Artiklar och produkter
Nyhetsflöden
Länkar

Jämtland Härjedalen Turism

Ledande inspiratör och samordnare inom destinationsutveckling

Jämtland Härjedalen Turism

Jämtland Härjedalen Turism ekonomisk förening (JHT) bildades 1995 och är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring samt representanter från Region Jämtland Härjedalen.

Vår vision: "Ledande inspiratör och samordnare inom destinationsutveckling".

Vår affärsidé: "Att genom samverkan, innovation och kompetens utveckla ledande destinationer och upplevelser".

Visitas Destinationsdagar 2016

Visitas Destinationsdagar 2016
“Framtidens besöksservice” var temat när Visita och Destinationsrådet 2016 arrangerade Destinationsdagarna, 17-18 november.

TIC-träff Jämtland Härjedalen i Funäsdalen

TIC-träff Jämtland Härjedalen i Funäsdalen
Hur kan vi bli bättre på mötet med våra besökare, ge dem ännu bättre information för att få dem att stanna längre och aktivera sig mer för att på så sätt nå merförsäljning? Personal från TuristInformationer och TuristCenter (TIC) samlades den 20 okt.

Besöksnäringen och skogen

Besöksnäringen och skogen
Besöksnäringen har varit involverad från start i arbetet med det nationella skogsprogrammet

Trendspaning från Mynewsday

Trendspaning från Mynewsday
Kommunikationsbranschen är i ständig förändring och genom dagens digitala omvärld går förändringen snabbare än någonsin tidigare. Årets tema för Mynewsday som arrangerades den 19 oktober i Stockholm hade ett tydligt fokus på att utmana.

Ny regionindelning?

Ny regionindelning?
Det pågår en process för en ny regional indelning av Sverige och redan i våras diskuterades frågan i JHT:s styrelse.

Funäsfjällen och Vemdalen i Nordis-reportage

Funäsfjällen och Vemdalen i Nordis-reportage
Det tyska magasinet Nordis senaste nummer bjuder på ett fyra sidor långt reportage från Funäsfjällen och Vemdalen i härliga höstfärger.

Succé för lansering av easyJet-flight

Succé för lansering av easyJet-flight
Mottagningen på det svenska residenset i London vid lanseringen av easyJets direktflyg till Åre Östersund Airport den 27 oktober blev en succé. Trycket var stort och gästlistan överbokad.

Studieresa - Turistbyråerna

Studieresa - Turistbyråerna
Inom Jämtland Härjedalen Turism ser vi oss gärna omkring för att låna goda idéer, bjuda på erfarenheter och knyta nya kontakter. Under två dagar besökte 8 representanter från Jämtland Härjedalen, Sundsvall och Södertälje

Strategi 2030

Strategi 2030
I maj fattade JHTs styrelse beslut om en uppdaterad version av strategin för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Detta är den fjärde versionen i det här formatet som JHT tagit fram sedan 2009.

Dialogforum 19 oktober 2016

Dialogforum 19 oktober 2016
Den 19 oktober hölls höstens dialogforum för besöksnäringen. Diskussionerna fokuserade på infrastruktur och kommunikationer samt en samlad politik för besöksnäringen där Britt Bohlin presenterades som utredare för uppdraget.

Rapport EULSTIB

Rapport EULSTIB
Slutrapport som JHT fick i uppdrag att arbeta fram av European Commissions DG for Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs

Adventure EDU 14-16 nov 2016

Adventure EDU 14-16 nov 2016
Sverige kan bli en av de främsta destinationerna för upplevelser baserad på vår natur och kultur. Vi bjuder därför in landets bästa aktörer inom dessa segment till det mycket uppskattade affärsutvecklingsprogrammet Adventure EDU, samt en workshop.
[12 3 4 5  >>