Lofsdalen

Med hjärtat i fokus

Lofsdalen
Foto: Ivar Iversen

Fjällparadiset Lofsdalen lockar besökare året om. Den vackra, näst intill orörda naturen och dess dramatiska skiftningar genom årstiderna är en upplevelse i sig.

Omgiven av naturen erbjuder Lofsdalen aktiviteter för både avkoppling och fartfyllda äventyr. Från stillsam yoga till nervkittlande downhillcykling.

Känn adrenalinet i backen

Att cykla utför är en aktivitet som passar stora och små, vana och ovana, modiga och lite mer försiktiga. Lofsdalen Bike Park har totalt 7 leder med spännande utmaningar för alla nivåer. Du tar dig enkelt och bekvämt upp på fjället med 6-stolsliften som är igång året om. Sedan är det bara att släppa loss – så mycket du vågar!

Vildmarksupplevelse på nya höjder

Att få se den svenska naturens största rovdjur i sin naturliga miljö är en upplevelse man aldrig glömmer. Följ med oss till Lofsdalen Bears’ Den där vi tillbringar natten i en mysig och modern stuga och spanar efter vår svenska brunbjörn. Chansen är stor att vi även ser andra skandinaviska djur i sitt vilda tillstånd som järv och räv.

Aktivitetshuset i Lofsdalen

Aktivitetshuset i Lofsdalen är ett omväxlande alternativ till alla friluftsaktiviteter. Här, på 1 300 kvadratmeter finns sex bowlingbanor, ett lekland, golf- och skyttesimulator, arkadspel, airhockey och en trevlig restaurang.

Finns i sjön

I den vackert belägna Lofssjön finns aktiviteter för alla. Här kan man både fiska, bada, åka båt och paddla kanot. Nu finns även Stand-up Paddleboard (SUP) att hyra, ett miljövänligt och hälsosamt sätt att ta sig fram längs sjöns långa strandkant. Runt sjön finns en cykelled som har flera fina rastplatser och vindskydd att stanna vid. Packa fika och fiskespöet och njut av en härlig dagstur!

Missa inte...

  • Lofsdalen Bike Park
  • Björnsafari
  • Aktivitetshuset
  • Put & take fiske
  • Pilgrimsvandring
  • Åk 6-stolsliften upp för fjällvandring
  • Uppvallens Fäbod
  • Hyr båt, kanot eller SUP

Vad söker du?

Evenemang »