarna E45 och väg 321 finns en ny asfalterad parkering för bilar, husbilar och husvagnsekipage. Ca 45 vanliga p-platser och 10 husbilsplatser med eluttag. Husbilar är även välkomna att stå på de vanliga bilplatserna. 10 st elplatser, handikapptoalett, färskvatten från utekran, latrintömning för lösa tankar inne i byggnaden samt tömning av både grå- och svartvatten från fasta tankar i markbrunn utanför byggnaden, soptunnor. 2 laddningsplatser för elbilar finns också på parkeringen

Övrig service
Övrigt Boende
2016-04-18
2017-04-17
Tags: storsjöbygden

Cervera

Vi erbjuder ett brett sortiment av kvalitet & designprodukter för kök & matplats. Även skandinavisk design och gåvorna som vi slår in i vackra paket.

Service
Året runt

Drejeriet Butik & Galleri

Drejeriet ligger i ett pietetsfullt renoverat kulturhus där 12 konsthantverkare och konstnärer idag driver galleri och butik med ett stort utbud av keramik. Här finns ett rikt urval av konsthantverk och konst i keramik av hantverkare och konstnärer från både i och utanför Östersund.

Hantverk/Hemslöjd
Året runt
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Dvärsätts Blomsterträdgård

Vi odlar egna trädgårdsblommor, mest inriktad på perenn-odling, lite buskar och träd. Vi säljer även jord, krukor och olika tillbehör. Även lite sidenblommor och prydnadssaker och presentartiklar. Håkan och Katarina.

Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

EDE 519 Konst & Musik Ede Offerdal

EDE 519 består av konstnären Susanne Perry och kompositör och musikern Johan Ederfors. Tillsammans erbjuder de utställningar, kulturarrangemang, konserter, kurser med mera på prästgården i Ede, Offerdal. Sommartid öppnar vi vårt trädgårdscafé. Sitt och njut en stund i det nybyggda lusthuset eller på terrassen utanför där man kan blicka ut över den vackra omgivningen. Vi erbjuder bland annat tunnbröd från vår egen bakugn samt annat smått och gott. Allt är naturligtvis hembakt. Titta gärna in på konstutställningen i Bryggstugan bredvid där du hittar en liten butik med konst, hantverk, smycken, noter, skivor mm.

Konstateljé/Galleri
Övriga affärer
Året runt

Fahlströms Fiske

Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger. Två av våra stugor är belägna mitt i byn, 100 m från Valsjön, där våra båtar ligger. Den tredje stugan ligger 7 km från byn efter vägen mot Vinklumpen och nära till tjärnar. - STUGA 1, 6-bäddar med kök, wc, dusch, bastu, 3 sovrum. - STUGA 2, 4-bäddar + 2 med kök, wc, dusch. - STUGA 3, 4-bäddar + 2 med enklare standard, vedspis, kylskåp, tc.

Fiske
Övrig service
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice

Fahlströms Fiske & Byggshop

Fahlströms Bygg är specialiserade på renoveringar samt om- och tillbyggnader. Vi utför även målning, mattläggning samt har en plåtverkstad där vi tillverkar plåtbeslag och takhuvar efter önskemål. Vi är återförsäljare av Fresks byggmaterial och färgprodukter, samt utför brytning av önskad kulör. Fahlströms Fiske erbjuder boende, uthyrning av båtar och fiskeutrustning, försäljning av bland annat fiskeredskap samt information om fisket i området. Pimpelflugor i många, häftiga färger.

Fiske
Övriga affärer
Övrig service
Året runt

Fjällbjörken Design Hantverksbutiken i Bakvattnet

Fjällbjörken Design ägs och drivs av konsthantverkaren Rut Magnusson. Efter tio år som lågstadielärare och några vävutbildningar, tog intresset för textilt hantverk över och det egna företaget startades 1982. Genast fylldes butiken med hemslöjdsprodukter i naturmaterial från bygden. I butiken finns nu framförallt egna produkter; t ex keramik - små fat, skålar, vaser, ripor mm, handvävda ranor, textiler med egna mönster Fjällflora, Snöriket och Bolster tryckta på bomullstyg eller halvlinne och Ansättens Miniflora. Du kan även beställa dina kakelplattor. Nytt: Tvättbara fårskinn, Gåsäggstvålar i flera dofter, ljuslyktor, korgar i återvunnit gummi.........fina presenter. Vill du komma till butiken på andra tider än våra öppettider, ring 070-380 02 02.

Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
Övriga affärer
Året runt

Fjällgården Gräftåvallen

Gräftåvallen är en del av Bydalsfjällen och Storsjöbygden. Fjällgården har en Smakriket-certifierad restaurang som serverar à la carte, mackor och hembakat fikabröd. Fullständiga rättigheter. Temakvällar. Livsmedelsaffär, fiskeinformation, fiskekort för Dammåns fiskevårdområde. Herr och dambastu. Konferenslokal. Stugförmedling, husvagnscamping, På vintern hittar du öppettider i den intilliggande skidbacken på hemsidan. Gemensamt liftkort som i övriga Bydalsfjällen.

Affär
Stugor
Camping
Restaurang
2016-11-15
2017-03-31
Tags: upplevstorsjon

Flaggbutiken

Försäljning av flaggor, sovenirer, presentartiklar och idrottspriser. I sortimentet hittar du bland annat Jämtlands och sameflaggan, storsjöodjursartiklar samt t-shirts med lokal anknytning.

Service
2017-01-01
2017-12-31

Floristerna i Åre

Vi erbjuder dig professionell hjälp av utbildade florister för att skapa sköna miljöer med växter och blommor, både inne och ute.Vi finns till hands i alla livets skeden och gör alltid vårt bästa för att du skall vara en nöjd kund hos oss. Välkommen att besöka oss i våra två inspirerande butiker eller boka ett kreativt möte med någon av oss för inredning, fest och event, bröllop eller begravning.

Affär
2017-01-01
2017-12-31

Folkes Bil

Folkes Bil är idag ett starkt varumärke i Norrlands inland med lång erfarenhet i bilbranschen. De säljer Mitsubishi Motors, FIAT och VW Transportbilar, Dodge Trucks samt har specialiserat oss på nyare VW, Skoda och Audi personbilar. Verkstad Här kan du även hyra bil.

Biluthyrning
Service
Affär
2017-01-01
2017-12-31

Folkets Hus Bräcke

Välkomna till vårt hus och Bräckes centrum för kultur, kunskap mat och nöje. Folkets Hus är ett stort hus med många erbjudanden, här kan du bland annat äta i den fina Teaterrestaurangen som erbjuder dagens lunch och en härlig salladsbuffé. Här finns ett antal konferenslokaler och Gillestugan med eget kök för slutna sällskap eller varför inte ta med familjen och se en av många filmer som visas i biosalongen. Är Infopoint.

Bibliotek
Café
Restaurang
Året runt

Fredrikas Lycka

Fredrikas Lycka erbjuder god lagad mat, lättare luncher såsom sallader eller smårgåsar samt bakelser och fikabröd. I vår souvenir/presentbutik säljer vi svenska och thailändska souvenirer och presentartiklar och vi kan sandblästra logotyper eller namn på speglar, glas och termosar. Välkommen in med din beställning!

Övrig service
Vandrarhem
Restaurang
Året runt

Frost Musik

Frost musik är en liten butik med stor kunskap. Drivs av Janne Aggemyr som har arbetat med att sälja och reparera musikinstrument sedan 1973. Här hittar du dom litet udda fabrikaten- men också kända märken. Det som inte finns hemma går oftast att skaffa fram (med några få undantag) Alla instrument justeras och kontrolleras innan leverans. Du kan också lämna dina reparationer här. Det som inte kan repareras på plats skickar jag vidare till några av sveriges bästa på området. Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Affär
Året runt
Året runt

Frostvikens Keramik

Frostvikens Keramik, Häggnäset ca 20 kilometer söder om Gäddede finner man den lilla byn Häggnäset, och här finns även ett mysigt gårdscafé och keramikverkstad. Marie-Louise och Mats Börrefors’ keramikföremål är mycket uppskattade och har du tur får du kanske vara med i verkstaden också. Följ skyltarna mot Hällingsåfallet och Frostvikens Keramik. Gården har även några övernattningsrum.

Hantverk
Konstateljé/Galleri
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
Café
2017-01-01
2017-12-31
Tags: vildmarksvagen

Fru Frökens Karamellbutik

Gör en utflykt till Tångeråsen, Offerdal och besök världens största karamellask där du kan köpa våra karameller och kolor! Asken är öppen dygnet runt, alla dagar! Där gäller självbetjäning med kontant betalning eller Swish. Asken ligger norr om Gärde, mitt ute på en myr kallad Bjennhammarflon, 63°35.431 N och 013°45.420 E. Hit tar du dig med skidor på markerad led, ca 2 km från Café Své. Med skoter följer du skoterleden som går mellan Kaxås och Olden. Bilar med skotersläp parkerar på Valla och följer därifrån skoterleden ca 6 km. Även Café Své kommer att hålla öppet vid några tillfällen under vintern. Då finns möjlighet att boka hundspannstur ut till Karamellasken. Håll utkik på Facebook, hemsida samt annons för information om dagar och tider. 160130: Jämtlands nyaste skidspår ligger i Offerdal! Vi har nu skyltat och dragit skidspår efter bästa förmåga från gården Své. Den kortare sträckningen är ca 2 km enkel fram till asken/butiken. Den lite längre slingan är ca 3,5 km enkel väg, hela slinga runt ca 6 km.

Skoter
Skidåkning - Tur
Övrig service
Året runt

Fröjas Oasen i ÅS med Kafé, Växter och Världsbutik

Fröjas, oasen i Ås med Kafé, blomsterhandel, världsbutik med fairtrade och gårdsbutik ligger i natursköna Åsbygden 10 minuter från Östersund på vägen mot Krokom och Åre. I Fröjas kafé njuter man fairtrade-märkt kaffe och te med hembakat. Inslag av Fair Trade i fikat så klart. Dagens soppa och dagsfärska matiga smörgåsar och smörgåstårta. Allt serveras i vår unika växthus-miljö. Fröjas Världsbutik erbjuder jämtlands bredaste sortiment av etiskt goda delikatesser och hantverk från hela världen, rättvisemärkta och ekologiska. I Fröjas blomsterhandel finns växter, (Fairflower i mån av tillgång) och Fair Trade krukor. Blomsterutbudet följer säsongen och det finns alltid de där udda som kanske inte finns i andra blomsterhandlar. Fröjas gårdsbutik erbjuder delikatesser och annat som produceras på Rösta och Torsta i Ås. Det är en upplevelse att besöka Fröjas, året runt.

Övriga affärer
Café
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Frösö Handtryck

Ett av Sveriges äldsta textila handtryckerier med mönster fr. svenska designers & formgivare. På Frösön trycks tyger för hand innan de klipps & sys till produkter. I fabriksbutiken finns metervara, kuddar, förkläden, lampskärmar i många mönster & färger.

Service
Året runt
2017-01-13
2017-12-31
Tags: visitsweden

Fyrås Gård

Fyrås gård är en levande besöksgård i gammal kulturmiljö. Kom och hälsa på hos gårdens djur och växter. Gården drivs ekolgiskt med ägg och lammproduktion. Av gårdens ekolgiska ägg ystas äggostkaka som serveras med sylt och grädde. Även lättlunch och kaffébröd m m. Fullständiga rättigheter. På gården produceras ekologiska KRAV-ägg och vi har ekologisk lammproduktion med Gotlandstackor. Hönorna går sommartid ute i stora hagar. Inne i sitt hus går de helt fritt och har sittpinnar samt värpreden att tillgå efter behov. Fodret är ekologiskt och innehåller inga kemiska tillsatser. Hönorna är av Vit Leghorns typ och värper vita ägg. Hos oss kan du köpa färskt lammkött under hösten september-november och i viss mån till påsk. Resten av året säljer vi fryst så långt det räcker. Försäljning av ekologiska ägg, lammkött, lammskinn m.m. Turridning: Vi erbjuder heldagsturer med lunch och trerättersmiddag och halvdagsturer med lunch eller middag. Välkomstfika ingår alltid. Vi rekommenderar att man är minst 12 år och att man har viss ridvana. Detta för Er säkerhet och hästarnas välbefinnande.

Djur
Gårdsbutiker
Övrig mat
2017-01-01
2017-12-31

Fågelbergets Gårdschark & stugor

I natursköna Jämtland vid foten av det magiska berget Fågelberget ligger Gårdscharken, ca 210 km norr om Östersund och 30 km öster om Gäddede efter Vildmarksvägen. Här svänger man av mot vackra "Oppiberget", för visst är det Uppe på berget! Företaget tillverkar charkuteriprodukter av älg, gris, ren, lamm och nöt och använder sig bara av lokala råvaror. På gården finns ett rökeri och gårdsbutik. Fågelbergets gårdschark har sysslat med mathantverk i många år och har vunnit flera priser, bland annat på Smaklustmässan. En av företagets specialiteter är lufttorkat kött. På gården finns även stugor att hyra med en gigantisk utsikt.

Matupplevelser
Affär
Gårdsbutiker
Livsmedelsaffär
Bo
Stugor
Året runt
Tags: vildmarksvagen

Färjtur - Hocksjöforsarna

Ta med dina vänner, anställda eller vad som passar bäst på en färjtur längs älven! En resa genom vildmarken! Färden startar uppströms Hocksjöforsarna och går ca 4 km längs älven upp till urskogsreservatet och sedan tillbaka. Tidsåtgången är 4 timmar och uppåt. Under färden görs kortare stopp för att se diverse kulturhistoriska lämningar samt höra historien kring dessa och kring andra historiska händelser. Möjlighet finns till landstigningar om så önskas. Plats för ett 15-tal personer. Från slutet av maj till slutet av september. Ingen förtäring ingår i priset men kan ordnas. Möjligt att ta med rullstolar på färjan.

Båt
Guidade turer
Året runt

Föllinge Slöjd

Hemslöjd, Presenter, Hemvävt, Smide. Keramik. Hemslöjdsbutiken i den gröna byn. Slöjdalster från bygdens hantverkare. Dukar, både vävda och tryckta, keramik, mässing, tenn, garner, broderier, träslöjd och Föllingeprodukter mm. Vävstuga tillgänglig för alla! Hantverkskvällar varje måndag. Ni betalar material kostnader, allt annat är gratis. Ring för mer information om kvällarna!

Hantverk
Övriga affärer
Året runt

Gamla Lanthandeln Krokom

Upplev atmosfären i en gammaldags lanthandel! I ett av Krokoms äldsta hus har det varit affär från 1893 till 1965 och gästgiveri till 1948. Idag är Gamla Lanthandeln ett levande lanthandelsmuseum med försäljning av Nostalgivaror och Jämtländska produkter. Här kan man köpa t.ex. plåt-och träleksaker, matprodukter, böcker från Jämtland och gammaldags godis. Carina Grahn Hellberg tar emot besökarna i tidstypiska kläder, talar jamska och sjunger gärna en egen låt om husets historia. På sommaren även ett litet loppis ute på gården. En trappa upp i det forna Gästgiveriet visas olika hantverksutställningar, konst -och fotoutställningar. Caféet finns i det gamla bostadsköket på den nedre våningen. Här serveras kokkaffe, hembakt kaffebröd och tunnbrödstutar med getost. På sommaren även uteservering i trädgården ner mot Krokomsviken med olika musikevenemang, friluftsgudstjänst, blomsterkväll, veteranbilsbesök och marknader. Där, vid Krokomsvikens strand kan man även läsa om Storsjöodjuret.

Museum
Second hand
Café
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Gaupa - egensinnigt jämtländskt hantverk

En butik mitt i stan som säljer det bästa av lokalt hantverk. Ett stort urval av bland annat glas, keramik, textil, skinn, smycken, smide, trä och lokalt producerade matprodukter.

Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Glada Lådan

Välkommen till Glada Lådans lilla lanthandel mitt i stan! Här finner du allt det bästa som trakten har att erbjuda- goda ostar, ekologisk potatis, fantastiskt kött samt fisk, chark och deli av riktigt hög kvalitet. Och allt till riktigt bra pris dessutom. Glada Lådans idé är att det ska vara enkelt att köpa lokal mat av högsta kvalitet. Varmt välkommen!

Matupplevelser
Service
Gårdsbutiker
2017-01-01
2017-12-31

Granngården Myrviken

Ett litet varuhus med försäljning av bl.a. byggnadsvaror, arbetskläder, trädgårdsartiklar, färg och djurartiklar. Är ombud för Apotek, Systembolag och Bussgods.

Affär
Apotek
Övrig service
2016-03-08
2017-03-06
Tags: upplevstorsjon

Grändens Deli

En butik med passion för det goda! Vi har ett stort utbud av ostar, charkuterier och andra delikatesser. I vår servering hittar du delitallrikar, pajer, smörgåsar mm. Vi har många smakfulla presenter och vackra delikatesskartonger.

Service
Gårdsbutiker
Restaurang
2017-01-01
2017-12-31

Guns fårprodukter

Tillverkar och syr olika hantverk av ull, päls och skinn som sedan säljs i gårdsbutiken. Brännans Café & Loppis är 50-talsinspirerat och öppet sommartid. Julmarknad hemma på gården en gång om året Några produkter ur vårt stort sortiment: Tovade kläder, Stickade kläder, Vävpläd, Skinnfällar, Skinn, Hemslöjd, Tomtar, Ull & garn Beställningsarbeten Ring gärna i förväg. Välkommen!

Hantverk
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
Café
2017-01-01
2017-12-31

Gåxsjö Smedja

Konstsmed Susanna Bäckström har smidesverkstad och butik med försäljning av egna produkter. Tillverkar bl a ljuskronor, lampetter, skålar och ljusstakar i egen design. I smedjans tillhörande butik finner du smidesprodukter som tex ljuskronor, lampetter, skålar och ljusstakar i olika modeller. Allt i egen tillverkning och med personlig formgivning. Ring innan besök. Ingår i "Sinnenas väg"

Hantverk
Konstateljé/Galleri
Affär
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Gäddede Turistinformation

I turistbyrås lokaler så finns förutom turistbyrå Frostvikens Naturinformation och bibliotek. Ett besök där ger Dig en liten bild av Frostviken. Du kan göra ett "provkryp" i Korallgrottan, studera områdets djur och naturliv samt en del av same- och kulturhistoria som finns i området. Allt under uppsikt av bland annat björnhonan Ursa med unge, den kraxande korpen och till porlet av vatten från fjällväggen. Vid turistbyrån finns också en fjällpark med växter från området. Konferensmöjligheter.

Konferens
Service
Övrig service
2016-09-01
2017-04-30

Hackås bibliotek

Bibliotek som ligger i Hackåsskola där man kan låna olika inspirerande böcker. Både barnböcker, faktaböcker och olika romaner mm. Finns inte den bok du vill låna så går det bra att beställa hem den till biblioteket.

Bibliotek
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Hallvikens Chark

Delikatessbutik · Närbutik · Specialbutik för livsmedel Charkens produkter som säljs tillverkar de själva, legotillverkar, styckar, legoröker och annat efter våra kunders önskemål.

Matupplevelser
Affär
Gårdsbutiker
Livsmedelsaffär
Året runt
Året runt

Hamngatan 12 & Hamngatan 10

Östersunds ledande inredningsbutiker med kända varumärken som Mateus, House Doctor, Edblad & Co, Marimekko, Odd Molly, Ernst Vi jobbar med kärlek och känsla i en miljö med produkter av god design, funktion och kvalitet.

Affär
2017-01-01
2017-12-31

Hamrebys

Hamrebys har lite av det mesta. ATG, Svenska spel. Bygg, färg, el, jakt, fiske, inredning, leksaker, kläder mm. Här kan även köpa fiskekort och kartor.

Fiske
Affär
Året runt
Tags: fiskekort, souvenirer, shoping

Handlarn Dvärsätt

Minilivs. Grill med stort utbud av mat. Catering. Present och leksaker mm. I vårt sortiment har vi: Mat,Godis, Dricka, Livs, Tobak, Leksaker, Lotter, Presenter, Hyrfilmer m.m.

Affär
Livsmedelsaffär
Övrig mat
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Hantverksboden i Rönningsberg

I naturskön miljö mitt emellan Östersund och Åre har vi vår hantverksbod i det vackra Rönningsberg. Vår skylt vid vägen talar om när det är öppet eller stängt, men för att vara säker är det bra att ringa först. Vi erbjuder ett brett sortiment av högklassigt hantverk, exempelvis sydda förkläden i linne, målade skyltar, tröjor och krukor, stickade sockor i egen design och en hel del annat.

Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Hara gårdsbageri i Hara

Hara Gårdsbageri, hästeri, i norra Hara. Hantverksbakat bröd av varierande sorter, bakat på ekologiska råvaror. Enklare fika. Skylt vid stora vägen.

Gårdsbutiker
2017-02-02
2018-02-01
Tags: upplevstorsjon

Helags Expressen

Enkelt och bekvämt! Med Helagsexpressen kommer du upp till Helags Fjällstation från Ljungdalen (Kläppen). Perfekt för dig som bara vill ta en njutningstur upp till fjälls för en fika eller om du inte vill släpa ditt bagage upp för egen maskin. Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till anläggningen som arrangerar den för att boka eller höra dig för om pris

Kommunikationer
Guidade turer
Natur
Året runt
Tags: hiking, naturattraktion, stfanlaggning, visitsweden

Hemmakväll

Kanske världens bästa lösgodis! Välkommen till Hemmakväll på Storgatan, allt du behöver för en perfekt hemmakväll. Vi har lösgodis, konfektyr, snacks, dricka och självklart brett sortiment av film!

Service
2017-01-01
2017-12-31

Hemslöjdsförsäljning Norråker

Idéstugan är Framtidsföreningens egen butik, hyresreception, turistinformation och serviceställe. Här kan du köpa hemslöjd från traktens slöjdare, boka boende, låna internet, få svar på dina frågor, köpa jaktkort m.m.

Hantverk
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Hillsands Getgård

Gården har funnits sedan 1860-talet och vi är fjärde generationen som producerar och säljer getost/mese från de egna getterna. I butiken hittar du källarlagrad getost, getmese, getrulle (chevre), färskostar, getcamembert och blåmögelostar, även blåmögelost av komjölk. Butiken är alltid öppen när vi är hemma. Ring gärna innan du kommer för att vara på den säkra sidan. Vi tillverkar även blåmögelostar.(Hillsand Blå) Sommaren 2015 döpte "Plura" en av gårdens ostar till "Dunder"

Matupplevelser
Affär
Gårdsbutiker
2017-01-01
2017-12-31

Hoting Infopoint

Infopointen är belägen vid Hotings camping som är helårsöppet. Anläggningen ligger vid södra infarten till Hoting utefter E45 invid Hotingsjön. Här hittar du information om närområdet, fiske, sevärdheter och utflyktsmål. Här kan du även köpa fiskekort och få broschyrer. I den intilliggande Hotingssjön kan man fiska bl.a. öring och regnbåge. Put and Take-fiske finns vid campingen (Lojsinit).

Service
Övrig service
2017-01-01
2017-12-31

Hudateljén

Hudateljén är specialiserade på resultatinriktad hudvård. Här erbjuds förutom klassiska behandlingar även permanent hårborttagning. Hudföryngring och permanent fett och cellulitreducering.

Affär
2017-01-01
2017-12-31

Hyr skidor på Åre Skidsport

Bredvid pisten, tio meter från liften och mitt på Åre torg ligger Åre Skidsport. I mer än sextio år har Åre Skidsport arbetat med vad vi kan bäst, Alpin utförsåkning, snowboard och Randoneé.Som nybliven sextioåring fast väldigt långt ifrån pensionsålder står vi som alltid rustade till tänderna med det senaste utbudet inom skidor, snowboard, kläder, mode, ja allt du kan tänkas behöva för att ditt besök i Åre ska bli så lyckat som möjligt! Välkommen till oss på Åre Skidsport!

Skidåkning - längd
Skidåkning - utför
Skidåkning - Tur
Affär
2017-01-01
2017-12-31

Håxås Möbler och Slöjd, Hammerdal

Tillverkar möbler med speciell utformning och egen design. I lokalen finns även en liten utställning av några av alstren Håxås Möbler och Slöjd ägs och drivs av Leif Jonsson,utbildad i dekorativ målning och möbelsnickeri. Sedan 1983 drivs ett eget snickeri och utställning i Håxås, där även utställningen är placerad. Hans verk skapas av en blandning av traditionsrikt hantverk och modern CAD-teknik. Nyckelord är lekfullhet, frihet, tradition och djärvhet. Välkommen att inspireras. Ring före besök!

Hantverk
Service
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Hällesjö Chark

Älgsalami, korv, lufttorkad skinka, Hällesjörulle och mycket, mycket mer tillverkas här. All produktion, från slakt till rökning, och torkning sker hantverksmässigt. Råvarorna hämtas även från lokala leverantörer i Jämtland och förädlas till läckra charkuterivaror. Jag håller även kurser. Charkuteriet har varit i drift sedan 2000, och här är det hantverksmässig småskalighet som gäller. Inga löpande band eller industrirobotar. Försäljningen sker direkt på gården, på marknader runt om i Jämtland och Västernorrland eller levereras på beställning. Hög kvalitet och god smak garanteras, det vittnar mängderna med prisutmärkelser om. Ni hittar Hällesjö Chark, mittemot kyrkan.

Gårdsbutiker
Året runt

ICA Bodsjö Diverse

Lanthandel Ica Bodsjö Diverse ligger i Sidsjö. Vi säljer livsmedel, kläder, presentartiklar, grilltillbehör m.m. Vi är även systembolagsombud, spelombud och apoteksombud. Är Infopoint.

Affär
Året runt

ICA Ljungdalen

Här finns allt i livsmedelsväg som behövs för fjällturen, vardagen och festen. Vi erbjuder en bandad charkdisk, fräscha grönsaker, lokalt fångad fisk och både renskav som renrenfilé. Du behöver alltså inte frakta med dig dina varor hemifrån utan handla allt du behöver i Ljungdalen. Utöver livsmedel är vi apoteksombud, har betalservice, är ombud för tipstjänst och systembolagets ombud.

Affär
Bank/Kassaservice
Apotek
Året runt

ICA Supermarket i Sveg

När du är i Sveg så titta in på vår Ica Supermarket! När du äntrar vår butik möts du av en stor och rymlig frukt - och gröntavdelning, där artikelantal ligger en bra bit över 200. Väljer du istället att hålla till höger och tar rulltrappan ner så kommer du tlll vår specialavdelning. Här hittar du både det ena och det andra, allt ifrån muttrar och hundgodis till hud- och hårvård. Efter frukt och grönt har vi vår kolonialavdelning. Härnäst kommer vi till vår frysdisk, här hittar du fryst färdigmat, pajer, kyckling, fisk, frysta grönsaker m.m. Därefter har vi vår stora kött- och och charkavdelning. Här hittar du allt från oxfilé till surströmming! Intill köttet vår fiskdisk, där vi har färsk fisk, sedan kommer delikatessen, där du hittar ostar, lokala som utländska. Efter delikatessen har vi vår brödavdelning, här hittar ni alltid färskt bröd från våra leverantörer. Vårt eget bageri har öppet alla dagar i veckan så att du alltid ska få ett dagsfärskt bröd. Därefter kommer mejeriet lättöverskådligt och rymligt, här finns mjölk, grädde, creme fraiche m.m. När vi närmar oss kassan kommer vi till konfektyrer och snacks, glass och tidningar m.m. English; When you enter you will find fruits and vegetables, further in the store you will find ready meals, frozen products, fresh fish five days a week, milk and bread and much more.

Livsmedelsaffär
Året runt

ICA Supermarket Simonsson & Café

Ica butik med eget bageri och café. I butiken fylls det på varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. I charkavdelningen hittar du ostar, salami och skinkor för picknick, mys eller fest. I butikens café avnjuter du bakverk, smörgåsar, sallader, pajer med mera från eget bageri. Caféet erbjuder också catering i form av smörgåstårtor, festplankor, mackor och sallader till din fest! Caféets duktiga kallskänkor arbetar med fina råvaror för att tillgodose dina önskemål.

Affär
Livsmedelsaffär
Café
2017-01-01
2017-12-31

ICA Supermarket Svenstavik

Livsmedel. Ombud för ATG, svenska spel, post, ica-banken och biljett direkt. Här finns även catering med plankor, smörgåstårtor och annat smått och gott. Om du har tur får du höra handlaren Kurt Jonsson spela och sjunga på sitt piano som står mitt i butiken.

Övrig service
Livsmedelsaffär
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Ingmos Naturprodukter

Odling av örter, inköp av grönsaker, vildväxande svamp örter från länet. Av dessa fina råvaror, produceras Älgörtsdricka, Björksav med olika smaker. Torkad och insaltad och insyltad svamp. Risotto, grönt örtte, bär-, svamp- och örtgodis m.m. Svamputflukter i närområdet anordnas.I Aspåsnäset - Odling och inköp av vildväxande svamp och örter, torkeri.På Strandvägen 1 i Krokom - Förädling, kontor, lager och försäljning från lager, enligt överenskommelse. För mer information gå in på www.ingmos.se

Må bra
Gårdsbutiker
Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

ingo, tankställe, Myrviken

Tankställe med endast automattankning. I anslutning finns butik med bl.a. livsmedel, kiosk, bilverkstad och däck. Är ombud för ATG, försäljning av Tips, lotter och biljetter.

Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Jordemors Café & Butik

Jordemors Café & Butik är är ett mysigt litet café kombinerat med en presentbutik som ligger i Strömsunds centrum. Egna produkter inom keramik.I keramikverkstaden hittar du Åse Ehnberg som har arbetat som keramiker i många år. Från början som ett intresse numer är det hennes levebröd och stora passion i livet. Hon älskar att uttrycka sej i lera. Att göra andra glada med sina produkter är det största kvittot på framgång för Åse. I butiken hittar du bruksföremål i stengods, prydnadsföremål i stengods och lergods, ekologiska doftljus, krämer och målade produkter såsom skyltar, tavlor och prydnadsföremål och mycket mer. Kontakta butiken för personliga önskemål gällande produkter, kurser, presentkort eller annat du funderar över.

Hantverk
Konstateljé/Galleri
Affär
Hantverk/Hemslöjd
Café
2017-01-01
2017-12-31
2017-01-01
2017-12-31

Jordgubbslandet Rödön. Café och självplock, vägförsäljning

Besök vårt Café med jordgubbsspecialiteter på menyn. Försäljning av blommor i ett stort växthus - amplar och plantor. Gott kaffe och bröd är grunden men när du fikar på Rödöns jordgubbscafé är det inte bara för kaffet och jordgubbstårtan. Du sitter i en blomsterpark omgiven av livskraft, andas frisk luft från de Jämtländska fjällen och njuter i sommarsolen. Skulle det regna har vi servering under tak och i växthuset med en rogivande tropisk miljö. Vid säsong - självplock (åldersgräns 12 år) och vägförsäljning av jordgubbar. Se hemsidan för uppdaterad information.

Natur
Gårdsbutiker
Café
Året runt

Karins sportbod

Här hittar du allt från mode och smycken till fiskeutrustning och sportkläder. Cykeluthyrning på sommaren och skiduthyrning på vintern. Butiken har öppet måndag-fredag 8.30-18.00, lördag-söndag 8.30- 19.00

Guidade turer
Sport/Skiduthyrning
2017-02-13
2017-04-21
2017-02-18
2017-04-23

Katarinas Balans & Princess Art Nälden

Livsstilstjänster. Detta kan vi stå till tjänst med: Healing, kroppsbalansering, hypnos, avslappning, akvarellkurs dag/kväll, reikikurs helg,ni kan boka vår lokal för möte inkl fika. Hälsa på oss på Näldenvägen 3, eller kom in och kika på konst, köp en kopp kaffe eller några kort att skicka till en kär vän.

Må bra
Övrig service
Året runt

Kaxa.nu - Kläder och Kuriosa i Kaxås

Snyggt, bekvämt, prickigt, puffigt, modernt och retroinspirerat. Böcker, kuriosa och utvalt vintage. Har du ett evenemang som du vill att vi besöker? Ring Sara: 070-653 30 51. Om längtan efter en klänning blir för svår – hör av dig så öppnar vi butiken, ger mått på klänningar och skickar eller löser det på annat vis.

Övriga affärer
Året runt

Krokoms Turistinformation

Krokoms Turistinformation är en auktoriserad turistinformation vilket innebär att vi är bäst på information om orten och områden inom en dagsutflykt med bil. Dörren stängdes för gott den1 jan 2017 till vår fysiska Turistbyrå vid Krokomsviken. I stället koncentrerar vi oss på turistinformation i andra kanaler, såsom Infopoints samt digitala medier. En Infopoint är en enklare form av turistbyrå där tanken är att informationen ska finnas där besökaren befinner sig. Det kan t.ex. vara en affär, bensinmack eller ett besöksmål ute i kommunen. Ni är förstås fortsatt välkomna att kontakta oss på telefon eller via mail.

Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Kulturdag - Silsjönäs

”Kulturdag” i Silsjönäs Bygdegård. Det är konsthantverksförsäljning av hemslöjd, vantar, sjalar, kläder och bröd samt handpapperstillverkning. Servering och mycket mera

Dagsprogram
Hantverk/Hemslöjd
2017-10-29
2017-10-29

Kupan Röda Korset - Hammerdal

På Kupan har vi second hand-försäljning med humana priser. Butiken håller till i centrala Hammerdal. Second hand. Fikahörna, minnesfonder, kopiering, återbruk redesign, insamling, hantverksträffar

Service
Affär
Second hand
Året runt

Kupan Röda Korset - Rossön

Second Hand-butiker finns i de flesta av landets kommuner. I ett par kommuner finns också våra mötesplatser – även kallade Mötesplats Kupan. Många av dessa har second hand-försäljning, men fungerar även som nav för Röda Korsets verksamheter. Några har ett enkelt café och är en mötesplats på orten där man verkar.

Service
Affär
Second hand
Året runt

Kupan Röda Korset - Strömsund

Second Hand-butiker finns i de flesta av landets kommuner. I ett par kommuner finns också våra mötesplatser – även kallade Mötesplats Kupan. Många av dessa har second hand-försäljning, men fungerar även som nav för Röda Korsets verksamheter. Några har ett enkelt café och är en mötesplats på orten där man verkar.

Service
Affär
Second hand
Året runt

Kålberget Gårdsmejeri Offerdal

På gården Kålberget, som ligger i Offerdal, finns förutom 40 getter, 20 tackor och 3 kor, även smådjur som kaniner, ankor och höns. Vi har som mål, att förädla det som produceras på gården efter säsong. Av get- och fårmjölk tillverkas olika sorters ostar som lagras i jordkällare. Lamm- och killingkött säljs direkt, kött av get och får blir till korv. Det finns dessutom berett killing, lammskinn och tackornas ull till salu i vår gårdsbutik. Vi säljer även handgjord tvål på getmjölk. Hälsa på hos oss i ladugården och titta in i ostkällaren! Vi tar emot grupper för visning av gården, mejeriet och ostkällaren. Även bussrundturer är välkomna. Besökarna får möjlighet att se hela kedjan från foder, via glada djur till fantastiska ostar. Visning förbokas hos oss på telefon 072 510 66 87.

Djur
Hantverk
Gårdsbutiker
Café
Året runt
Tags: upplevstorsjon

LaxsjöBua

Välkommen till vår fikahörna ! Här finns alltid gott kaffe o fikabröd som kommer från Bageriet Lyckan i Laxsjö. Utanför affären finns kortautomat tillgänglig dygnet runt för fiskekort till Laxsjö fiskvårdsområde. Affären har utlämningsställe för bussgods och systembolagsvaror. Systembolagsvaror beställs utan kostnad hos oss före Ons kl.16.00 och hämtas Fred efter kl.16.00. Vi är anslutna till Svenska Spel och säljer även receptfria läkemedel. Ni som är i Laxsjö kortare perioder kan köpa betalsäckar, små 45 kr och stora 65 kr / säck för era hushållssopor. Lämna säckarna i de gröna kärlen till vänster om butiken.

Livsmedelsaffär
Året runt

Lekplaneten

Lekplaneten erbjuder ett stort sortiment leksaker, spel och pyssel. Babyartiklar och barnvagnar från Bugaboo hittar ni också hos oss. Välkommen! Öppet: Mån-fre 9.30-18.00. Lör 9.30-16.00

Service
2017-01-01
2017-12-31

Lidsjöbergs Handel & Infopoint

På Lidsjöbergs Lanthandel kan du handla mat, fiskekort och hyra båtar. Den är dessutom en Infopoint och är ombud för apoteks-, bussgods-, systembolaget. Det går att tanka dygnet runt på automatstationen vid affären. Skoterled går fram till butiken vintertid.

Service
Affär
Övrig service
Livsmedelsaffär
2017-01-01
2017-12-31
2017-01-01
2017-12-31

Ljungdalens Bilservice

Ortens enda bensinstation, man kan köpa bensin och diesel och betala i automat eller kass. En bilverkstad utgör basen för verksamheten. Reperationer och service kan utföras på alla märken och en komplett däckverkstad ingår. Bilverkstaden har modern uppkopplad datorutrustning för diagnos och reservdelsdefinition. Reservdelar som inte finns i lager levereras normalt nästa dag. Verkstaden är MECA-ansluten. Snöskoterreperationer är också en del av verksamheten. Man kan också köpa fiskeutrustning och andra fritidsartiklar samt kioskvaror.

Övrig service
2017-02-02
2017-06-01
Tags: bensin,, diesel,, olja,, mack

Ljungdalens Byggtjänst

Ljungdalens Byggtjänst är ena grenen av verksamheten som ägs och drivs av Anders Bergström. Företagets specialitet är kompletta byggprojekt på totalentreprenad men i utbudet ingår också reperationer ombyggnader och tillbyggnader. Som representant för Jörnträhus, erbjuds även ett stort urval av prefabricerade huslösningar ned väl genomtänkta och arkitektritade föeslag till planlösningar. Detta ger i de flesta fall en kortare byggtid. Ta kontakt med oss för planering av er optimala huslösning!

Skoter
Övrig service
2017-02-02
2018-01-01

Ljungdalens Fisk och Vilt

I det egna rökeriet röks regnbågsfiléer och hel röding samt garvning av röding. På viltsidan är huvudprodukterna renskav och älgskav som torkas och röks. I mån av tillgång tillhandahålls också fågel och småvilt. Fråga gärna vad som bjuds för stunden. All livsmedelshantering sker i ändamålsenliga lokaler bakom ICA-butiken i Ljungdalen och produkterna säljs i delikatessdisken på ICA. Passa på att njut av genuina fjällprodukter då du är i Ljungdalen!

Affär
Året runt

Ljungdalens Gräv & Allservice

Ljungdalens Gräv & Allservice åtar sig allehanda jobb och uppdrag. Vi åtar oss det mesta inom entreprenad och utför alla jobb med största noggrannhet. Några exempel på vad vi gör: Pumpar kalk och slam åt kommuners avloppsanläggningar med en traktordriven pump med 100m. 6 tums slang. Stolpresning vid linjebyggnationer. Med hjälp av en grävmaskinen med grabjohnskopa och stolphållare på schaktbladet. Diverse höghöjdsarbeten. I vår maskinpark finns en bandburen skylift som når 22 m. Den tar sig fram väldigt bra i både snö och på barmark i terrängen, bra till linjearbeten m.m. Diverse grävarbeten Hela barmarkssäsongen 2014 arbetade Ljungdalens Gräv & Allservice åt Skanska på Flatruet där tre nya broar byggdes. Återförsäljare Biorock (markbädd på burk) Evergreen solutions - minireningsverk Fritidstoa Certifierad för att säkra monteringar av fuktskydd på grunder vid dränering. Företaget ägs och drivs av PG Skott.

Övrig service
Året runt

Ljungdalens Hemslöjd

Ljungdalens Hemslöjd är en ekonomisk förening som bildades våren 1976 av några driftiga kvinnor i Ljungdalen-Storsjö. Idag är vi 180 medlemmar, både kvinnor och män varav en del slöjdar i hemmet och en del i hemslöjdens lokaler där vi också saluför våra altser. Vävstugan på övervåningen används flitigt och de textilier som finns i butiken har i huvudsak vävts här i huset. För besökare i området är det fritt att komma hit och prova på vävning med handledare året om. I butiken saluförs de mest fantastiska saker bl a rotslöjd, spånkorgar, tennarbeten, knivar, keramik, luffarslöjd, textilier, stickade och virkade alster. Välkomna till en genuin hemslöjdsaffär!

Affär
Hantverk/Hemslöjd
Året runt
Tags: hemslöjd,, hantverk

Ljungdalsfjällens Turistbyrå

Ljungdalsfjällens turistbyrå är en auktoriserad turistbyrå. Här finns information om närområdet men också för andra delar av Sverige. Vi erbjuder: Bokning av boende, ledinformation, försäljning av kartor, fiske- och jaktkort, information om service i byarna, upplevelse- och fiskeinformation, souvenirer dessutom vi är ombud för systembolaget. Kom gärna in och prata med oss om tips och råd!

Båt
Internetservice
2017-02-21
2017-04-07
Tags: turistbyrå,, ibyrå,, visita,, boende,, stuga,, fjäll,, stugförmedling,,

Lofsdalens Turistbyrå

Lofsdalen är en pärla inte bara på vintern utan även på våren, sommaren och hösten. Vandra, fiska eller bara vara i den vackra och fridfulla fjällnaturen. Turistbyrån hjälper också till med bokning av guidade turer, båthyra, stug- och campingboende. Försäljning av fiskekort.

Övrig service
2017-02-14
2017-04-23

Loppis i Lövberga

Sommarloppis som även har öppet en del helger under andra tider på året. Lövberga gamla skola, 2mil norr om Strömsund. Här finns lite för alla! Nya saker varje vecka. Varierande öppen-tider. (lördag & söndag 12-16) Tar emot saker & ting, varav 10% tillfaller "skolan"

Service
Second hand
Året runt

Luddan Varma skor för kalla vintrar

Tillverkningen sker numera i Kallsta, Lit. I denna miljö, med riktiga vintrar med massor av snö, har vi tagit fram en sko som verkligen håller värmen och dessutom är snygg och moderiktig.

Övriga affärer
Övrig service
Året runt

Maries Trädgård

Försäljning av perenner och sommarblommor i ett prunkande växthus, ekologiska kryddor samt lite längre fram i sommar tomater och självplock av sommarblommor. Här anordnas kurser i bl a frösådd och plantuppdragning, beskärning, kransbindning, blomsterarrangemang mm. Hjälper även till med trädgårdsplanering och rådgivning. Tar betalkort.

Natur
Övriga sevärdheter
Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Martin Bergmans fisk

MBergmans Fisk & Vilhelmina Gårdsbutik Martin Röker förädlar fisk / kött . Gårdsbutiken har restaurang där du kan du äta och dricka gott i en trevlig miljö. Försäljning av matprodukter allt från kött, sylt, bröd och praliner med mera, vilka levereras från andra aktörer i närområdet. I butiken kan man köpa lokalproducerade produkter och dessutom stanna till och köpa med sig en del av utrustningen som behövs för resan upp till fjällen: allt från fiskeutrustning, kläder, muurikkahäll, renskinn att sitta på under fjällturen, tändved, och till och med en bärbar brasa för att steka den nyfångade rödingen eller koka kaffet på. Mat för avhämtning (Ring och beställ senast en dag innan) M Bergmans Fisk har tilldelats nio stycken guld under SM i Mathantverk 2008, 2009, 2011, 2012 och 2015. 2013 och 2015 blev det även silver.

Gårdsbutiker
Restaurang
Året runt
Tags: southlapland, bermansfisk, fisk, rokeri, vilhelmina, gardbutik

MatsSkoter

Välkommen till MatsSkoter AB MatsSkoter är ett familjeföretag som startades 1985 av Mats och Sussi. Vår syfte är erbjuda våra kunder bästa möjliga tjänster till hög service och bästa priser. Vi finns i Lillholmsjö, 6 mil norr om Östersund och där har vi vår butik, egen verkstad och bensinstation. I vårt butik hittar du så väl nya (Yamaha som huvud märke) som begagnade skotrar. Vi har ett stort urval av begagnade skotrar av olika märken och prislägen. Här kan du köpa tillbehör, kläder och reservdelar. I vår auktoriserade Yamaha verkstad lager och servar Joe & Bengt det mesta. I butiken säljer vi även 4-hjulingar (Yamaha som huvud märke), trädgårdsprodukter och jakt/fiske grejer. Du kan tanka bensin, disel och i butiken har vi även däck, oljor mm och skoteruthyrning. Ta gärna en titt på hemsidan eller kom förbi butiken, så bjuder vi på en kopp kaffe

Övriga affärer
Övrig service
Året runt

Mona Bågling Krukmakeri

Välkommen till en keramikverkstad fylld med tomtar, koppar ,fat o skålar mm. Hennes produkter passar både hemma hos dig och som en uppskattad present. Mona Bågling Konsthantverk ligger i Hammerdal, 6 mil norr om Östersund med en vacker utsikt över Hammerdalssjön. Mona tillverkar bruksföremål såsom skålar, fat, muggar, vaser, kannor, vitlöksrivare, bestickställ, ljusstakar smycken mm - allt med ett unikt uttryck. Leran drejas, dekoreras, bränns och glaseras, med giftfria glasyrer, för hand. Keramiken är stengods som bränns i 1260 grader, och tål såväl diskmaskin, ugn som micro. All keramik är handgjord och storlekar och glasyrer kan därför variera något. Skiftningar i glasyr, storlek och detaljer ger samtidigt den rätta handgjorda känslan.

Hantverk
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Mr & Mrs Gantbutiken

Välkommen till Östersunds ledande modebutik! Hos oss finner ni välkända varumärken som: Gant / Lee / Eton / Stenströms / Cavaliere / Lyle&Scott / BjörnBorg / RM Williams / Hunter / Saddler

Service
2017-01-01
2017-12-31

Murås bruk

Traditionellt brukssmide. Tillverkning och försäljning såsom, beslag till dörrar och portar, utsmyckning av tak, grindar och staket, ljuskronor, detaljer till öppna spisar med mera. Fyndbod på gården.

Hantverk
Affär
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Myrvikens bibliotek

Bibliotek på skolan i Myrviken, där kan man låna barnböcker, faktaböcker, romaner mm. Finns inte den bok du vill låna hemma, så kan biblioteket beställa hem den till dig.

Bibliotek
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Nordic Kiwi, glas- och keramikverkstad med försäljning

Ulla och Russ på Nordic Kiwi formar funktionella, originella, vackra och roliga bruksföremål och prydnadssaker med Jämtländsk- och Nya Zeeländskt inspiration. Alla skålar, fat och muggar i keramik tål mikro och diskmaskin. Kurser i keramik och glas. Besök hemsidan för mer information och bokning.

Hantverk
Konstateljé/Galleri
Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Norråkers Handel - Bo på lanthandel

Norråkers Handel är en charmig och lite annorlunda lanthandel. Här finns inte bara mjölk, ägg och bröd utan även ett imponerande utbud av goda ostar och andra delikatesser från när och fjärran, tyger från Sri Lanka, handgjorda knivar från byn och boende. Ovanpå butiken finns en nyrenoverade lägenhet på 150 kvm med vacker utsikt mot sjön för uthyrning. Lägenheten är fullt utrustad med kök, vardagsrum, tre sovrum med totalt fem sängar, dusch, wc och tv. Köket är fullt utrustat för självhushåll med spis med ugn, micro, kyl, frys, brödrost och kaffebryggare. Du kan även välja till vår ostbricka som är vår specialitet. Kaffe och nybakat wienerbröd i lanthandelns mysiga kafé ingår. Nära till butik, restaurang, badplats, lekplats, tennisbana, mack, skog och sjö. Vedeldad bastu och badtunna, vackert beläget vid sjön, finns som tillval.

Affär
Livsmedelsaffär
Bo
Övrigt Boende
Året runt
Året runt
Tags: bopålanthandel

Nygårdens limousiner Hara

Gårdsbutik i norra delen av Hara med kött och chark försäljning av limousiner. Nygården har också ridskola och turridning. För mer info Se facebook: nygårdens ridskola

Hästar
Gårdsbutiker
2016-11-15
2017-11-14
Tags: upplevstorsjobygden

Nära Dej Affären i Åkersjön

Livsmedel, Apoteksvaror, Utlämningsställe för systembolaget, Bensin 95 oktan, Aspen & Diesel, ny och modern drivmedelsanläggning. Tiki släpvagnar. Fiskekort (Åkersjöns fiskevårdsområde, Fiskevägenkortet), Dusch.

Övrig service
Livsmedelsaffär
Året runt

Närbutik, Gräftåvallen

På Fjällgården i Gräftåvallen finns butik med det mesta du behöver för din vistelse, bl.a. Livsmedel, godis, glass, Presentartiklar, solglasögon, skidglasögon och mössor. Här finns ett brett prisvärt sortiment av Hestra handskar för både små och stora händer. Säljer även fiskekort för Dammåns fiskevårdsområde. Fjällkarta över Oviksfjällen, Z55.

Affär
Övrig service
2016-05-27
2017-05-15
Tags: storsjöbygden

OK/Q8

Biltvätt, biluthyrning, lastbil, livs, kiosk, servering och stort utbud av fritids och fiske artiklar. Däck, reservdelar, film och läkemedel. Du hittar det mesta hos oss!

Biluthyrning
Service
Affär
2017-01-01
2017-12-31
2017-01-01
2017-12-31

Ost och Bryggstubua i Kälen Krokom

Inte långt från Krokom ligger gårdsmejeriet Ost och Bryggstubua, där mjölk från gårdens kor och getter förädlas till ost. Hela vår produktion, från växtodling till djurhållning och vidareförädling i mejeriet är ekologisk och KRAV-certifierad. Det är viktigt för oss, men även att produktionen är anpassad till gårdens förutsättningar. På gården finns 12 mjölkkor och 15 mjölkgetter. Det finns förstås kalvar och killingar, också samt bocken Ingemar. De flesta osttyperna mognadslagras i den gamla källaren under Bryggstu och får där sin speciella karaktär. I Bryggstu ligger också gårdsbutiken dit du förstås är välkommen! Sortimentet varierar beroende på säsong och tillgång. Vi kokar även mese och ofta finns både ko- och getyoghurt! Det går utmärkt att betala med kort och med Swish. Anders och Karin Ericson.

Gårdsbutiker
Året runt

OTEK IT-konsult

"OTEK är en IT-konsult som erbjuder service, support och underhåll av IT-produkter för företag och privatpersoner." De kan vara behjälpliga med installation, konfiguration, felsökning och utbildning inom alla typer av datorer, nätverk och kringutrustning. Certifierade av den märkesobundna IT-branschorganisationen CompTIA gällande PC-support och nätverk sedan 2001. Återförsäljare av F-secure antivirusprodukter samt ZyXEL nätverksprodukter.

Internetservice
2016-03-08
2017-03-06
Tags: storsjöbygden

Oviken ost

Oviken Ost driver ett gårdsmejeri som gör ost och andra mejeriprodukter av får och komjölk. Fårmjölken kommer från deras egna mjölkfår medan komjölken köps in från en närbelägd gård. De flesta av ostarna görs på opastöriserad mjölk då mjölkråvaran är av högsta kvalitet. På gården finns en gårdsbutik där man kan köpa våra produkter.

Matupplevelser
Gårdsbutiker
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Pigg & Frisk

Hälsa och välmående med gym, gruppträning, fystester, personlig träning, massage, naprapati, solarium, skönhetsbehandlingar och friskvård för företag. Öppettider gym ( med passerkort) + solarium: Alla dagar i veckan 04.30-23.30 Åldersgräns för träning. Vid 12-års ålder får du börja träna i målsmans sällskap och efter gymgenomång. Efter 14-års ålder får du träna ensam och efter gymgenomgång. Bemanning receptionen: Måndag-fredag 8.00-10.00 Mån-tor 17.30-20.00

Aktiviteter
Må bra
Hälsa & träning
Service
2017-01-01
2017-12-31

Pingstkyrkans second hand

Handla Second hand! Bra för miljön, plånboken och den personliga smaken. Här hittar du det mesta du behöver. Bäst är att överskottet blir till hjälp för behövande.

Affär
2017-01-01
2017-12-31

På Stan shoppinghäfte

Ett häfte fyllt med erbjudanden från stans butiker. Förutom 4 dagars fri parkering på de kommunala P-platserna, finner du även rabatter på sportartiklar, kosmetika, heminredning, kläder mm. Fullständig förteckning på vilka som finns med i häftet finner du på hemsidan.Medtag bekräftelsen på ditt köp till Östersund Turist & Kongress och byt in mot ditt På Stan häfte.

Aktiviteter
Service
2016-04-08
2017-03-31
Tags: upplevstorsjon

På vägen till Helags

VÄGEN TILL HELAGS - PORTEN TILL FJÄLLVÄRLDEN Vild och vacker breder den ut sig. Vår vildmark längs vägen mot Helags. Utmed Ljungans klara vatten slingrar sig vägen fram. Den har i folkmun många namn. Vissa kallar den Ljunganleden andra Vägen till fiskeriket. Självklart pratar vi om väg 535 som börjar vid Åsarna och slutar nästan vid foten av Helags, porten till fjällvärlden. SVÄNG AV DEN STORA ASFALTSVÄGEN vid Åsarna. Sväng av mot Ljungdalsfjällen. Följ vägen till Helags upp till fjällvärlden. Här får du uppleva Vildmarkens rike med rovdjur som björn, lo och varg. Älgarna känner sig lika hemma I våra skogar som både kungsörn och fiskgjuse. Tjäder och orre ses ofta längs vägkanten. Där vägen tar slut vid foten av Helags fortsätter färden till fots ut i fjällvärldens vildmark. DEN MÄKTIGA LJUNGAN som vilt forsar fram bjuder på det klaraste fjällvatten fylld av fisk. Det är från giganterna Helags och Dunsjöfjällen som Ljungans fjällvatten har sitt ursprung. Med fiskekort och spö i handen fångar du både röding, harr och öring hos oss. Sik, gädda och aborre får du också upp. I vildmarken utmed väg 535 ligger fjällbyarna Skålan, Börtnan, Storsjö Kapell och Ljungdalen med både boende, mat och upplevelser. Upplev våra sjöar och tjärn. Den största sjön är Storsjön vid Storsjö Kapell eller Storsjö, som byn egentligen heter. Bland sportfiskare är just våra fiskrika sjöar välkända. Hit kommer många år efter år. STANNA LÄNGS VÄGEN Stig ur bilen, ströva i skogarna, cykla i byarna, fiska i sjöarna och vattendragen, vandra i skog och fjäll. Följ de gamla upptrampade stigarna som befolkningen i århundraden vandrat när inte landsvägarna fanns. Koppla av och upplev känslan av att bara få vara. Stanna över natten, bo ute i det fria eller på skogscampingplatser. Skogsbada i några av våra sjöar. Laga din egen nyfångade fisk. Njut av tystnaden. Lyssna på fåglarna. Och må riktigt bra. Ta god tid på dig så blir resan en fantastisk upplevelse. Du kan köpa fiskekort och campingkort i alla byar längs vägen. GÖR EN AVSTICKARE sväng av och upplev allt som döljer sig vid sidan av vägen. Fäbodar, spännande vattenfall, gravplatser och grottor. Besök den gamla fjällbyn Tossåsen, 1086 m.ö.h. vid foten av Tossåsfjället med Tossåssjön nedanför. Tossåsen är utgångspunkt för många underbara vandringsleder bland annat mot Storådörren, Lunndörrspasset, Lunndörrsstugorna, Vålådalen och Arådalen. DÄR VÄGEN TAR SLUT nästan vid foten av Helags fortsätter du färden till fots och upplever fjällvärldens vildmark . VÄLKOMMEN TILL OSS I VILDA OCH VACKRA LJUNGDALSFJÄLLEN!

Väginformation
Fiske
Året runt
Tags: bilresan,, väg, 535,, vägen, till, helags,, resan, är, målet,, upplevelser, längs, ljungaleden,, fiske, i, ljungan,, storsjö, kapell,

Påskmarknad i Lofsdalen

Missa inte årets härligaste knallemarknad mitt i byn på Långfredagen. Fynda bland hantverk, lokala smakupplevelser och härlig stämning. Påsken här i Lofsdalen betyder umgänge, glada barn och avkoppling. Njut av skidåkning i söderläge, soliga verandor, påskmarknad och Pilgrimsloppet.

Auktioner/Marknader
Matupplevelser
Hantverk/Hemslöjd
Övrig mat
2017-04-14
2017-04-14

Rastplats Ytterhogdal

Rastplats med toaletter, dusch. Goda parkeringsmöjligheter och även uppställningsplatser för Husbilar och Husvagnar vid vattnet. Badplats. Varje år utser Motormännen länets bästa rastplats. Länets bästa rastplats 2014 är Z 5 Ytterhogdal. Det står klart efter att Motormännen granskat länets alla rastplatser. Varje år gör de två kontroller där de kontrollerar bland annat säkerheten, hygienen, sophanteringen och parkeringsmöjligheterna. – Det är ett gediget protokoll med 100 kontrollpunkter, säger Stig-Björn Sundell, Motormännens vägombud i länet. – Den här utnämningen har förmåga att dra besökare, säger Stig-Björn Sundell.

Väginformation
Övrig service
Camping
Året runt

Res med BRA: Göteborg - Östersund

Det tar ca 15 min med buss eller taxi från Åre Östersund Airport in till Östersund centrum. I anslutning till alla BRAs flygningar kan du ta dig till/från flygplatsen med flygbussen. BRA flyger mellan Göteborg - Östersund december - april.

Flyg
2017-01-01
2017-12-31

Res med BRA: Stockholm Bromma - Östersund,

Det tar ca 15 min med buss eller taxi från Åre Östersund Airport in till Östersund centrum. I anslutning till alla BRAs flygningar kan du ta dig till/från flygplatsen med flygbussen. BRA flyger mellan Östersund och Stockholm /Bromma dagligen. Restid enkel resa Östersund - Bromma ca 55 minuter.

Flyg
2017-01-01
2017-12-31

Res med SJ, tåg till Östersund

Med tåg tar du dig enkelt till och från Östersund, flera avgångar varje dag.Alla SJ-tåg avgår/ankommer centralstationen. Med Stadsbussarna 2 & 9 tar du dig enkelt till centrum och vill du hellre gå tar det ca 7-8 minuter.

Tåg
2017-01-01
2017-12-31

Res med Stadsbussarna

Östersunds stadsbussar tar dig bekvämt runt i Östersund med omnejd. Via deras upplysning får du information om bussnummer, tider och priser för din bussresa.

Buss
Flygbuss/Flygtransfer
2017-01-01
2017-12-31

Res Stockholm - Östersund, SAS

SAS flyger mellan Östersund och Stockholm Arlanda dagligen. Restid enkel resa Östersund - Arlanda ca 55 minuter. Det tar ca 15 min med buss eller taxi från Åre Östersund Airport in till Östersund centrum. I anslutning till alla SAS flygningar kan du ta dig till/från flygplatsen med flygbussen.

Flyg
2017-01-01
2017-12-31

Res Sundsvall - Östersund - Trondheim, Norrtåg

Direkttåg mellan Östersund - Trondheim, samt Östersund - Sundsvall. Din tåg biljett är giltig ombord på lokaltåget som tar dig till Vaernes flygplats. När du kliver ombord på lokaltåget i Hell visar du bara upp din biljett för ombordpersonalen. Längs sträckan Sundsvall-Östersund-Trondheim är det tillåtet att ta med cykel ombord i mån av plats till en avgift motsvarande en ungdomsbiljett. Det är kundvärden ombord som avgör på varje enskild avgång om utrymme finns för cykel.

Tåg
2017-01-01
2017-12-31

Risfjells Sameslöjd

Risfjells Sameslöjd vill sprida kunskap om den samiska kulturen på många olika sätt. Butik där du kan köpa äkta sameslöjd, galleri och museum med samiska samlingar, guidningar och ”hemma-hos-besök med kulturevenemang”. I den arktiska delen av vår värld skapas sameslöjd, vävar, målninar och jojk framsprungna under inspiration av ljuset från midnattsolen och norrskenet. I produktrerna hittar du bla handgjorda samiska knivar, smycken, tennarmband, kåsor, samiska noid, shaman trumman, vävar, jojk

Hantverk/Hemslöjd
Året runt
Tags: sameslöjd

Rödöns Bygdegård

Bygdegård på centrala Rödön med fullständigt kök, toalett, cafédel samt salsdel. Fungerar både för det större och det mindre sällskapet. Vacker utsikt över Oviksfjällen och Storsjön. Bokning kan göras per dag eller per dygn (12.00-12.00).

Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Sedum Design

Tillverkning av smycken främst i renhorn från renarna i området och även rent silver. Pernilla Salomonsson i Bruksvallarna arbetar också med olika skinnprodukter så som älgskinn och fårskinn. Skinnet bereder hon själv och skinnen kommer från området runt Härjedalen.

Konstateljé/Galleri
Hantverk/Hemslöjd
Året runt

Servicepunkt Handlarn Rötviken

Butik och naturlig mötesplats och servicepunkt i Hotagsbygden för boende, besökare och turister. Hos oss hittar du allt ifrån mjölk till motorolja. Vi är även ombud för Systembolaget, Apotek och Svenska Spels Lotter. Vi har även café i butiken med nybakat bröd . Gratis Wifi. Bensin och Diesel finns också hos oss. Fiskekort och maggot/mask finns att köpa.

Affär
Livsmedelsaffär
Café
Året runt

Sextifyra kvadrat

Butiken med det lilla extra! Kliv in och hitta inredningsdetaljerna, plaggen tvålen och allt annat som är noga utvalt just för dig och ditt hem. Här hittar du varumärken som House doctor, Store factory, Washologi, och Madame Stoltz mfl. Du kan också besöka den fina webbutiken!

Övriga affärer
Året runt

Sikås Bua

Sikås Bua satsar i huvudsak på Jämtländska och lokala produkter. Att satsa på lokala producenter, ger oss alla som vill bo och verka i en levande landsbygd möjligheter att både arbeta och bo i en bygd med den livskvalité vi vill ha.

Service
Affär
Livsmedelsaffär
Året runt
Året runt

SIXT Biluthyrning

Oavsett om du behöver en liten eller stor bil, minibuss eller lastbil, har Sixt rent a car bilen för dig. Vi levererar självklart kostnadsfritt till turistbyrån. Hjärtligt välkommen till oss!

Biluthyrning
2017-01-01
2017-12-31

Skidboden

Skidboden ligger uppe vid skidanläggningen. Här kan du hyra cyklar på sommaren och skidor på vintern, shoppa loss inne i butiken året om. Här köper du även biljett till liften om du ska upp till skybaren eller bara vill ta ett varv med liften. Öppet dagligen 08.45-16.30 när liftarna är öppna.

Cykel
Sport/Skiduthyrning
2016-12-09
2017-04-23

Skidboden i Kittelfjäll

I absolut närhet till hotellet Kittelfjäll ligger Kittelfjälls skidbod. Här köper du liftkort,hyr utrustning, vallar och slipar skidor. Här finns även en shop med massor av skidutrustning.

Skidåkning - utför
Sport/Skiduthyrning
2016-12-01
2017-04-30
Tags: liftkort, skiduthyrning, sportshop

Skiduthyrning Alpindepån Åre

Alpindepån är Åres nya skiduthyrning med rötter som går långt tillbaka i byns historia som vintersportort. Vi kan det här med utförsåkning och vet att en fantastisk dag på berget för många börjar i skiduthyrningen.Vintern 2014/15 öppnade vi i nordöstra hörnet av Åre torg med ambitionen att ge Åres besökare en ännu bättre upplevelse. Här hjälper vi dig att hitta hyrskidorna eller brädan som passar dig bäst, slipar och servar dina gamla trotjänare medan du tar en kaffe i en av våra sköna soffor, samt förvarar din och din familjs eller sällskaps utrustning över natten så att du slipper släpa med den till hotellet efter dagens sista åk.

Skidåkning - längd
Skidåkning - utför
Skidåkning - Tur
Övriga aktiviteter
Sport/Skiduthyrning
2017-01-01
2017-05-01
2017-01-01
2017-12-31

Skiduthyrning Hyrskidan Åre

Vi kan skidor! Hos oss får ni ett personligt bemötande samtidigt som vi erbjuder den mest prisvärda utrustningen. Vi erbjuder ett brett sortiment av skidutrustning till både försäljning och uthyrning. Hos oss hittar du säsongens modeller av skidor. Vi har allt från riktiga pistracer till randonnéeskidor, turskidor och snowboard, för nybörjaren till den avancerade åkaren. I vår verkstad så fixar vi skidorna så de alltid är i toppskick när du hyr dem. Vi tar även hand om dina privata skidor när de behöver fixas. I varje paket ingår skidor, stavar och pjäxor eller snowboard och boots. För knattar och juniorer ingår även hjälm utan extra kostnad. Boka i förväg online och hämta ut skidorna när du anländer till Åre. Vår butik finner ni vid E14 i Undersåker bara tio minuter innan Åre torg

Skidåkning - längd
Skidåkning - utför
Skidåkning - Tur
Sport/Skiduthyrning
2016-12-01
2017-05-01

Skiduthyrning Höglekardalen

I skidshopen i Höglekardalens semesterby kan du hyra allt från snowboards, telemarks- och längdutrustning till avancerad alpin utrustning.Funderar du på att köpa, pjäxor, skidor eller ett helt skidpaket. Här har du chansen att testa olika skidor o pjäxor innan du handlar. Vi har skidtester några dagar i veckan direkt ute i backen; där du kan prova olika typer av skidor. Här får du service av kunnig personal som brinner för skidåkning. Vi erbjuder även ett stort utbud av kläder, handskar, mössor, tröjor, hjälmar och tillbehör. Våra öppettider alla dagar 09.00 – 17.00 , dessutom har vi öppet till klockan 18.00 på lördagar(bytesdag) för att ni ska komma ut i backen direkt på söndagsmorgonen. Vi hjälper till med all typ av service av skidor och pjäxor. Skidorna kanske ska slipas, pjäxor lästas ut. Vi har en modern skidslip, där vi kan planslipa och kan lägga en struktur i belaget, både på utför.- som längdskidor. Lämna in skidorna på kvällen, hämtas ut nästa morgon.

Skidåkning - längd
Skidåkning - utför
Skidåkning - Tur
Sport/Skiduthyrning
2016-12-18
2017-04-23

Skidåkning i Mickelbacken

Familjevänliga Mickelbacken har två 2 liftar, 5 nedfarter, en railpark och ett bigjump. Fallhöjden är 125 m och längden 450 m. Skiduthyrning och servering finns vid backen. Det är enkelt att ta sig till Mickelbacken, anläggningen ligger i direkt anslutning till europavägen E14, 45 kilometer sydöst om Östersund och ca 25 kilometer nordväst om Bräcke. För öppettider se hemsidan.

Skidåkning - utför
Sport/Skiduthyrning
Året runt

Skidåkning Svedjebacken Kälarne

Svedjebacken ligger 4 km utanför Kälarne i östra Jämtland. En utmärkt familjebacke som drivs i Kälarne IK:s regi. Klubbstuga med servering och öppen spis. Toppstuga med värmekamin och härlig utsikt. Uthyrning av skidutrustning.

Skidåkning - utför
Sport/Skiduthyrning
Året runt

skiing ljungdalen

Du åker upp för Norra Ljungdalsberget med vår 3-stolslinbana utan att stå i kö.En del hinner knappt ur stolen förrän åkningen börjar, andra stannar och njuter i solgasset. Vi har 9 välpreparerade nedfarter av olika svårhetsgrad. Toppstationen på norra Ljungdalsberget ligger på knappt 1000 möh. och har en fallhöjd på 240m. Den längsta nedfarten är 2300 meter. I anläggningen ingår också en barnbacke med knapplift och skidskola. Från dalstationen utgår också längskidspår. Man kan åka ut på ett 2,5 km långt elljusspår och det spåret ansluter också till de övriga längdspåren i Ljungdalen, om man vill ge sig ut på en längre tur. Vid anläggningen finns skiduthyrning och skidshop. Det finns en raststuga där man kan äta sin medhavda matsäck men det går också bra att slinka in på Tuvan Kök och Bar för fika, hamburgare eller dagens rätt.

Skidåkning - längd
Skidåkning - utför
Sport/Skiduthyrning
2016-12-13
2017-05-01

Skäll Hammerdal butik - Infopoint

Taxi Hammerdal erbjuder inte bara resor, de bedrivs även en butik i centrala Hammerdal där kan man hitta allt från husgeråd, barnleksaker, djurtillbehör, doftljus och hembakt tunnbröd till motorolja, bilbatterier, däck, lampor m.m. Det finns även möjlighet att hyra släpvagnar i olika storlekar och former, även biltrailer finns för uthyrning. Det bedrivs även tillverkning av tennarmband och andra smycken, som man kan beställa. vi har även en brodyrmaskin så vi kan brodera en logga/namn på kläder, handdukar/badlakan m.m. I butiken finns också information via en så kallad Infopoint.

Service
Affär
Övrig service
2017-01-01
2017-12-31

Skärvångens Bymejeri

Här görs hantverksmässigt framställda ko- och getostar. I sortimentet finns både krämiga dessertostar och hyvelbara hårdostar, totalt ca 30 olika typer. I ostbutiken som nästan alltid är öppen kan ni få provsmaka av dom olika ostarna och hitta er egen favorit. Här finns även mängder av andra mathantverk tillverkade i bygden. Under sommaren finns ett ostcafé vid Bymejeriet, där du kan smaka av ostarna. Från slutet av juni till mitten av augusti kan man även följa med på en guidad visning av mejeriet kl 13.00 måndag-lördag. OBS: Ingen visning av mejeriet söndagar. Övriga tider för grupper efter överenskommelse. Ostbuffé serveras under sommaren mellan kl.11-16 alla dagar.

Guidade turer
Matupplevelser
Gårdsbutiker
Café
Året runt
Tags: jhthojdare, upplevstorsjon, visitsweden

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-20
2017-06-20

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-19
2017-06-19

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-21
2017-06-21

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-22
2017-06-22

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-23
2017-06-23

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-24
2017-06-24

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-25
2017-06-25

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-26
2017-06-26

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-27
2017-06-27

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-28
2017-06-28

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-29
2017-06-29

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-06-30
2017-06-30

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-01
2017-07-01

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-02
2017-07-02

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-03
2017-07-03

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-04
2017-07-04

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-05
2017-07-05

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-06
2017-07-06

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-07
2017-07-07

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-08
2017-07-08

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-09
2017-07-09

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-10
2017-07-10

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-11
2017-07-11

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-12
2017-07-12

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-13
2017-07-13

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-15
2017-07-15

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-16
2017-07-16

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-17
2017-07-17

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-18
2017-07-18

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-19
2017-07-19

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-20
2017-07-20

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-21
2017-07-21

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-22
2017-07-22

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-23
2017-07-23

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-24
2017-07-24

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-25
2017-07-25

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-26
2017-07-26

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-27
2017-07-27

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-28
2017-07-28

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-29
2017-07-29

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-30
2017-07-30

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-31
2017-07-31

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-01
2017-08-01

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-02
2017-08-02

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-03
2017-08-03

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-04
2017-08-04

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-05
2017-08-05

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-06
2017-08-06

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-07
2017-08-07

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-08
2017-08-08

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-09
2017-08-09

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-10
2017-08-10

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-11
2017-08-11

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-12
2017-08-12

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-13
2017-08-13

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-14
2017-08-14

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-15
2017-08-15

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-16
2017-08-16

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-17
2017-08-17

Slöjdmässa

Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Här hittar du allehanda ting stort som smått.

Evenemang
Hantverk/Hemslöjd
2017-08-18
2017-08-18

Smycka Larssons Guld

Trendiga och designade varumärken. Smycken och klockor, presenter, matsilver och dopgåvor. Stort sortiment av förlovning/vigselringar. Egen verkstad.

Service
2017-01-01
2017-12-31

South Lapland Airport

När du landat på South Lapland Airport och flygplansmotorn stannat, är tystnaden total. Fjället reser sig strax intill. Kanske hör du en fågel eller vinden. Många blir tagna av de vilda, vackra omgivningarna. Så vill vi behålla det, även när flygplatsen växer. Vi besöker naturen här, inte tvärtom.

Flyg
Flygbuss/Flygtransfer
Året runt
Tags: flyg

Spakliniken

SPA Kliniken har ditt välbefinnande i fokus. Vi erbjuder behandlingar för ren avkoppling, för att återfå energi eller för att komma tillrätta med problem. Utifrån ditt behov eller önskemål väljer du bland vårt breda utbud av hud- och ansiktsbehandlingar, SPA- och massagebehandlingar. Lättare måltider finns att förbeställa och kan avnjutas med öl, vin eller mousserande vin.

Må bra
Service
2017-01-01
2017-12-31

Sportringen i Sveg

Sportringen i Sveg erbjuder Dej det Du behöver för din fritidsaktivitet eller sport. Sportringen är en sportkedja med cirka 170 butiker. Vi finns representerade över hela Sverige. Unikt med Sportringen är att våra butiker är fria handlare, vilket betyder att varje butik har sitt egna utvalda produktsortiment. Detta gör att våra butikers sortiment inte ser likadant ut, utan kan ha en stor variation beroende på inriktning och geografiskt läge. Välkomna till den lokala sportkedjan med ett stort intresse för sport! Öppettider: Måndag- Fredag 10.00-18.00 Lördag- 10.00-15.00 Söndag- 12.00-16.00

Affär
Året runt

Sportringen Krokom

Vi har produkter för alla som är aktiva utom- och inomhus, tränar på gym, löpare, joggade, skidåkare, jägare, bärplockare, vandrare, campare, muurikka-användare, fiske intresserade, flugfiskare och vinter-fiskare. Hos oss ska alla kunna hitta något. Vi säljer även ammunition och fyrverkerier. I butiken hittar du många kända märken, bland annat: Aclima, Fischer, Salomon, Rossignol, Icepeak, Didriksons, Pinewood, Abu Garcia, Normark, Rapala, Vibrax, Muurikka, Adidas, Nike, Zone, Salming, Unihoc, X3M, Exel, Asics, Keen, Craft, Puma, Bagheera, Chevalier, Timberland, Woolpower, Lundhags, Haglöfs, Icebug, Karhu mfl. Vi driver även butiken Bygg och Färg i Krokom.

Affär
Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Storsjö Handlar'n

Det är en typisk lanthandel där man kan hitta allt och finns det inte hemma kommer det inom några dagar. I den välfyllda grönsaksdisken hittar man både klassiska och mer ovanliga sorter. Det är också väl sörjt för tillgången på charkuterivaror och fisk och skaldjur finns i frysen och har man tur kan man hitta lokalfångad öring och röding. Eftersom det är enda affären på orten har man också ett stort utbud av specialvaror för hus, hem och bygg. Det finns lampor och andra elartiklar, färg, spik, och skruv., verktyg och mycket annat, även bensin. Handlar ́n är också ombud för Systembolaget, Apoteket, Svenska spel och Bussgods.

Bank/Kassaservice
Apotek
Livsmedelsaffär
Året runt
Tags: matvaror

Storsjö Snickeri

Storsjö Snickeri ägs av Tage Åslund som är född och uppvuxen i Storsjö. Efter några år som anställd öppnade han eget 1988. Hos Tage på Storsjö Snickeri kan ni utifrån ett foto, ritning eller skiss få hjälp med allt från finsnickeri till nybyggnad och renovering av hus. Måttbeställda köksinredningar, trappor, fönster och dörrar mm.

Övrig service
Året runt

Storsjöhyttan

I Östersunds båthamn ligger Jämtlands första glashytta som drivs av tre kvinnliga glasblåsare. Kom och känn hettan från ugnarna, följ hur glaset formas och handla förmånligt i vår butik. Här tillverkas konst- och bruksglas, bl a den vackra Jämtlandsservisen. Storsjöhyttan är första företag i Sverige som fått kvalitetsstämpeln ”Economusée”.

Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Strömsunds Taxi

Taxi, limousin och busstransporter. Grunden i vår verksamhet har genom tiderna varit person- och godstransporter med personbilar och lätta lastbilar och vi omsätter ca 6 miljoner per år på detta verksamhetsområde. Den största delen är samhällsbetalda resor såsom färdtjänst, skola och omsorg. Landstinget köper sjukresor som komplement till ambulans och patienternas egna transportmöjligheter och länstrafiken köper en del linjetrafik. Dessa transporter är upphandlade och löper vanligen på 2-5 trafikår, med Norra Jämtlands Taxi AB som trafikinnehavare och beställningscentral.

Buss
Taxi
2017-01-01
2017-12-31

Strömsunds Turistinformation

Välkommen till Strömsund Turistinformation. Gå lite vid sidan av allfarvägarna och du kommer att upptäcka det sköna i vår del av Sverige. Vi erbjuder något annat än turistfällor med köer — här hittar du det genuina och mer jordnära. Vi älskar vår natur och det stundtals unika landskapet som finns runt om oss. Vi delar gärna med oss av det till dig, att utforska tillsammans med guider eller på egen hand. Hos oss på Turistinformationen hittar du information om hela kommunen inklusive Vildmarksvägen och unika platser som Bjurälven, Korallgrottan, Hällingsåfallet. Vi har också information om andra delar av södra Lappland. Turistbyrån i Strömsund ligger i samma hus som Folkets Hus och Hotel Nordica. Information om fiske, vandring, sevärdheter, fiskekort och mycket mera.

Service
Övrig service
2016-09-01
2017-05-31

Strömsunds Vapen AB / Backlunds Vapen

En jaktbutik som säljer vapen och ammunition, samt tillbehör till både jakt och fritid. Vapenreperationer, montering av ljuddämpare, kolvbearbetening mm

Service
Affär
2017-01-01
2017-12-31

Suaja Jänsmässholmen

I det vackra Jänsmässholmen ligger företaget Suaja. Suaja är sydsamiska och betyder lä, vindstilla ställe. Symboliken med namnet är lugnet som råder här i Jänsmässholmen, långt bort från jäkt, stress och måsten. Här kan du andas ut och finna ron tillsammans med renarna. Vi har vintertid (okt-april) renar i hägn som ni är hjärtligt välkomna att hälsa på tillsammans med oss. Vill ni mata och klappa renar? Följ med oss till hagen och hälsa på. Ring eller maila oss gärna för mer info. Jag som driver företaget heter JanÅke Johnsson, same och renägare, boende i Jänsmässholmen. Jag gör även bälten som allt fler beställer, den finaste beställningen jag hittills har fått, är det bälte som Länstyrelsen beställde som gåva till H.m.k Carl XVI Gustaf vid hans eriksgata i Jämtland.

Djur
Natur
Hantverk/Hemslöjd
Året runt

Sundsbackens gårdsmejeri

Sundsbakcens gårdsmejeri är ett familjeföretag som tillverkar olika sorters ostar och smör av egen ko-mjölk från gården. I gårdsbutiken kan man kan köpa olika ostar och smör.

Affär
Övrig mat
2016-12-06
2017-12-04
Tags: upplevstorsjon

Svartvik Handpappersbruk

Svartvik Handpappersbruk har under snart ett decennium varit en plats där traditionen att skapa papper för hand har utvecklats till nya konstformer. De skapar och säljer papperskonst och här finns även ett galleri med unika alster att beskåda. Papper behöver inte vara platta och vita. Brukets specialité är reliefpapper med egendesignade motiv för alla tänkbara tillfällen. Här har även pappersfåglar, lavträd och älgspillningspapper! Deras konst är inspirerad av naturen och gjord för hand med naturliga ingredienser såsom trä- och bomullsfiber eller återvunna material till papperet och med inblandningar av blommor, lavar, gräs och till och med älgspillning. De kan erbjuda inspirerande kurser av varierande längd och tar även emot besöksgrupper.

Hantverk
Konstateljé/Galleri
Gårdsbutiker
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31

Svedberghs Ur & Guld

Östersundssmycket - snöhjärtat finns endast hos oss! Det unika snöhjärtat designad av Torbjörn Edström finns i både silver och guld. Serien består bl.a. av halsband, örhängen m.m. Välkommen in och köp med dig ett minne från Östersund!

Service
2017-01-01
2017-12-31

Svensk Fjällröding

Välkommen till Svensk Fjällröding AB. Bolaget ägs till 100 % av Hushållningssällskapet i Västernorrland och har tillstånd för produktion av 550 ton röding per år. Rödingen säljs i huvudsak till fiskgrossister i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fisken slaktas i eget slakteri i anslutning till odlingen och levereras till kunderna pinfärsk i storlekar 500 – 800 g, 800g+ eller som frusen filé. Anläggningen ligger i Landösjön i Krokom, Jämtland, och består uteslutande av nätkassar. Sättfisk av röding i storlekar från 10 – 200 g levereras från vår egen anläggning Omegalax i Timrå. Platschef är Lennart Nordlund. Fiskodlingen säljer färsk fisk. Möjlighet till studiebesök på odlingen men ring först.

Fiske
Gårdsbutiker
Övriga affärer
Året runt

Svensson Saxvallen Buss

När ni vill ta er från punkt A till punkt B och önskar en säker och bekväm resa, då är det hit ni skall vända er! Med en välunderhållen fordonspark, kunnig personal och mer än 90 års erfarenhet i branschen önskar vi er varmt välkomna att kontakta oss Svensson Saxvallen är ett familjeföretag som gått i arv i tre generationer sedan starten 1921. Mycket har hänt sedan dess, häst och vagn har bytts ut mot en välservad fordonspark bestående av sex stora turistbussar & två små Vi är stolta över att kunna presentera att vi lever upp till Soliditets rating AAA, högsta kreditvärdighet samt att företagets delägare Jan Svensson 2004 blev utsedd till årets turistbussförare av Sveriges guideförbund SveGuide.

Buss
2017-01-01
2017-12-31

Södra Storsjöbygdens Turist Förening, SSTF

Turistinformation med telefon och E-post information om Södra Storsjöbygden med omnejd. Turförslag och förmedling av boende. Telefontider mellan 09.00-13.00 vardagar hela året. Under sommaren finns ett turist center öppet på Storsjöodjurs center i Svenstavik som är öppet varje dag mellan 12.00-17.00

Övrig service
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Taxi Lofsdalen

Taxi Lofsdalen bedriver sin verksamhet inom Härjedalen och framförallt i distriktet Linsell – Glöte – Lofsdalen – Strådalen – Sörvattnet – Högvålen. De är även behjälpliga på andra orter om Ni önskar. De samarbetar med övriga taxiföretag i området.

Taxi
Året runt

Taxi Östersund

Vart du vill, när du vill, dygnet runt, året runt. Våra ledord är kvalitet, säkerhet, miljömedvetenhet och service över förväntan. Kör både vanlig taxi, flygtaxi samt flygtransfer.

Taxi
Flygbuss/Flygtransfer
2017-01-01
2017-12-31

Tinas Praliner Helleberg Alsen

Choklad för finsmakare! Mitt i den jämtländska fjällnaturen ligger Tinas Praliner. Här görs exklusivt designade chokladpraliner och tryfflar av yppersta kvalitet. De återfinns bland annat i välsorterade delibutiker, på caféer och hotell runt om i landet. Med gediget kunnande och inspiration från naturen skapas en unik kollektion av konfektyr. Småskaligt och med känsla – för den goda smakens skull.

Matupplevelser
Hantverk
Gårdsbutiker
Café
Året runt

Topsport

Sportbutik som erbjuder guidade vandringar, kanoting, klättring, flyg, fiske, längd och slalomutrustning. Aktiviteter efter kundens önskemål. Hyr eller köp utrustning.

Övriga aktiviteter
Sport/Skiduthyrning
Året runt

Trångsvikens Bygdegård

Bygdegården, Kalaskulan och Magasinet. Lunchservering Lunchbuffé 85 kr mån-fre 11.30-13.30, Salladsbuffé-Bröd-Smör-Måltidsdryck-Kaffe, Hämtlåda 55:-. Sommartid mat, pub m.m. på Magasinet i Trångsvikens hamn. Ställplatser under sommarsäsongen.

Övrig service
Restaurang
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Trägubben

Sten har som hobby att snida träfigurer. Han göra allt från gubbar, gummor till djur. Gör gärna ett besök i Trägubbens Ateljé. Öppet nästan jämt men ring först och kolla så att han är hemma.

Hantverk/Hemslöjd
Året runt

Turistbyrån Destination Funäsfjällen

Vi bokar, svarar på frågor och ger tips och råd inför din resa till Funäsfjällen. Funäsfjällen är 170 turistföretag som samarbetar för att du ska få en härlig fjällsemester. På plats i Funäsfjällen träffar du oss på Rörosvägen 30 mitt i Funäsdalen by.

Övrig service
Året runt

Turkos eko klinik & butik

Hos Turkos finns exklusiv ekologisk hudvård, kompetens och omtanke; det bästa för din hy och hälsa. Boka behandling i förväg. En upplevelse för livet!

Service
2017-01-01
2017-12-31

Ulleri Skärvången

Ulleri står för naturliga kvalitetsprodukter i merinoull, som är ökotexcertifierade och mulesing fria. Från egen tillverkning i Skärvången, som till stor del sker under hantverksmässiga former producerar vi slitstarka ullsockor och ullstrumpor samt flera andra sköna värmande ullprodukter. Våra produkter designas, tillverkas och testas i Jämtland. Välkommen till Ulleri, både här på hemsidan och i vår butik i Skärvången. I vår fabriksbutik kan vi erbjuda ytterligare produkter, både egna och från andra lokala producenter. Har ni speciella önskemål angående en produkt eller andra funderingar är ni välkomna att kontakta oss. Café och loppis under sommaren.

Fabriksförsäljning
Övriga affärer
Café
Året runt

Upplev Inlandsbanan

Inlandsbanan är en svensk järnväg som idag trafikeras med motorvagnar för persontrafik mellan Mora i söder och Gällivare i norr. Med ett Inlandsbanekort kan gäster sommartid kliva på och av längs sträckan och göra utflykter till platser i anslutning till järnvägen. Vintertid går tåg längs Inlandsbanan med gäster som ska till Destination Vemdalen och under 2017 kommer pendlingstrafik att dras igång mellan Åsarna-Östersund och Orsa-Mora. Inledningsvis dominerades all trafik av ångloksdragna tåg, men när rälsbussen gjorde sitt intåg kom dessa så småningom att ta över persontrafiken på banan. I slutet av 1980-talet hotades hela Inlandsbanans persontrafik och i september 1991 lades den ner. Under detta år bidrog dock val och regeringsskifte till att denna nedläggning inte passerade obemärkt och så småningom kom man fram till den lösning som fortfarande gäller: banan förvaltas av ett lokalt "banverk" i form av företaget Inlandsbanan AB (IBAB) som ägs av de 15 kommunerna längs linjen Mora-Gällivare.

Tåg
2017-01-01
2017-12-31

Vallgården i Vallrun, Åkersjön

Mathantverk från den jämtländska fjällvärlden. Hos oss kan du fika eller äta dagens soppa. För öppettider se nedan. Vallgårdens Bär ligger i byn Vallrun, i den nordvästra delen av Krokoms kommun, Jämtlands län. Här på sydsluttningen odlar vi svarta/ röda vinbär och rabarber. I skogarna och på myrarna plockar vi blåbär, hallon, lingon, kråkbär och hjortron. Men också svampen förstås. Varken det vi odlar eller bären i skogarna besprutas så våra produkter är naturliga och ekologiska. I våra produkter finns inga konserveringsmedel och heller inga färgämnen annat än de som naturligt ingår i bären. Våra produkter får sin lyxiga smak från klimatet som råder här i fjällen. Det är sommarens långa ljusa nätter och höstens varma dagar och kyliga nätter som gör att bären blir extra söta och smakrika och det ger produkter som sticker ut smakmässigt och med hög färgrikedom. Det gör också att bären har en hög halt av vitaminer och antioxidanter. I vårt nybyggda produktionskök förädlar vi våra produkter med varsam hand och med kärlek till mathantverket. Detta är småskaligt hantverk från början till slut vilket innebär att vi har kontrollen över allt från råvara till färdig produkt. Det är med stolthet vi erbjuder det till dig. Vi har vunnit 2 guldmedaljer och en bronsmedalj i "Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk" , med deltagare från hela Norden. Detta borgar för en hög kvalitet på hantverket och våra produkter. Välkommen !! Webbutik finns på vår hemsida.

Gårdsbutiker
Året runt

Valsjöbua vid Fiskevägen

Gör Valsjöbua till ditt utflyktsmål i sommar. Få en naturupplevelse genom att åka Fiskevägen till Valsjöbyn / Sörli. Det naturliga stoppet innan Norska gränsen. Välkomna in i vår mysiga butik! Här kan du handla lite av varje. Här kan vi ordna kaffe att ta med eller fika i butiken. Här kan du värma din lunch och äta i vår mysiga Kaffehörna. Här kan du även få service med Systembolaget, Apotek Posten, Bussgods. Systembolaget informerar: Beställningar: Måndag & Onsdag före Kl 16:00 Leverans: Onsdag & Fredag hämtas Kl 17:00 Intill affären finns en drivmedelsstation där du kan tanka 95 oktanig bensin, Aspen och Diesel. Kortautomaten är öppen dygnet runt och tar de flesta bankkort. Denna verksamhet är fristående och drivs av Westlunds bensin. Välkommen! Margareta, Maritha, Lilly, Krister mfl.

Övrig service
Livsmedelsaffär
Café
Året runt

Vemdalsskalet Skidshop

Här möter du kunnig och erfaren personal som guidar dig rätt bland massor av hyllmeter med marknadens bästa märken och modeller av skidor och pjäxor. Minst lika stort är shoparnas utbud av skidkläder och leisurmode. Starka och välkända varumärken för båda stora och små. I butikerna kan du handla marknadens bästa märken och modeller av leisuremode, accessoarer, skidkläder, alpin utrustning med mera. Butiken på Vemdalsskalet är öppen även sommartid.

Sport/Skiduthyrning
Året runt

Vilhelmina Turistbyrå

Välkommen in till Vilhelminas Turistbyrå! Hos oss hittar ni allt ni víll veta om Vilhelmina, både det som rör tätorten och våra vackra fjälldalar. Här finns en blandning av kultur, natur, äventyr och aktiviteter för alla våra åtta årstider! Allt från isstolpsittning och heliski till nybyggarvecka och shopping i vår vackra kyrkstad. Vi säljer ledbevis, jaktkort och fiskekort på de flesta områden. Här har ni även tillgång till fritt internet.

Service
Övrig service
2017-02-22
2017-06-11

Visit Östersund

Välkommen till oss och köp din evenemangsbiljett. Du hittar även Citychecken, Biosupé, produkter från lokala hantverkare och Det lilla Storsjöodjuret Birgers böcker, pysselbok, gosedjur, godis m.m.

Övriga aktiviteter
Service
2017-01-01
2017-12-31

WeSC Östersund

Välkommen till Östersunds streetwear/skateboard butik! Ett urval av våra märken är WeSC, Cheap Monday, Vans, Galagowear, Nike SB, Appertiff, Neff, Coal, Supra, CLWR, Oakley och Dragon. Kom in på besök!

Service
2017-01-01
2017-12-31

Åre Karameller

Åre har en egen karamellfabrik; här tillverkas polkagrisar i många olika smaker.Åre Karameller ligger granne med ICA i Duved. Här bakas det polkagrisar i många olika smaker och mönster beroende på säsong. Till alla hjärtans dag bakades här karameller med smak av passionsfrukt och en klassiker är karamellerna med mönster av ledkryss. Karamellerna tillverkas i butiken där de säljs och hit är grupper välkomna för att göra egna karameller.

Affär
Året runt

Ås Trädgård

Till vår gårdsbutik är Du välkommen att köpa grönsaker, rotfrukter och potatis för färskkonsumtion, för frysen eller jordkällaren. Allt odlat utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Bl a odlar vi morötter, broccoli, blomkål, vitkål, lök, rödbetor och potatis. Även ägg, mjölk, bröd och torrvaror. Självplock blommor. Se Ås Trädgård på facebook för senaste skörden. Varje år har vi öppet på gården från slutet av juli till mitten av december, varje dag utom söndagar i början och med start i november har vi torsdagsöppet. Vi står även på Stortorget i Östersund varje lördag från slutet av juli till slutet av oktober tillsammans med andra mathantverkare på Jämtens marknad. Gårdsbutiken är belägen på gården och adressen är Åsvägen 22, 836 94 Ås. Buss 159 från Östersund stannar 100 meter innan vår allé på hållplatsen Handelsföreningen och om du kör bil; sväng upp från E14 in mot byn, rakt fram i ca 500 meter, höger i fyrvägskorsningen och sedan är det andra bondgården på vänster hand. Det står Ås trädgård med stora bokstäver på vår lagerbyggnad.

Gårdsbutiker
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Åsarna Kakan, före detta Vildmarkscaféet i Åsarna

Här bakas eget mjukt tunnbröd, Åsarna Kakan, som finns att köpa direkt i deras lokaler. Vill man köpa mer än 10 påsar tunnbröd är det bra att förbeställa. Det är två kakor i varje påse. Hemlagad hjortronsylt på 500 grams burkar finns även till försäljning.

Övriga affärer
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Åsele Marknad

Under några dagar årligen genomgår Åsele samhälle en total omvandling. Omkring 150 000 personer invaderar orten under fyra mycket hektiska marknadsdagar. Åsele Marknad har växt från en ordinär marknad till att i dag vara Norrlands största folkfest och en av landets allra största marknader. Marknadshandlare och besökare trängs runt om i samhällets centrala delar, alltid tredje helgen i juli, och den som vill titta i alla marknadsstånden har en dryg uppgift. Det handlar om över tre och en halv kilometer marknadsstånd om man skulle rada upp alla efter varandra. Omkring 400 marknadshandlare har cirka 1 200 tremeters marknadsstånd. Åsele Marknad har under åren utvecklats till att bli ett begrepp. Det är inte bara en marknad, utan Marknaden, som andra marknader jämför sig med. Det är den ofantliga storleken, som är svår att greppa för någon som inte varit i Åsele under dessa dagar, som gör Åsele marknad så speciell, och att den går runt efter gatorna i ortens centrum.

Nöjen
Auktioner/Marknader
Dans
Musik
Utställningar
Dagsprogram
Hantverk
Hantverk/Hemslöjd
2017-07-14
2017-07-14
2017-07-15
2017-07-15
2017-07-16
2017-07-16
2017-07-17
2017-07-17

Ö-bua

Ö-bua startade på Öhn i en gammal Handelsbod 1978. Nu är affären placerad centralt i strömsund på storgatan 14. Här kan du köpa presenter- konsthantverk. Smycken, te, godis, Jamtlandsflaggor m.m. De har även egna produkter så som strömsundshandduken, dunderduken samt handduk Jätten Jorm. Löpare Brunkullan, Design Kerstin Wikner. Keramik,glas,textil,ljus,servetter,doft,smycken,Rolf Lidbergs Tomtar och Troll. Linneväveriets alster,samt mycket mera.

Hantverk
Service
Affär
Hantverk/Hemslöjd
2017-01-01
2017-12-31
2017-01-01
2017-12-31Hej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av