Strömsund Strömsund

Vågar du skaffa ett bra liv?

Strömsund
Foto: Kristian Falk

Strömsunds kommun är de stora brunbjörnarnas och den vackra naturens hemvist. Kommunen, som är den nordligaste i Jämtlands län, är den mest brunbjörntäta i världen och naturen lockar varje år många friluftsintresserade till området, både för att jaga, vandra, plocka bär eller bara njuta på ett stilla fjäll med milsvid utsikt. Vintertid är det populärt med skidåkning, skoterturer och pimpelfiske.

Tycker du också om att ha gott om plats, nära till storslagen natur och ett liv utan bilköer? Då är vår kommun platsen för dig!

Mångfald är viktigt, inflyttare med nya kunskaper och erfarenheter berikar och skapar en intressant och kreativ miljö. Här finns möjlighet för både människor och företag att utvecklas.

Några av de saker som vi vill ta fasta på är närheten till en fantastisk natur men också närhet till bra service. Vi kan erbjuda en stor variation på bostäder och fritidsaktiviteter till bra priser. Våra skolor håller hög kvalitet och brottsligheten är låg, det finns också många utvecklingsområden inom kommunen som gör det intressant att starta företag här.

Hur viktigt är det för dig att finna en ny livsstil och vad krävs för att just du ska ta steget att flytta? Ta kontakt med vår Inflyttarservice och ställ de frågor som är viktiga för att du ska våga ta steget till ett bra liv.

Inflyttarservice 0670-16795, .

Har du ett företag eller drömmer du om att starta eget?

I Strömsunds kommun finns cirka 1 100 företag och plats för fler företag och flera entreprenörer. Om du inte har en egen affärsidé, kanske du är intresserad av att köpa ett befintligt företag som du kan driva vidare och utveckla?

Det lokala näringslivet kännetecknas av ett starkt lokalt engagemang och många duktiga entreprenörer. Det finns en stor branschbredd, men tyngdpunkten är främst inom betong, mekanik, trä och turism. Många av företagen är enmansföretag, men det finns även större företag som är marknadsledande inom sina branscher.

Fördelen med att driva företag i Strömsunds kommun är att här finns goda rekryteringsmöjligheter, låga kostnader och möjlighet till stressfri miljö.

Strömsunds Utvecklingsbolag (SUAB) kan lotsa dig genom processen att starta ett företag och frågor kring rekrytering, utbildning och lokaler. SUAB:s tjänster är kostnadsfria och de arbetar under sekretess. 

SUAB 0670-16970,