Ljungdalsfjällen

Helags topp 3 i världen

Ljungdalsfjällen
Foto: Britt Ellénius

Ljungdalsfjällen bjuder på äventyr, fjällräv och vandring i världsklass. National Geographic valde Helags till tredje bästa toppturen i hela världen 2015. Det är stort. Lika stort som Ljungdalsfjällens äkta fjällupplevelser.

Hos oss väntar äventyr och avkoppling. Du bor i hemtrevliga stugor och lägenheter, på fjällstation, pensionat, vandrarhem eller fiskecamp. I små genuina fjällbyar, mitt i fjällvärlden, vid vatten, i naturen och vildmarken.

Vilda Ljungan

Från Åsarna slingrar sig väg 535 utmed Ljungans vilda vatten, genom skogar, förbi sjöar, vattendrag och fjällbyar. Vid fjällets fot, där vägen tar slut, öppnas dörren till äventyret.

Helags

Fjällmassiven Helags och Sylarna är mäktiga. På Helags kan du se fjällräv på riktigt. Under säsong finns guidade fjällrävsturer. Utsikten är magnifik från Helags, den högsta toppen i både Jämtland, Härjedalen och söder om polcirkeln.

Året runt

Upplev känslan av frihet. Gå på tur i Ljungdalsfjällen. Vi har mängder med turer och leder för fjällvandring, cykel, skoter och skidor. Allt från toppturer, flerdagsturer till kortare dagsturer. I Torkilstöten eller Dunsjöliftens preparerade nedfarter åker både barn och vuxna utför.

Drömfiske

Från fjällfiske på samernas renbetesland till fiske i Sölvbacka Strömmar. Upplev att fiska i ett av jämtlands största fiskeområden med närmare 100 sjöar och miltals vilda strömmar. Här nappar fisk av ädlaste slag. Harr, röding och öring i härligt friskt och rent vatten.

Fåglar och vilda djur

Upptäck på egen hand eller guidad tur. Du kan se björn, älg, fjällräv, ren, bäver och utter. Fåglar som fjällpipare och blåhake på Flatruet. Tjäder och orre i skogarna. Ripa på fjället. Strömstare vid vattenfallen. Seglande kungsörn, ugglor och en mängd fåglar runt Storsjön och Storsjö Fågelskyddsområde.

Vägen över Flatruet

I Flatruets trädlösa land är renarna nära. Stanna och ge dig ut på fjället. Vandra, ta cykeln eller skidorna. Här är det lätt att ta sig fram och du bjuds på en fantastisk fjälltur med 360 graders utsikt över fjälltopparna.

Missa inte...

  • Topptur Helags
  • Fjällrävssafari
  • Fjällvandring
  • Pilgrimsvandring
  • Skidtur
  • Skotersafari
  • Drömfiske i världsklass
  • Vildmarksliv

Vad söker du?

Evenemang »