Marknadsföring

Huvudsakliga kanaler gentemot gäst

Marknadsföring
Marknadsföring
Foto hundspann: Nicklas Blom

Adventuresweden.com – intressestyrd inspiration

Med fokus på de starkaste upplevelserna i kategorierna adrenalin, friluftsliv, kulturism och gastronomi är adventuresweden.com den huvudsakliga plattform som JHT arbetar med gentemot gäst och som ska stärka attraktionskraften i Jämtland Härjedalen.

På adventuresweden.com paketeras upplevelser på ett nytt sätt för att locka nationella och internationella besökare och svara upp mot nya resebeteenden och trender genom inspirerande och intressestyrd kommunikation. Målet är att få skidåkare, fiskare, vandrare, kulturintresserade och foodies från hela världen att vilja resa till Jämtland Härjedalen. Hundspann genom snötunga skogar, möten med såväl samisk kultur som fjällrävar, gastronomiska smakupplevelser och skidåkning i den svenska fjällvärlden är upplevelser som utan tvekan platsar på den internationella arenan. Genom adventuresweden.com sätts äventyr och resmål i Jämtland Härjedalen på kartan i den stenhårda konkurrensen med andra stora äventyrsdestinationer världen över.

Progressivt arbete och ett ansvarsfullt förhållningssätt till natur och kultur ligger som en röd tråd genom satsningen – att belysa det gemensamma ansvaret för att bevara känsliga områden för framtiden är avgörande för långsiktig utveckling och ligger helt i linje med de ökade krav som finns hos kommande generationer. Med rätt hantering är Norden och Jämtland Härjedalen en långsiktig vinnare och vi har stora möjligheter att fortsätta utveckla besöksnäringen på ett ansvarstagande sätt för att vara det självklara valet för naturbaserade upplevelser även i framtiden. 

Adventuresweden.com är den digitala plattform JHT utgår från men modellen avspeglar sig även i andra digitala kanaler och arbetssätt. För att nå ut med budskapet strävar vi efter att hitta smarta och effektiva samarbeten tillsammans med influencers, ambassadörer och partners inom olika intressegrupper.

Besök adventuresweden.com »

Drift & finansiering

Adventuresweden.com drivs av Jämtland Härjedalen Turism i nära samarbete med destinationerna i Jämtland Härjedalen. Finansieringen kommer bland annat från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jämtland Härjedalen.

Jämtland Härjedalen Sweden – informativ applikation

Applikationen "Jämtland Härjedalen Sweden" som bland annat är fylld med information, kartfunktioner, väderprognoser, möjlighet att skapa och dela resrutter i sociala medier gör besöksmål och sevärdheter i Jämtland Härjedalen lättillgängliga för såväl nationella som internationella besökare. 

Många av guldkornen ligger i fjällvärlden där uppkopplingen inte alltid är tillförlitlig. Att applikationen fungerar offline och uppdateras när WiFi är tillgängligt är en efterfrågad möjlighet som gör att informationen även finns tillgänglig ute i naturen, i nedkopplat läge och utan dyra roamingavgifter – något som är speciellt välkomnat av internationella besökare.

Informationen i applikationen bygger på den databas som drivs av Jämtland Härjedalen Turism (JHDB) och uppdateras av regionens Turistinformationer och Turistcenter. 

Applikationens innehåll & funktioner

 • On- & offline funktion
 • Kartor & vägbeskrivningar
 • Platsbaserade sökresultat
 • Aktiviteter
 • Sevärdheter
 • Evenemang
 • Restips
 • Inspiration
 • Resplaner
 • Väderprognoser
 • Skicka vykort
 • Delning via sociala medier

Ladda hem applikationen i App Store »
Ladda hem applikationen i Google Play »

Finansiering

Applikationen finansieras bland annat av Turism 2030 som är en gemensam satsning mellan Jämtland Härjedalen Turism och destinationerna Ragundadalen, Vemdalen, Östersund, Åre och Funäsfjällen. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen samt deltagande parter.