Vemdalen

Livet ska vara lätt att leva

Vemdalen
Foto: Mårten Wikner

I Vemdalen får du den perfekta naturupplevelsen alla årstider. Allt från naturen till människorna bidrar till en känsla av lätthet och komfort. Livet är lätt här, det är lätt att vandra, lätt att cykla, lätt att åka skidor, det är lätt att bara vara.

Du har aldrig sett naturen så här förut. Vemdalen har ett av de mest natursköna landskapen i Skandinavien. Majestätiska fjälltoppar, fantastiska vattenfall, gröna frodiga vandringsleder och möjligheter till riktigt bra skidåkning. För någon som aldrig har varit här, eller som gästerna brukar beskriva Vemdalen, så kommer orden genuint, barnvänligt, lätt och äkta upp.

Nästan oändliga

Vintertid är det mest hektiskt. Skidåkning är inget annat än riktigt bra här. Här erbjuds alpin skidåkning, längdskidåkning eller vilken slags skidåkning du än föredrar. Vinteraktiviteterna är nästan oändliga och om du vill kan du åka hundspann, häst- och släde, isklättra eller bara koppla av på ett hotell med spaanläggning.

Vacker vandring

Trots de många naturupplevelser du kan få under vinterhalvåret slutar inte denna plats att förvåna besökare under resten av året. Fjällvandring är en av de mer populära aktiviteterna med många fina leder. Lederna är lätta att orientera sig på fast de ligger mitt ute i vildmarken och på lagom avstånd finns raststugor. Raststugorna är fria att använda och det finns ved så att du kan grilla en korv om du vill. Förutom vandringslederna finns fina leder tillägnade cyklister. Mountainbike är ett populärt alternativ att utforska landskapet på.

Golf och fiske är två andra favoritaktiviteter som besökarna i Vemdalen älskar att göra.

Det finns många skäl till varför Vemdalen borde vara ditt nästa val när du överväger att åka till fjällen. Den klara rena luften och att få se fjälltopparna tona upp ur landskapet sprider en glädje och lycka i luften som är magisk.

Missa inte...

  • Sonfjällets Nationalpark
  • Finn fem fall
  • Tagga tio toppar
  • Trampa tretton turer
  • 2 x Fjällgolf
  • Lokalt mathantverk
  • Fjällridning
  • Harrfiske

Vad söker du?

Evenemang »