Tillgänglighet

Tillgängliga aktiviteter i Jämtland Härjedalen

Tillgänglighet

Har du med dig rullstol, rullator eller barnvagn på semestern? Har du svårt att gå längre sträckor? Här hittar du ett urval av tillgängliga och extra krångelfria aktiviteter i Jämtland Härjedalen. Samtliga finns även beskrivna i Tillgänglighetsdatabasen.

Jamtli i Östersund

Länsmuseet Jamtli (vann Östersunds tillgänglighetspris 2013!) erbjuder utställningar året runt och har en utomhusdel med historiska hus och gårdar. Inomhusdelen har hiss till samtliga våningsplan, handikapptoaletter och saknar trösklar. Museet lånar ut en mängd hjälpmedel för att alla ska kunna ta del av utställningarna, tex pannlampor och rullator. Vissa av de kulturhistoriska byggnaderna på uteområdet har ramper och sommartid finns rollspelande aktörer på historieland som gärna ger en hjälpande hand.

Husku Cabin, Krokom

I Offerdal hittar du Husku Cabin, en vildmarksstuga designad för äventyr med slädhundar. Laga mat på den bastanta utomhusgrillen på altanen, elda i vedkaminen, ta båten ut på en fisketur eller koppla av i bastun på bryggan. Vintertid erbjuds hundslädturer där gästerna får vara en del av hundarnas välmående och skötsel. Stugan och slädturerna har hög tillgänglighet för besökare med nedsatt rörelseförmåga och är anpassade för er som kör rullstol.

Fiske i Messmörstjärn, Funäsfjällen

Aldrig har fjällfiske varit mer lättillgängligt! Messmörstjärnen bjuder på vägnära fiske i storslagen miljö längs Mittåkläppsvägen. Ta bilen och parkera alldeles vid tjärnen. En betalstation finns vid vägens början som man enkelt kommer åt med en ramp. Efter vägen finns flera fina utsiktsplatser samt en våffelstuga vid vägens ände. Vid rastkojan finns en pir med anslutande kastbrygga som fungerar bra att ta sig ut på med rullstol. Tjärnen erbjuder bland annat fint öringsfiske och möjligheterna till fångst är mycket goda. Bara att rulla ut, kasta och njut! Läs mer om fiske i Funäsfjällen »

Bad och bastu på Holiday Club, Åre

Besök upplevelsebadet och Saunaworld på Holiday Club i Åre. Här hittar du bl a åtta pooler, vattenfall och SportsBar. Badområdet har hiss från alla plan, inklusive omklädningsrum samt har ramper och lyftanordning vid bassängkanten som gör att fler kan vara med och plaska. Flera av de sex bastusorterna i Saunaworld kan nås utan nivåskillnader. För den som vill stanna längre har hotellet dessutom boende- och konferensrum med hög tillgänglighet, samt har en smidig övergång till shoppingcentret i stationshuset intill.

Thaipaviljongen, Ragundadalen

I den jämtländska björkskogen i Ragundadalen finns en Thailändsk Paviljong – den enda i sitt slag utanför Thailand. Området består av en paviljong, ett museum med thailändska vackra föremål, trädgård med rofyllda sittplatser, teakpaviljong, lekpark och en entrébyggnad med besöksinformation. Under sommaren fylls området med olika aktiviteter och guidade turer. Stigarna i trädgården är lättframkomliga med grusbeläggning. Paviljongen har en sidoingång med låg tröskel som kan nås via en lätt lutande gångväg och handikapptoalett finns på området. Välkommen att uppleva en liten del av Thailändsk kultur i Ragundadalen!

Besöksinformation

Många av våra sevärdheter, aktiviteter och boenden har extra information om tillgänglighet och flera finns beskrivna i Tillgänglighetsdatabasen.

Foto: sandralee.se
"Moose Garden - Östersund"

loading image

Getting new items..


Aktiviteter

Välj filter
Fiske
Jakt
Hästar
Motor
Hundspann
Guidade turer
Konferens
Matupplevelser
Bad
Kanot/Kajak
Må bra
Vandring
Övriga aktiviteter
Barnaktiviteter
Sortera resultat

Hävvi i Glen

Hävvi i Glen har på ett unikt sätt lyckats göra sina turismen en fördel för det samiska samhället och samtidigt inspererande för gästerna. Genom att samarbeta med samebyn och andra i byn hjälper de samhället att överleva genom att erbjuda besökarna unika upplevela av den samiska kulturen och livet. De gudade fiske och jaktresorna planeras noggrant för att inte överfiskas, överjagas eller överutnyttja marken. Restaurangen erbjuder en sällsynt möjlighet att uppleva samisk traditionell mat. Hävvi i Glen är en samisk turism inom SMF Tåssåsens sameby. Glen är i mitten av Ovikefjällen. En av det viktigaste förutsättningar är äkta råvaror. De lagar all sin mat från grunden och ser till att de alltid vet vad de serverar. De använder i huvudsak vad de har tillgång till som ren, älg, röding, öring, bär och svamp. För att visa detta är de också medlemmar i foodofjamtland, äkta mathantverk Jämtland, samt Slow Food Sapmi äkta mathantverk, rent, gott & rättvist. Är även med i white guide, mycket god klass. Ägs och drivs av Thomas Johansson (renskötare) och Elaine Asp (kock) och är en av de få restauranger i Sverige som erbjuder äkta samiska rätter och ett av de få företag där många samer är guider i turer. I Hävvi kan du hyra en fjällstuga och bada i vedeldad bastu eller njuta av samiska äventyr som att gå på samisk guid jakt, fiske, eller vara en del av samisk familj. Det är också möjligt att arrangera en helt annan typ av konferens på Hävvi i Glen. Mer info och öppettider: se hemsidan.

Fiske
Jakt
Restaurang
Året runt
Tags: sapmi

Lia Ranch

Fira semestern tillsammans med din häst i Ankarvattnet. Gården är belägen i nordligaste Jämtland i fjällkedjan med bara ca 20 km till Stekenjokk. På gården bedrivs ett mångsidigt företag med både nötkreatur, turridning, avel på islandshästar, inackorderingsstall, turism med vildmarkscamping med platser för husvagn eller boende i stuga samt kennel. Lia Ranch erbjuder nybyggda stall, fina beteshagar och ridmöjligheter i den vackra fjällvärlden. Hovslagare finns på plats. Fisket i Ankarvattnet och älvarna runt om erbjuder ett fantastiskt fint fiske av enbart ädelfisken öring och röding. Vattensystemet har haft turen att klara sig ifrån regleringen, vilket leder till det fina fisket. Försäljning av fiskekort och fiskeutrustning. Ingår i Frostvikskortet. Båt- och kanonuthyrning.

Fiske
Hästar
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice, vildmarksvagen

Ivars Bilmuseum

Muséet ligger vid södra infarten till Hoting längs E45, mittemot Hotings Camping. Utställning består av ett 100-tal bilar, ett 50-tal motorcyklar, modellbilar och annat motorrelaterat material, som gör att muséet kan ses som ett av Europas finaste och största. Här finns rariteter som Mercedes Benz 300 SL, den så kallade ”måsvingen” Kung Gustav VI Adolfs och drottning Louises Daimler Princess med kaross från Vanden Plas har också funnit sin plats på museet, liksom en pampig Renault från 1909 som troligen varit taxi i Paris och fraktat soldater till fronten vid striderna under första världskriget. Det finns också ett stort utbud av bilar som var vanliga under 50-, 60- och 70-talet.

Motor
Museum
Året runt

Turridning - Korpens Öga & Rid i Jorm

Korpens Öga Rid i Jorm ligger högt beläget i Jormvattnet längs Vildmarksvägen. Ridning i Jorm är en lustfylld och stundom fartfylld upplevelse för både häst och ryttare. Pigga och lätt-töltade Islandshästar med härlig arbetsglädje och obändig vilja. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad ryttare finns en häst som passar dig. Ritten sker i skiftande terräng och tempo där man gärna ser att ni deltagare hittar era egna vägar. När det känns rätt bryter gruppen av med en vattengalopp, slalomtävling mellan fjällbjörkarna eller kanske en simtur. Både hästarna och ryttarna gillar att leka. Turerna går i härlig fjällvärld som erbjuder en unik ridmiljö. Fjällområdet är väglöst och i stora delar ledlöst land där chansen att man stöter på andra människor är liten. Mer vanligt är att rovfåglar och andra vilda djur håller ett vakande öga över gruppen. Ridturerna går fritt i naturen och vägvalet kan därför varieras med hänsyn till väder och grupp. All matlagning sker över elden med mycket lokala råvaror som fjällfisk, ren och andra läckerheter på menyn. Gästhuset är inrett i grovhuggen stil men man behöver inte sakna bekvämlighet. På Korpens Öga kan du bo under din vistelse i Frostviken oavsett om du är med på våra ridturer, konfererar eller bara vill ha en skön semester. Här finns 8 dubbelrum samtliga med egen dusch och toalett på rummet, samt ett 4- bädds rum med ett eget litet kök och även det med dusch och toalett. Många av anläggningens gäster har tillbringat sina dagar ute till fjälls och då är det viktigt att man har en skön säng för natten.

Aktiviteter
Guidade turer
Hästar
Året runt
Tags: vildmarksvagen, islandshästar, turridning

Korpens Öga & Rid i Jorm

Korpens Öga Rid i Jorm ligger högt beläget i Jormvattnet längs Vildmarksvägen. Gästhuset är inrett i grovhuggen stil men man behöver inte sakna bekvämlighet. På Korpens Öga kan du bo under din vistelse i Frostviken oavsett om du är med på ridturer, konfererar eller bara vill ha en skön semester. Här finns 8 dubbelrum samtliga med egen dusch och toalett på rummet, samt ett 4- bädds rum med ett eget litet kök och även det med dusch och toalett. Anläggningen är känd för att tillreda mat med lokala råvaror. På gården brygger man sitt eget öl och gör sin egna korv. Många av anläggningens gäster har tillbringat sina dagar ute till fjälls och då är det viktigt att man har en skön säng för natten och får avnjuta en vällagad middag med fina råvaror.

Konferens
Matupplevelser
Bo
Hotell/Pensionat
Äta
Övrig mat
Året runt
Tags: vildmarksvagen

Hotel & Restaurang Nordica

Hotel Nordica som ligger centralt i Strömsund, 250 meter från E45 i samma hus som Folkets Hus och Tourist Center. Ambition är att ni som bor här ska känna er som hemma oavsett var hemma är och att ni ska känna den lokala prägeln både i restaurang och mottagandet i receptionen. Hotellet har 29 rum, varav två handikappanpassade. Hotellet är väl anpassat för funktionshindrade då både restaurang och rum ligger på markplan. Det finns även två familjeanpassade rum, med en dubbelsäng och en våningssäng. Trådlöst internet finns i alla rum. Stor parkering för bussar. Incheckning sker måndag till torsdag fram till klockan 22.00. Övriga dagar enligt överenskommelse. Frukost, alla dagar 7.00–10.00. Lunchbuffé, måndag–fredag 11.00-14.00. Kvällsbuffé, måndag–torsdag 17.00-20.00

Konferens
Bo
Hotell/Pensionat
Restaurang
Året runt

PilgrimsHotellet Gäddede

Pilgrimshotellet ligger vid Vildmarksvägen i Gäddede. En portal till en av Skandinaviens större skyddade vildmarker. Anläggningens fokus är att erbjuda naturupplevelser i världsklass, men också att ge plats för reflektioner och tankar som inte alltid får plats i vardagen. På hotellet eftersträvar vi en öppen atmosfär som möjliggör goda möten och samtal mellan människor. Här möts turisten, affärsresenären, pilgrimen och naturälskaren. Hotell Hotellet har 70 bäddar fördelat på enkelrum, dubbel- & trebäddsrum, familjerum samt stugor och lägenheter. Dusch, wc samt tillgång till kök i stugorna. De flesta rummen har sjöutsikt. Gratis Wi-Fi Konferensrum för 25 personer. Bastu och bubbelpool finns vid sjökanten. Restaurang - a ́la carté, café, paj, smörgåsar, bulle och kaka. Servering med fullständiga rättigheter Vandringsutrustning som tält, utekök, ryggsäck, sovsäck, stavar finns att hyra. Från hotellet är det nära till vandringsturer och sevärdheter som fiske, skoterled, Hällingsåfallet, Fjällparken vid Gäddede tourist center, Lierne Nationalpark. Hotellet erbjuder vandring och fiskeguider. Skoteruthyrning med skotersafari, snöskor, turskidor, längdskidåkning. Hotellet är öppet året runt.

Konferens
Bo
Hotell/Pensionat
Stugor
Restaurang
Året runt
Tags: vildmarksvagen, pilgrimsvandring

Gäddede camping - InfoPoint

Gäddede camping ligger centralt i Gäddede längs Vildmarksvägen. Åretrunt öppen camping med både större och mindre stugor för självhushåll. Även ett antal enklare stugor för sommaruthyrning. Uppställningsplatser för husvagn/bil. Tempererat utomhusbad, minigolf med mera. Campingen har grillkök och InfoPoint där du får information om närområdet, Frostviken Gäddede är vackert inbäddat bland de Jämtländska Frostviksfjällen och här kan man bo och trivas i en natt, en vecka, morgon som kväll, vår sommar höst och vinter. Här finns allt från fysiskt krävande aktiviteter, spänning, naturupplevelser och inte minst viktigt återhämtning efter ett krävande arbete. Årstiden spelar ingen roll, något just för dig finns alltid att hitta. Vädret kan sätta begränsningar särskilt på vintern men när du minst anar det så slår vädret om och några timmar eller någon dags väntan kommer inte att spela någon roll för dig.

Bad
Övrig service
Bo
Stugor
Camping
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskeservice, vildmarksvagen

Camp Route 45

Campingen ligger vid Fyrån och är omgiven av skog och natur. Campingen finns alldeles i närheten av Inlandsvägen (E45) som går mellan Göteborg och Karesuando. Här finns 17 stugor med bra standard samt 20 elplatser för husvagn/husbil. Det finns även platser för tält. Stuga 1-14: 2-4 bäddsstugor, med kök. Toaletter och duschar finns i servicehus. Stuga 15-17: 4-bäddsstugor med kök och badrum, med både varmt och kallt rinnande vatten. Från älven längs campingen kan man göra fantastiska utflykter, där chanserna är stora att få se bäver och bäverhyddor. Hyr en kajak på Camp Route 45 eller ta med din egna. Älven mynnar ut i en stor sjö med flera öar, perfekt till flerdagsturer. Vårt stora utebad har ständigt strömmande friskt vatten. Det finns även en lekplats för de små.

Guidade turer
Kanot/Kajak
Bo
Stugor
Camping
Året runt

Norråkers camping & fiskecenter

Norråkers Camping & Fiskecenter är naturskönt beläget vid vackra Tåsjöns strand, strax nedanför Saxälvens inlopp. Tåsjön är känd för för sitt fina fiske på både grov öring och gädda, men även i närliggande vattendrag och tjärnar finns ett mycket fint fiske. På campingen finns en stor och fin servicestuga med kök, wc, dusch, tvättmaskin och torkskåp. För närvarande finns det 5st full utrustade 4-bädds stugor med alla bekvämligheter. Dessutom finns den vackra Lillstugan, också den med 4-bäddar, dock får man då utnyttja dusch och toalett i servicehuset. Vid campingen finns även ett antal husvagnsplatser med elstolpar, intill dessa finns även tältplatser och plats för ytterligare husvagnar. I anslutning till detta finns vindskydd med grillplats, småbåtshamn och sjösättningsramp för båtar. På plats finns 2 båtar med miljövänliga 4-taktsmotorer för uthyrning, anläggningen arrangerar dessutom trollingturer för mindre sällskap upp till 4 personer. Campingen erbjuder småviltjakt på 1200 ha, marken har god tillgång på både skogsfågel och hare. Guidning inom området kan erbjudas, och de skräddarsyr olika paketlösningar vid er vistelse. Nära till affär, restaurang, café, mack och lekplats och förstås skog och vildmark.

Fiske
Bo
Fiskecamper
Stugor
Camping
Året runt
Tags: fiske

Saxnäsgården Hotell- och konferens

Saxnäsgården Hotell-och konferens ligger intill Kultsjöns strand och har en hänförande utsikt mot fjällmassiven. Man erbjuder boende i såväl enkelrum som dubbelrum samt har även en svit. Här finns också lokaler att hyra för konferenser.

Bad
Konferens
Hotell/Pensionat
Restaurang
Året runt
Tags: konferens, ata, hotell, pool, bastu, gym, spa, bar,

Myskoxcentrum i Funäsfjällen

Myskoxen är ett arktiskt djur som under årmiljonerna anpassat sig till klimatförändringar såsom istider och värmeperioder. När människan dök upp och upptäckte att myskoxen var ett lätt jagat byte blev djuren utrotade i Europa under mellanisperioden för 40000 år sedan. 1869 upptäckte européerna myskoxar på Grönland och under 1900-talet inplanterades myskoxar bland annat på Dovrefjell. Längs Östkrökets sluttning i Tännäs hittar du Myskoxcentrum, som enligt Destination Funäsfjällen är världens första. På en 2,5 m hög ramp som leder in i hägnet kan besökarna beskåda urtidsdjuren vid Myskoxhägnet i Tännäs. Syftet med hägnet är dels att bedriva forskning och avla fram fler myskoxar, men även att ge allmänheten möjlighet att få se detta urtidsdjur i en mer naturlig miljö än en djurpark. Även om hägnet är byggt så att djuren inte ska störas i onödan, arrangerar man guidade turer för besökare. Sveriges enda vilda myskoxar finns i Härjedalens fjällvärld, cirka 10 km väster om byn Tännäs. Dessa djur är avkommor från 5 individer som 1971 invandrade från Dovrefjäll i Norge. Under 70 och 80- talet växte hjorden till sig och var som mest 34 djur. Från senare delen av 80- talet så har antalet sakta men säkert minskat, beroende på ett antal faktorer.

Guidade turer
Djur
Natur
Året runt
Tags: naturattraktion, viltsafari, visitsweden

Fjällnäs Hotell Est. 1882

Sveriges äldsta fjällhotell (1882) är en exklusiv fristad. Här har varje byggnad en egen berättelse, ett eget liv. I restaurangen tilllagas all mat från grunden, råvarorna, bygdens rika kultur och historia inspirerar Fjällnäs när de skapar sina menyer – under alla deras Åtta årstider. I det prisbelönta spa:et, Mii Gullo Spa som betyder "hur mår du" på Samiska, erbjuds välgörande behandlingar både för hotellets och externa gäster. Här finns möjligheter till möten, bröllop och andra event. Boendet i de olika husen på gården har olika karaktärer inredda med material och färger som går i samklang med omgivningen. Omgivningarna runt Fjällnäs Est.1882 erbjuder mer än 60 fjälltoppar, över 300 km preparerade längdspår och oräkneliga utmärkta leder vilket betyder att du aldrig behöver vandra samma stig två gånger.

Må bra
Hotell/Pensionat
Året runt

Anderssjöåfallet

I Funäsfjällen kan du upptäcka Anderssjöåfallet som är ett mäktigt vattenfall med vacker grillplats. Ett riktigt vattenfall alldeles vis vägen. Från Anderssjöåfallet kan ni följa vandringsleder som tar er upp på fjället till bland annat Hamra naturreservat. Det går också att ta en kortare promenad på trapporna längs vattenfallet.

Vandring
Natur
Året runt

Färjtur - Hocksjöforsarna

Ta med dina vänner, anställda eller vad som passar bäst på en färjtur längs älven! En resa genom vildmarken! Färden startar uppströms Hocksjöforsarna och går ca 4 km längs älven upp till urskogsreservatet och sedan tillbaka. Tidsåtgången är 4 timmar och uppåt. Under färden görs kortare stopp för att se diverse kulturhistoriska lämningar samt höra historien kring dessa och kring andra historiska händelser. Möjlighet finns till landstigningar om så önskas. Plats för ett 15-tal personer. Från slutet av maj till slutet av september. Ingen förtäring ingår i priset men kan ordnas. Möjligt att ta med rullstolar på färjan.

Båt
Guidade turer
Året runt

Vilhelmina Folkets Hus Bowling

8 banor, grindar, café och rättigheter Bowlinghallen har 8 banor, några är utrustade med grindar för nybörjare och barn som vill spela. I bowlingen finns även café och möjlighet för sällskap att spela, äta och dricka vid beställning i förväg.

Övriga aktiviteter
Café
2016-08-15
2017-06-30
Tags: bowling, pub, vilhelmina

Boka bagarstugan

Nu kan du boka tider i den nybyggda bagarstugan i Vilhelmina. Priset är 200 SEK per dag och då ingår ved i priset. Bokningen görs via Vilhelmina Tourist Center, 0940-398 86.

Övriga aktiviteter
Lokaler
Året runt
Tags: baka, bagarstuga, tunnbrod

Ammerån - tillgängligt fiske i Ragundadalen

Vid Ammeråns fiskecamp finns fint flug- och spinnfiske för harr, öring, gädda och abborre. De mest lättillgängliga fiskeplatserna hittar du längs ån bortanför bron vid badplatsen. Grusvägen går alldeles intill vattnet, så parkera gör du precis där du vill fiska. Utedass (ej handikappanpassade) finns ca 50m bort från vattnet, gångväg dit består av gräsunderlag. I fiskecampens servicehus, ca 300m bort, finns toalett med armstöd och golvmått 320x130 cm (obs! fri yta utanför dörr ca 90x150 cm). Fiske precis vid fiskecampen är även möjligt, men som rullstolsburen kan en medhjälpare behövas då markunderlaget bitvis är lutande och ojämnt.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Tegeforsen - tillgängligt fiske i Åre

Vid Tegeforsen mellan Åre och Duved finns en fin fiskeplats för hela familjen där du kan fiska öring och röding från land. Parkering är möjlig alldeles intill forsen - antingen nere vid kanten eller på parkeringsytan som är ca 10-15 från fiskeplatsen. Underlaget på parkeringsytan är asfalterat (något ojämnt), medan kanten mot forsen består av gräs. Fiskeplatsen är plan, men en kort lutning finns från den övre parkeringsytan. Packa matsäcken och njut av en fin fiskestund med familjen!

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Lillfisklösen - tillgängligt fiske i Krokom

Söker du lättsamt öringfiske i norra Jämtland ska du bege dig till Valsjöbyn. Vid tjärnen Lillfisklösen finns hela fem anpassade fiskeplatser med staket utan nivåskillnader som du kan parkera alldeles intill. Markunderlaget är hårdpackat. Intill fiskeplatsen finns även en handikappanpassad toalett och ett trevligt vindskydd som går bra att ta sig till med exempelvis rullstol.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Zorbcenter - tillgängligt fiske i Ragundadalen

Vid Zorbcenters anläggning vid Indalsälven kan du fiska harr, röding, gädda och abborre. Det går bra att köra ner och parkera intill vattnet (5-10m), markunderlaget är platt och hårt. Flera lättillgängliga platser finns nere vid älven om du vill variera fiskeplats. Från kanten är det ca en meters höjdskillnad ner till vattnet. En fin grillplats finns som du lätt tar dig fram till med exempelvis rullstol och båtar och kanoter finns för uthyrning. Toaletter finns på Zorbcenters anläggning, ca 500m från fiskeplatsen (servicehus utan ramp, delvis anpassade utedass). Utedass (ej handikappanpassat) finns nere vid vattnet.

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Näcksta - tillgängligt fiske i S Storsjöbygden

I sjön Näkten, som sträcker sig fyra mil genom Jämtland kan du bland annat fiska abborre, sik, harr och gädda. I Näcksta, längs med väg E45 finns en nybyggd, stor och lättillgänglig fiskebrygga. Från parkeringen löper en plan, hårdpackad grusgång (ca 30m) fram till den ca 50 kvm stora bryggan. Väl på bryggan kan du fiska åt två håll. Vid bryggan finns även ett vindskydd som du lätt tar dig fram till med exempelvis rullstol. I Näkten kan både abborrar och gäddor kan vara mycket storvuxna, så ta med rejäl fiskeutrustning!

Fiske
2016-12-13
2017-05-01

Folkets Hus Strömsund

Strömsunds Folkets Hus ligger i centrala Strömsund i samma hus som Hotel Nordica vilket gör det bekvämt för dig med boende, mat och konferenslokaler under samma tak. Lokaler för konferens, möten, kurser, utställningar, seminarier, kultur, nöjen och olika typer av event. I samma lokaler hittar du även Strömsunds Tourist Center och biograf Vågen.

Konferens
Lokaler
2017-01-01
2017-12-31

Lidsjöbergs fiskevårdsområde FVO

Tjugotal sjöar och tjärnar på en yta av 9000 ha. Även strömmande vatten. Många vindskydd och grillplatser. Bra vinterfiske med i första hand öring och röding Skoterspår till de flesta vatten. Handikappramp vid Svarttjärn Boendet bokas "Väst i gårn" hos Gertrud och Olof Karlsson. Telefon 0670-70032 (hem), 070-6390774 (Gertrud), 070-5617513 (Olof) e-mail: olof.gertrud.karlsson(at)hotmail.com 5 st lägenheter med 4 bäddar 1 st vandrarhem med 12 bäddar 1 st flottarkoja vid Gärdvattnet med 6 bäddar (båt ingår sommartid) Fiskekortsförsäljning Båtuthyrning Fiskekortsautomat finns vid tankstället vid väg 342

Fiske
Fiskecamper
Stugor
Året runt
Tags: dromfiske, dromfiskearea, vildmarksvagen

Åsgården Hotell & konferens

Litet familjeägt hotell i centrala Hammerdal, 70 kilometer norr om Östersund vid E45. Hotellet har 12 rum med egen tv, dusch, wc och kylskåp. Frukost och gratis wifi ingår. Tillgång till sällskapsrum, bastu och en mindre matsal där ni kan "kocka" egen mat (spis och mikrovågsugn). Vid förbokning kan konferenslokal, luncher och middagar erbjudas. Konferensrum med 20 sittplatser och går självklart att möblera om för att passa just era behov. Vi erbjuder tillgång till internet, visningsmöjligheter och övrig praktisk teknik som behövs Nära till fiskevatten (Ammerån med flera) och naturupplevelser. Öppet dygnet runt via jourtelefon 0644-510 10

Konferens
Bo
Hotell/Pensionat
Restaurang
2017-01-01
2017-12-31

Rörströmsälvens Fiske och Vildmarksupplevelser

Rörströmälvens Jakt & Fiske erbjuder upplevelser i orörd vildmark. Här finner du möjligheter till fiske, svamp och bärplockning. Här är det gott om fiskevatten med en mängd olika fiskarter. Sjöar med främst grov gädda och abborre men även sik, braxen, id, lake och mört. Vi har även Hocksjöforsarna där det förutom dessa fiskarter även finns öring och harr samt ett flertal vatten med inplanterad röding och öring. Anläggningen ligger i världens brunbjörntätaste område och har ett antal gömslen för björnskådning. Rikt djur- och fågelliv och en guidad båttur sommartid uppströms Rörströmsälven rekommenderas. På en sån tur kan du få se fiskgjuse samt bäver i dess naturliga miljö. Naturområden är mycket häpnandsväckande och praktfullt, upplevelse i detta område glöms sällan! Boende finns på plats i timrade stugor.

Fiske
Natur
Bo
Fiskecamper
2017-01-01
2017-12-31
Tags: dromfiske

Vackermyren

I Fyrås strax söder om Hammerdal finns detta myrkomplex. Vackermyren är egentligen namnet på ett av flera rikkärr i området som är ett känt och populärt utflyktsmål på grund av den fina mångfald av orkidéer som finns där. Naturskyddat hänsynsområde, orkidémyrar. Håkansmyren, Rödflon, Surmyren och Vackermyren. På myrarna kan man finna guckusko samt ett 15-tal andra orkidéarter som flugblomster, blodnycklar, grönkulla och korallrot. Handikappanpassade gångbanor samt rastplatser med eldstad.

Vandring
Natur
2017-01-01
2017-12-31

Knortmon - Hoting

Vid södra infarten till Hoting finns det intressanta fornminnesområdet Knortmon, med fångstgropar på en grusås invid hotingsjön. Man har låtit bygga ett vikingahus intill den anlagda gångstigen, som går längs det välbevarade fångstgropsystemet. Miljön är naturskön och lätt att ströva i. På den anlagda gångstigen kan även rullstolsbundna ta sig fram ända till kanten av fångstgroparna. Gångstigen som går runt Knortmon startar vid campingen, där man kan få mer information. Under sommartid planeras dessutom om guidning för både Knortmon och Långön. Put and takefiske i förfäders spår från gångstigen som avgränsar Lojsinit från Hotingsjön, även det går bra från rullstol. På campingen finns dessutom ett forntidsmuséum, där bl,a hotingskidan och stenåldersföremål finns.

Vandring
Historiskt
Natur
2017-01-01
2017-12-31

Strömsunds camping - InfoPoint

Strömsunds camping ligger vid Ströms Vattudal vid E 45, 1 kilometer söder om centrum. Campingen har stugor, gratis bad i tre tempererade utomhuspooler. Receptionen är också en InfoPoint där du får information om närområdet. Du väljer att komma med husvagn/husbil, tält eller bokar en stuga. Det finns 150 tomter för husvagnar (94 med el) och tält och 29 stugor i varierande storlek och standard. Närheten till naturen och läget vid E45 har gjort Strömsunds camping till ett populärt semestermål för hela familjen. Campingen gränsar till Strömsunds golfklubb med 9 hål, bensinmack samt ett Dollar store-varuhus. Precis invid campingen börjar/slutar naturstigen ”Fågelvägen” som tar dig till fågeltornet vid Lillsjön, ca 9km. Strömsunds camping är öppet hela året.

Bad
Övrig service
Bo
Stugor
Camping
2017-01-01
2017-12-31
Tags: vildmarksvagen

Döda Fallets Naturreservat

Den 6 juni 1796 inträffade den största kända moderna naturkatastrofen i Sverige i historisk tid. En stor sjö tömdes på sitt vatten. Storforsen tystnade och blev Döda Fallet. Vildhussen var mannen bakom verket. Döda Fallet är sedan 1964 ett naturreservat och tusentals besökare vill varje år se det mäktiga "vattenfallet utan vatten". Välj att vandra i fallet eller varför inte vandra naturstigen med en sträckning på cirka 2 km. Avsluta med en fika i Döda Fallets servering. Här finns restaurang & cafe med ekologiska och lokalt mathatverk, turistbyrå, presentbutik & guidade turer om Vildhussens verk. På sommaren är det också teater vid Döda Fallets vridläktare. Det är magnifikt att sitta på Sveriges största utomhusvridläktare och se ut över det otroliga landskapet samtidigt som du får en kulturupplevelse.

Vandring
Historiskt
2017-01-02
2017-12-31
Tags: barnvänligt, hikebike, hiking, jhthojdare, naturattraktion, visitsweden

Tunnbrödsbakning i Oviken

Att baka sitt eget tunnbröd är en tradition som Myssjö-Ovikens Hembygdsföreningen vill värna om. Därför finns möjlighet att hyra lokal i sockenstugan för detta. Tag med egen ved.

Övriga aktiviteter
Året runt
Tags: upplevstorsjon

Blektjärn - fiske

Besök Blektjärn för trivsamt och lättsamt ädelfiske! Vid tjärnen finns en fin fiskeplats med brygga, vindskydd och rymligt utedass. Det går bra att parkera alldeles intill bryggan (ca 2 m ifrån). Bredvid bryggan finns även ett vindskydd med goda grillmöjligheter (grillplats, klotgrill och grillgaller). Marken lutar något ner mot bryggan och har grovt grus som underlag, som exempelvis rullstolsburen kan det därmed vara bekvämt att ha en medhjälpare till hands. Ca 100 m från platsen finns ett utedass (golv 200x200cm, dörröppning 88cm, stolshöjd 54cm med 60cm fritt utrymme på sidorna).

Fiske
2017-03-08
2018-01-14

Övre Gimåns fiskevårdsområde

Det finns mycket varierande fiskemöjligheter i Övre Gimån. För spöfiskare i strömmande vatten är Gimån ett av Jämtlands bästa öringvatten med den speciella Gimåöringen och riktigt stor harr. Det finns också ett antal sjöar som är lämpliga fiskevatten för familjer som vill meta, uttra eller ro drag. Tillgången på ädelfisk är störst i Gimån och Revsundssjön, där finns ett speciellt fiskekort för trollingfiske. I de små sjöarna och tjärnarna är abborre, gädda och mört de vanligaste fiskarterna. I sjöarna Bodsjön och Grötingen finns det också sik, harr och öring. I vattnen finns de flesta sötvattensfiskar som abborre, gädda, sik, mört, öring, harr, röding och inplanterad regnbåge (i Skaltjärn). Fiskekort för Stavreströmmen bokas via hemsidan. För övriga vatten finns endera sms-fiskekort, samt försäljning av fiskekort hos Gimårasten, OK/Q8 i Gällö, Bräcke Sport & Fritid, Kjellbergs Motor i Bräcke och Gun Jonsson i Grötingen. Kortautomat finns vid Skaltjärn. Ett dygnskort i våra sjöar kostar från 80:-/dygn och i våra strömmar från 150:-/dygn. I Stavreströmmen kostar ett dygnskort från 150:-/dygn Det finns olika regler beroende på vart du fiskar. I vissa vatten är det enbart flugfiske. Flytring får normalt användas i våra sjöar. I strömmande vatten är fiske från båt eller annat flytetyg förbjudet. Mer information om detta finns på hemsidan. Det finns båtisättningsplatser i sjöarna, Revsundssjön, Bodsjön och Grötingen. Dessa finns utsatta på kartan som finns att ladda ner på hemsidan. Gimåns strömmande vatten är fiske tillåtet 31/5-31/8 Premiär i Stavreströmmen och Gimån blir den 31/5. Övriga vatten är öppna hela året.

Fiske
2017-03-08
2018-01-14

S:t Olavsleden - dagstur genom delar av Bräcke kommun

Vandra en dagstur på S:t Olavsleden genom Bräcke kommun. Sträckan Revsund-Pilgrimstad rekomenderas. 11 km - 4 timmar. Beställ en välfylld lunchsäck och skjuts tillbaka från Pilgrimstad till Revsund. Start vid Revsunds Prästgård, Revsund 113. Boka gärna en dag i förväg.

Vandring
2017-03-08
2018-01-14

Nordiska Hund, Kälarne - konferens

Nordiska Hunds fastighet är 2 129 kvm stor och innefattar: 8 separata rum med egen toalett/dusch 2 rum med egen toalett och gemensamt badrum 13 lägenheter alltifrån 1:or till 3:or 6 laboratorium 2 matsalar, konferensrum, föreläsningssal och ett finare badrum med jacuzzi Hela fastigheten är anpassad för funktionshindrade. Kurslokal, boende och matsal ligger i samma byggnad och plan. Alla dörrar och ingångar är rullstolsanpassade. Vi hyr ut lägenheter och rum för kort- och långtidsboende. Samtliga rum är nyrenoverade och har egen toalett och dusch. Rummen har säng, fåtölj, TV och rymliga garderober. Sängkläder, handdukar och städning av rummen ingår i priset för våra pensionatsgäster. Husdjur tillåten. Pris- och bokningsförfrågan: www.nordiskahund.se Tel: 073-683 72 31

Konferens
2017-03-14
2018-01-07

Hävvi i Glen Konferens

Söker du en annorlunda konferens miljö? Åk då till Glen, rakt in i Ovikenfjällen. Ät mat från fjällen, upplev Samiska äventyr och njut av naturen. Läs mer på hemsidan.

Konferens
Övriga aktiviteter
Lokaler
2017-03-14
2018-03-13
Tags: sapmi

Wikners i Persåsen

Sälg, lärkträ, asp, blåfura, bok, björk, tall och gran. Hos familjen Wikner i Persåsen känner du på en gång att du stigit in i en värld av trä. Handgjorda tuppar och ägg av trä kikar fram från alla möjliga och omöjliga ställen. Uppstickartuppen och äggen är nämligen Wikners symboler, tuppen står för både trygghet och kaxighet och ägget står för livskraft, möjligheter och kreativitet. Besök utställningarna med de egentillverkade möblerna och se hur unika årsringar, kvistmärken, olika blånader, form och hårdhet har tagits till vara. Boka en berättarstund om du vill veta mer om Wikners hantverk och verksamhet. Då ingår bildspelet ”Opus Trä”, ett besök i verkstaden, då Leif Wikner vanligtvis är med och visar svarvning, och en närmare titt på David Wikners träbil. I butiken finns möbler designade och tillverkade i huset samt hantverk i smide, keramik och textil från andra leverantörer. Hos Wikners pågår ständigt olika konstutställningar som kompletterar familjens egen kreativitet. I ytterligare rum finns utställningar om andra snillen som tillsammans format Södra Storsjöbygden till "Snilleriket". Ät gott i restaurangen med lokala råvaror och bo över i något av hotellrummen inredda med jämtländska träslag eller i egen timmerstuga.

Guidade turer
Konstateljé/Galleri
Restaurang
2017-03-14
2017-04-18
Tags: jhthojdare, upplevstorsjon, visitsweden

Bodsjöstrupen - fiske

Är du ute efter lättsamt fiske i södra Jämtland ska du bege dig till Bodsjöstrupen! Bodsjön innehåller fisk som öring, harr, röding, gädda och sik. Här finns en fiskebrygga med staket runt som du kan parkera alldeles intill och från bryggan är det sedan bara att kasta ut. Några meter bort finns en fin grillplats som enkelt nås med exempelvis rullstol. Markunderlaget är hårdpackat, viss lutning finns på parkeringsytan, men kan undvikas om man parkerar nära bryggan. En bit in i skogen på andra sidan vägen finns ett utedass (ej handikappanpassat).

Fiske
2017-03-24
2018-03-18

Köpmannamarknaden

Strömsunds köpmannaförening anordnar marknad varje vår centralt i Strömsund. Ett sextiotal knallar befinner sig på Vattudalstorget i Strömsund. Många av ortens företagare flyttar ur sina butiker. Under dagen är det uppträdanden från scenen och mat/dryck finns att köpa. Barnaktiviteter och mycket mera.

Auktioner/Marknader
Dagsprogram
Barnaktiviteter
2017-05-27
2017-05-27

Gimårasten, Åhn - fiske

Mellan Gällö och Stavre vid E14 hittar du Gimårasten, en rastplats med fint flugfiske för öring och harr. Från handikapparkeringen är det ca 10-15 m till spången som leder ut till fiskebryggan. Viss lutning finns från parkeringen, marken är hård men gräsbelagd. Spången är ca 25m lång, fiskebryggan ca 4x5m stor (räcket runt är 90cm högt). Rastplatsen har gott om fina picknickbord med utskjutande bordsskivor som fungerar bra med rullstol. Handikappanpassad toalett finns i anslutning till parkeringen (golv 220x220 cm, 90cm på båda sidor toalettstol).

Fiske
2017-05-31
2017-08-31

Messmörstjärn - tillgängligt fiske i Funäsfjällen

Aldrig har fjällfiske varit mer lättillgängligt! Ta bilen upp längs Mittåkläppsvägen och parkera alldeles vid tjärnen. En ramp har byggts vid bomvägen så att man enkelt kommer åt betalstationen. Vid rastkojan finns också en pir med anslutande kastbrygga som fungerar prima att ta sig ut på med rullstol. Tjärnen erbjuder bland annat fint öringsfiske. Bara att rulla ut, kasta ut och njut! Guldvatten i Funäsfjällen Messmörtjärn ingår Guldvatten i Funäsfjällen - 11 fiskevatten som filats på för att vara lättillgängliga, lättsamma att gå vid och informativa. Vissa har även anpassats för personer med funktionshinder.

Fiske
2017-06-22
2017-08-31

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-03
2017-07-03
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-04
2017-07-04
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-05
2017-07-05
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-06
2017-07-06
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-07
2017-07-07
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-11
2017-07-11
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-12
2017-07-12
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-18
2017-07-18
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-19
2017-07-19
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-25
2017-07-25
Tags: upplevstorsjon

Tunnbrödsbakning, visning och försäljning, i Oviken

Mjukt tunnbrödsbakning i Sockenstugan, vid nya kyrkan i Oviken, för visning och försäljning. Brödet bakas för hand och gräddas i vedeldad tunnbrödsugn. Säljes nygräddat och varmt. Försäljning från kl 10 och tills degen är slut.

Övriga aktiviteter
2017-07-26
2017-07-26
Tags: upplevstorsjonHej! Laddar artikel...

För att stänga artikeln, använd knappen:

Du kanske också är intresserad av